• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
sen hormon testini zk. Da yaptırdıysan yada yaptıracaksan aşılama öncesi olması gereken tüm değerlere bakılıyor zaten. Seni yapacağın tek şey aç karnına adetin 2-3 günü gidip yaklasık 8 tüp kan vermek :)) orda bir dünya hormona bakıyorlar aıds e bakıyorlar kansızlıklığın varmı şekerin varmı hepsine bakılıyor. özellikle e2 diye bi secenek yok hepsi önemli olduğu için bir çok hormona bakılıyor.

yani anladım orasını da ben daha önce bu hormon testini yaptrdım iki kere devlet hastanesinde çocuk için yine..ama e 2 yapmamışlar bana kenan bey e göstermiştim hepsini e 2 yok burda demişti smerde yoktu zaten ..o yüzden e2 değerimi bilmiorum henüz yani onda da bir anormallik çıkabilir bu şans varken::((

madem e2 nin yükselmesi risk oluşturuyor ve hastayı hayati tehlikeye sokuyorsa özelde de bu durum aynı olmalı. Bile bile yaparsa para içindir ve de hastanın hayatı çıkta önemli değildir onlariçin. Ben 1 kez kenanda muayee oldu ulltasonda aynı gün kanda verdim hormon için. Ben 2 aşılamamdada 75 doz kullandım buna rağmen çok yumurtam olmadı en fazla 3 ve onlarda yok oluyordu kalıyorsa 1-2 yumurta anca kalıyordu zaten çok olunca bırakıyoruz demişti hemşire. Ama az oluncada tutma sanşı yok gibi bişeydi ve nitekim öylede oldu. Vala şaştık kalktık herkesin kafa karışık çoğumuz ne yapacağımızı bilmiyor durumdayız :( yapsak bi dert yapmasak ayrı. Kenan bey tüp bebek bölüm şefi her gittiğimde illaki orda olur. Tayfun beyi hiç görmedim (şanssız olduğum burdan belli :)) eğer daha ılımlı bi dr. Olsaydı zk diye diretirdim ama onun o yapısı kasıyor beni ve ayaklarım geri gidiyor :(( yoksa bu aşamaya kadar geldim ne diye geri göneyimki...

evet canım haklısın ama devlet hastanesi prosedüre çok bağlı kalıyor. bu da benim işime gelmiyor. ciddi bi durum olmasa da zırp pırt iptal edilmesi hoş değil. hayal kırıklığı daha fazla oluyor. zaten beni en şanssız hasta ilan etmişlerdi bu yüzden:)) kenan beyle hiç sorun yaşamadım ben ama iki kez hafif fırçalar gibi olmuştu beni:) kürtaja yönlendirmesine rağmen tam bir ay kürtaj olmadım öğrenince kızmıştı biraz bende ağzının payını verdim kibarca. beş sene uğraşmışım bebek için kenan bey ne derse desin başka doktorlara danışmadan kürtaj olmamak benim hakkım. bir de ben normalde çok zayıftım kendimi bildim bileli hep 48 kilodaydım. hatta önceki doktorum zayıf olamama şaşırıp pco teşhisi koyamıyordu bi türlü. pcolular genelde kilolu oluyor çünkü. zk ya gitmeye başlayınca bir yılda iğnelerden biraz kilo aldım. kilo aldığımı görünce hafif kızar gibi olmuştu bir de. ne güzel kilonuz vardı falan demişti. pco da kilo almak gebe kalmayı daha zorlaştırıyor hamile kalsanız bile düşük ihtimaliniz ortaya çıkıyor vs diye fırçaladı beni. . aslında iyi de oldu seviniyordum kilo aldım diye. kenan bey in gazına gelince diyete başlayıp kilo vermeye başladım. bana bi faydası oldu yani:)) onun dışında hiç sorun yaşamadım onunla. ama tayfun bey öyle sabırlı öyle ılımlı bi doktor ki. genelde ameliyatlara onu soktukları için ortalarda olmuyor pek. kenan bey gibi dolanacak boş vakti yok:) saat 11.30-12.00 gibi çıkar ameliyattan ben hep o zaman odasına gidip yakalıyorum. yarım saat lafa tutuyorum kaç kez öğle tatiline çıkmadı benim yüzümden. dikkat ediyorum da gelen hastaların çoğu tayfun bey i soruyor. sanırım bu yüzden.

Son düzenleme:
evet canım haklısın ama devlet hastanesi prosedüre çok bağlı kalıyor. bu da benim işime gelmiyor. ciddi bi durum olmasa da zırp pırt iptal edilmesi hoş değil. hayal kırıklığı daha fazla oluyor. zaten beni en şanssız hasta ilan etmişlerdi bu yüzden:)) kenan beyle hiç sorun yaşamadım ben ama iki kez hafif fırçalar gibi olmuştu beni:) kürtaja yönledirmesine rağmen tam bir ay kürtaj olmadım öğrenince kızmıştı biraz bende ağzının payını verdim kibarca. beş sene uğraşmışım bebek için kenan bey ne derse desin başka dr lara danışmadan kürtaj olmamak benim hakkım. bir de ben normalde çok zayıftım kendimi bildim bileli hep 48 kilodaydım. hatta önceki doktorum zayıf olamama şaşırıp pco teşhisi koyamıyordu bi türlü. zk ya gitmeye başlayınca bir yılda iğnelerden biraz kilo aldım. kilo aldığımı görünce hafif kızar gibi olmuştu bir de. ne güzel kilonuz vardı falan demişti. pco da kilo almak gebe kalmayı daha zorlaştırıyor hamile kalsanız bile düşük ihtimaliniz ortaya çıkıyor vs diye. aslında iyi de oldu seviniyordum kilo aldım diye. kenan bey in gazına gelince diyete başlayıp kilo vermeye başladım. bana bi faydasım oldu yani:) onun dışında hiç atışmadık. ama tayfun bey öyle sabırlı öyle ılımlı bi doktor ki. genelde ameliyatlara onu soktukları için ortalarda olmuyor pek. kenan bey gibi dolanacak boş vakti yok:) saat 11.30-12.00 gibi çıkar ameliyattan ben hep o zaman odasına gidip yakalıyorum. yarım saat lafa tutuyorum kaç kez öğle tatiline çıkmadı benim yüzümden. gelen hastalarında %80 i tayfun bey i soruyor o yüzden.

tayfun bey nasıl biri tip olarak..belki görrüsem ultrsonda ona denk gelirim rahatlarım muayene olamıorum ben korkuyorum çok..

evet canım haklısın ama devlet hastanesi prosedüre çok bağlı kalıyor. bu da benim işime gelmiyor. ciddi bi durum olmasa da zırp pırt iptal edilmesi hoş değil. hayal kırıklığı daha fazla oluyor. zaten beni en şanssız hasta ilan etmişlerdi bu yüzden:)) kenan beyle hiç sorun yaşamadım ben ama iki kez hafif fırçalar gibi olmuştu beni:) kürtaja yönlendirmesine rağmen tam bir ay kürtaj olmadım öğrenince kızmıştı biraz bende ağzının payını verdim kibarca. beş sene uğraşmışım bebek için kenan bey ne derse desin başka doktorlara danışmadan kürtaj olmamak benim hakkım. bir de ben normalde çok zayıftım kendimi bildim bileli hep 48 kilodaydım. hatta önceki doktorum zayıf olamama şaşırıp pco teşhisi koyamıyordu bi türlü. pcolular genelde kilolu oluyor çünkü. zk ya gitmeye başlayınca bir yılda iğnelerden biraz kilo aldım. kilo aldığımı görünce hafif kızar gibi olmuştu bir de. ne güzel kilonuz vardı falan demişti. pco da kilo almak gebe kalmayı daha zorlaştırıyor hamile kalsanız bile düşük ihtimaliniz ortaya çıkıyor vs diye fırçaladı beni. . aslında iyi de oldu seviniyordum kilo aldım diye. kenan bey in gazına gelince diyete başlayıp kilo vermeye başladım. bana bi faydası oldu yani:)) onun dışında hiç sorun yaşamadım onunla. ama tayfun bey öyle sabırlı öyle ılımlı bi doktor ki. genelde ameliyatlara onu soktukları için ortalarda olmuyor pek. kenan bey gibi dolanacak boş vakti yok:) saat 11.30-12.00 gibi çıkar ameliyattan ben hep o zaman odasına gidip yakalıyorum. yarım saat lafa tutuyorum kaç kez öğle tatiline çıkmadı benim yüzümden. dikkat ediyorum da gelen hastaların çoğu tayfun bey i soruyor. sanırım bu yüzden.

herkes kenan beyden dertli:) bende diyorum ki tüp bebek için konuşmayı kenan bey ile değilde başka bi dr ile yapsaydım beni geri çevirmeyecekti. ama öyle yada böyle vazgeçtim zk'dan. kaynarcadaki dr. da çok yoğunluk var sanırım sizi caydırmaya çalışmış dedi. yoğunluktan dolayı ne kadar hasta caydırırsak o kadar iyidir diye düşünüyolar dedi. zaten eşimde oraya gitmemden hiç mutlu değildi.
şimdi ben eurofertil de yaptırmaya karar verdim tüp bebeğimi. 11 yıldır olan bi merkez ve yurt dışındaki yenilikleri falan yakından takip ediyolar.anne rahmine çok benzeyen bi cihazları varmış( valla adını söyledi ama hatırlamıyrm) döllenen embriyoyu ona koyup Anne rahminde tutunma şansına bakıyolarmış. bi kaç gün o cihazda duruyomuş embriyo. bu cihaz şansı %10 arttırmış. beni çok güvendirdiler. gerçi telefonla bilgi aldım ama o merkez içinde referanslarım vardı. hemde çok yakın bi arkadaşımdan. bunlar telefonda aldığım bilgiler tabiki yüzyüze konuşunca çok daha detaylı bilgi verebilirim.
Allah nasip etmez orada yaptırdığım tüp bebek tutmazsa ilaçla 3 yılımın dolmasını bekleyip zk. tekrar gidebilirim.

tatlım eurofertilde ohss için ilaçsız tüp bebek yapıyolarmış. bi bak istersen. 4 farklı şekilde tüp bebek yapılyomuş bi çeşidide buymuş.

sizinde epey olmuş. Bizde bu ekimde 4 ü dolduruyoruz. Yaş olarak aynı sayılırız 34 eşim ben 29. Hayırlısı olsun hakkızmızdaki .ama tatil işini erteleme çok yorulduk bütün yıl. Bence hak ettik gelince hastane sezonunu nasıl olsa gene açıcaz en iyisi bol bol enerji depolayalım. Belkide şansa kafamız boşalırsa kendiliğinden olur. ( allahım ya hala kendiliğinden olur diyorum. Umut işte naparsınız fakirin ekmeğidir:)

tatili ertelemicem canım çok istiyorum marmaris i görmeyi bir gün de tekne turu yapıp koyları gezicez bir de selimiye köyü varmış havuz gibi denizi varmış arabayla bir gün de oraya gideriz zaten 5 gün ve aşılama olursam bu ay sonucumu öğrenip gidicem yani ya hamile gidicem yada tüp bebeğe geçip.bugün de manşukiye ye gittik eşimle temiz hava çok çarptı acayip uykum var :)

gözün aydın canım. adetin dördüncü başlayabiliyorsun. pazartesi gidersen sorun olmaz. benimde salı kontrolüm var. tüp bebek bölümünde mi yaptıracaksın bu sefer?

pazartesi gidicem canım evet. valla geçen sefer bizim doktorla konuşup derdimizi anlatmak gibi bir durumumuz olmadı sekreterlere sordum. nil var ya ona. 2. aşılamam dedim tüp bebek de yapılmasını istiyorum dedim. ilaç yazdırmaya geldim dedim ona göre yaptı işte işlemleri. pazartesi inşallah herşey yolunda gider.

kızlar bu gün gittim zeynep kamile birinci gün olmamam rağmen şansımı deneyeyim dedim ama hemşire olmaz ilk gün dedi 4. gün yani pazartesi gel dedi..boşuna arabayla benzin yakıp gidioruz telefonu da açmıolar bir zahmet açsalar sorardım boşuna gitmezdik bu sıcakta hem yol hem boşuna benzin..offff ne sinir bir durum oldu bu gün gene..hormon testi benim..4. gün oluyor demek..bir bilgi için taaa pendiktten kalktım gittim..öfff

ben darıca dan gidiyorum sen ne diyosun canım öyle yoldu otopark parasıydı düşünürsen ohooo...bebek için herşeye değer.

kızlar bikaç gündür çok yoğundum işyerinde. arada girip yazdıklarınızı okuyabildim sadece. baya kaynatmışsınız:) aklıma takılan bişey oldu. biliyorsunuz bende pco var. iğnelerle fazla uyarılıyor yumurtalarım. kan değerim yüksek çıkınca da iptal ediliyordu aşılamalar. klomenle çözebildik bu durumu ama klomenle aşılama denemelerimden sonuç alamaz tüp bebek yaptırmak durumunda kalırsam ki öyle olacak biliyorum:) yine iğne kullanacaklar ve yumurtalar yine fazla tepki verecek. kan değeri yüksek çıkarsa da iptal ediyorlar. geçen gidişimde böyle tedavisi iptal edilen bi hastayla karşılaştım. tüp bebek daha zahmetli bi süreç. o kadar uğraşıp didinip rapor çıkardıktan sonra hele o iğneleri vurulduktan sonra iptal edilirse çok üzülürüm. zaten geçen sene hazirandan beri zk ya gidiyorum. tam bir yıldır oldu başlayalı. gerçi altı ayını yaşadığım gebelik yüzünden kaybettim. iki ay gebelik. bir ay kürtaj olmamak için direndim. kürtajdan sonra da üç ay ara verdim. ama kalan altı ay boyunca uğraştım hep. her söyleneni sabırla yaptım. beşinci altıncı aşılamayı da yaptırıcam ona da tamam. ama korkmaya başladım iyice. acaba özel merkezlerde nasıl yapıyorlar bu durumu bilgisi olan var mı? yani yumurtaların aşırı uyarılması durumunda iptal ediyorlar mı yine. özel merkezlerin bu konuda daha esnek davrandığını tahmin ediyorum. işyerime yakın çok iyi bi merkez var. ben hep ilk denemeyi zk da yaptırma taraftarıydım raporumu çıkartıp özelde mi denesem acaba?

canım fazla tepki verme durumunu bilemiyorum ama düşük doz gonal f uygularlar bence sana ve çok yumurta olması gerekiyor ya neden bile bile iptal etsinler ki sen tayfun beyle görüşürsün bence o hassas davranır.özel merkezler konusunda benim de kafam karışık açıkçası. eşim de git gel üsküdar a yapmaktan sa eve yakın medicine hospital da yaptırırız diyor hem bizi tanıyolar memnunduk da ama bilemiyorum ki tekniklerini falan ya :(

herkes kenan beyden dertli:) bende diyorum ki tüp bebek için konuşmayı kenan bey ile değilde başka bi dr ile yapsaydım beni geri çevirmeyecekti. ama öyle yada böyle vazgeçtim zk'dan. kaynarcadaki dr. da çok yoğunluk var sanırım sizi caydırmaya çalışmış dedi. yoğunluktan dolayı ne kadar hasta caydırırsak o kadar iyidir diye düşünüyolar dedi. zaten eşimde oraya gitmemden hiç mutlu değildi.
şimdi ben eurofertil de yaptırmaya karar verdim tüp bebeğimi. 11 yıldır olan bi merkez ve yurt dışındaki yenilikleri falan yakından takip ediyolar.anne rahmine çok benzeyen bi cihazları varmış( valla adını söyledi ama hatırlamıyrm) döllenen embriyoyu ona koyup Anne rahminde tutunma şansına bakıyolarmış. bi kaç gün o cihazda duruyomuş embriyo. bu cihaz şansı %10 arttırmış. beni çok güvendirdiler. gerçi telefonla bilgi aldım ama o merkez içinde referanslarım vardı. hemde çok yakın bi arkadaşımdan. bunlar telefonda aldığım bilgiler tabiki yüzyüze konuşunca çok daha detaylı bilgi verebilirim.
Allah nasip etmez orada yaptırdığım tüp bebek tutmazsa ilaçla 3 yılımın dolmasını bekleyip zk. tekrar gidebilirim.

canım işte ben de yaptırırsam anadolu yakasında bir merkez seçicem ama işte hepsinin tekniği aletleri farklı. gerçi Allah izin verdikten sonra tutacak olursa her türlü tutar tüp bebek tüp bebektir dimi:) ama işte bilemiyorum..herkes zeynep kamil den vazgeçiyor sanırım :) benim de çok kafam karışık ben darıca da oturuyorum medicine bize çok yakın ayrıca ilk aşılamam da orda yapıldı figen hanım hassas ve iyi bir doktor belki düşünebilirim. merkezin de önemi var tabiki ama neticede tüp bebekte de belli bir prosedür vardır yumurta toplamada döllenmede embriyo takibinde zaten yapılan şeyler aynı sonrası kaç günlük embriyo olduğu ile ilgili. ama tabiki son sistem merkezler de var.daha oraya gelmedik nasılsa bir gelelim de düşünücez. ben şimdi bu ay sol yumurtalığımın vaktinde ve güzel yumurta üretmesini istiyorum. belki de tutar :)

nene hatun bana pek güven vermedi nedense özel olduğundan mı bilemiorum yoksa gayet ilgiliydiler..benimde kafam karışık bu zeynep kamilde ortam beni de gerior..

yani ölede bir soru için taa oraya gitmek koyuyor zahmet edip telefonu açsalar sorumuzun yanıtı için taaa gitmeyizzz yoksa işlemler için tabi değer ama daha başlayamdım tahlillere üç aydır kaç kere gittim geldim hep boş bir aksilik

canım işte ben de yaptırırsam anadolu yakasında bir merkez seçicem ama işte hepsinin tekniği aletleri farklı. gerçi Allah izin verdikten sonra tutacak olursa her türlü tutar tüp bebek tüp bebektir dimi:) ama işte bilemiyorum..herkes zeynep kamil den vazgeçiyor sanırım :) benim de çok kafam karışık ben darıca da oturuyorum medicine bize çok yakın ayrıca ilk aşılamam da orda yapıldı figen hanım hassas ve iyi bir doktor belki düşünebilirim. merkezin de önemi var tabiki ama neticede tüp bebekte de belli bir prosedür vardır yumurta toplamada döllenmede embriyo takibinde zaten yapılan şeyler aynı sonrası kaç günlük embriyo olduğu ile ilgili. ama tabiki son sistem merkezler de var.daha oraya gelmedik nasılsa bir gelelim de düşünücez. ben şimdi bu ay sol yumurtalığımın vaktinde ve güzel yumurta üretmesini istiyorum. belki de tutar :)

canım tüp bebek tüp bebektir değil. bence eurofertilin sitesinden uygulanan tüp bebek yöntemlerini bi araştır. 4 çeşit tüp bebek yöntemi varmış. yaşına, rahatsızlığına gibi etkenlere göre değişiyor sana uygulayacakları yöntem. açıkcası bu kadar detayı bende bilmiyodum. ilk muayenemde bana yapılacak tüp bebek yöntemini karar verilecek. bende size detaylı anlatırım. temmuzun ilk haftası başlayabilicem sanırım.

canım tüp bebek tüp bebektir değil. bence eurofertilin sitesinden uygulanan tüp bebek yöntemlerini bi araştır. 4 çeşit tüp bebek yöntemi varmış. yaşına, rahatsızlığına gibi etkenlere göre değişiyor sana uygulayacakları yöntem. açıkcası bu kadar detayı bende bilmiyodum. ilk muayenemde bana yapılacak tüp bebek yöntemini karar verilecek. bende size detaylı anlatırım. temmuzun ilk haftası başlayabilicem sanırım.

Allah utandırmasın canım elbette değişik yöntemler var son teknoloji ile çalışan merkezler de var anne rahmine benzeyen makinayı ben de duymuştum bir de izlemek için embriyo yu makinenin içine kamera yerleştirilip 24 saat izleniyormuş bölünmeyi engellemesin diye makinayı açmamak için sanırım.eurotertil kaç liraya yapıyor canım bu işi sen özel yaptırıcaksın şimdi dimi? gittiğin zaman raporlu hastalara ne kadar ücret uyguluyolar onu da öğrenirmisin.yöntemler önemli tabiki profesyonel ce yapılmalı. ben şimdi düşünüyorum da zeynep kamil de kim seçiyor spermleri kimlerin eline kalıyoruz asistanların mı acaba. kanal d de aytuğ kolankaya anlatmıştı spermlerin nasıl seçildiğini falan yani ilaç verilmesinden sperm seçimine yumurta toplanmasından transfere kadar her basamağı çok ayrı bir ciddilik ve özen gerektiriyor.ama netice de tutacaksa tutar zaten teknikleri standart bile olsa ben o yüzden tüp bebek tüp bebektir demiştim. merkez de çok önemli tabiki ama hepsinin ayrı ayrı özellikleri var da ben okuyorum özelden de çok memnun olmayan var istanbul tüp bebek, medical park göztepe ve eurofertil ile ilgili olumsuz şeyler de okudum. umut tüp bebek i araştırdın mı canım sen hiç? özellikle bahçeci fulya ve umut tüp bebek ki ikisi de bahçeci kliniğine aitmiş adından en çok söz edilenler.

Allah utandırmasın canım elbette değişik yöntemler var son teknoloji ile çalışan merkezler de var anne rahmine benzeyen makinayı ben de duymuştum bir de izlemek için embriyo yu makinenin içine kamera yerleştirilip 24 saat izleniyormuş bölünmeyi engellemesin diye makinayı açmamak için sanırım.eurotertil kaç liraya yapıyor canım bu işi sen özel yaptırıcaksın şimdi dimi? gittiğin zaman raporlu hastalara ne kadar ücret uyguluyolar onu da öğrenirmisin.yöntemler önemli tabiki profesyonel ce yapılmalı. ben şimdi düşünüyorum da zeynep kamil de kim seçiyor spermleri kimlerin eline kalıyoruz asistanların mı acaba. kanal d de aytuğ kolankaya anlatmıştı spermlerin nasıl seçildiğini falan yani ilaç verilmesinden sperm seçimine yumurta toplanmasından transfere kadar her basamağı çok ayrı bir ciddilik ve özen gerektiriyor.ama netice de tutacaksa tutar zaten teknikleri standart bile olsa ben o yüzden tüp bebek tüp bebektir demiştim. merkez de çok önemli tabiki ama hepsinin ayrı ayrı özellikleri var da ben okuyorum özelden de çok memnun olmayan var istanbul tüp bebek, medical park göztepe ve eurofertil ile ilgili olumsuz şeyler de okudum. umut tüp bebek i araştırdın mı canım sen hiç? özellikle bahçeci fulya ve umut tüp bebek ki ikisi de bahçeci kliniğine aitmiş adından en çok söz edilenler.

anadolu yakasının en başarılısı buymuş canım. birde tanıdık var çalışanlardan. gönül rahatlığı ile başlıcam. anne rahmine benzeyen cihaz 500 tl civarıymış canım. toplamda 5000 tl ücret tutuyor sanırım. muayene ve o cihaz içinde.
ama bu merkezin kampanyası oluyrmuş canım biraz araştırma yap istersen. detaylarını bilmiyrm ama ücrette baya bi düşüş oluyormuş. eylül yada ekim gibi başlıyacakmış sanırım.
gittiğimde raprlu hastalar için istenen ücretide öğrenirim canım.

anadolu yakasının en başarılısı buymuş canım. birde tanıdık var çalışanlardan. gönül rahatlığı ile başlıcam. anne rahmine benzeyen cihaz 500 tl civarıymış canım. toplamda 5000 tl ücret tutuyor sanırım. muayene ve o cihaz içinde.
ama bu merkezin kampanyası oluyrmuş canım biraz araştırma yap istersen. detaylarını bilmiyrm ama ücrette baya bi düşüş oluyormuş. eylül yada ekim gibi başlıyacakmış sanırım.
gittiğimde raprlu hastalar için istenen ücretide öğrenirim canım.

anadolu yakasında umut ve eurofertil var sanırım diğerleri göztepe medikal de var sanırım bir de ASM var Anadolu sağlık merkezi ben de darıca da oturuyorum medicine yakın ama tercih edermiyim bilmem. ya ben yarın giderken yanımda hsg filmimi de götürsem bir bakan olur mu canım ya normalde ultrasona giricem ben ultrasonda artık hangi doktor varsa ona gösterip durumumu anlatmak istiyorum da. naapsam acaba?

baharınkızı bir de senin fikrini alayım hsg mi göstermek gibi bir imkanım olur mu ultrason sırasında. malum benim sol over biraz geç tepki veriyor acaba 100 doz ile mi başlasak işlerine de karışılmaz ki...

Co-culture:
Bu grup hastalarda daha iyi embriyo gelişimini sağlamak için, sentetik besi solusyonları yerine rahim içi (endometrium) hücrelerden hazırlanan destekleyici bir kültür ortamı (ko-kültür) kullanılmaktadır. Adetin 20-23. günleri arasında rahimden biopsi yoluyla alınan hücreler laboratuvarda çoğaltılarak kültür ortamı hazırlanır ve embriyo gelişimi bu ortamda devam ettirilir. Bu yöntem ile embriyolar vücut içindekine benzer şekilde rahim dokusu üzerinde büyütülmekte ve ortamda bulunan büyüme faktörleri embriyo gelişimini desteklemektedir. Bu yöntem ile hastalarda önceki denemelerine göre daha iyi kalitede embriyo gelişimi sağlanmakta ve gebelik oranlarında artış gözlenmektedir.

canım bahsettiğin rahime benzeyen makine dediğin şeyi araştırırken böyle bişey buldum rahim den biyopsi ile doku alıp hücreleri o dokuda döllendiriyolarmış. bu mu acaba bahsettiğin şey?

QUOTE=rn4;25122915]herkes kenan beyden dertli:) bende diyorum ki tüp bebek için konuşmayı kenan bey ile değilde başka bi dr ile yapsaydım beni geri çevirmeyecekti. ama öyle yada böyle vazgeçtim zk'dan. kaynarcadaki dr. da çok yoğunluk var sanırım sizi caydırmaya çalışmış dedi. yoğunluktan dolayı ne kadar hasta caydırırsak o kadar iyidir diye düşünüyolar dedi. zaten eşimde oraya gitmemden hiç mutlu değildi.
Allah nasip etmez orada yaptırdığım tüp bebek tutmazsa ilaçla 3 yılımın dolmasını bekleyip zk. tekrar gidebilirim.[/QUOTE]

hayırlı olsun canım. eurofertil iyi bir merkez bildiğim kadarıyla. zk ya gelip giderken görüyordum bende. bahsettiğin cihazı ilk defa duydum. en son teknolojiyi kullanıyor olmaları güzel. kişiye özel tedavi de yapıyorlarmış. bence en güzeli bu. daha ne olsun. şimdi internet sitesinden baktım. ilaçsız tüp bebek yapıyorlarmış ama gebelik ihtimalinin düştüğü yazıyor. temmuzdaki adetinle başlayacaksın sanırım. inş hayırlısıyla ilk denemende tutar kavuşursun bebikine.

tatili ertelemicem canım çok istiyorum marmaris i görmeyi bir gün de tekne turu yapıp koyları gezicez bir de selimiye köyü varmış havuz gibi denizi varmış arabayla bir gün de oraya gideriz zaten 5 gün ve aşılama olursam bu ay sonucumu öğrenip gidicem yani ya hamile gidicem yada tüp bebeğe geçip.bugün de manşukiye ye gittik eşimle temiz hava çok çarptı acayip uykum var :)

canım marmarise git mutlaka. tedavi için erteleme. hem kafayı dağıtmış olursun. ben aslen muğlalıyım. çocukluğumdan beri giderim her yaz farklı bi yerine. marmaris datça fethiye bodrum hele dalyan ve göcek öyle özledim ki... bizde ramazan bayramından sonra düşünüyoruz ege tatili. tüp bebek öncesi yapacağım bende kısmetse kafa iznimi:) bir ay yıllık iznim var. moral olacak baya. belki bir kısmını tüp bebek sonrası istirahat amacıyla kullanabilirim. naçizane tavsiyem marmarise gideceksen daha önce gitmediysen datçaya git mutlaka. şimdi çok güzeldir. koyları da harika. yolu biraz virajlı marmaristen sonra ama fazla uzun sürmüyor. hamile kalırsan gitme tabii:) mide bulantısı tutuyor çok fena. tekne turu da harika oluyor. yunan adalarına bile gidebiliyorsunuz tekneyle.

canım fazla tepki verme durumunu bilemiyorum ama düşük doz gonal f uygularlar bence sana ve çok yumurta olması gerekiyor ya neden bile bile iptal etsinler ki sen tayfun beyle görüşürsün bence o hassas davranır.özel merkezler konusunda benim de kafam karışık açıkçası. eşim de git gel üsküdar a yapmaktan sa eve yakın medicine hospital da yaptırırız diyor hem bizi tanıyolar memnunduk da ama bilemiyorum ki tekniklerini falan ya :(

bende öyle düşünüyorum canım. aşılamalarım bitince konuşmayı düşünüyorum tayfun beyle. dozu düşük tutacaklar tabii ama onun dışında özel bi şey yapacaklar mı? ikna olabilirsem devam edeceğim zeynep kamilde.

Co-culture:
Bu grup hastalarda daha iyi embriyo gelişimini sağlamak için, sentetik besi solusyonları yerine rahim içi (endometrium) hücrelerden hazırlanan destekleyici bir kültür ortamı (ko-kültür) kullanılmaktadır. Adetin 20-23. günleri arasında rahimden biopsi yoluyla alınan hücreler laboratuvarda çoğaltılarak kültür ortamı hazırlanır ve embriyo gelişimi bu ortamda devam ettirilir. Bu yöntem ile embriyolar vücut içindekine benzer şekilde rahim dokusu üzerinde büyütülmekte ve ortamda bulunan büyüme faktörleri embriyo gelişimini desteklemektedir. Bu yöntem ile hastalarda önceki denemelerine göre daha iyi kalitede embriyo gelişimi sağlanmakta ve gebelik oranlarında artış gözlenmektedir.

canım bahsettiğin şeyi bende duymuştum. rahimden parça koparıp embriyoyu bu kopardıkları parçalarla destekliyorlar. valla daha neler var kimbilir bilmediğimiz:)

anadolu yakasında umut ve eurofertil var sanırım diğerleri göztepe medikal de var sanırım bir de ASM var Anadolu sağlık merkezi ben de darıca da oturuyorum medicine yakın ama tercih edermiyim bilmem. ya ben yarın giderken yanımda hsg filmimi de götürsem bir bakan olur mu canım ya normalde ultrasona giricem ben ultrasonda artık hangi doktor varsa ona gösterip durumumu anlatmak istiyorum da. naapsam acaba?

baharınkızı bir de senin fikrini alayım hsg mi göstermek gibi bir imkanım olur mu ultrason sırasında. malum benim sol over biraz geç tepki veriyor acaba 100 doz ile mi başlasak işlerine de karışılmaz ki...

canım ultrason sırasında da gösterebilirsin rahim filmini ama dışarıda bekleyen hastalar oluyor. kalabalık olursa geçiştirebilirler. doktorların odası var ultrason odasını geçince orada bi doktora gösterebilirsin. hem durumunu da konuşmuş olursun rahat bi şekilde. doza tabii kendileri karar veriyorlar. benimde hep müdahale edesim geliyordu:) dosyanı inceleyip önceki aşılamalarına göre belirleyecekler muhtemelen kullanacağın dozu. daha önceki aşılamalarında ne kadar kullanmışsın. yumurtaların ne kadar tepki vermiş vs. bakıp ona göre karar veriyorlar.

günaydın kızlar. ben zk. dan tüp bebk için rapor çıkarma aşamasındayım. bu esnada eurofertil ilede görüşmeye gittim özel yaptırırsan 5000-6000 tl yi buluyor. Raporlu hasta olarak gidersende 1500 tl merkeze ödeyeceğimiz para artık yazacakları ilaçta 200 tl ile 2000 tl arası değişe biliyormuş. bu durumda en pahalı ilacı yazdıklarını varsayarsak 2000+1500= 3500 tl ödeme yapıyoruz. ha bunun yanında kan vs. isterlerse ekstra oluyor benim bir çoğu yeni tahlil olduğu için dr. baktı ve ekstra bişey istenmez sanırım dedi. ama tabiki özel bir merkez olduğu için öyle diyorlar ama o an bişey çıkarırlarsa mecburen yaptıracaksın diye aklımdan geçmedi değil. ama biyere güvenmesekte yaptırmak zorundayız. bahçeciyle görüşmek için ise dr. randevusu alıp 150 tl vizite üzretini ödedikten sonra senle görüşme yapıyorlar. ve sen ikna olursa tercih ediyorsun orayı ama ilk etapta konuşmaya gideceksen bile 150 lira ödemek zorundasın. bende 2 tüp bebek denenmemi zk. da yaptırıp 2 defa tutmazsada daha sonramı özele geçsem diye düşünüyorum. yoksa raporumdan sonra 3500 tl yi verip eurofertilemi gitsem bende hala düşünüyorum :(((

Back
X