Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar kaynanam sağolsun bizdeyken her sabah evin bütün kapısını penceresini açıp durduğundan, üşüttüm grip oldum. cumadan beri yatıyordum ancak düzeldim. üstelik de daha yeni grip aşısı olmuştum biliyorsunuz.
sizlere şimdiden iyi bayramlar diliyorum.

Slm kizlar bugun tup bebek icin tedaviye baslamis bulunuyorum ilk ignemide oldum dualarinizi bekliyorum
Hayırlı olsun canım bizde geçen sene bayramda başlamıştık tedaviye hiç unutmuyorum bayram seyran dinlemeden kontrole gitmiştik. Allah emeklerini boşa çıkarmasın hangi merkez ve hangi doktordu?
kızlar kaynanam sağolsun bizdeyken her sabah evin bütün kapısını penceresini açıp durduğundan, üşüttüm grip oldum. cumadan beri yatıyordum ancak düzeldim. üstelik de daha yeni grip aşısı olmuştum biliyorsunuz.
sizlere şimdiden iyi bayramlar diliyorum.

Geçmiş olsun nevincim ben de kaynanan bayrama dönecekti diye hatırlıyorum nevin neden bukadar uzun süre girmedi dedim hatta heralde vazgeçti kaldı kaynana dedim :) çocuk da hasta olacak desene ne düşüncesi babanne o öyle kendini ateşler basıyo herhalde:):1:

Kurban bayramınız kutlu olsun kızlar kızlarınızı cici cici giydirin :)
Benim bayramın 4. Günü kontrolüm var o zamana kadar anneme gidemicem çünkü sonrasında biraz kalmak istiyorum inşallah herşey yolundadır da artık hazırlıklara kaldığım yerden devam ederim.
Dün englısh home dan kızıma bir yastık aldım 7 tl ye doldurtsam da hemen hemen aynı para tutar dedim. Birde kalpli pembe bir yastık kılıfı aldım 5 tl ye hemen yatamaz ama emzirirken kullanırım ye düşündüm.
Birde danteller %50 indirime girmiş yatakodama pudra pembe dantel aldım spor ve şık değişiklik istiyor insan yatakörtüm de gül kurusu doğumda yayarım uyum sağlar.
Nevresim takımları 100 tl englısh home da hepsi yeni sezon tabi 70-80 tlye de vardı ama renkleri mavi-krem maviyi hiç sevmem pahalı geldi alamadım.
Özdilekte de indirim var kızlar çift kişilik nevresim takımları 50 tl onlarda çok ince geldi kumaşları elek gibi :) kararsız kaldım aslında desenleri de güzeldi ihyacınız varsa düşünebilirsiniz belki bayramda avm gezersiniz:) çocuklarla nerdeeee dediğinizi duyar gibiyim ama ben 4. Güne kadar aylak durumdayım :)

Hayırlı olsun canım bizde geçen sene bayramda başlamıştık tedaviye hiç unutmuyorum bayram seyran dinlemeden kontrole gitmiştik. Allah emeklerini boşa çıkarmasın hangi merkez ve hangi doktordu?

Geçmiş olsun nevincim ben de kaynanan bayrama dönecekti diye hatırlıyorum nevin neden bukadar uzun süre girmedi dedim hatta heralde vazgeçti kaldı kaynana dedim :) çocuk da hasta olacak desene ne düşüncesi babanne o öyle kendini ateşler basıyo herhalde:):1:

İstanbul tup bebek emre bey canim ins.bir dahaki bayrama bende hamile olarak girrim yada bebek yeni dogmus olarak bayramin mubarek olsun bu arada

Selam kızlar çocuklardan fırsat bulup da giremiyorsunuz ama girince cevaplarsınız artık. Akşamları çok rahatsız olmaya başladım ya midem kaburgalarıma kadar dayandı daha doymadan batmaya başlıyor çok yiyemiyorum artık evde takmıyorum zaten artık ama dışarda yemek yerken sütyen beni acayip sıkıyo artık son düğmesi bile sıkıyo:(
Karnım sertleşiyo baya geriliyo biyerlerini mi dayıyo anlayamıyorum bazı bölgeler daha sert oluyo.
Nst deki sancılardan sonra baya yumuşamıştı karnım şimdi yine sancı sanırım bu akşam bikaç kez yokladı doktora kalsa okadarda olsun artık diyo ama ben korkuyorum 33 bile doğurmak için çok erken 1 ay daha dayansa kızım.
Sırtım da ağrıyo hadi o normal yük biniyo ama alışmışım rahata sıkıntılar baş gösterince tırsıyorum sizde de gerginlikler kasılmalar oluyormuydu?

nevincan geçmiş olsun.kaynanatör yapcağını yapıp esip geçmiş gene:) neyse birdaha böle uzun kalmaz atlatmış oldun. bayramda fırsat olursa görüşelim demiştik eğer iyi olursan haber cumadan sonra pazara kadar boşuz. annemlere gidip geldik sende ani bir değişiklik yapıp izmire gitmediysen haber et bana.

elifcim biliyorsun ben haftamı doldurmama rağmen hiç sancım kasılmam olmamıştı hatta suni sancı verdklerinde bile sancım olmadı bu sebepten sancı konusunda çok bilgim yok. senlede görüşemedik yarın annene gidiyorsun ve bir süre kalacaksın sanırım. eğer gitmekten cayarsan ve nevoyla görüşürsek sanada haber verelim sende eşinle bu taraf gel istersen .

kızlar ben biraz iyileşir gibi oldum arkamdan tabi eşim hasta oldu. nasıl bir virüsse bizi silkeledi attı. eşim daha dün ayağa kalkabildi. allahtan ki maksimum dikkat ettik, kızımız da hastalanmadan atlattık.
duygucum sizinle görüşmeyi elbette isterdim ama eşimle ben her ne kadar iyileşmiş olsak da öksürüp tıksırıp duruyoruz. yani size de mikrop falan bulaştırırız falan diye görüşmememiz daha doğru olurdu bence. evde henüz bağışıklık sistemi gelişmemiş küçücük bir bebekle hasta olmak çok zormuş bu arada. aman kendinize dikkat edin, hasta olmayın.

duygucum cuma günü doktordan sonra anneme geçtik hemen bekliyolardı zaten bayram günü bekletmeyelim dedik büyükleri o yüzden de uğrayamadık biz 2. günü müsaittik öyle bir şansımızı deneyelim dedik ama olmadı :) zaten tahmin etmiştim annende olduğunu sağlık olsun başka sefere inşallah.
nevincim geçmiş olsun canım lara ya geçmemesi büyük şans maşallah diyelim yine de dikkat edin çünkü çok sinsi grip kolay kolay da geçmez sen de daha yeni lohusalıktan çıktın grip aşısı oldun ama bağışıklığın zayıf düştü demekki.

kızlar benim kız erken gelecek galiba ciddi ciddi. yani vaktinden önce doğacağına kesin gözüyle bakıyor doktorum rahim anomalimden dolayı.2 hafta daha durursa iyi dedi dün.üzüldüm biraz. ama şuan 33 bitmiş 34 ün içindeyiz bu haftayı görmek o kadar önemliydi ki bizim için dedi candan hanım. 29. haftada sancılar çıkınca baya kokmuş kendisi kesin erken gelecek dedim diyor. ama iğnelere ve ilaca hemen tepki verdi vücudun tedaviden cevap aldık o zaman rahatladım dedi.
ve o yüzden bu zamana kadar gelmiş olmak bile çok güzel dedi.
rahimağzı kapalı. 2 haftadan fazla duracağına inanıyor suyum da gayet iyiymiş ama rahim anomalimden dolayı yer kalmıyor miniğime 1975 gram olmuş minik doğacak ama inşallah 2500 gr ı görücez öyle gibi gözüküyor.
haftasıyla uyumlu. nst de sancı çıkmadı. kalp atışları düzenli şuan için hiçbir sorun yok. 20 dk lık nst de hiç rahat durmadı probu istemiyor göbeğimde gelip gelip onun üzerine tekme atıyor :) hareketlerini sordu gayet iyi dedim.

sonra da erken doğacak diye ciğer geliştirici iğneleri sordum.
öncelikle karnında duran bebeği ben erkenden almak istemem dedi ne kadar çok durursa bizim için o kadar iyi dedi. ciğer geliştirici iğneleri doğuma 3 gün kalana kadar uygulayabiliyoruz dedi. zaten şuan kontrol altındasın 2 hafta daha doğum beklemiyoruz dedi. ,ciğer geliştirici iğne de kortizon varmış kortizonda bildiğin stres hormonu dedi. bebeği ve vücudu strese sokup daha çabuk gelişimini tamamlamasını sağlıyormuş. ama zaten sen şuanda erken doğacak korkusundan psikolojik olarak bunu yapıyorsun dedi. mantıklı geldi. gerekli görürse yapar elbet.
40 ları göremicem sanırım kızlar ama Allahın izni ile bir 38 i tamamlasak. 4 hafta daha durursa çok iyi..
belkide küvez e girecek kuzum ama sağlık olsun buna şükür 36 yı tamamlamak şuan için hedef haftaya cumartesi yine kontrolümüz var. küveze girmesini hiç istemiyorum ama gerekirse o da olacak tabi de inşallah öyle bişey olursa çok kalmaz. bunun için de karnımda ne kadar durursa o kadar iyi.
hatta 34 ü de tamamlamışız biz biraz önden bile gidiyor. 34. haftaya bitmiş gözüyle bakıyor candan hanım :)
önce kendi beni strese soktu erken gelecek de, 2 hafta daha durursa çok iyi dedi. sonra da ben şu kadar hafta daha dururmu diye sorunca hafta koyma kendine doğum şu zamanda olacak diye dedi nekadar tutabilirsek tutucaz dedi.

böyle işte kızlar. zamanından erken göreceğim için bebeğimi heyecan sardı dünden beri sabırsızlığım arttı ama bir sorun olacak diye ödüm kopuyor. yani düşünsenize 2 hafta sonra kucağımda olabilir. yada olamaz küvezde olur onu kucaklayamamak da üzücü olur :(
ama ben şükrediyorum. durumum için gerçekten mucize bu. dikişsiz 34 hafta.bebeğim yaklaşık 2 kg.
içimde inanılmaz bir huzur var korkunun yanında. neticede rabbim neyi yazdıysa onu yaşicaz ama ben inanıyorum ki daha duracak miniğim. herkesi utandıracak.
bazen karnımda normalden küçük olan bir rahimde büyüme mücadelesi veriyor yavrum diye çok üzülüyorum benimle birlikte savaşıyor sanki :((
daha 16 haftalıkken merakımdan ölecekken yaşıyormu kalbi atıyormu diye belki de hissediyordu endişelerimi de hareketlerini hissttirmeye başladı bana. burdayım anne deri gibi...
sancılar çıktığında doktor bile o kadar korkmuşken ben huzurluydum üzerime düşeni yaptım o da hareketleriyle hep iyiyim burda der gibi beni rahatlattı. belki de stresten uzak durmam herşeyi oluruna bırakmam risklerime rağmen huzurlu rahat bir hamilelik geçiriyor olmam bizi bu haftalara getirdi. bebeğim de bana destek oldu.bu yüzden ona kendi küçük ama yüreği büyük miniğim diyorum :)
dualarınızı eksik etmeyin sağlıkla kucağıma alayım kızımı inşallah...

bunlar olurken biryandan da hazırlıkları hızlandırdık dün havuzlu hana gittik eşim götürdü eminönüne otoparka bıraktık arabayı kolayca fazla yürümeden vardık hana. özlemişim orayı:)
ne nerde bildiğim ve alacaklarım belli olduğu için işimiz fazla uzun sürmedi. kendime pijama takımı aldım bolca. 1 tane krem rengi lizözlü şık bir takım aldım 100 tl ye geldi bana da duygucan.
birtane penye lohusa pijama takımı aldım pudra pembe göğüsten düğmeli.
bir de kısa kollu kırmızı bir gecelik aldım belki sezeryandan sonra onu giyerim hastane de sıcak olursa terlerim diye hem yaza da kullanırım.emzirme sütyeni ve atleti aldım biraz çamaşır. o hengamede korse sormayı unutmuşum :(
bebeğe de mevlüt takımı aldık artık gelip gidemem oralara erken oldu ama annem de ben yokken alamaz beğenmem diye o yüzden kendim seçtim ve 2 tane kadife tulum aldık babamız seçti gezmeğe giderken giyeriz inşallah bir de kışlık yelekler gelmiş polarlı fln birtane de ondan aldık.
ayrıca kapı süsü ve sepetimi de aldım takım ikisi aynı model 60 tl. kapı süsü tülden fln değil yastıklı bebekli fln kumaş kaplamalı yani kirlendiğinde yıkanabilecek bişey devamlı asılı kalmasını istiyordum ya. sepeti de aynı model odasında bakım ürünleri için kullanırım. tabi doğumdada şekerler için fln.
nevo nun göndereceği kapı süsünü de hastanede kullanırım diye düşündüm.

sonra eyüp e geçtik. zeki bebe den mobilya siparişimizi verdik. ölçülerimiz kritikti. şifonyeri sığdırmak için karyolanın ölçüleriyle mi oynasak dolabımı küçültsek derken 3 kapılı koca gidi dolap neyimize yetmiyor karyolanın da ölçüleri ve modeli bozulmasın ısmarlama işte riske girmeye gerek yok dedik hem şifonyer odayı da daraltacaktı o yüzden şifonyer almaktan vazgeçtik. zaten beşiğin ucundaki komodin fln da ilerde yatakbaşına gelince hiç yerimiz olmayacak.
3 kapılı dolap
büyüyen karyola
1 tane küçük oyuncak sandığı
1 tane duvar rafı
1 pembe 1 krem cam tülü (kararsız kaldık adam ikisinden de yazdı :))
kulplar beyaz kristal sapları altın sarısı
uyku seti pembe krem nakışlı ayıcıklı fln bişey+yatağı
odamızın rengi de açık krem sedefli.
beyaz mobilya için birkaç sene sonra sararıyor dedi adam çok çiğ geldi sonradan da gözüme. orda incelediğimiz model de krem di ve daha ağır duruyordu hani biraz kendini gösteriyor derler ya o tarzda. babamızda krem beğendi ve mobilyamız krem oldu.
yani yine de beyaz gibi çünkü oldukça açık krem.
toplamda 2500 tl ye anlaştık. 100 tl kapora verdik.
25 kasım teslim tarihi. ama benim miniğim durmaz ki o zamana :))))
yetişmicek ama sağlık olsun. zaten 40 hafta dursa bile 5 aralık doğum tarihi :) kokusu bile çıkmaz yani.
kıyafetleri için kendi dolabımda ve şifonyerimde yer açıcam zaten bambu beşiğimiz olucak o şekilde idare ederim. 40 ı çıkana kadar da yerleşir odasına eşyaları.

normalde şifonyer ile birlikte 2800 dü fiyatı onu almayınca 300 tl düştü fazla pazarlık yapamadık belki bir 100-200 tl inerdi ama biz yanlış yerden girdik fiyat konuşmadan ölçüleri konuşup siparişi yazdırdık fiyat en sona kaldı zaten gebze olunca teslim yeri 200 tl nakliyesi var bana dedi inmedi. napalım razı geldik bizde.
ama dolabıda yatağı da hoşuma gitti oldukça sağlam kalın mobilya lükens ayak dedikleri modelden yerden yüksek rahat silinebilmesi için fln dolabın üst tacı fln şık bişey içime sindi. resim yollarım size çektim fotolarını. hatta uyku setini bulabilirsem onu da koyarım :)

sonra eşimi yolcu ettik akşam küveti uyku seti fln biçok eşyasını götürdü eve. buhafta havalar güzel olacakmış annem burda yıkayalım ütüleyelim herşeyi dediği için benim ve bebeğin kıyafetlerini göndermedik. akşam da oturduk ambalajlarını açtık etiketlerini söktük. ensesindeki etiketleri kesmekle kalmadım özellikle iç zıbınarı rahatsız eder diye dikiş makasıyla tek tek söktüm :P yıkamaya hazır hale getirdik. çorap eldiven gibi ıvıdık zıvıdık şeyleri de bir fermuarlı yastık mitiline koyup öyle yıkarız dedik.
eşim de sağolsun gezdi bizimle herşeyi taşıdı çok kolaylık oldu aslında hiç sevmez dolanmayı ama onunla alışveriş etmek de zevkliydi birlikte lohusa geceliği fln seçtik :) zaten aklı kalacaktı yalnız başımıza otobüsle gitmemizi hiç istemiyordu alışveriş için. huzurla bıraktı beni burda alınacaklar bittiği için :)

böyle işte kızlar biraz uzun yazdım bikaç günlük birden oldu:) Allah kucağımıza almayı nasip etsin. hazırlıklarda olmadan olmuyor işte. hem mutlu oluyorum bunlarla ilgilendikçe. şu son 1 ayı atlatsak inşallah o da olur. kızım akrep burcu olacak galiba aslında yay olması gerekiyor ama 22 sine kadar durursa :) sağlıklı olsun da hangi burç olacağı önemli değil tabiki.

$f5e1078bb55bfcc17d64573bdb686b23.webp$IMG_0445.webp$IMG_0448.webp

mobilyanın rengi bu kremden bir ton daha açık olacak bu baya sarı ya çalıyor. küçük oyuncak sandığı da beşiğin yanındaki bir de beşiğin başı gibi oymalı bir rafı var. Uyku setimizde resimde görünen babayla gönderdik onun fotosunu çekemedim temsili resim :)

Son düzenleme:
elıf sana bısey sorcam

senın transfer yapıldıgında rahım duvarının kalınlıgı kactı hatırlıyosan yazarsan sevınırım dr benımkını az bulmustu 7.1 mıs sonra ılac verdı onu ıctım sımdı guzel dedı 9.1 olmus salı gunu yumurtalar toplancak bu arada :34:

elıf sana bısey sorcam

senın transfer yapıldıgında rahım duvarının kalınlıgı kactı hatırlıyosan yazarsan sevınırım dr benımkını az bulmustu 7.1 mıs sonra ılac verdı onu ıctım sımdı guzel dedı 9.1 olmus salı gunu yumurtalar toplancak bu arada :34:

ilk transferimde 8.3 dü sanırım canım benim de hiçbirzaman 9 olmamıştır çok kalınlaşmıyordu.
o transferim kimyasal gebelik oldu.
ikinci transferimde 7.2 idi yani daha azdı ama maşallah tutundu bebeğim bana 7 nin üzerine çıkınca sıkıntı yok yani. tutacağı varsa her şekilde tutuyor canım. ama 9 da çok güzel bir kalınlık tabi. az kalmış salı gününe kaç adet yumurtan oldu kaç tane toplanacak. umarım sağlıklı embriyoların olur hem transferim yapılır hem de donduracak embriyon kalır. Allah yar ve yardımcın olsun hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım.

biz de sayende topikte uzunca bir aradan sonra gebelik müjdesi beklicez :)

ilk transferimde 8.3 dü sanırım canım benim de hiçbirzaman 9 olmamıştır çok kalınlaşmıyordu.
o transferim kimyasal gebelik oldu.
ikinci transferimde 7.2 idi yani daha azdı ama maşallah tutundu bebeğim bana 7 nin üzerine çıkınca sıkıntı yok yani. tutacağı varsa her şekilde tutuyor canım. ama 9 da çok güzel bir kalınlık tabi. az kalmış salı gününe kaç adet yumurtan oldu kaç tane toplanacak. umarım sağlıklı embriyoların olur hem transferim yapılır hem de donduracak embriyon kalır. Allah yar ve yardımcın olsun hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım.

biz de sayende topikte uzunca bir aradan sonra gebelik müjdesi beklicez :)

valla kac yumurta var dıye son kont.sormadım ama oncesınde 10 tane var demıstı dunkunde de 10-20 ye kadar her cesıt vardı (hanı boyutlarını falan gosterdı ekranda bır suru vardı ama kac tane bende saymadım heyecandan)son tozda 450 dun vurdum bu aksam 2 tane catlatma ıgnesı vurucaz salı gunu toplama olcak dedıgınde doktor gozlerım doldu nerdeyse aglıcaktım ama tuttum kendımı dr da gormeden toparlandım cok korkuyorum elıf 4 yıllık hasret bıtıcekmı

elifcan berayı emzirirken cepten okuyayım dedim maşallah oku oku bitiremedim. neyse birdaha bu kadar uzuuun uzuuunnn yazamıycan bebiş gelsin biizm gibi giremezsin ancak okur okur kenardan bakarsın. ben cepten okuyorum ama cevap yazmam 1 haftayı buluyor:) mobilyaların hayırlı olsun sağlıkla kullanmak nasip olsun. son tur havuzlu hanıda yapmışsın gidemeseydin aklında kalırdı. bence dert etme erken gelme olayını dediği gibi 2 hafta daha gelmezse kalan 2 haftayıda bir şekilde tamamlatır ve 38 e kadar götürür gibi. bu kadar geldin ya ona şükür. bu saatten sonra bence hiçç bişey olmaz kuvez falanda olcağını hiç sanmam.

bende şu ara yazlık kışlık değiştirme ş yapıyorum berayın odasına hurçları yığdım gündüz yapmam mümkğün olmadığı için gece yarasa gibi onları yapıyorum erayı emzirip o işlere girişiyorum. gündüzleride pek yazamıyorum.

nevo s-ben seni aradım sende o gün topiğe yazmışsın.artık pastırma sıcakları gelince o gün görüşürüz.:) eğer iyi olsaydınız sonayıda alalım dycektim. kız evde bunalmış durumda orkudan çıkamıyorda bebek ağlıyor diye ben biraz o fobimi yendim o açıdan sorun yok. artık başka zamana kısmetse.

zd86 hayırlı olsun tedavin allah tez zamanda bebeğini göbüşüne düşürsün inşallah. her şeyin bir zamanı var inşallah senin içinde o zman gelmiştir. dualarım bu yolda emek harcayanlarla birlikte.

elifcan berayı emzirirken cepten okuyayım dedim maşallah oku oku bitiremedim. neyse birdaha bu kadar uzuuun uzuuunnn yazamıycan bebiş gelsin biizm gibi giremezsin ancak okur okur kenardan bakarsın. ben cepten okuyorum ama cevap yazmam 1 haftayı buluyor:) mobilyaların hayırlı olsun sağlıkla kullanmak nasip olsun. son tur havuzlu hanıda yapmışsın gidemeseydin aklında kalırdı. bence dert etme erken gelme olayını dediği gibi 2 hafta daha gelmezse kalan 2 haftayıda bir şekilde tamamlatır ve 38 e kadar götürür gibi. bu kadar geldin ya ona şükür. bu saatten sonra bence hiçç bişey olmaz kuvez falanda olcağını hiç sanmam.

bende şu ara yazlık kışlık değiştirme ş yapıyorum berayın odasına hurçları yığdım gündüz yapmam mümkğün olmadığı için gece yarasa gibi onları yapıyorum erayı emzirip o işlere girişiyorum. gündüzleride pek yazamıyorum.

nevo s-ben seni aradım sende o gün topiğe yazmışsın.artık pastırma sıcakları gelince o gün görüşürüz.:) eğer iyi olsaydınız sonayıda alalım dycektim. kız evde bunalmış durumda orkudan çıkamıyorda bebek ağlıyor diye ben biraz o fobimi yendim o açıdan sorun yok. artık başka zamana kısmetse.

zd86 hayırlı olsun tedavin allah tez zamanda bebeğini göbüşüne düşürsün inşallah. her şeyin bir zamanı var inşallah senin içinde o zman gelmiştir. dualarım bu yolda emek harcayanlarla birlikte.

Sagol yazgim elifden sonra tuple hamileyim diyen ben olcam galiba cok korkuyorum cok bu topikde tanidiklarimin pozitifleri umut oluyor bana

elifciğim mobilyalarını güle güle kullan.
canım ben çok inanıyorum, sen en azından 37yi göreceksin. geçende bir kitap okuyordum. rahim son derece genişleyebilen kaslardan oluşuyormuş. yani senin rahmin yarım da olsa sonuna kadar genişleyebilme olasılığı var. çocukların 9 ayda doğmasının sebebiyse 9. aydan sonra çok büyüyüp doğumda pelvik kemiğinden geçemeyecek olmalarıymış. yani doğa tam geçebilecekleri son noktada doğumu gerçekleştiriyormuş.
bebeğin kilosu konusunda da kendini şartlama. ben hesapladım, kendim 37. haftadan gün alıp, 38 dolmadan doğum yapmışım, kızım yine de 3,230 kg doğdu. üstelik önceden de kilosu hep düşüktü. 34den sonra hızlı hızlı toplandı.
ben senin doğumuna daha çok var diye ağırdan alıyordum ama sana yollayacaklarımı da yollayayım bari. yarın izmire gidiyorum, ama zaten hepsini kolilemiştim. söylerim eşim ben yokken gönderir.

hayırlısı olur inşallah. güzel haberlerini hep birlikte bekleyeceğiz inşallah.

Sagol insallah ben merkeze gitmenin kolay yolunuda yeni buldum uskudar besiktas yapiyodum meger uskudar kabatas yaparsam yol yurume azaliyomus :1:
Emre beyi cok sevdim cok ilgili biri insallah sonuda guzel olcak sagol tekrardan

Sagol insallah ben merkeze gitmenin kolay yolunuda yeni buldum uskudar besiktas yapiyodum meger uskudar kabatas yaparsam yol yurume azaliyomus :1:
Emre beyi cok sevdim cok ilgili biri insallah sonuda guzel olcak sagol tekrardan

ben hep kabataştan geçiyorum diye burada yazmıştım, tarif verirken de hep kabataşa göre verdim ama sen kaçırmışın her halde... eşimin bir iş arkadaşının da arefe günü emre beyle transferi oldu. heyecanla onun sonucunu da bekliyoruz. onlar daha önce kadıköy florence nightingalede tüp denemişlerdi. kızın ola ola bir tek embriyosu olmuştu, o da tutmadı. şimdi emreyle 6 tane 1. kalite embriyosu olmuş, 2si transfer edilmiş, 4ü dondurulmuş. tabi karı koca bu durumdan o kadar memnunlar ki... yani hiç merak etme, emin ellerdesin, yapılabilecek ne varsa emre yapar, hamile kalma şansını sonuna kadar zorlar.

ben hep kabataştan geçiyorum diye burada yazmıştım, tarif verirken de hep kabataşa göre verdim ama sen kaçırmışın her halde... eşimin bir iş arkadaşının da arefe günü emre beyle transferi oldu. heyecanla onun sonucunu da bekliyoruz. onlar daha önce kadıköy florence nightingalede tüp denemişlerdi. kızın ola ola bir tek embriyosu olmuştu, o da tutmadı. şimdi emreyle 6 tane 1. kalite embriyosu olmuş, 2si transfer edilmiş, 4ü dondurulmuş. tabi karı koca bu durumdan o kadar memnunlar ki... yani hiç merak etme, emin ellerdesin, yapılabilecek ne varsa emre yapar, hamile kalma şansını sonuna kadar zorlar.

evet ya kacırmısım ben neyse tedavı bıtmeden o yoluda ogrenmıs oldum :9: insallah arkadasınızda pozitif olur sagolun tekrardan :34:

valla kac yumurta var dıye son kont.sormadım ama oncesınde 10 tane var demıstı dunkunde de 10-20 ye kadar her cesıt vardı (hanı boyutlarını falan gosterdı ekranda bır suru vardı ama kac tane bende saymadım heyecandan)son tozda 450 dun vurdum bu aksam 2 tane catlatma ıgnesı vurucaz salı gunu toplama olcak dedıgınde doktor gozlerım doldu nerdeyse aglıcaktım ama tuttum kendımı dr da gormeden toparlandım cok korkuyorum elıf 4 yıllık hasret bıtıcekmı

tahminen 10 tanesi gerçek olgunluktadır dondurulmuş embriyon da kalır insan heyecanlanır elbet inşallah neticen olumlu olur ama olmazsa da üzülmek yok bu tedavilerden birisi sana bebeğini getirecek sen artık bu yola girdin öncelikle dua etmeyi eksik etme. hayırlısını iste. donmuşun da olursa ilki tutmasa bile ikicisi tutar. bak benim öyle oldu pes etmek yok bu ay yada önümüzdeki birkaç ay içinde bebeğin sana gelecek.:nazar:

canım sizinle sohpet etmeyi de özledim valla siz yazamasanız da ben uzun uzun anlatayım dedim içimi döktüm inşallah 2 hafta daha durur da sonrasını da yata yata tamamlarız artık. ama çok hareketlendi yani resmen kasıklarımdan ayakları çıkıyor davul gibi geriyor beni. nevo yada sormuş olayım böyle büyük hareketler yapıyomuydu sizinkilerde? geriniyormu ne hem kasıklarıma hem de kuyruk sokumuma baskı yapıyor içimin genişlediği hissediyorum nefesim kesiliyor kalçalarıma siyatik ağrısı gibi baskı yapıyor sinirlere geliyor sanırım. yeri kalmadı kuzumun hareketlerini daha çok hissettiriyor artık. sabah beri canımı yaktı bir damla çişim biriksin mesanemi tekmeliyor. keyfi yerinde heralde şimdi sakinleşti biraz.
alışverişler bitti evet eşimle gitmemiz büyük kolaylık oldu yoksa mümkün değil artık gezemezmişim. ayakta durdukça sanki daha çok baskı yapıyor. baskı normal dedi candan hnm sabah akşam belirli saatlerde hareketliyken daha çok oluyor.
odası da 25-30 kasım arası gelse hergün silsek daha çabuk çıkar kokusu artık yetişti yetişmedi sağlık olsun kıyafetlerini yıkıyoruz kızımın ütüleyip hurca koyup eve götürücez kendi dolabımda yer açarım bambu beşiği de gidince alırız. zaten o şekilde büyür ilk zaman karyolasında yatamaz. odanın tülü stor krem ucunda da boncukları var halısı da krem kahve shaggy bir süre idare eder alamicam masraflar çok mobilyada krem olunca uyar zaten.

elifciğim mobilyalarını güle güle kullan.
canım ben çok inanıyorum, sen en azından 37yi göreceksin. geçende bir kitap okuyordum. rahim son derece genişleyebilen kaslardan oluşuyormuş. yani senin rahmin yarım da olsa sonuna kadar genişleyebilme olasılığı var. çocukların 9 ayda doğmasının sebebiyse 9. aydan sonra çok büyüyüp doğumda pelvik kemiğinden geçemeyecek olmalarıymış. yani doğa tam geçebilecekleri son noktada doğumu gerçekleştiriyormuş.
bebeğin kilosu konusunda da kendini şartlama. ben hesapladım, kendim 37. haftadan gün alıp, 38 dolmadan doğum yapmışım, kızım yine de 3,230 kg doğdu. üstelik önceden de kilosu hep düşüktü. 34den sonra hızlı hızlı toplandı.
ben senin doğumuna daha çok var diye ağırdan alıyordum ama sana yollayacaklarımı da yollayayım bari. yarın izmire gidiyorum, ama zaten hepsini kolilemiştim. söylerim eşim ben yokken gönderir.

sağol nevincim moral verdin vallahi kilosunu takmıyorum 2500 gr doğsa yeterli önemli olan küveze girmesin tek başına solunum sıkıntısı çekmesin tek istediğim o sağlıklı olsun. bol bol su içiyorum erken doğum riskim olunca da 29. haftamda su içmeyi arttırdım 31. haftanın sonunda gittiğimde bebeğin suyu artmıştı. demekki gerçekten etki ediyor. suyu iyi olursa biraz daha durur inşallah kuzum. zaten 34 ü dolduruyoruz bu hafta. 2 hafta daha dursun da ondan sonrası ne çıkarsa bahtımıza doğacak duruma gelirse de gerek olursa yapar doktorum ciğer geliştirici vs.. zaten her hafta kontroldeyiz rahim kapalı mı açık mı bakıyor.
ama duyguya da yazdım çok hareketli esneme germe hareketleri yapıyor resmen iç organlarımı patlatacak derecede geriliyor bazen kuyruk sokumum kasıklarım acıyor hani çıkacak gibi oluyor. hareket ederken sinire baskı yaparsa kalçamdan aşağı bacağım tutmuyor olduğum yerde ayaktaysam iki büklüm olup geçene kadar bekliyorum sende de oluyordu sanırım bacak ağrısı..
sağlıklı ve keyfinin yerinde olduğunun işaretidir umarım canımın acısında değilim normal şeylerse acıtsın canımı dert değil :)
ben de 38 in 40 ın hayalini kuruyordum hani erken doğum riski geçip nst de sancılar çıkmayınca daha durur demiştim. ama ben baya baya minimum 2 hafta sonra doğurabilirim :) bu şekilde düşününce acayip heyecan basıyor. inşallah tam 4 hafta daha dayanırız.
göndereceklerin içinde en önemlisi göğüs kremi :) sanki söndü göğsümün uçları yumuşadılar falan biraz doğumdan önce kullanıp beslersem iyi olur bir de erken gelirse ve sütüm gelmezse sıkıntı çekebilirim.
ben bu hafta annemdeyim evde yokum cumartesi dönücez kontrolüm var. istersen haftaya pazartesi yolla daha iyi olur. sen ne kadar kalacaksın izmirde? eşin gelmiyormu bu sefer?
bu arada e vitamini kapsülü sürdüm göğüslerime demiştin sen bir ara eczanelerde var mı? yoksa rosseman tarzı kişisel bakım marketlerinde de bulunur mu ?

Back
X