• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
5 yıldır iyi sabredip içiyorsun 5 yıl :))) bende hamile kalamıyorum diye bıraktım 1,5 yılda. folbiol bi kutu kullanmıştım 2-3 lira bişeydi.genelde folic plus kullanıyorum 8,5 tl fiyatı vardı . folik asit , demir + birşey daha vardı içerinde ama unuttum şimdi. o aktarı duymadım hiç ama yerini yada adını tarif edersen gider bulurum :))) zaten ilaçlarda bitkilerden yapılıyor ekstra kimyasal konuluyor. alternatif tıp doğrudan bitki en iyiside aslında bakma dr.lar karşı koca karı işi deyip geçiyorlar.

evet canım ama düzenli kullanmıyordum. kafama esince kullanıyordum. en son tamamen bırakmıştım bir yıl kadar. folic plusla başladım bende. ama bi ara üretimi durdurulunca markayı değiştirdim. zaten günde üç tane almak zor oluyordu. aktarın yerini bende tam bilmiyorum canım. sadece adını duymuştum. anadolu yakasını pek bilmiyorum zaten. ama baya meşur bi aktarmış.

evet canım ama düzenli kullanmıyordum. kafama esince kullanıyordum. en son tamamen bırakmıştım bir yıl kadar. folic plusla başladım bende. ama bi ara üretimi durdurulunca markayı değiştirdim. zaten günde üç tane almak zor oluyordu. aktarın yerini bende tam bilmiyorum canım. sadece adını duymuştum. anadolu yakasını pek bilmiyorum zaten. ama baya meşur bi aktarmış.

olmadı hastaneye gittiğimde bilen varsa öğrenirim az çok öğrendim ben anadolu yakasını 3,5 yıl oldu nede olsa :( eczaneye sorduğumda folik plusu verinde devam ettim. günde 3 tane ama ben hepsni aynı anda içiyordum :) dediğin gibi 1,5 yılda kafa göre içtim bazen günde 2 içtim gün aşırı içtim yada ara verdim. solgar markada iyi deniliyor ama 20 lira civarı ve sadece folik var içeriğinde plustaki gibi 3 vitamin yok.

olmadı hastaneye gittiğimde bilen varsa öğrenirim az çok öğrendim ben anadolu yakasını 3,5 yıl oldu nede olsa :( eczaneye sorduğumda folik plusu verinde devam ettim. günde 3 tane ama ben hepsni aynı anda içiyordum :) dediğin gibi 1,5 yılda kafa göre içtim bazen günde 2 içtim gün aşırı içtim yada ara verdim. solgar markada iyi deniliyor ama 20 lira civarı ve sadece folik var içeriğinde plustaki gibi 3 vitamin yok.

evet benim kullandığımda solgarı üreten firmaya ait bi ürün. içeriği aynı. fiyatı daha uygun sadece. folic plusda ekstra 800 mg kalsiyum var. ama ben zaten her gün süt içen bi insanım. fazla almış oluyordum kalsiyumu. solgarın tek avantajı bitkisel içerikli olması.

evet benim kullandığımda solgarı üreten firmaya ait bi ürün. içeriği aynı. fiyatı daha uygun sadece. folic plusda ekstra 800 mg kalsiyum var. ama ben zaten her gün süt içen bi insanım. fazla almış oluyordum kalsiyumu. solgarın tek avantajı bitkisel içerikli olması.

senin kullandığın marka nature's bounty miydi. eczaneden mi alıyorsun. memnunsan bende sonraki kutumu o markdan alayım. ama kaç eczaneye folik sorduğumda hiç bu markayı diyen olmamıştı.

senin kullandığın marka nature's bounty miydi. eczaneden mi alıyorsun. memnunsan bende sonraki kutumu o markdan alayım. ama kaç eczaneye folik sorduğumda hiç bu markayı diyen olmamıştı.

evet canım ben nature's bounty kullanıyorum. solgar daha pahalı olduğu için eczaneler genelde onu vermeye çalışıyorlar. aralarında fark yok. zaten ikisini de aynı firma üretiyormuş. eczaneden alıyorum ben. bu civarda hemen her eczanede var. memnunum ben.

duygucum tüp bebek raporu için eşinden yeniden sperm testi istediler mi? bizim testlerimiz üzerinden bir yıl geçti sanırım. farklı yerlerde yapılmış iki tane sperm tahlili istiyorlar. belli aralıklarla yapılması gerekiyor ya. zaman kazanmak için soruyorum.

duygucum tüp bebek raporu için eşinden yeniden sperm testi istediler mi? bizim testlerimiz üzerinden bir yıl geçti sanırım. farklı yerlerde yapılmış iki tane sperm tahlili istiyorlar. belli aralıklarla yapılması gerekiyor ya. zaman kazanmak için soruyorum.

ben kendim eşime yap bir test daha yaptır dedim. kan 6 ay olmuştu yeniden yaptırdık. dr. ekrandan bakmış zaten testleriniz varmış demiş yani enson yaptırdığımıza üroloji dr. bakmamış. ama bence yarın doya açmaya gittiğimde onu dikkate alacaklar eğer eski olanı verirsem eminimki yeni tarihli bir tane yapıp getirin öyle doya açalım diycekler. bizimki 1 yıl olmamıştı 6,5 aylık falandı ama zaman kazanmak ve riske atmamak adına 100 lira daha verelim nolucak dedim. belli aşamalara gelirsin son anada olmuyor bu eski demesinler diye yenisini yaptırın derim. hatta eşinin kan tarihi eskiyse bile onuda yenileyin. çünkü dr. sana bi kan yazayın gene demiş eşimde yaptırdık demiş dr. ekrana bakınca haa evet deyip raporunu yazmış hemen. biz dr. beklemeden üroloji sekreterine gidip tüp bebek yaptırıyoruz kan vercem dedik ve kanı tahlilini yenilettik.

ben kendim eşime yap bir test daha yaptır dedim. kan 6 ay olmuştu yeniden yaptırdık. dr. ekrandan bakmış zaten testleriniz varmış demiş yani enson yaptırdığımıza üroloji dr. bakmamış. ama bence yarın doya açmaya gittiğimde onu dikkate alacaklar eğer eski olanı verirsem eminimki yeni tarihli bir tane yapıp getirin öyle doya açalım diycekler. bizimki 1 yıl olmamıştı 6,5 aylık falandı ama zaman kazanmak ve riske atmamak adına 100 lira daha verelim nolucak dedim. belli aşamalara gelirsin son anada olmuyor bu eski demesinler diye yenisini yaptırın derim. hatta eşinin kan tarihi eskiyse bile onuda yenileyin. çünkü dr. sana bi kan yazayın gene demiş eşimde yaptırdık demiş dr. ekrana bakınca haa evet deyip raporunu yazmış hemen. biz dr. beklemeden üroloji sekreterine gidip tüp bebek yaptırıyoruz kan vercem dedik ve kanı tahlilini yenilettik.

iyi yapmışsınız canım. kan vermek sorun değil de sperm testini iki tane istemiyorlar mıydı? ya da dosyada var diye yalnızca bir tane mi yeni tarihli isterler. çünkü iki test arasında bir ay olması gerekiyordu diye hatırlıyorum ben. eğer öyleyse şimdiden yaptıralım. benim bütün tahlillerimin üzerinden bir yıl geçti çünkü. çoğunu yeniden isteyecekler:( şimdiden başlayasım var.

Son düzenleme:

iyi yapmışsınız canım. kan vermek sorun değil de sperm testini iki tane istemiyorlar mıydı? ya da dosyada var diye yalnızca bir tane mi yeni tarihli isterler. çünkü iki test arasında bir ay olması gerekiyordu diye hatırlıyorum ben. eğer öyleyse şimdiden yaptıralım. benim bütün tahlillerimin üzerinden bir yıl geçti çünkü. çoğunu yeniden isteyecekler:( şimdiden başlayasım var.

biz aşılama dosyası açtırdığımızda da 1 testi alıp dosyaya koydular bizim elimizde 2 tane vardı ama ozman ben bunu alın dedim kadıköy şifanın testi daha detaylı diye onu vermiştik. ama 2 test olmak zorunda gibi bişey demediler zaten bizde 2 adet vardı ha 1 tane olsaydı belki bi tane daha isterlerdi. ama sanmam snouçta bizler artık eski hastalarız tama 1 adet yeni tarihli isterler ama illa bi tane daha diye diretceklerini sanmıyorum. bakalım işte yarın dosya açmaya gittiğimizde görücez belki bi tane daha derler ama zaten dosyaya girecek olan test 1 adet 2.cisini alıpta ne yapacaklarki. benimkilerde eskiydi işte hepsini yenilettik. eski dediysemde 9 aralık 2011 tarihli. yani 7 aylık falandı. sen yenilemek için acele etme tüpe geçerken yenilersin hepsini. bana tüpteki sekreter ne kanı dedi valla dr. tüp bebek tavsiye etti onun için vercem dedim. hımm onu yazim bunu yazim dedi bende ne varsa hepsini işaretleyin sonra şu eksik bu eksik demesinler dedim sağ olsun oda her bişeyi işaretlemiş tam 9 tüp kan vermiştim aşılama dosyamda 6 tüp vermiştim.

kafam karıştı baya offf ben netten alacağım ne olur ne olmaz ama bir kere bilmeden ücretli almışım tüp bebbğe nasıl oluyorsa ..182 den alın dediler ama ben eşimle ikimize alayım bakayım pazartesine inş alınır

kızlar netten randevü almaya çalışıorum smear için ama en erken temmuzda başılıor öle ileri bir tarihmi verilior..bir de bana hemşire ilşkiye girme demişti smeardan önce demişti eee o zaman açok var yani girilmeyecekmi on onbeş gün anlamdım ben bu işi nasıl böle geç verilio..eşimin salıya alabiliorum ama kendim için yok temmuzun 2 sinde falan

smear testi için 3 gün ilişki yasak sen randevu tarihinden 3 gün önce ilişkiye girme o kadar 15 gün filan değil yani zk demi bu işlem bende yaptırcaktım o zaman başka yerde yaptırim o ne öle bu arada randevu alırken hangi bölümden aldın bide söylüyomusun smear için olduğunu
kızlar netten randevü almaya çalışıorum smear için ama en erken temmuzda başılıor öle ileri bir tarihmi verilior..bir de bana hemşire ilşkiye girme demişti smeardan önce demişti eee o zaman açok var yani girilmeyecekmi on onbeş gün anlamdım ben bu işi nasıl böle geç verilio..eşimin salıya alabiliorum ama kendim için yok temmuzun 2 sinde falan

smear testi için 3 gün ilişki yasak sen randevu tarihinden 3 gün önce ilişkiye girme o kadar 15 gün filan değil yani zk demi bu işlem bende yaptırcaktım o zaman başka yerde yaptırim o ne öle bu arada randevu alırken hangi bölümden aldın bide söylüyomusun smear için olduğunu

akşma 3 temmuza randevü aldım ama iptal edeceğim sanırım aradım hastaneyi başka yeride kabul ediolarmışş..eğer burda medicinde olabilirsem olurum eşimede ssk kaynarcaya alırım alabilirsem onlar bir gün de veriolar test sonuçlarını ama kanı yaparmı bilemem..cnm jınekoloji polikliniğinden alıorsun ama en erken temmuzda başlıor bence de başka yere git smerarın sounucuda 20 gün diolar yani bu işlemlere ben iki ayım gider

özellerde daha çabuk veriliyor bende öyle yapmayı planlıyorum sen nerede yaşıyorsun kaynarca demişsin de ...benim vardı smearim ama tarihi geçmiş:(
akşma 3 temmuza randevü aldım ama iptal edeceğim sanırım aradım hastaneyi başka yeride kabul ediolarmışş..eğer burda medicinde olabilirsem olurum eşimede ssk kaynarcaya alırım alabilirsem onlar bir gün de veriolar test sonuçlarını ama kanı yaparmı bilemem..cnm jınekoloji polikliniğinden alıorsun ama en erken temmuzda başlıor bence de başka yere git smerarın sounucuda 20 gün diolar yani bu işlemlere ben iki ayım gider

kaynarca da oturyorum mediceine hospiatlin orda bu gün aradım 107 tl dedi smear kültür vs ssklı oda..özel sigorta var benim ama karşılarmı bilmem yarın bir gitsemmi diye düşünüorum eşim için kayanarca sskdan alsam çok iyi olcak bir günde veriolar sonucu ama lalmadım neden se siteye girilmior ...offf..bu semar nasıl bir işlem insanın canı yanıormu parça alın ıormuş galiba

evet kaynarcadayım nene hatunun orda demin aradım ssklı 107 dediler özel sigotam da var ama akarşılarmı belli değil..eşim için ssk kaynarcadan arandevü alsam iyi olur ama siteye giremdim sabahtan beri orda da bir günde veriolar

galiba benim poroston hormonum düşük öle anladım tahlilden birazcık anlıorum artık 0.47 düşük sanırım normal değere göre

kaynarca da oturyorum mediceine hospiatlin orda bu gün aradım 107 tl dedi smear kültür vs ssklı oda..özel sigorta var benim ama karşılarmı bilmem yarın bir gitsemmi diye düşünüorum eşim için kayanarca sskdan alsam çok iyi olcak bir günde veriolar sonucu ama lalmadım neden se siteye girilmior ...offf..bu semar nasıl bir işlem insanın canı yanıormu parça alın ıormuş galiba

smear testı akıntı ıle yapılıyor canım rahat ol korkma kültür testını bende ıstıyorum cunku cok sistit oluyorum bu ay gonal f oldum ama sistitde oldum gene olmıcak dıye uzuluyorum:85:

Hımm yok yok smear hayatta gördüğüm en basit işlemm hiç bişi duymuyosunn hemde hiçç :))

canım bişey diyim mi bitkisel şeylere de çok kaptırmamak lazım kendimizi bak ben 10 gün soğan suyu içtim düzenli olan adetim sapıttı 37. günümde adet oldum. kist vardır diye telaşımdan ne yapacağımı şaşırdım halbuki hiçbişey yokmuş. benim de kendimi zorladığım zamanlar oldu incir yemek için falan onlar da dehşet kilo aldırıyor. için almıyorsa yeme gülüm zorla yapma hiçbirşeyi bence zaten ilaçla büyür büyüyecekse ve klomen zaten etkisini sonradan gösteriyor. rahim kalınlığını sor mutlaka gittiğinde emi. tayfun beyin fransız okullarında okuduğu belli zaten lisanından dilinin dönmesinden konuşmasından bile çok karizma adam beaa çok beğendim farklı bir olgunluğu var herşeyi sordu dosyamın içine düştü nerdeyse.eğer yapalım derse yaptırırım yani. ama sağ tarafımda yumurtlama olursa yine 1. aşılamamdaki gibi o da anlar o şeyin yumurtalık olduğunu o zaman gerek kalmayabilir belki ama yine de gerekli görüyormusunuz durumumu histeroskopi için derim sorarım yani. bakalım ya ben de heyecanlıyım cuma ya bakalım ne göreceğiz. normalde hiç kıpırtı olmaz solda sağda olur yumurtlama diye tahmin ediyorum ama bakalım belki de olur bu sefer ümitliyim yani. sen birdaha ne zaman gidicektin ?

canım soğan suyuna bende cesaret edemedim ama incir kürünün ve bahsettiğim karışımın faydası olduğuna inanıyorum. sonuçta günlük hayatta da kullandığımız besinler. bi zararı olacağını sanmıyorum ama incir konusunda haklısın kalorisi yüksek gerçekten. rahim kalınlığı normal demişti tayfun bey. bu gidişimde soracağım yine de. tayfun bey kesinlikle güvenilir bi doktor. çok inceliyor. çok ilgileniyor. bana şimdiye kadar hep doğru yönlendirmeler yaptı. umarım senin için de en doğru kararı verecektir. benim de kontrolüm cuma günü. karşılaşırız belki:))[/QUOTE]

ve karşılaştık baharcım senin yumurtanı çok merak ediyorum gelince hemen yaz bana tamam mı ben bekleyemedim seni eşimin işe dönmesi gerekiyordu o yüzden hemen çıktık. ben bu tayfun bey e günden güne daha da çok hayran olmaya başladım :) unicorn uterus olduğumu ve sağ tüpümün olmadığını söyledim buna bağlı olarak sağ böbreğimin de olmadığını söyledim.(unicorn uterus çok nadir görülen bir rahim anomalisiymiş tüm rahim anomalilerinin içinde en nadir görüleni ve bu anomaliye sahip bayanların da %40 ında tüpün gelişmediği tarafta böbrek de gelişmiyormuş benim de sağ böbreğim yok o ender insanlardan biriyim yani:)))

bana çok özel bir hasta olduğumu söyledi bol su için ve böbreğinize çok iyi bakın dedi. sonra ilk yapılan aşılamamın ilaç takip listesini inceledi nerde yapıldı diye sordu burda infertilite de yapıldı dedim. ilaç doz arttırımı biraz erken yapılmış dedi biz sabırlı olucaz 75 ile devam edicez dedi şuan hiç baskın folikülüm yok sol tarafta. doktora geçen aşılamada doktorun hep sağ tafarta çok güzel yumurtalarımın olduğunu söylediğini söyledim üzerine basa basa onlar yanlış görmüşlerdir dedi :( yani asistan ya onlar anlayamamışlardır dedi.üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. o güzel yumurtalar sağdan değilse nerden peki ve eğer soldansa ve güzelseler neden tutmadı hiçbirisi? onca ağrı çektim 2 günde çatladılar. kafam çok karışık sana bir yazı kopyalıyorum okursan sevinirim. çünkü genelde tek tüp kanalı gelişiyormuş ama iki yumurtalık da oluyormuş. belki benim 2 yumurtalığım da var fakat sağdaki gelişmeyen tüpüme bağlı olarak sağ yumurtalığımın kanalı yok bu yüzden de hiçbir işe yaramıyor yumurtalar.

ben duyuyorum kanal bağlantısı yapılıyomuş ama cerrahpaşa da bir prof da asla operasyon önermiyoruz sizin gibi hastalara dedi. bilemiyorum bahar kafam çok karışık. içerisi kapalı bir kutu. ilk aşılamada 12 mm di 12. günde o gün 112,5 a çıkardılar dozu 4 gün sonra 18 mm oldu yumurta ama şekli bozulmuştu belki de erken arttırıldığı içindir tayfun beyin dediği gibi. ona güvenmekten başka çaremiz yok çok geç büyicek 20. günümü bulucak biliyorum ama yeterki sağlıklı olsun. ben de erken büyümeleri için 100 ile başlansa daha iyi olmaz mı diyordum ama doktora güveniyorum. bu aşılamadan sonra da ne önerirse onu yapıcam.ben tekrar salı günü gidicem canım inşallah senin de aşılaman yapılır o güne.

-Unicornuat rahim. Oldukça nadir bir durumdur. Tüm anomalilerin içinde görülme oranı %6.3 tür. Kanallardan birinin tamamen veya tamama yakın kısmının gelişmemesi sonucu oluşur. Rahmin yarısı yoktur ve tek yumurtalık kanalı vardır. Yumurtalıklar ise genelde iki tanedir. %90 hastada olduğu gibi gelişme bozukluğu tam değilse güdük kalmış bir boynuz şeklinde yapı vardır.Eğer bu güdük yapı tıkanırsa, büyüyen bir kitle haline gelebilir. Bu yüzden cerrahi girişim gerekli olur. Eğer karşı taraftaki normal kanalın gelişmesi düzgün tamamlanmışsa gebelik oluşması ve tamamlanması mümkündür. Yumurtalık kanalında dış gebelik gelişme oranı %4, düşük yapma ihtimali %34, erken doğum oranı %43 ve canlı doğum yapma oranı ise %54 tür. Bebeğin pozisyonu iyi olmadığından ve rahim kasılmasının düzenli olmamasından dolayı sezaryen doğum daha fazladır. Dış gebelik gelişme oranının yüksek olmasının iki sebebi vardır. Yumurtalık kanalındaki damarsal yapının rahimdekine göre daha fazla olması ve spermin karşı tarafa ilerleme şansının daha fazla olmasıdır. Bazen unicornuat rahim boynuzla birleşmeden güdük halde kalır. Sperm veya döllenmiş yumurta bu yolda ilerler ve burada gebelik devam eder. Böylece rahim yırtılmasına neden olur. Teşhisi zor bir durumdur.

canım jinekoloji den almak zorundamısın ki randevu infertilite den al yada tüp bebekten de girebilirler heralde smear testini. neticede tüp bebek için yapılacak dimi?
benim infertilite de dosya işlemleri için koştururken o ay hemen alınmıştu smear im.. ama ben 3. günümde hemen aldım randevuyu adet bitiminde de gittim.

Son düzenleme:
Back
X