Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şimdi baktım nette sürüntüymüş evet smer ama benim acıdı çok fena rahim filminde bile bu kadar acımamıştı
geçmiş olsun canım aslında çok basit bi işlem ama kasınca aleti yerleştiriken insanın canı yanıyor. yoksa parça falan ilgisi yok. hep derim ne kadar gevşek bırakırsak o kadar rahat geçiyor işlemler.
haklısın cnm galiba ama vajinusmusum ya ondan sanırım doktorda pek anlayışlı davranmadı açıkcası birden bire yani sölediğim halde..peki alınan şey neden kanlı oldu acaba kanlıydı baktım kutuda
merhaba kızlar..dün evime kavuştum çok şükür. tatilil çok güzel bişey ama insanın evi gibi de yok dimi:) yazılanların hepsini okudum ercelif ve baharınkızı herşey yolunda olmasına sevindim. inşallah sonucuda çok iyi olucak.. sizin zk memnun olmanız çok iyi bişey.
ama özel bir merkezde yaptırmak isterseniz eurofertili araştırın derim. evet 6000 tl civarı tutacak ama hem çok yardımcı oluyolar hemde dediğim gibi kampanyaları var. yaklaşık 3000 tl ye geliyor işlemler ve ilaçlar. ama tabi devletten sonuna kadar yararlanın derim.
gelişmeleri ben yine burdan takip edicem ve her aşamayı yazıcam.
hoşgeldin canım. tatil güzel evet ama dediğinde doğru tatil dönüşü insanın kendi yatağında yatması kadar güzel bişey yok:) sen şimdi tüp bebek denemesine mi geçiyorsun. ben euro fertille görüşmüştüm ama belki raporlu olarak 2 tüpüde zk. da yaptıktan sonra paralı kısma geçtiğimde orayı düşünürüm. sen orada yaptırmaya karar verdiysen ilgi alaka ve seninle ilgili gelişmeleri yazarsan memnun olurum. şimdiden bol şanslar canım.
kızlar bugün özelde medicine kaynarcada smear kültür ve idrar testimi yaptırdımm çok fena acıdı hani acımıordu smearda içerden parça laınıo nasıl acımazki bağırdım hatta doktor kızdı sen devletttet yapazmsın dedi tüp bebek..hatta alet varya yerleştirlen o kırıldı kasılmamadan heralde..meraı bir daha çektiremmem herlade çok kötü bir işlem bana göre.biraz vajiınısmusum ama hiç devlette bile böle acı duymadım 4 senede içerden praça alındığı içinmii acaba..bilemiorumm yaa bırakın diye bağırdım hatta vazgeçeceketim herşeyden..doktorda baya kızdı..eşim içinde burda kaynarca sskdan randevü almıştım bu gün için sperm ve kan ama doktor mu gucuıktı nr spermi yazmamış sadce kan verbildi. git orda yaptır gibilerinden..ama daha önce iki kere bu hastanede yaptırmıştım..doktora zeynep kamilde yaptırıorum diyincemi anlamadım neden hemen yapıorlardı çünkü..onada çok moralim sıfır oldu..neyseki 3 temmeuza ürolijeden almıştım randevü zk de bari o günü bekleyelim..zaten benim smear 10 günde çıkıormuş sonuç özelde..ssk hizmet çıktısınıda aldım bir tek sperm ve nüfüs kayıt örneği kaldı..peki en sonunda işlemlerin tüp bebekten randevü alınacakmı kağıtta öle yazıordaa
yeterince açıklayacı olmuş canım sağol. ne bileyim işte merak ettim acaba bişey varda dr.lar bilemiyormu sirek fsh deyip geçiştiriyorlarmı diye geldi aklıma. bende operasyon konusuna hiç yanaşma derim heleki dr. açıp bakmaları ve tedavi edici hirbir unsurun bulunmadığı bi operasyoa hiç yanaşma. kısaca kendini denek olarak kullandırma(ameliyatlar konusunda fikrim bu) eğer 2. aşılama tutmazsa ve 3. aşılama yapalım derse bence gerek yok direk tüp istiyorum dersin. ve 1haftalık araya sıkıştırma. tatilin yap ve öyle koşuşturmaya başla. uzun, zorlu ve yorucu bi süreç olacak. ama sen tatilden döndüğün ve dinlenmiş olduğun bunları yapmaya gücün yetecek :) tüp bebek konusunda ben 3 ayı gözden çıkarmış gibiydim belki normal olur umuduyla erteliyordum ama hastane prosedüründen dolayı otomatik olarak ertelenmiş oldu. ve her ay olduğu gibi bu ayda adetim şaşmayıp ve beni yine yalnız bırakmayıp geldi. tek dostummu desem acaba ne desem bilemedim ama artık bir süre bu dosttan kurtulumak istiyorum mümkünse 9 ay kadar:) şaşmayan bir adetle birlikte ben hala normal gebe kalamyı hayal ediyordum. (hayal işte) bu arada basın sağolsun bazen ölümlere şükretmek gerek en azından acı çekmeden kısa sürede kurtulmuş. yakın bir tadınıdım senelerce kaser sancısı çektikten sonra vefat etmişti
kötü haberler dışında iyi ve umut verici durumlarda yaşıyoruz. kuzenim 3 kez tüp bebek denemişti ve tutmamıştı. en sonunda ameliyat oldu ve tüpleri alındı tıkanıklık ve yapışıklık olduğundan. artık normal yolla gebe kalma olasılığı %0 olmuştu. ameliyattan sonra dr. u bir iğne verdi ve 3 ay adet görmesini engellen. daha sonra 4. tüp bebek deneme tedavisine başlandı. ve transfer oldu. bugün 12.günü imiş o dayanamyıp kan testi vermiş sonuç 2 güne çıkcakmış işe giderken idrar testi alıp eve gidip yapmış hafif olsada 2. çizgi belirmiş. yanına alıp işe gitmiş biraz daha belirginleşmiş. arkadaşlarının ısrarlarıyla başka bi hast. gidip 2. kanı vermiş bugün 3 -4 gibi netleşecek. dua edin kızlar inş. vardır. çünkü 4 denemeyide özelde yaptı ve çok ciddi parası gitti kızcağızın. ama yinede endişeli eğer varsa kalp atışlarını duymayana kadar emin olmamak gerek diyor. birde inş. tutarda sanada umut olur dedi. kendim için değil de onun için çok istiyorum 33 yaşında hiç bebeği yok ve 4 kez tüp gerçekten zor bir durum. hala bile bana sende bişey yok normal kalabilirsin ama yinede tüpünü yaptır 2ci normal olur diyor. biz 1 tane meydana getirdikte 2. cisimi kaldı
( ama ben bi .çocukla kalmak istemiyorum yaa en az 2 hatta şimdi olmuyorya 3-4 te olabilir diyorum valla bakarım :)) birde başbakan diyorki 3 çocuk kızlar toplaşıp mektup yazalım sayın başbakan biz 3 istiyoruz ama sgk hastanelerde tüp için rapo çıkarmak hayli zor işleri kolaylaştırında 3 değil 5 yapalım desek:)) valla aklıma gelmedi değil. prosedür kolay olsaydı şimdiye bi bebe kucağımızda diğeri karnımızdaydı :)) biraz saçmaladım ama napalım hep ciddi konuşcak değiliz ya:))
Arkadaşlar Merhaba,
İkinci aşılamamı yaptırmaya karar verdim. İlk aşılamada hamile kalıp düşük yapmıştım.Dört ay ara verdikten sonra tekrar tedavime başlıyorum. Bu gün adetimin ikinci güne yarın ignelerimi olmaya başlıcam.doktor ultrasonla baktında bir tane 22*22 büyüklügünde eski yumurta gördü. onun haricinde küçük büyümeye hazır yumurtalarım da var. Kontrol amaçlı gebelik testide yaptı. Şimdi büyük yumurta diger yumurtalarımın gelişimine engel olmazmı. Kafam çok karışık bir düşük üzerine daha kötü şeyler yaşamak istemiyorum. Benzer durumu olan varmı?
cnm ama iki tane aldı biri smear öteki kültür yani kültür olan bence sıvı olan..ikiside şişde kutuda biri parça bence çünkü oda endokkopi gibi sonucu zaten 10 günde çıkıor kültür acımadı yaparken oda 3 güne çıkıor..yani ikisi farklı şeyler senin dediğin kültür..ben hiç acımayacak sanıordum burda yazılanlardan dolayı ama yinede doktora çok korktuğumu vajınusmus olduğumu söledim hatta titirediğimi nasıl gördü..ama hiç te anlayışlı değildi sanırım orda çok doktora gittim ama hiç biri öle davranmadı sebebini söleyince..bir de kızdı üstekilk çok fena yani..valla ilk böle alet koyması çok hzılydı ne bilim ya bence doktordan kaynaklı..sen devlettet yapmazsın tüp bebek dedi bayıltımıolar dedi yok dedim bayıltraka dedimm yok dior ahala...yumutlama işlemi sırasında bayıltılmıor dior
merhaba kızlar..dün evime kavuştum çok şükür. tatilil çok güzel bişey ama insanın evi gibi de yok dimi:) yazılanların hepsini okudum ercelif ve baharınkızı herşey yolunda olmasına sevindim. inşallah sonucuda çok iyi olucak.. sizin zk memnun olmanız çok iyi bişey.
ama özel bir merkezde yaptırmak isterseniz eurofertili araştırın derim. evet 6000 tl civarı tutacak ama hem çok yardımcı oluyolar hemde dediğim gibi kampanyaları var. yaklaşık 3000 tl ye geliyor işlemler ve ilaçlar. ama tabi devletten sonuna kadar yararlanın derim.
merhaba kızlar bilen bilgisi olan varmı sizlerden acaba 2-3 gündür benden yogun bi şekilde sarı akıntı geliyor kokusu filan yok kaşıntım da yok bi keresinde iltihap olmuştum o zaman yeşilimsi bi renkti ve acaip kaşınıyordu ve kokuyordu bu ne olabilir acaba
canım benim de z. k da infertilite de alınmıştı doktor anlayışlı idi ama spekulum u takınca ben de sıktım kendimi aslında hiç yapmazdım öyle şey ama o sırada gazım vardı sanırım kaçırmamak için de sıktım kendimi hiç iyi olmadı ama rahatlattı beni alet kırılacak sakin ol derin nefes al normal muayne bu falan dedi rahatlattı ama kan beynime sıçradı sonra da akıntı gelsin diye bi dünya öksürttü beni biraz canım acıdı ama dayandım. aşılamada da mesela spekulum yerleştirildi ama kaymak gibi girdi :=)
valla ben de yollar bir açılsa 2 ile bile alamicam 3. yü de yapıcam ama hem diyolar 1 kere doğum oldu mu yollar açıldı mı yine olur diye. ben de çok istiyorum 2 tane belki de cesaret edebilirsem 3. bile istiyorum.
tedavin hayırlı olsun canım iğneleri kullanmaya başladıysan o yumurta daha da büyüyüp kiste çevirebilir ama muhtemelen doktorun onu kontrol altında tutar. herşey gönlünce olsun.
canım ben gözlerimle gördüm yumurta toplamadan çıkan kadınlar sedye ile getirilip yavaşça yatağa alınıyolar kimisi de daha baygın oluyo hafif bir narkoz veriliyor diye biliyorum.ayrıca medicine gibi bir yerde böylesine acımasız ve anlayışsız olmalaarına inanamadım ve sonucu için de yine 10 gün bekleyeceksin benim de zeynep kamil de 15 gün sonrasına gün vermişlerdi ama erkenden aradım 10. günümde çıkmıştı smear in sonucu üstelik de onca paranla rezil oluyosun sana kızmaya ne hakkı varmışşş!!! ve o müşteri çekmek için devlette yapamazsın sen demiş. çatır çatır da yaparım deseydin inan onlardan daha anlayışlı z.k daki doktorlar.
hoşgeldin rn canım ben hemen kötü giden gelişmelerimi aktarayım 12. günümdeyim hiç gelişen folikülüm yok. tayfun bey ilk aşılamanda doz erken yükseltilmiş dedi bu sefer sabırlı olucaz 75 ile devam edicez dedi bu gün de kenan bey e denk geldim daha bişey yok cumaya kadar devam et böyle dedi. 15. günüm oluyor zaten cuma bakalım bişey görebilecekmiyiz o gün. eğer yapılırsa aşılamam 20. günümü bulucak yine endometrium da 4.8 mm dedi. o fena değil.ama ben artık tutmasından da umudu kestim ya iptal edilirse ondan çok korkuyorum. dua et de öyle yada böyle yapılsın bu aşılama.
canım valla bu sarı akıntı için ne desem yalan olur. benden de geliyor. hatta iğne kullandığım aylarda daha çok oluyor. kokusuz dediğin gibi. telaşlanma her akıntı iltihap işareti değildir.
bahar cım daha gelmemiş inşallah herşey yolunda gitmiştir canım merakla bekliyorum inşallah yapılmıştır aşılaman sorunsuz bir şekilde. aşamalarını detaylıca yaz bana tatlım idrara sıkışık mı yapıldı karından ultrasonla takip edildi mi vs..
ben çıkınca seni göremedim bugün. yalnız enteresandır inanılmaz bir sakinlik vardı bugün orda şaşırdım anlayamadım hemen kimliğimi verdim nil e ve ultrasonda kenan bey e denk geldim. yine tayfun beyin olmasını çok isterdim![]()
baktı daha bişey yok cumaya kadar kullan böyle cuma gel dedi o kadar.
çok kafam karışık. gerçi Allahtan tayfun bey iğnelerin dozunu erken arttırmışlar biz sabırlı olucaz böyle devam edicez demişti de ondan kafamda bir soru işareti yok iğne dozuyla ilgili ama cuma da 15. günüm eğer yapılırsa benim aşılamam 20. günü bulacak.çok uğraştıracak bizi anladım. endometrium da 4.8 miş o bari iyi.ama en büyük korkum aşılamamın iptal edilmesiya hiç gelişmezse
ben artık tutmasından geçtim tüpe geçebilmek için bu aşılamanın öyle yada böyle yapılması gerekli.
sol overime baktı zaten sadece sağ ile ilgili bişey söylemedi. madem bu kadar net bu sol over kist de yok neden bu kadar dirençli? başka bşley mi var. fsh lh progesteron falan hepsi normal adetin 3. günü yapılan testlerde. neden yumurtlayamıyorum ben? ne var ki başka bakılmayan bir tek amh ve e2 kaldı onlara da tüp de bakılıyo hep. kafama takılıyo. tiroidim yüzünden mi oluyo acaba ama ilaç kullanıyorum ve normal seviyede. ilaç kullanan herkesin çocuğu oluyoda benim niye olmuyo. onun için de bir endokrin uzmanına gidecek takatim kalmadı biliyomusun. zaten nodül falan yok ultrasonla baktırdım T3 ve T4 de normal sadece tsh biraz yüksek oda aman aman değil. 4.2 sınır benim 4.8 düşün yani. en son ölçtürdüğümde de düşüktü iyiydi yani öyle olunca yumurtlama da daha iyi oluyor biraz düşük olunca hızlı çalışıyor gebelik için iyiymiş infertilite de hep düşük olması istenir. artık ne düşüneceğimi şaşırdım.bu ilaç dozu da 4 bilinmeyenli denklem gibi mübarek sen de çok çektin bilirsin. şimdi bu 75 bana az geliyor bence uyarılmıyor geç uyarılıyor geç büyüyor ama bakalım ilaç dozunu yükseltmeden böyle büyürse belki kaliteli olur tabiiii cuma günkü kontrolüme kadar bir yumurta pırtlarsa..
yada direk 100 ile başlatsalar hep o takılıyo aklıma. bakalım bu aşılamadan sonra ne dicek tayfun bey. ama baksana puregon la hiç olmuyor yumurtam tüp bebekde nasıl olucak o da kafama takılmaya başladı.
inşallah bir gün gelir bu telaşlarımızı gülerek hatırlarız kucaklarımızda boy boy çocuklarımızla.
bahar cım daha gelmemiş inşallah herşey yolunda gitmiştir canım merakla bekliyorum inşallah yapılmıştır aşılaman sorunsuz bir şekilde. aşamalarını detaylıca yaz bana tatlım idrara sıkışık mı yapıldı karından ultrasonla takip edildi mi vs..
ben çıkınca seni göremedim bugün. yalnız enteresandır inanılmaz bir sakinlik vardı bugün orda şaşırdım anlayamadım hemen kimliğimi verdim nil e ve ultrasonda kenan bey e denk geldim. yine tayfun beyin olmasını çok isterdim![]()
baktı daha bişey yok cumaya kadar kullan böyle cuma gel dedi o kadar.
çok kafam karışık. gerçi Allahtan tayfun bey iğnelerin dozunu erken arttırmışlar biz sabırlı olucaz böyle devam edicez demişti de ondan kafamda bir soru işareti yok iğne dozuyla ilgili ama cuma da 15. günüm eğer yapılırsa benim aşılamam 20. günü bulacak.çok uğraştıracak bizi anladım. endometrium da 4.8 miş o bari iyi.ama en büyük korkum aşılamamın iptal edilmesiya hiç gelişmezse
ben artık tutmasından geçtim tüpe geçebilmek için bu aşılamanın öyle yada böyle yapılması gerekli.
sol overime baktı zaten sadece sağ ile ilgili bişey söylemedi. madem bu kadar net bu sol over kist de yok neden bu kadar dirençli? başka bşley mi var. fsh lh progesteron falan hepsi normal adetin 3. günü yapılan testlerde. neden yumurtlayamıyorum ben? ne var ki başka bakılmayan bir tek amh ve e2 kaldı onlara da tüp de bakılıyo hep. kafama takılıyo. tiroidim yüzünden mi oluyo acaba ama ilaç kullanıyorum ve normal seviyede. ilaç kullanan herkesin çocuğu oluyoda benim niye olmuyo. onun için de bir endokrin uzmanına gidecek takatim kalmadı biliyomusun. zaten nodül falan yok ultrasonla baktırdım T3 ve T4 de normal sadece tsh biraz yüksek oda aman aman değil. 4.2 sınır benim 4.8 düşün yani. en son ölçtürdüğümde de düşüktü iyiydi yani öyle olunca yumurtlama da daha iyi oluyor biraz düşük olunca hızlı çalışıyor gebelik için iyiymiş infertilite de hep düşük olması istenir. artık ne düşüneceğimi şaşırdım.bu ilaç dozu da 4 bilinmeyenli denklem gibi mübarek sen de çok çektin bilirsin. şimdi bu 75 bana az geliyor bence uyarılmıyor geç uyarılıyor geç büyüyor ama bakalım ilaç dozunu yükseltmeden böyle büyürse belki kaliteli olur tabiiii cuma günkü kontrolüme kadar bir yumurta pırtlarsa..
yada direk 100 ile başlatsalar hep o takılıyo aklıma. bakalım bu aşılamadan sonra ne dicek tayfun bey. ama baksana puregon la hiç olmuyor yumurtam tüp bebekde nasıl olucak o da kafama takılmaya başladı.
inşallah bir gün gelir bu telaşlarımızı gülerek hatırlarız kucaklarımızda boy boy çocuklarımızla.
hoşgeldin rn canım ben hemen kötü giden gelişmelerimi aktarayım 12. günümdeyim hiç gelişen folikülüm yok. tayfun bey ilk aşılamanda doz erken yükseltilmiş dedi bu sefer sabırlı olucaz 75 ile devam edicez dedi bu gün de kenan bey e denk geldim daha bişey yok cumaya kadar devam et böyle dedi. 15. günüm oluyor zaten cuma bakalım bişey görebilecekmiyiz o gün. eğer yapılırsa aşılamam 20. günümü bulucak yine endometrium da 4.8 mm dedi. o fena değil.ama ben artık tutmasından da umudu kestim ya iptal edilirse ondan çok korkuyorum. dua et de öyle yada böyle yapılsın bu aşılama.
hoşgeldin canım. tatilin güzel geçmesine sevindim. ne güzel moral depolamış bir şekilde başlayacaksın tedavine. güzel haberlerini bekliyoruz inşallah...
Günaydın Canlar. ercelf cim. bende puregondan memnun değilim sanırım hastanenin o firmayla anlaşması ve genelde o yazılıyor. 75 doz vuruldum 2 aşılamamdada aman aman gelişme olmadı en fazla 10-12. günlerde aşılamam oldu ve yumurtalar çokta iyi boyutlarda değildi 18 mm falanken aşılmalar yapıldı. eczaneye ilacı almaya gittiğimde adam dolabı açtığında yuuuh dedim dolapta hiç boş yer yok ve içi ful puregon doluydu. bu da demek oluyorki anlaşmalı firmayla. gerçi 2.aşılamam ben istedim evde 1 kutu puregonum var dr yine ondan yazsın demiştim sekretere. Hoş demesem bile eminimki yine puregon yazacaktı. bu arada biliyosunuz bu yazışmalarımız silinmiyor ya belki 10 yıl sonra girip baktığımızda hepimizin en az 2 şer 3 er çocuğu olmuş olacak. bunlarda kötü birer deneyim olarak hayatımızda kalıcak( ama olsunda valla insan oğlu herşeyi çok çabuk unutuyor.
canım çok şükür yapıldı aşılamam. harikaydı. tayfun bey ultrasonu bitirmiş hatta şık bi şekilde giyinmiş çıkmaya hazırlanıyordu ki ben geldim aşılamamı yapmasını rica ettim. hemen kabul etti. hazırlanmam için odadan çıktı. hatta kapıda asistanla karşılaşmışlar annem anlattı. asistan giriyormuş aşılama için tayfun bey engellemiş bi dakika yok hayır ben yapacağım aşılamayı falan demiş. sonra asistan geldi kapıya yanımdaki hemşireye ben çıkıyorum tayfun bey yapacakmış aşılamayı dedi hemşire de şaşırdı:) neyse çok profesyonel bi şekilde yaptı aşılamamı. geçen ay hem kanamam olmuştu hemde kalktığımda üzerine oturduğum peçete sırılsıklamdı. bu sefer ne bir damla kanamam oldu ne de spermler dışarı çıktı. harikaydı. aşılamadan esnasında da sonrasında da uzun uzun anlattı. aşılama ile ilgili bilgi verildi. neler yapmam gerektiğini anlattı. hatta hemen dışarı çıkmadı tavsiyelerde bulundu. bir bacağımı diğer bacağımın üzerine koyup (bacak bacak üstüne atar şekilde) dinlenmeye bıraktı. siz şimdi 20 dk. istirahat edin dedi ve inşallah tutar diye dua ede ede çıktı. inşallah adet olmayacaksınız hamile kaldım diye geleceksiniz dedi:) idrara feci halde sıkışık gittim bugün. hemşire sorduğunda söyledim harika dedi. geçen ayda sıkışıktım ama dün neredeyse patlayacak gibiydim. bir buçuk litre su içtim girmeden. tek zorlandığım nokta bu oldu. ultrasonla yumurtayı kontrol ettiler. yalnız tayfun bey yumurtanın çatlama görüntüsünün ultrasonda görünmeyeceğini söyledi. şimdi çatlamadıysa bile birazdan çatlayacaktır dedi. aşılamadan sonra tam yarım saat dinlendim. tayfun beyle hemşire çıkınca annem girdi içeri. yarım saat yanımda kaldı. hiç ağrım sızım olmadı bu sefer. hatta aşılamadan hemen sonra işle alakalı telefon görüşmesi bile yaptım aşılama koltuğunda:)
canım ben senin ultrasonunun bu kadar çabuk biteceğini bilmiyordum. sen ultrason odasına girince bizde annemle lavaboya girdik ama çıktığımda seni göremedim. ultrason odasına baktım boştu. şaşırdım bende. dün çok boştu hastane evet. salı ve perşembe günleri böyle oluyo genelde. biz sabah sekizde hastanedeydik. üroloji doktoru bile gelmemişti henüz. ilk biz kayıt yaptırdığımız için ilk eşimi aldı nil hn. tam 11.30 da aşılamam yapıldı yine. canım yumurtan eninde sonunda gelişecek sabırlı olmalısın. cuma günü de gelişmemiş olursa eğer dozu artırırlar mutlaka. daha öncede sormuştum ama senin medicine de iğne ile yapılmış bi aşılaman daha yok muydu? eğer varsa sgk ile anlaşmalı bi hastane olduğu için bu kez iptal edilse bile onu kabul edeceklerdir mutlaka. benim ilk aşılamamda 75 le başladık çok sayıda yumurta gelişti diye ikinci aşılamada 50 ye düşürdüler dozu. bu kez de çok sayıda yumurta olmasına rağmen hiçbiri gelişmedi. bir tek yumurtam 12 mm de takıldı kaldı günlerce. sonra iptal edildi ve ben o ay hamile kaldım. on yumurtam geliştiği ay bile hamile kalamayan ben. yumurta gelişimi olmadığı ay doğal yolla hamile kaldım. bu işler hiç belli olmuyor gerçekten. ama bu aşılamada sorun olursa eğer bir sonraki aşılamada mutlaka yüksek dozla başlayacaklardır endişen olmasın. puregon bende diğer iğnelere nazaran daha fazla etki etmişti. ama söylediğim gibi iğnelerde çok az bi doz farkı bile çok büyük etki gösterebiliyor. cuma günü inşallah tayfun beye denk gelirsin. inşallah yumurtan da gelişmiş olur. bu arada bal tarçın çörekotu bana gerçekten etki etti. sen neden denemiyorsun? faydası olacaktır mutlaka. cuma günü doktor söylemese bile sen öneride bulunabilirsin dozu mu artırsak acaba diye. ki senin söylemene gerek kalmadan artırırlar diye düşünüyorum dozu. benim yumurtam gelişmediği ay tansel bey üzülme 20. günde gelişen yumurtalar da oluyor demişti. bence sende rahat ol. eminim büyüyecektir.
inşallah canım söylediğin gibi çifter çifter çocuklarımız olduğunda bu anılarımızı okuyup gülerek hatırlayacağız. burdan bebeklerimizin kalp atışını, doğumunu, emdi mi emmedi mi sohbetlerini yapacağımız gülerin de geleceğine inanıyorum ben. ve inan bizim bebeklerimiz çok daha kıymetli olacaklar. çok daha sabırlı ve anlayışlı güzel anneler olacağız inşallah.
yumurtalıkları ve rahimi güçlendiren bitkisel ilaçlar varmış burdan bir arkadaşım söylüyordu o kullanıyor doktoru da kullanabilirsin demiş en sonunda niyeti bozup onlardan alıcam. ama şöyle tayfun bey ile enine boyuna konuşabileceğim bir fırsat yakalasam sorucam. pko lara dirençli derler. madem sol overim temiz kist yok hormonlarım normal neden yumurtlamıyor. sebebi rahim anomalim mi? eğer öyle ise kanı sulandırmak için coraspin içmek iyi gelir mi yada şu bitkisel şeylerden kullanmak. kafamın içi kazan gibi. herşeyi unutmak istiyorum. elimde değil ağlıyorum işte yine.