Cuma cumartesi pazar hep yatmadim oturdum evde dolandim falan bugunde gezmeye cikcam alisveris merkezine ama teredutum var hemsire ogun dediki ne yaparsan yap tutunmasini yada tutunmamasini saglayamazsin sizde bizde elimizden geleni yaptik sadece ikinma dedi ama ben ne yapsam zarar vercekmisim gibi hissettim dun sagda cok agrim oldu agladim resmen
elif yarin 9.gun ve benim birden adet belirtilerim basladi asilamadaki gibi bu kadar erken adet olunurmukiHemşire çok doğru söylemiş canım biz ne yapsak boş en önemlisi stresten uzak dur ben nice insanlar duyuyorum transferden sonra başlarına bişeyler geliyo hastalık yada kaza gibi tutmaz yolar çok badireler atlatıyolar ama test günü geldiğinde bebeklerinin onşarla olduğunı öğreniyolar. Sen duanı esirgeme canım kaç gün kaldı teste? Benim göğüslerim çok hassaslaşmıştı.
yok canım sigorta falan yaptırmadık. zaten gideceği yol ne ki? içinde kırılacak bir şey de yoktu. normal kargoya verdim dedi eşim. hiç sigorta falan dememiş. 21 lira hakikaten çok yüksek. üzüldüm valla okuyunca. bu arada benim bardak süsleri bardakların altında sabitmiş. ama plastik bardaklar çatlamış akıtıyordu. o ayaklı plastik bardaklar da marketlerde ya da ambalajcılarda satılıyor, belki yenisini alıp altlarını takarsın diye yine de yolladım. içine örnek bardak da koydum. hani artık sen bilirsin. lansinoh kremle, bir de yurt dışından gelme demir takviyesi vardı, eşim koymayı unutmuş. kusura bakma artık.canım ben sana eşim kargoya verir ben yokken diye msj yazdığında anneme gidicem ve 1 hafta evde olmicam istersen birsonraki haftaya kargoya ver diye cevap vermiştim ama sen muhtemelen okumadın ve izmire gittin eşin de kargoyu verdi ve benim evde olmadığım hafta eve geldi ve bulamadılar. ama sorun şu ki daha önce de yurtiçi kargodan kargolarımız oldu evde bulamadıkları da oldu kapıda muhakkak bildirim kağıdımız olurdu hemde yapışkanı öyle kuvvetliki birisi sökmeden yere düşüp de kaybolacak cinsden değildi kapıcımız da çöpe atmak gibi bir hata yapmaz asla. bize telde bildirim kağıdı bırakılmıştır dediler kargonuz bayadır burda gelip alın dediler. biz kağıt görmedik dedim telefonunuz da yoktu arayıp gönderenden aldık dediler nasıl iş anlamadım. evet kaydım vardı gerçekten evde olmadığım bir zamanda gelip not bırakmışlardı o zaman gidip teslim almıştık. madem kaydımın olduğunu söylüyolar nasıl iş yapıyolar anlamadım.
ben açıkçası hiç gelmediklerini bile düşünmeye başladım. bir de bişey sorucam yanlış anlamazsan. siz sigorta yaptırdınız mı kargoya? eşimden 21 tl almışlar sigorta bedeli ile birlikte birde ayaklarına kadar gidip aldık kargoyu. yani eğer kaybolmasın başına bir iş gelirse de arkasını ararız diye siz düşündüyseniz hiçbir sorun yok iyi etmişsiniz. ama eğer alıcı ödemeli denildiğinde kendileri sigorta bedelini çakıyosalar resmen dolandırıcılık. siz söylemediyseniz vallahi hırs yaptım gidip geri alıcam sigorta bedelini. kafalarına göre iş yapıyolar.
herneyse velhasıl kargom öyle yada böyle elime ulaştı çok şükür herşeyi düşünmüşsün teşekkür ederim kapı süsümüz tülümüz yan yatış yastığımız göbek bakımı için gönderdiklerin hepsi hepsi için sonsuz teşekkürler giyimleri de yıkadım mis gibi oldular yetişmediği yerde giydiririm göğüs kalkanı emzik ucu falan kaşığımız bile oldu sayende. çorapları şapkayı bile göndermişsin çok sağol arkadaşım.
duygucum kızımın 3. ayı dolmadı gelecek hafta çarşamba dolacak. ama eşimin iş programı gelecek hafta yoğun olduğundan, biz geçen cuma günü doktora götürdük. boyu 64 cm, kilosu da 6,100 çıktı. biraz tombul bebek anlayacağın. aşıya da salı günü sağlık ocağına götüreceğim. rota aşısı da orada yapılacak.hoşgeldin nevo alıştınmı evine. sana şey sorayım laranın gelişimi nasıl harektleri falan.bizimki ıınnhhh yapıp yan dönüyor artık ve de anakucağına koyduğumda kendini kaydıra kaydıra aşağı iniyor eşim dün fark etti. şok olduk artık evde anakucağına komıycam önceden koyup kolduğun gerisine itiyordum ama artık tehlikeli. birde salyası akıyor tükrük gibi dr. normal dedi damakları kaşınıyor artık ama diş çıkarması ayı bulur dedi. inş erken çıkarmaz duyduguma göre diş ne kadar geç çıkarsa o kadar sağlam oluyormuş.birde parmkalarını emiyor büyü ihtimal damaklarını kasıyor eliyle. istediğini yaptırmak içnde çığlık atıyor mesela ınhh ınh yapıyor kıvranıyor beni al diye almayıyorum yavştan yavaşta çığlıkların dozunu arttıyor sonunda alıyorum. çabukmu büyüdü ne oldu( daha farklı şeyleride oluyorda unuttum şimdi aklıma gedikçe yazarım. bu arada sen 3.ay kontrolüne götürdünmü kızçeni boyu kilosu nasıldı? biz bu ay rota asısında yaptık doktor ağızdan verdi hiç dışarı akmadaı yada kusmadı gerçi bir defa aşağı inmesi yetiyor dedi ama bizde hepsi gitti:) son olarak senin kılo durumun nedir ben hala veremedm ve evde sıkıntıdan abur cubur yiyiorum kek bisküvi gofret gibi. hani diyet yapsam emziriyorum korkusuna yapamıyorumda. en iyisimi br diyetisyene parayı basmak ve emziren kişeye uygun diyet ayarlaması hem o kadar para verdim bari uyayım derim belki ((
yok canım sigorta falan yaptırmadık. zaten gideceği yol ne ki? içinde kırılacak bir şey de yoktu. normal kargoya verdim dedi eşim. hiç sigorta falan dememiş. 21 lira hakikaten çok yüksek. üzüldüm valla okuyunca. bu arada benim bardak süsleri bardakların altında sabitmiş. ama plastik bardaklar çatlamış akıtıyordu. o ayaklı plastik bardaklar da marketlerde ya da ambalajcılarda satılıyor, belki yenisini alıp altlarını takarsın diye yine de yolladım. içine örnek bardak da koydum. hani artık sen bilirsin. lansinoh kremle, bir de yurt dışından gelme demir takviyesi vardı, eşim koymayı unutmuş. kusura bakma artık.
Elifcan o korku hep var emin ol. herkestemi oluyor bilmiyorum ama bazen aklıma geliyor ya beraya bişey olursa diye(( zor hamile kaldık diyei oluyor tüm bunlar yoksa yapısal olarak pimriğim diyemi çözemedim (( allah korusun elimden kayarsa kafasını bir yere çarparsam diye bir sürü paranoyakça düşünceler varki sorma:)))) sende fazla derine inme çıkamazsın :) şurda kaldı 1-2 haftan bişey olmaz her türlü imkanın olduğu şehirdeyiz bişey olmaz.
denizcim adet olcam diye düşünme olabilirsinde buna rağmen hamilede olabilirsin şöyşe söylim geçen yıl 2 kasımda yumurtalar toplandı 5 kasımda transferim oldu ve 17 kasımda test günümdü ama ben 2 gün öncesinde adet gibi bişey oludm kanama başladı aradılar test ben adet oluyorum gelmeme gerek yok dedim ama gün geldiğinde ya onca para verdim gidip kanımı vereyim dedim. neyse kan verdim ama pek hatta hiiiiç umudum yoktu sonuç için aradılar biliyorum ne olduğunu gerek yok dedim. gözünüz aydın hamilesiniz dedi. sevinemedim bile çünkü kanda değerim 36 çıkmıştı düşün. gün aşırı kan vermeye gittim düzenli bir şekilde arttı. düşün 36 değerden 3000lere uaştı tabi bu arada kanama oluyordu arada iğnelerle düşmemesini sağlıyordu dr. kısaca doğacağı varsa doğar allah sağlıklı sıhhatli versin gebeliğim çoğu kanamlı geçti hafif hafifte olsa. 17.haftamda bir kanam olduki düşman başına bile vermesin hayatımda öyle bir kan boşalması görmedim bebek gitti tamam dedim. ama kızım maşallah çok güçlüydü herşeye rağmen gelicem dedi inat etti. çok şükür şimdide sağlıklı bir bebek inş böylede devam eder. uzun yazdım kusura bakma ama verecek allah veriyor adette olsan kanını ver ve testini yap. inş bebeğin bu defa gelmiştir sana gelmediysede pes etme devam bundan sonraki raparun daha çabuk çıkar. ama ilaç devletin verdiğinin hepsini al misal 15 kutu hakkın varsa hepsini al elinde kalsada satarsın hemen gidiyor.ha hamile kalamazsanda onları ucuzdan almış olursun.
hep sagda bisey var gibi oluyordu bugun solda oldu simdide ayagim bacagim buz kesti asilamada boyle oldugunun ertesi gunu adet olmustum goguslerim hashas sisti ve bugun fark ettim mor mor damarlar var sanki yani bana oyle gelmediyse
Canım adet belirtilerin çok normal bunlar gebelik belirtileri de olabilir adet belirtisi de bişey söylemek çok imkansız ben mesela transferim 8. Günü kahverengi lekelenme gördüm 2 gün devam etti 10. Günümde de kırmızı kan geldi bir defaya mahsus sonra birdaha gelmedi test günümde hamile olduğumu öğrendim. Bu işler çok karışık hiç belli olmuyor ümidini kaybetme.
bizimde 23 ekimde kontrolümüz vardı sağlık ocağına ve dr. a götürdüm aynı gün. sağlık ocağında boyu 63.5 cm kilo 6700 gr çıktı. dr.da boy 61.5 cm kılo 6700 çıktı. yan dönme olayı popoyu kaldırıp ıınnhh yapıp bir zorlanmayla sağa rahat dönüyor ama sola dönme olayını daha tam yapamıyor. beni tanımasına gelince aynen beni görünce gözünün içi gülüyor hatta meme verirken bana bir bakışı var aşıkmış gbi büyük bir hayranlıkla bakıyor bende kendi kendime heralde bana öyle gelyor diyordum:) demek sende farklı görüyorsun laranın bakışını. yada anne olmak böyle bişey evlatlarımızın bize bakışlarını bile farklı gözle görüyorz ama ne bilim eşime öyle bakmıyor sanki:)) artık meme emerken arada çıkıyor beni dakkalarca inceliyor tekrar meme tekrar incele tekrar meme. bazende cilvelri çok artık oyun istiyor oynuyorum falan hatta yetmeyip kalkıp ayakta oynuyorum:) keşke evde bir kamera olsada çekse beni sonradan izlesem ne haldeyim diye.çıkarmadığım ses yapmadığım hareket yok gbi. biizmkininde arada bir yeri ağrıyınca ağlıyor yada kuca alınmadığında onun dışında gereksiz mız mız olup ağlaması yok. ama evde yalnızız diye çok sıkılıyor akşama kadar camdan geip geçen arabaları seyrettirip milleti tanıtıyorum beraya. bu biizm üst komşu bak işten gelyor,bu 6.katta oturuyor çok fuzuli bir adam :) aa otobüs geçiyor insanlar dlu işten geliyor garibiminde sesi çıkmayıp seyrediyor dışarıyı. eve gelen ne birk omşu nede bizim gideceğimiz kimse olmayınca bu şekilde oyalamaya çalışıyorum bebeyigündüz uykusu pek yok bazen uzun yatıyor (çok nadirde olsa) bazende kısa kısa ki genelde kısa oluyor. gece uykusuda 2-3 saat de bir kalkıyor ınhlayıp duruyor en fazla 1 saat erteliyorum aman kaldırmıycam ınhlasın dursun diyorum sonra gene kalkıyor. ve bakuş gibi alıştı saat 5.30da gözleri cin gibi dikiyor valla. mesaimiz 5.30 da başlıyor. cuma günüde gözümü karartıp bindik büyük arabaya ptt gidip maaşımı çektim ordan hello baby gittim en az 1 saat sonra yanındaki media markete gittim. ordan hızımı alamadım baktım uslu duruyor bir uyuyup bir uyanıyor kozyatgı carrefoura vurdum kendimi oradaki marketi gezdim epeyce bu arada uyuyordu. hatta yemek sırasına girip epeyde orda sıra bekledim kendime yemek almak için :)) eve geldim kapıda ağlamaya başladı :)
bu arda fiyat bilgisi geceyim prima beyaz paket 3 no kullnanıyorum içinde 54 adet var bu defa onu almayıp mega paketini aldım içinde 80 adet var daha uyguna geliyor. helloda 29.90 tl carrefourda 29.75 ti. normalde 32-35 tl arası bişeymiş. ee bezde çok gittiği için onu aldım. hatta 2 paket alan boy ölçer veriyordu ben tek aldım. birde ıslak medil olarak uniyi bırakyım diye 3 li primanın beyaz paketini aldım hellodan 6.90 dı carfurda 9.75 hani eğer iyi gelrse prima ıslak mendile geçeyimdiyorum. ama nedense naylonumsu geldi unideki sıcaklığı vermedi. gerçi kıçına sürüp atyorsun ama ne bilim alıştım ona. anam oda 12 li paket 50 tl. digeriden 12 li alsam en fazla 30 tl yapıyor 20 tl kar oluyor neredeyse bi paket bez parası çıkıyor bakalım işte prima iyi gelirse onu kullancam olmadı evdeki unilerimi bitirip gene uni alırım.
tamam canım sagol bende sen gıbı goguslerımı mıncıklayıp duruyorum bazen acıyor bazen gecıyor
sonay yesil prima kullanıyor bir şikayeti yok. bir arkadaişımda beaz bulamayınca yeşil almışta aman aman sakın alma dior. bez konusunda beyaza devam ederim.ıslak mendilde beyaz prima aldım ama hoşuma gitmedi haa siliyorum popoyu kabartmadı ama ne bili dokunuşundan haz lamdım naylonumsu gibi. hatta beray kucağımdayken bazen yerlere kusuyor bol bol harcıorum onu :) olmadı bende uninin o dediklerinden denemelik alayım baktım iyi devam ederim normalde ben unide bezle temizliyorumyetiyordu prima birazince olduğu için bol kullanıp bezle siliyorum. ha baktım uninin dediklerinde hoşuma gitmedi yenidoğan devam ederim sonuçta 50 tl vriyorum 1,5 2 ay kadar gidiyor. evet ya relaks olunca bebekte dşarı çıakr çıkmaz yatıyor ve saatlerce uyuyor.duygucum kesinlikle kendi kurman değil. artık bariz bize başka bir bakışları var. bizimki mesela eşimi de tanıyor ve sevgiyle bakıyor ama bana bildiğin kilitleniyor. hani bu dünyada bir ben bir de o varmış gibi bakıyor adeta.
sen de tek başına dışarı çıkmalara başlamışın iyi etmişin. ben şunu fark ettim sen kendi kendini nasıl şartlarsan çocuğun öyle davranıyor. dışarı çıktığımda çocuğum huysuzlanır diye endişelenirsen huysuz oluyor. rahat olursan o da rahat oluyor.
ben geçende prima 3 numara 54lü beyaz paketleri fenerbahçe migrosda bir indirim vardı 20,15e aldım. sonra izmire gittim. annemin oradaki migrosta da açılış yıldönümümüymüş neymiş yeşil dev ekonomi paketleri 21,50den satıyorlardı. 3 numara bezim çok olduğu için 4 numara 80li paketlerden aldım. hatta bavulum zaten dolu olduğu için annemde bıraktım, babamla ay sonu gelicekler onlar getirirler. mendil de geçende ebebekte gördüm, uni baby yeni doğan değil de, diğer pure, cream, natural diye çeşitleri var, 3lü paketini 8,90a koymuşlar. zaten yeni doğana göre daha ucuz satılıyorlardı ama onlar bile carrefourda 3lüsü 13liraydı. denemek için 3 ayrı çeşidinden 3lü paket aldım. şimdilik pure ve natural çeşitlerini denedim hakikaten güzel. üstünde yazana göre yine hiç bir kimyasal yokmuş. hakikaten unibaby yeni doğanla da hiç bir fark göremedim. bundan sonra bu mendillerle devam edeyim diyorum. elimde de hala 2 paket pampers mendil vardı, o yüzden artık özellikle kaka yaptığında ilk kabasını pampersle alıyorum. son kez de unibaby ile siliyorum.
sizin bebeğiniz literatüre göre tombul bebek diye doktor dedi. resmen canım sıkıldı. hatta mama yiyen bebekler böyle tombul olabiliyor dedi ama bak senin beray sırf anne sütü emiyor, onun da kilosu fazlaymış. bugün sağlık ocağında rota aşısı yapıldı. bu sefer de 6,420 çıktı, daha bir canım sıkıldı. el kadar bebeğin boğazından da kısılmaz ki... zaten acıktımı yiyor, doydumu da yemiyor. yani ben ekstradan fazla da yedirmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?