ben de belirtmek isterim ki, kan testine kesin kes hamile değilim, bugün yarın adet göreceğim diye gitmiştim. kasıklarımda adet döneminde olduğu gibi batmalar vardı, karnım şişmişti, hamilesiniz dediklerinde şok oldum.
donmuşların transferini devlet karşılamıyor, kendin ödüyorsun.
bu arada sana bahsetmiştim, ist tüpte emreyle bayramdan önce transferi olan bir arkadaşımız vardı, geçende hamile olduğunu öğrendi. bhcgsi hızlı yükseldiğinden ikiz olma ihtimali de varmış. bu hafta keseyi görmek için gidecek. darısı senin başına inşallah.
arkadasin hayirli ugurlu olsun sagsalim kucagina almayi nasip etsin rabbim
benim sonuc negatif cikti hayirlisi degilmis....
kan canim 0.28 dikan testi mi yaptın ki idrar da çıkmayabilir.
Nevo senin sacin dogumdan aonra dokuluyormu benim hamilelikte dokulmedi ama simdi avuc avuc dokuluyor.kel kalmaktan korkuyorunsuara reklamlarda bioxcin var dogumdan sonraki sac dokulmasine iyi geliyor diyor acaba dogrumu.hatta f harfiyle devam eden bir ismi vardi.sen bu sampuani kullandinmi yada metini duydunmu.oyle boyle degil dokulmesi.emziriyorum ondanda olabilirmi acep.ama en azindan dokulmasini onletici girisimde bulunmam lazim hani dogal maske yapmaya vakitte olmuyir ne yazikki.
duygucum kesinlikle kendi kurman değil. artık bariz bize başka bir bakışları var. bizimki mesela eşimi de tanıyor ve sevgiyle bakıyor ama bana bildiğin kilitleniyor. hani bu dünyada bir ben bir de o varmış gibi bakıyor adeta.
sen de tek başına dışarı çıkmalara başlamışın iyi etmişin. ben şunu fark ettim sen kendi kendini nasıl şartlarsan çocuğun öyle davranıyor. dışarı çıktığımda çocuğum huysuzlanır diye endişelenirsen huysuz oluyor. rahat olursan o da rahat oluyor.
ben geçende prima 3 numara 54lü beyaz paketleri fenerbahçe migrosda bir indirim vardı 20,15e aldım. sonra izmire gittim. annemin oradaki migrosta da açılış yıldönümümüymüş neymiş yeşil dev ekonomi paketleri 21,50den satıyorlardı. 3 numara bezim çok olduğu için 4 numara 80li paketlerden aldım. hatta bavulum zaten dolu olduğu için annemde bıraktım, babamla ay sonu gelicekler onlar getirirler. mendil de geçende ebebekte gördüm, uni baby yeni doğan değil de, diğer pure, cream, natural diye çeşitleri var, 3lü paketini 8,90a koymuşlar. zaten yeni doğana göre daha ucuz satılıyorlardı ama onlar bile carrefourda 3lüsü 13liraydı. denemek için 3 ayrı çeşidinden 3lü paket aldım. şimdilik pure ve natural çeşitlerini denedim hakikaten güzel. üstünde yazana göre yine hiç bir kimyasal yokmuş. hakikaten unibaby yeni doğanla da hiç bir fark göremedim. bundan sonra bu mendillerle devam edeyim diyorum. elimde de hala 2 paket pampers mendil vardı, o yüzden artık özellikle kaka yaptığında ilk kabasını pampersle alıyorum. son kez de unibaby ile siliyorum.
sizin bebeğiniz literatüre göre tombul bebek diye doktor dedi. resmen canım sıkıldı. hatta mama yiyen bebekler böyle tombul olabiliyor dedi ama bak senin beray sırf anne sütü emiyor, onun da kilosu fazlaymış. bugün sağlık ocağında rota aşısı yapıldı. bu sefer de 6,420 çıktı, daha bir canım sıkıldı. el kadar bebeğin boğazından da kısılmaz ki... zaten acıktımı yiyor, doydumu da yemiyor. yani ben ekstradan fazla da yedirmiyorum.
elifcim bende netten bulmuştum lohuşa şerbeti. sendeyince aklıma geldi bende tarçında şekerde vardı. düşünüyorum elife ne vercektim diye o gün aklıma bez ve krem geldi. hatta berayn hediyelik süsünden vereyi unutmuşum(( hem şeker,hemde ikram tepsisini göstercektim hoşuma giderse vercektim ama unutmuşum malum berayda o gün pek bir mızmızdı.
ama şöyle diyim 5 şu bardağı şeker çok fazla hemde aşırı fazla diym. ben 4 yapmıştı o bile çok ok şekerli yapmıştıkırmızı sekerde renk ve tat veriyor onunda şekrli yapma etkisi vardır. onda sebep bence sen 2,- 2,5 bardak şeker koy. lohusa şekerindende yarım kilo değilde 2 parça buda ortalama 250-300 ggr yapıyor ve dünya kadar şerbet çıkmıştı. ama sana tavsiyem nevin gibi hazır al çok daha güzel oluyor. ha illa evde yapıcam diyorsan içine tane karanfil, ve yeşil elma kabuguda koy. sora tülbentle süzersin hoş bir aroma veriyor.
arkadasin hayirli ugurlu olsun sagsalim kucagina almayi nasip etsin rabbim
benim sonuc negatif cikti hayirlisi degilmis....
Nevo senin sacin dogumdan aonra dokuluyormu benim hamilelikte dokulmedi ama simdi avuc avuc dokuluyor.kel kalmaktan korkuyorunsuara reklamlarda bioxcin var dogumdan sonraki sac dokulmasine iyi geliyor diyor acaba dogrumu.hatta f harfiyle devam eden bir ismi vardi.sen bu sampuani kullandinmi yada metini duydunmu.oyle boyle degil dokulmesi.emziriyorum ondanda olabilirmi acep.ama en azindan dokulmasini onletici girisimde bulunmam lazim hani dogal maske yapmaya vakitte olmuyir ne yazikki.
evet elıf 4 donmusum var onlarla yola devam edıcez bıraz dınlen demişsin ama valla ben hemen ıstıyorum :)
şimdi adet olursun. ondan sonra 1 adet dönemi daha bekle sonra al canım. fazla durmana gerek yok zaten ben de öyle yapmıştım.
nevincim bence kilosunu kafana takma mama ile beslenen çocuklar biraz tombul olsalarda genel anlamda 6 aya kadar hareketsiz oldukları için zaten tombul olur bebekler ve hareketlendikçe o kiloyu atarlar. bence hiç canını sıkma yiyen bebekten de çok esirgeme. neticede mamalarda da bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler var. ama midesinin de büyümemesi gerekli tabiisi bu kadar erken doğru mu olur bilmem ama herşeyin aşırısı zararlı bence. o yüzden hafif bir azaltma yap bakalım çok etki edecekmi?
benim arkadaşım ek gıdalara başlayınca sırf kilolu olsun diye pirinç unu mama yediriyodu tombul olsun diye. kaynanasıyla karar vermişler azcık yedirmeye tombul olsunmuş. bana çok saçma gelmişti. zaten un şeker gibi maddelerle er yada geç tanışacaklar ne gereği var dimi ama?
elifcim aspirini bence kendi kendine gün aşırı alma. hem merak etme, aspirin o kadar da kanını sulandırmıyor. yani öyle doğumda soruna yol açacak kadar bir etkisi yok. o kadar etkisi olsa sonayla ben aspirinin yanında bir de kan sulandırıcı iğne kullanmak zorunda kalmazdık.günaydın kızlar. yazmayı unutmuşum salı günü doktordaydık. artık rutin hemen nst ye giriyorum sonra doktorla görüşüyorum bir ritüel oldu bizim için artık. nst hemşiresiyle kanka olduk. 37. haftanın sonunda ciğer gelişiminin tamamen bittiğini söyledi biz de tam 36 olduk 1 hafta daha sık dişini diyor bana. ama benim miniğim gelmeyecek galiba inat edip dedim. gülüyor ve hep erken sancılanan anne adaylarının 40 ı doldurup günü geçmesine rağmen doğum yapamadıklarını söyledi :)
belki bana da nasip olur 40 ı tamamlamak kimbilir :)
nst de sıfır sancı çıktı. hareketleri çok iyi çok şükür. artık yüzünü de gösteriyor kızımın bize babasının da bir hoşuna gidiyor ki sormayın :)
suyumuz iyi büyüdüğü için minik daha da yukarı çıkmış. kafasını resmen iki kaburgamın arasında hissediyorum kafasını da oynatıyor artık sert hareketlerle :)
ilaçları yine kesmedi yalnız. kasılma ilacına da 1 hafta daha devam. aspirini de 1 hafta daha iç 37 nin sonunda bırakalım dedi. bırakınca da 1 hafta içinde geçiyormuş etkisi. yani erken doğum olup da aspirini kullanıyor olmaktan korkuyorum ama napalım kesmek de istemiyor nedense. ben de kilo alsın beslensin diye ses etmedim ama tırsıyorum da acaba gün aşırı almaya mı başlasam?
haftaya salı yine görüşücez.bu arada idrar yollarımdaki enfeksiyon azalmış ama tamamen geçmemiş antibiyotik vermek istemiyorum çok rahatsız edici bir akıntın yoksa sorun değil dedi. ben de tamam dedim. bol su içmeye devam ediyorum.
canım benim kızın boyu da oldukça uzun o yüzden tombul görünmekten ziyade iri görünüyor zaten. yanakları, kolları, bacakları fazla değil çok azıcık bir bebek tombişliğinde. o da fazla değil. hani o sokaklarda gördüğümüz yanakları sarkmış etten yarılan bebeklerle uzaktan yakından ilgisi yok.
bir de gerek lara olsun gerek beray olsun, diğer bebeklerin önünde gidiyorlar. sanırım o yüzden istatistiklere göre değerlendirmemek lazım. mesela şu an kuzenimin bebeği 5,5 aylık, o da aynı kiloda ve boyda. üstelik de kuzenim 1,82, eşi 1,95 boyunda insanlar.
ek gıda konusuna gelince, zaten artık öyle eskisi gibi pirinç unundan sütle muhallebi devri kapandı. doktrlar çocuklara 1 yaşına kadar kesinlikle inek sütü içirmeyin, yedirmeyin diyor. vücuttaki demiri emiyormuş. besleyiciliği de çok zayıfmış. yani çocuğu doyursa da yaramıyor. onun yerine yine mamayla yani devam sütüyle ek gıda hazırlanıyor.(tabi sütün çoksa anne sütüyle de hazırlayabilirsin) muhallebi, sütlaç gibi şeyler yapsan da içine şeker konmuyor. çünkü mamaların içinde zaten anne sütünde de olan laktoz var ve hafif tatlı bir his veriyor. ama ben ek gıda zamanı gelince de öyle pirinç unlu şeyler yedirmeyi zaten düşünmüyorum. mesela muhallebi yedireceğime yine mamayla yoğurt mayalarım onu yediririm diyorum. dediğin gibi nişasta ve şeker gibi şeylerle ne kadar geç tanıştı o kadar iyi.
elifcim aspirini bence kendi kendine gün aşırı alma. hem merak etme, aspirin o kadar da kanını sulandırmıyor. yani öyle doğumda soruna yol açacak kadar bir etkisi yok. o kadar etkisi olsa sonayla ben aspirinin yanında bir de kan sulandırıcı iğne kullanmak zorunda kalmazdık.
anladığım kadarıyla sen de son düzlüğe girmişin:))) bu defa kilosuna bakmadılar mı? yazmamışsın?
hiç merak etme artık 36yı gördün ya, allahın izniyle sağlıkla doğar bebeğin. bundan sonra geçirdiğin her gün kilolanmasına, büyümesine yarıyor daha çok. tabi senin bedeninin de doğuma ve sonrasına hazırlanmasına.
bu arada benim kız dün tam 3 aylık oldu. o kadar hızlı büyüyor ki inanırmısın şimdiden o yeni doğmuş hallerini özlüyorum. doğum ve yeni bir bebek sahibi olmanın şaşkınlığından sanki yeterince doya doya yaşayamamışım gibi geliyor.
KIZLARRR bugün zeynep kamilden tüp bebek raporumuzu aldık elhamdulillah..
ama eşim aldığında orda ki kadın görevli demiş ki tüp bebek tedavinizi hemen başlamayacaksanız bile ilaçları 1 hafta içinde yazdırın eczaneden alın...1 hafta içinde yazdırmazsanız sonrasında ilaçları sigorta karşılamaz demişşşş, ne alaka anlamadımmm?...bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?...:44::44:
Bizim bildiğimiz ilaçları 1 ay içerisinde yazdırmak zorundasın. Tedavine de 6 ay içinde başlamak zorundasın. Raporun geçerlilik süreleri bunlar.
Bu rapor ilk tüp bebek denemesi için geçerli. Eğer olumsuz olursa ve 2. Denemeye karar verirsen yeniden hastaneye rapor için başvuruyorsun herşeyin yapıldığı için sadece dosyanı rapor için tekrar teslim ediyosun.
Eğer tedavini zeynep kamil de yapmicaksan sakın ilaçlarını orda yazdırma. İlaçların nerden yazılırsa tedavini orda yaptırmak zorundasın.
Ne zaman başlarsan başla ilaçlarını en kısa sürede al ve dolabında sakla.
Teşekkür ederim canım bilgilendirme için. E peki tedaviye başlamadan ilaçlar belirlenebiliyor mu pekii?.. Misal biz nasip olursa aralık yada ocak da tedaviye başlamak istiyoruzzz şimdi yazılan ilaçlar dan farklı bir tedavi gerekirse ya o zaman ?.. En yakın zamanda doktorla görüşmeye gidelim mi zaman bizimle ya
ilaçlarını ne kadar kısa sürede yazdırırsan o kadar çok alma hakkın var. sana yapılan tetkikler sonucu ne gibi bir sorunun var bu tespit edilmiş oluyor zaten.(yumurtlama sorunu,rezerv azlığı, sperm azlığı gibi...) buna bağlı olarak ne kdar doz ilaç kullanacağın belirleniyor. çıkan raporda 10 tane ilaç ismi yazıyor doktor sana kulanacağın ilacı yazıyor. genelde en iyi ve kullanılan ilaç gonal-f ve pregon 300 dür.ve en pahalı ilaçlardır. bende rezerv azlığı vardı bundna sebep her akşma 450 doz pregon vuruluyordum. ilk tpümğ zeynep kamilde yaptım ama sana kesinlikle tavsiye etmme zamanın ve paran boşa gider. gelelim ilaç konusuna raporun çıktığında ilaçalarını tedavi olacağın merkeze yazdırman gerekiyor eğer ilaçlarını zk. ya yazdırısan orada yaptırmak zorunda kalırsın. benim rezerv azlığı olduğu için yazılan ilaç dozu 15 kutu puregona denk gelmişti biraaz pahalıydı aa ben 15 kututunun hepsinide almıştım 1500 tl ye raporlu hali bu rakamdı. hani olaki tutmazsa daha sonraki denemelerimde elimde ilaç bulunsun istedim. ilk raporda 15 kutu 2. raporda 15 kutu toplamda 30 kutuydu denemelerimde genelde 8-9 kutu kullanılıyordu. 2. denemede hamile kaldım ve elimde yanılmıyorsam 12 yda 14 kutu ilaç kalmıştı. ha gebeliğim devam etmese yada tutmasaydı en azından elimde ucuzdan almış olduğum ilçalarım vardı. biliyorsun devlet tüpte 2 kez rapr veriyor. bu nedenle ben ilaçlarımı bol bol aldım ha çok para verdm ama özel alsaydım verdiğim bu paranın 2 katını alırdım. elimdeki ilaçlarıda çok kısa bir süre sonra sattım. (gebeliğim ierlemişti risklerim kalmamıştı. biraz zaman geçti satışa çıakrdım aldığım raporlu rakamdan sattım milletede kolaylık oldu 1 kutu puregona 260 tl vercekleri yerine 70 tl vermişlerdi. bol bol da dua aldım:)
bence sanada yazılan ilaçları en son kutusuna kadar al. elinde kalsada çabucak çıkıyor. birde raporun çıkar çıkmaz ilacını yazdır ve hemen al. misal senin kullancağın doz 10 kutu ilaca denk geliyorsa ilaçlarını ne kdar geç yazdırırsan gunden gune o 10 kutu 8 kutuya falan düşebiliyormuş. yani herşeyi zamanında yaptır erteleme. ertledikçe devlet sana verdiği hakkı geri almasınıda biliyor. oh raporum çıktı kafam rahat diye düşünme. benim 15 kutuyu hemen yazdrıp almasaydım belki 12 belki 10 kutuya düşecekti hakkım. aklında bulunsun. çıkar çıkmaz hemen yazdır ilacını v tedavini nerede olacaksan orada yazdır.yineliyorum zk. da tüp denemiş biri oalrak orayı tavsiye etmem.
Teşekkür ederim canım bilgilendirme için. E peki tedaviye başlamadan ilaçlar belirlenebiliyor mu pekii?.. Misal biz nasip olursa aralık yada ocak da tedaviye başlamak istiyoruzzz şimdi yazılan ilaçlar dan farklı bir tedavi gerekirse ya o zaman ?.. En yakın zamanda doktorla görüşmeye gidelim mi zaman bizimle ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?