• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar bende yarın gökçeadaya gidiyorum bikaç günlüğüne. tüp bebek öncesi bikaç gün dinlenmek çok iyi gelecek. biraz kafamı dağıtmaya ihtiyacım var benimde.
temmuzun ilk haftası başlıyrm Allahın izni ile tedaviye.
eurofertilde dönem dönem kampanya yapıyolarmış kızlar onuda araştırmanızı tavsiye ediyorum. ben gittiğimde bilgi alırsam sizi bilgilendiricem.

canım iyi tatiller sana. tedavi öncesi dinlenip kafa dağıtmanın mutlaka faydası olacaktır. bu dönemde en çok ihtiyacımız olan şey stressiz bir dönem geçirmek. işten ayrıldın sanırım. umarım güzel bi tedavi süreci geçirip olumlu netice alırsın.

kızlar hastaneden geldim. çok boştu nedense. kenan bey vardı ultrasonda. çok ılımlı yaklaştı bugün yine. 11 mm bir adet yumurtam olmuş. cuma tekrar gideceğim. bu arada faydası olur mu bilmiyorum ama bal tarçın çörekotu yiyeceğim. önceki tedavilerde hep çok yumurta olduğu için cesaret edemiyordum. şimdi tek yumurta olduğuna göre zararı olmaz diye düşünüyorum. bu kez büyümesse çok üzüleceğim çünkü. klomeni bırakalı üç gün oldu ama sanırım etkisi bırakınca da devam ediyor ya da bi şekilde büyüyecek yumoşum inş. bakalım cuma günü neyle karşılaşacağız.

ne işe yarıyor bal, tarçın çörek otu. çörek otunun yağını almıştım ama çok acı ve sonrada kokusu ağıza geldiği için içmedim. bu arada sen daha yeni aşılama yaptırdın üzerine hemen yapıyorlarmı. bizde 1 adet ara veriliyordu. misal haziranda yaptık tutmadımı temmuzda ara verip ağutos adetimizle diğer aşılama tedavisini başlatıyorları? Klomende farklı oluyor sanırım.

kızlar hastaneden geldim. çok boştu nedense. kenan bey vardı ultrasonda. çok ılımlı yaklaştı bugün yine. 11 mm bir adet yumurtam olmuş. cuma tekrar gideceğim. bu arada faydası olur mu bilmiyorum ama bal tarçın çörekotu yiyeceğim. önceki tedavilerde hep çok yumurta olduğu için cesaret edemiyordum. şimdi tek yumurta olduğuna göre zararı olmaz diye düşünüyorum. bu kez büyümesse çok üzüleceğim çünkü. klomeni bırakalı üç gün oldu ama sanırım etkisi bırakınca da devam ediyor ya da bi şekilde büyüyecek yumoşum inş. bakalım cuma günü neyle karşılaşacağız.

ne işe yarıyor bal, tarçın çörek otu. çörek otunun yağını almıştım ama çok acı ve sonrada kokusu ağıza geldiği için içmedim. bu arada sen daha yeni aşılama yaptırdın üzerine hemen yapıyorlarmı. bizde 1 adet ara veriliyordu. misal haziranda yaptık tutmadımı temmuzda ara verip ağutos adetimizle diğer aşılama tedavisini başlatıyorları? Klomende farklı oluyor sanırım.

canım bal tarçın çörekotu yumurtanın büyümesine yardımcı oluyor. ben ara ara kullanıyorum ama iğnelerle zaten büyüme sorunum olmadığı için hiç düzenli kullanmamıştım. klomenle yavaş büyüyor yumurta. şimdi kullansam faydası olur diye düşünüyorum. aşılamada ara vermiyorlar. bu benim beşinci denemem olacak. geçen sene ekim ayında ilk aşılama denemesi yapıldı hemen sonraki adette yani kasımda ikinci deneme sonrasında spontan gebelik. ocakta kürtaj oldum. üç ay ara verdim. nisan mayıs ve haziran ara vermeden üç aşılama denemesi yapıldı. iptal de edilse aşılama da yapılsa hemen sonraki adette başlayabiliyorsun, ama tüp bebekte sanırım tutmadığı zaman üç ay ara veriliyor. hatta ben aşılamada peşpeşe yapılmanın daha faydalı olduğunu duyuyorum hep.

canım bal tarçın çörekotu yumurtanın büyümesine yardımcı oluyor. ben ara ara kullanıyorum ama iğnelerle zaten büyüme sorunum olmadığı için hiç düzenli kullanmamıştım. klomenle yavaş büyüyor yumurta. şimdi kullansam faydası olur diye düşünüyorum. aşılamada ara vermiyorlar. bu benim beşinci denemem olacak. geçen sene ekim ayında ilk aşılama denemesi yapıldı hemen sonraki adette yani kasımda ikinci deneme sonrasında spontan gebelik. ocakta kürtaj oldum. üç ay ara verdim. nisan mayıs ve haziran ara vermeden üç aşılama denemesi yapıldı. iptal de edilse aşılama da yapılsa hemen sonraki adette başlayabiliyorsun, ama tüp bebekte sanırım tutmadığı zaman üç ay ara veriliyor. hatta ben aşılamada peşpeşe yapılmanın daha faydalı olduğunu duyuyorum hep.

demekki bölümden yada tedavi cinsiyle alakalı yada hastalığa göre ara verme yada vermeme yapıyorlar. bende 2 aşılama oldum ve ikiside zk nın infertilite bölümünde yapıldı. puregon kullandım ve 1 ay araverildi. ilki şubatta ikincisi nisanda yapılmıştı. hatta aman olaki yanlış anlamışımdır diye mart adetimde gittim ama bir sonrakinde gel demişlerdi. ama olabilir dur ben dediğin bu karışımı deneyim. çünkü benim yumurtlaık rezervimde küçülme var ve iğne olduğumda bile en fazla 3 yumurtam gelişiyordu. aşılama çok gelişmesi iyi değil zaten ama bence tüp bebek yumurta toplamada ne kadar çok ve büyük olursa o kdar iyi olur diye tahmin ediyorum. tüp bebek iğnelerime başlarken bu karışımıda uygulayayım bari. umarım yumurta patlaması yaşamam :))

geçmiş olsun canım atlatmışsın ilk aşamayı. bence burada yazılanları keşke not etseydin işini daha kolay yürütebilirdin. aklında tutmak mümkün değil tabiki, herkes farklı bir deneyimini yazıyor ama en azından tüp bebek işlemlerini yapıtan kişilerin yazdıklarını not et derim. ki ben kimse sormadan çok detaylı yaptıklarımı yazıyorum belki birinin işine yarar diye. biraz gözü açık ve hızlı olman gerek bu durumda ben adet muayenemde dr. gelene kadar boşa beklemeyim deyim gidip kan verdim çünkü kan odası 8 de çalışmaya başlıyor sonrasında geldim muayene oldum ki saat 9 u bulmuştu.9 dan sonra kan vermeye gitseydim çoook sıra beklerdim. ve muayeneden sonra sekretee sordum akciğer röntgen ve ekg ye yönlendirdi ekrandan işaretleme yapıyor sanırım diğer bölümlerde tüp bebekten gönderildiğimizi görüyor. röntgen sonucunu 1 gün sonra veriyolar raporlu hasta olacağımız için. ekg anında veriliyor. kanda ertesi gün. yani sonuçların hepsi çıktıktan sonra gidip al. ayrı ayrı uğraşma. bu arada eşinin sperm testini götürüp ürolojiye gösterdinizmi onda sorun yok ise ürolog eşinede kan yazıyor ve oda aç karnına kan vermesi gerek. umarım dün onuda aradan çıkarmışsınızdır. yoksa git gellerin çoğalır ve dah yolun başındayken pes edersin. neredeyse 1 yıl olacak zk ya başlayalı ne yalan söyleyim hiç bir sekretee terslemedi beni sabırlılar ve sabırlarına şaşıyorum ben. ha bi tek kenan bey biraz kasıyor oda dediğim gibi sadece 1 kez muayene oldum. sende muayene esnasında kendini kasma bunun kadın yada erkek dr. la alakası yok tamamen bizle alakalı kasarsak gerçekten canımız yanıyor çünkü aletin dönmesi zorlaşıyor ama gevşek bıraktığımızda aleti hissetmiyoruz bile. sende sal kendini gitsin dr. o bölgeye balmıyor bile aleti yerleştirdikten sonra kafası dönük ve sürekli ultrason ekranına bakıyor. zaten akşama kadar yüzlercesini görüyor adam bıkmıştır artık. sonraki muayenelerde dediğimi yap ne kadar kolay muayene olduğunu canının yanmadığını göreceksin. sorman gereken bişey olursa cevaplarım. benim tüp bebek raporumda yarın çıkacak bakalım sonra tekrar gidip eşimle birlikte dosya açacaklar. ondan sonraki aşama ne olcak bakalım.

yok cnm işlerim tam bitmedi nerdeee daha jinekolojiden ve eşim için ürolijıden randevü alacağım interennetenmi bilmeiorum artık onuda..eşimin var önceden sperm testi ama kabul etmezler sanıorum bir yılı aştı çünkü..burda yapacaklarımı not etseydim iyi olurdu üşendim açıkcası yazmayaa..ama diğer gittiklerimde sekreter datylı bir şekilde anlatıordu bende ona güvendim açıkcası dün beni de terslemdi ama yönlendirmedi resmen soruyorum ne yapmam lazım şimdi diyorum kandan sonra cvp bile alamıyorum başını dahi kaldırmıor dün tek başına çaışıordu yanındaki yoktu belkide ondan sinirli gibiydi ama yinede görevini yapması lazımdı yapmadı..hatta başka bölüm bana tarf etti kızdılar bile yönlendirmemesine..eşim gece vardiyasında olduğu için dün gelemedi benimle uyuması lazımdı..annmle gittik o yüzden helak olduk ikimizde..kan olayını önceden aslında öle yapmayı düşünüordum ama neden se o an unutmuşum genelede annemle gidince unuturyum herşeyii...nersyse vazgeçecektim çocuk işinden..bir daha kine randevü alacağım eşimle gidilecek sanırım ama önce şu nufus kayı falan çıktı bişeyler var onları halletmememiz lazımm..smear için adet bitince gidilior değilmii

birde kanan bey kilo takıntılı mı ne:))) gelene geçene kilo ver dior allahtan bana demedi 52 kiloyum ama ilçalardan sonra kilo lanıormuş sanırım yaa korktum şimdii.((

yok cnm işlerim tam bitmedi nerdeee daha jinekolojiden ve eşim için ürolijıden randevü alacağım interennetenmi bilmeiorum artık onuda..eşimin var önceden sperm testi ama kabul etmezler sanıorum bir yılı aştı çünkü..burda yapacaklarımı not etseydim iyi olurdu üşendim açıkcası yazmayaa..ama diğer gittiklerimde sekreter datylı bir şekilde anlatıordu bende ona güvendim açıkcası dün beni de terslemdi ama yönlendirmedi resmen soruyorum ne yapmam lazım şimdi diyorum kandan sonra cvp bile alamıyorum başını dahi kaldırmıor dün tek başına çaışıordu yanındaki yoktu belkide ondan sinirli gibiydi ama yinede görevini yapması lazımdı yapmadı..hatta başka bölüm bana tarf etti kızdılar bile yönlendirmemesine..eşim gece vardiyasında olduğu için dün gelemedi benimle uyuması lazımdı..annmle gittik o yüzden helak olduk ikimizde..kan olayını önceden aslında öle yapmayı düşünüordum ama neden se o an unutmuşum genelede annemle gidince unuturyum herşeyii...nersyse vazgeçecektim çocuk işinden..bir daha kine randevü alacağım eşimle gidilecek sanırım ama önce şu nufus kayı falan çıktı bişeyler var onları halletmememiz lazımm..smear için adet bitince gidilior değilmii

eğer 1 yılı aştıysa kesin kabuletmezler yeni tarihli bir tane elinizde olsun onla birlikte gittiğinizde eşin aç karnına kanda versin testinde sorun yoksa anında üroloji raporunu yazıyor. ve erkeğin işi bitiyor :)) sadece aşılama günü sperm vermeye geliyor okadar. senin fsh 8,9 ise ve başka bi hastalık yoksa kesin aşılama yapar 2 kez tutmazsa tüpe geçer benim fsh 10,2 di ve başka sorun yoktu 2 kez aşılmadan sonra 3.aşılamaya gerek yok diye tüp dedi. çok yüksek değil seninki bu sebepten tüp diyceğini sanmam. smear için adet bitince gideceksin onun sonucununda çıkması 20 günü buluyor aynı anda kültürünüde alırlar oda ertesi güne çıkıyor. tüm tahlillerinn tamamlanıncanüfus müd. kayıt örn. alırsın ve fotoğraflarınla birlikte gidersinki dosyan açılabilsin. birde sana nacizane tavsiyem genelde tek git derim koşturma içinde olcağın için birde yanındakini düşünmek zorunda kalıyorsun aman yoruldumu acıktımı bilmem nemi: )) bu sebepten sorcağın seyleride unutuyosun. yani kendinimi düşüncen yanındakinimi. aşılama günüde eşinin yanında olması yeter çok basit bi işlem çünkü. ama tüp te belki annenin olması iyi olabilir.

[SUP][/SUP]
birde kanan bey kilo takıntılı mı ne:))) gelene geçene kilo ver dior allahtan bana demedi 52 kiloyum ama ilçalardan sonra kilo lanıormuş sanırım yaa korktum şimdii.((

o kenan beyin takıntısı değil. infertilitedeki asitan dr.lar bile kilo verin diyorlar. çünkü SGK nın yönetmeliği bu. eğer boyun ve kilon orantılı değilse tedaviye hiç başlamıyolar kilo ve röyle gel işlemlere başlayalım diyorlar. yoksa biz zayıf olsak adamın ne işine yarıycak manken yapmıycak ya bizi :)))

fsh hormonu 8.9 yazıor normalmi sizce ona göre karar vericekti benim aşılama yada tüp bebek olduğunaa

diğer oyrumumdada yazdığım gibi eğer başka bi rahatsızlığınız yoksa kesin aşılamayla başlar işlemelerine. 8,9 bana göre tükse değil ama zk.8 olmasını bile yüksek buluyor. benim elimde yaklaşık 5 fsh sonucu var.8,2 ye bile yüksek demişlerdi:(( ama bu çok büyük problem değil bence olmamasına sebep değil diye düşünüyorum. herşey allahtan sonuçta.

diğer oyrumumdada yazdığım gibi eğer başka bi rahatsızlığınız yoksa kesin aşılamayla başlar işlemelerine. 8,9 bana göre tükse değil ama zk.8 olmasını bile yüksek buluyor. benim elimde yaklaşık 5 fsh sonucu var.8,2 ye bile yüksek demişlerdi:(( ama bu çok büyük problem değil bence olmamasına sebep değil diye düşünüyorum. herşey allahtan sonuçta.

sağol verdiğin bilgiler için çok yardımcı oldun..yani hemen çıkatrmasam nüfüs müdürlüğündeki işlmelri olyuyor yani ben yarın falan gitmeyi düşünüordum önce bütün tahlilller çıkartayım elimde olsun o zaman..eşimin bir yılı geçti yine isterler o zamna aynı gün sonuçları çıksa iyi yaa onunda..bir dahakine kendim giderim artık..ama yaş 35 olunca bu değer yüksek se eğer tüp yapması lazım hem tek tüp tıkalı ya benim.ama bana da aşılama yapar gibi gelior..neyse artık girdik bir defa..bende genelede kiolu insanlara kızıo doktorlar diye gıcıklık yapıo sanıorum birde doğum için zordur diyee..ama ne şişmanlar var doğurmuş hemde nasıl..

valla biz geçen gün öylesine gittik eşimle o test sonucunu alıcaktı bende tüp bebekle ilgili biraz bilgi almak istedim gider gitmez elimde olan testlere baktılar eksik olanlar varmış hemen şuraya git şunu yaptır buraya git bunu yaptır filan dediler valla şoktaydım bi devlet hastanesinde işim bu kadar çabuk ilerledi yarım saatte idrar testimi ekg bide röntgen hepsini yaptırdım bi eksiğim var o da smear kültür o kadar bide adetin 2 ve 3. günü hormon testim yapılcak yumuurtalara bakılcak vs dendi herkes çok ilgiliydi şaştım kaldım :16:
sağol verdiğin bilgiler için çok yardımcı oldun..yani hemen çıkatrmasam nüfüs müdürlüğündeki işlmelri olyuyor yani ben yarın falan gitmeyi düşünüordum önce bütün tahlilller çıkartayım elimde olsun o zaman..eşimin bir yılı geçti yine isterler o zamna aynı gün sonuçları çıksa iyi yaa onunda..bir dahakine kendim giderim artık..ama yaş 35 olunca bu değer yüksek se eğer tüp yapması lazım hem tek tüp tıkalı ya benim.ama bana da aşılama yapar gibi gelior..neyse artık girdik bir defa..bende genelede kiolu insanlara kızıo doktorlar diye gıcıklık yapıo sanıorum birde doğum için zordur diyee..ama ne şişmanlar var doğurmuş hemde nasıl..

[SUP][/SUP]

o kenan beyin takıntısı değil. infertilitedeki asitan dr.lar bile kilo verin diyorlar. çünkü SGK nın yönetmeliği bu. eğer boyun ve kilon orantılı değilse tedaviye hiç başlamıyolar kilo ve röyle gel işlemlere başlayalım diyorlar. yoksa biz zayıf olsak adamın ne işine yarıycak manken yapmıycak ya bizi :)))
canım katılıyorum neferaleme kenan bey bu konuda gerçekten takıntılı. hastanede çok kişiye söylemiş kilo verin diye. uyardığı hastaların çoğu da normal kiloya yakın üstelik. bende önce iğnelerden kilo aldım. sonra gebelikte bilinçsizce iyi beslenmeye çalıştığım için kilo aldım. sekiz haftalık gebeliğim boyunca tam 10 kilo aldım. kürtaj sonrası görüşmeye gittiğimde tayfun bey ameliyattaydı. bu kez beklemek istemediğimden kenan bey ile konuştum. bana pco lu olduğum için asla kilo almamam gerektiğini söyledi. kilo aldığımızda vücudumuzdaki androjenler yani erkeklik hormonları artıyor bu da gebe kalmayı zorlaştıran bir durum olduğu gibi gebe kalınsa bile düşük ihtimali artıyor. zk ya gitmeden önce yıllardır 48 kiloydum iğneler ve yaşadığım gebelikten sonra hayatımda ilk defa 70 kilo oldum. kenan bey in gazıyla 10 kilosunu verdim hemen. şimdi 60 ım. görüntü itibariyle fazla kilolu görünmüyorum ama pco da fazla kilo kesinlikle gebeliği zorlaştıran ve düşük ihtimalini artıran bi durum. ben otuz yaşına kadar nasıl bu kadar zayıf kalmışım doktorlar bile şaşırıyorlardı. pco lular nadiren zayıf oluyorlarmış. aslında bunları biliyordum ama elbette farketmeden aldım bu kadar kısa zamanda bu kadar kiloyu. iğneler gerçekten benim bünyemde kilo yaptı. hiçbir işe yaramadıkları yetmiyormuş gibi:)) tam 22 kilo aldım. ama şükürler olsun kısa sürede çoğunu verdim ve vermeye devam ediyorum.

Son düzenleme:
canım katılıyorum neferaleme kenan bey bu konuda gerçekten takıntılı. hastanede çok kişiye söylemiş kilo verin diye. uyardığı hastaların çoğu da normal kiloya yakın üstelik. bende önce iğnelerden kilo aldım. sonra gebelikte bilinçsizce iyi beslenmeye çalıştığım için kilo aldım. sekiz haftalık gebeliğim boyunca tam 10 kilo aldım. kürtaj sonrası görüşmeye gittiğimde tayfun bey ameliyattaydı. bu kez beklemek istemediğimden kenan bey ile konuştum. bana pco lu olduğum için asla kilo almamam gerektiğini söyledi. kilo aldığımızda vücudumuzdaki androjenler yani erkeklik hormonları artıyor bu da gebe kalmayı zorlaştıran bir durum olduğu gibi gebe kalınsa bile düşük ihtimali artıyor. zk ya gitmeden önce yıllardır 48 kiloydum iğneler ve yaşadığım gebelikten sonra hayatımda ilk defa 70 kilo oldum. kenan bey in gazıyla 10 kilosunu verdim hemen. şimdi 60 ım. görüntü itibariyle fazla kilolu görünmüyorum ama pco da fazla kilo kesinlikle gebeliği zorlaştıran ve düşük ihtimalini artıran bi durum. ben otuz yaşına kadar nasıl bu kadar zayıf kalmışım doktorlar bile şaşırıyorlardı. pco lular nadiren zayıf oluyorlarmış. aslında bunları biliyordum ama elbette farketmeden aldım bu kadar kısa zamanda bu kadar kiloyu. iğneler gerçekten benim bünyemde kilo yaptı. hiçbir işe yaramadıkları yetmiyormuş gibi:)) tam 22 kilo aldım. ama şükürler olsun kısa sürede çoğunu verdim ve vermeye devam ediyorum.

bende kendimi bildim bileli 58-60 arasıyım ama en son tartıldığımda 70 çıktım :)) eşimle acilen spora yazıldık ve düzenli beslenmeye başladık. o gayet iyi verdi ben 3-5 kg annca vermişimdir belki o kdar bile veremedim. her terazi farklı gösteriyor. dediğin gibi bana bakanda 70 kilosun demiyor ama valla ben düz 70 diyorum yani ha 66 ha 70 ne fark eder. ben iğnelerdenmi aldım bilmiyorum. sıkıntdan sürekli yiyordum karnım tok acı ekşi şekerli hiç bişeye ihtiyacım yokken kusana kadar yiyiordum. 1,5 yıldır çocuk mevzusuna bana da bu zararı oldu işte. ha baktığında görünmüyor olsa bile asla olmamam gereken bir kilo. birde azim yok bende yzaıldım spora ama boşa para gitmiyorum düzenli. yemek işini azalttım ama hareket olmayınca veremiyorsun işede arabayla gidip geliyorum. ne bilim bu çocuk mevzusuna kilo almak kötü oldu. yani dediğim gibi iğnedenmi oldu sanmıyorum. o kadar yemeye az bile almışım diyorum. yemek derkende ofiste masa başnda kek bisküvi olayı çoktu. diğer yemek işi yine normaldi. sen nasıl verdin kısa sürede kilonu.

kızlar bir şey sorcağım bu sskdan alacağımız hizmet dökümü şimd çıkarsammı yoksa smeardan sonra mı çıkarsam eşimin sprm tahlilinden sonramı şimdi çıkarsak bir aksilik olurmu artık burdan öğrneceğim napımm:)))

valla biz geçen gün öylesine gittik eşimle o test sonucunu alıcaktı bende tüp bebekle ilgili biraz bilgi almak istedim gider gitmez elimde olan testlere baktılar eksik olanlar varmış hemen şuraya git şunu yaptır buraya git bunu yaptır filan dediler valla şoktaydım bi devlet hastanesinde işim bu kadar çabuk ilerledi yarım saatte idrar testimi ekg bide röntgen hepsini yaptırdım bi eksiğim var o da smear kültür o kadar bide adetin 2 ve 3. günü hormon testim yapılcak yumuurtalara bakılcak vs dendi herkes çok ilgiliydi şaştım kaldım :16:

ne güzel şanslısın o zaman..önceden bende iki kere gitmiştik eşimle gayet ilgiliydi bende beklemiordum zaten dün öyle yapmasına şaşırdım..sonuçta güler yüz beklemiorum devlet hastanesinde ama en azından görevini yapması lazım yani yönndirmesi gerekior ama sölemior neyse artık çekeceğimizi çektik dün..

evet bende şahit oldum yani öle şişman değillerdi etine dolgun hastalara bile zayıfla demiş şaşırdım bende..ne şişmanlar var oysa hamile kalabilior..ne alaka..iğnelerden kilo alabilirim bende korkuyorum çünkü klomen ve oviterreleden almıştım üç beş kilo ben alıncada göbekten alıorum nefretlik bir durum :))

dyguçakmak aşılama günü sperm verior yazmışsın o zamn eşim iki keremi vermiş olacak bir de ürolijen randevümü alacağım eşim için hani sperm verecği içinn

hayırlısı olsun canım senin için. sen ve bahar böyle dediniz ya biraz motive oldum zk da tüp yaptırıpta tutanlardan bahsetmişsiniz negüzel. ben hiç karşılaşmadığım için acaba tüpte başarı oranları çok mu az diyordum. aynen öyle SGK lı olarak gitsende para ödüyorsun özel 6000 ise SGK lı raporlu olduğu iç.in 3000 gibi bi rakam ödüyor yarı yarıya yani. bende ordan şaşmak istemiyorum aslında ama her gittiğimde kenan bey orda olduğu için soğur gibiyimki adamla 1 kez görüşme ve 1 kez muayaene olmama rağmen iyi elektrik alamadım. hep dolnaıyor ortalarda dolanıyor hastanenin delisi gibi :)) belki tüp bebek tedavimde dediğiniz doktora denk gelir motive olurum. kısmetimde artık ne olcak görücem.

ya o kadar da kötü değil kenan bey de yaaa sadece biraz tatile ihtiyacı var dün de ben gittiğimde giymiş mor ameliyat önlüklerini dolanıyordu tayfun bey e erken gel de görevine 8 de başla o zaman bu kadar yoğun olmaz bu ultrason diyordu :))) ama çok güldüm cidden hastanenin delisi gibi yaaa alemsin valla napalım onu da öyle idare edicez.:)))

ayyy canım inşallah. tayfun bey e muayne olmuşsun sen. tansel bey daha yaşlı kısa boylu bi adam. hastalar genelde dua ediyorlar tayfun beye denk gelmek için:)

tansel bey de gözlüklü sanırım hafifi çilli gibi birisi ameliyat maskesiyle gördüm onu da dün. ama ben tayfun u da beğendim hoş adam kır saçlı :) hakatten kimse kenan bey olsun istemiyor ultrasonda. benim de iğnelerin 2. günü cuma ya çok merak ediyorum bir kıpırtı olacak mı.

Hayli soğudum zeynep kamilden bu gün böle olacaksa vazgeçmeyi bile düşünüorum özlede denerim bir kere diorum ama başladık bir kere ..bu günkü zahmeti unutmam asla..ayrıca kapıda bir hastalarlada konuştum ilaçlar sadce 8oo ödedim dedi şaşrdım o zaman devlet nasıl oluyor anlamdım 450 de öle yani bir buçuk milyarmı oluyor devlette olsa..hemde bu kadar zorluk
e tabiki canım. yani ben aşılama ilaçlarını raporla 300 e aldım. tüp bebek olunca bu rakam 3 katına çıkar. raporlu haliyle. ama özeller daha pahalı bak rn yazmış bir mesajında herşeyiyle özel 6000 tl yi geçiyor diye. yine devlet hepsinden iyi. ilk deneme için 450 tl mi ne yatırıyosun devlete. 1000 tl de ilaçların tutsa. 1500 tl işte. 6000 nerede 1500 nerede?

kızlar bende yarın gökçeadaya gidiyorum bikaç günlüğüne. tüp bebek öncesi bikaç gün dinlenmek çok iyi gelecek. biraz kafamı dağıtmaya ihtiyacım var benimde.
temmuzun ilk haftası başlıyrm Allahın izni ile tedaviye.
eurofertilde dönem dönem kampanya yapıyolarmış kızlar onuda araştırmanızı tavsiye ediyorum. ben gittiğimde bilgi alırsam sizi bilgilendiricem.

canım güzelce dinlen iyi tatiller sana kafanı boşalt ve yeni tedavine başla inşallah tutacak bu sefer.

oh oh çok sevindim canım çok iyi kaçıncı günündü bugün daha büyür o merak etme sen de ye bal b.t.ç otu karışımını destekle.hiç kafana takma büyürmü büyümez mi diye.inan ki etkileniyorlar.çok gez dolaş. düşünme. ben hiç evde durmuyorum görümcemlere gidiyorum havuz var orda giriyorum yüzüyüorum güneşleniyorum yalnız ıslak bikiniyle durmamaya çalışıyorum. ama çok da kollamıyorum valla ne yalan söyliyim sakınan göze çöp batıyo. canım bana tayfun bey sana histeroskopi yapmışmıydık diye sordu ben de hayır dedim. eşim de belki yapılsa iyi olur tam net öğrenmiş oluruz nerde ne var dedi. doktor da muayne ederken solu çok net görüyorum diyor kist yok over temiz rahim içi de temiz ama sağda gördüğüm şey kiste de yumurtalığa da benzemiyor diyor. ben de yumurtluyor dedim 1. aşılamam da çok güzel yumurtalarım vardı orda dedim ilacı verdikçe görücez dedi. sonra da ekledi belki embriyonik bir kalıntıdır dedi. ama o da ilacı verdikçe görecek yumurtladığımı o benim unicorn uterus rahmimin gelişmeyen ve yarım+kör boynuz diye tabir edilen kör boynuz kısmı. tüp gelişmediği için yumurtalık da yarım kalmış. bakalım artık başladık 2. aşılamaya öyle böyle yapılacak. bu da tutmazsa belki de histeroskopi olurum. belki de tüpüm tıkalı. sence boşverip tüpe geçmek mi daha mantıklı neticede tüp lazım olmuyor tüp bebekte. yoksa belki de laparoskopi ile açılır yapışıklık cv.. vardır sonrasında kalırım belki kendiliğimden hamile. çünkü ben klomenle solda yumurtam geliştiğinde hemen hamile kalmıştım rahim filminden 2 ay sonra demekki kalabiliyodum o zaman yani. belki kürtajdan sonra yapışıklık oldu. neticede tüp bebek ilaçları da ağır. yaşım da müsait doktorların fikrini alırım ona göre belki de biraz ertelerim. ameliyatlar konusunda güvenebilirmiyim acaba zeynep kamil e ben en çok hiç çocuğum olmadığı için de bişey olur rahmime yumurtalığıma falan zarar gelir tüpüme bişey yaparlar diye korkuyorum :(

Back
X