aynen canım ya insanlar öyle tuhaf ki kendine çok yakn hissettiğin ve dostun sandığın kişiler bile öyle anlar geliyorki seni çok şaşırtıyor. bu sebeptan ben bu durumumu çok paylaşmıyorum kimseyle.aynı durumu yaşadığım aradaşlarım vardı çok sıkı fıkı konuşurduk hamile kalanların nedense artık ilgi alanına girmeyip arama gereği bile duymuyorlar. kendilerininde o aşamalardan geçtiğini çok çabuk untuyorlar. insanlar gerçekten gizlemeyi inanlımaz beceriyor. ben eşimimn ağzını tutamadım aileseine hep üstü kapalı yeri gelincede isyan eder gibi çıtlattı. haa onların ne kadar umrunda oldu yada ne kadar ilgilendiler orasıda tartışılır :) yani çok bunalımlıyız paylaşma ihtiyacı hissediyoruz jendimizi çıkmazda görüyoruz her önümüze gelene anlatak istiyoruz yada anlatıyoruz ama doğru bir yol olmadığını zamanla kişilerin tavırlarındna anlıyoruz. ben tüp istemiyorum dedikçe eşimde kim nerden bilicek tüp olduğunu hem onlarında (o arkadaşımızın) tuttu belki tüp yaptılar nerden biliyoruz ki dedi. haklıda yani. ve özellikle hamile olan tanıdıklarla irtibata geçmiyorum çünkü insan oğlu aklına binbir türlü şeyler gelir nebilim belki biizm olmuyor ya onların çocuklarına yada hamileliklerine nazarımız değer diyede düşünüyor olabilirler. artıkkime güvenip kime güvenmiyceğimizi bilemez durumdayız. kendi annelerimize bile anlatmıyoruz çünkü eminimki onlarda bizi anlamazlar çünkü kolayca evlat sahibi olmuşlar. söylediğimizde siz stres yapıyosunuz oluruna bırakın, dr.lara çok gidip ilaç kullanmyın ilaçlarda zararlı diye saçma sapan akıllar veriyorlar. ve artık eşimde analtmıyor (umarım gün içinde telde anlatmıyordur:44: ) bu iş artık cidden psikolojik boyutunu geçmiş durumda. ve insanlar gerçekten çiğ köprüyü geçene kadar kendi işleri düzene girince hiç bizim sıkıntılarımız sorupta kendilerini sıkıntıya koymuyorlar
bende yarın arıycam hast. rapor için sorun yok haftaya gel al derlerse hafta gidip alıp ilaçlarımı alıp adet tarihimi bekliycem ve temmuz sonu tedaviye başlıycam ve büyük ihtimal ağustos ortası tüp yapılır diye tahmin ediyorum. ben hayatımda diş bile geçtirmedim narkoz almaktan ve uyanamamaktan inanılmaz korkuyorum

(( artık olan oldu onada katlanıcaz napalım

((
canım ben detayları yazmıştım ama sanırım senin gözünden kaçmış uzuun uzun tekrardan yazayım. eğer sizin tahlil tarihleriniz yeniyseki yeni bence. ve dosyan tüp bebekte açıldı ise dr. tüp dediği anda sekretere gidip dr. tüpe karar verdi ne yapmak gerek diyorsun kan falan yazarsa benim kanım var tarihlerde şu dersin ve hangi değerlere bakılması gerekiyorsa onları yazar. ha kan ok ve yeniden vermek gerekmiyorsa sana akciger filmi ve ekg yazacak eg bomboş oluyor anında yapıpçıktısını veriyorlar. akciger röntgenini de karşı binanın bodrum katına gidiyorsun biraz kuyruk oluyor ama en fazla yarım saat bekleyip çekmişlerdi. ordaki sekreterlik bir kaç böülümün kaydını yaptığı için kuyruğun sebebi o. hemen çektiler ama raporlu hasta olduğumuz için bir sonraki gün veriyolar. onları alınca tüp bebeğe gidip akciger ekg ve diğerleri tamam e yapmak lazım de bu defa bi kağıt vercek on psikiyatriye, genel cerrraha ve dahiliye(içhastalıklarına) kaşe yaptırcan. o kağıdı psikiyatri anında kaşeliyor. ama genel cerrah ve dahiliyeye randevu alıp öyle gidiyorsun.
psikiyatri : tüp bebek binasında kurul odasının yanında
dahiliye,cerrahi,ekg,röntgen : karşı binada giriş katta , sadece röntgen bodrum katta.
bu arada nufustan eşine ve kendine ayrı ayrı kayıt örneği çıkartıyosun. ve sgk da hizmet dükümünüzü alıyorsunuz orjinal kaşe imzalı, buralra tek gidip alabliyon eşinin sele gelemsine gerek yok onun kimliğini götürmen yeterli soyisim tutuyor diye veriyolar.
bütün bu işlemler tamamlandığında rapor almalara başlıyorsun evraklarında tüp bebeğe git onlar seni kurul odasına yolluyor kurul senden o kağıdı yani dah. cerrah ve psikiyatriye imzalattığın kağıdı senden alıyor kimlik fotokopin ve 3-4 fotoyla birlikte. 1 hafta sonra arayıp "sistemik hastalık raporum" çıktımı diyosun evt derlerse gidip alıp tüp bebeğe gidip dosyanı olurşturuyolar ve dosya tüpte kalıyor konseye girmek için 1 hafta sonra arayıp dosyam konseyden çıktımı diyosun. çıktı öğleden sonra gel al derlerse gdip ordan alıp kurul odasına bırakıyosun ve ilaç raporlarının çıkmasını bekliyorsun.
Ve gittiğin her bölüme muhakkak tüm tahlillerin yanında olsun kaşe yapan bölüm dr.ları bakabiliyor. özellikle dahilice ciger filminin sonuç kağıdnı bırak filmi bile eline alıp baktı ekg ye baktı kana baktı öyle kaşe yaptı. buyüzden o tahlillerin hep yanında olsun .
birde gittiğin her bölüme tüp bebek yapıcaz rapor çıkartıcaz dersen onlar biliyor. bu lafı söyle muhakkak. ve öncesinde bölümün sekreterlerine kaydını yaptır randevu alsan bile kayıt yaptırman gerekiyor. senin işin daha kolay tahlillerin yeni en azından ben eşimin ve kendi tüm tahlilleri yenilettim çünkü 6-7 ay olmuştu ve ne olur ne olmaz deyip garantiye alayım dedim. çok uzun oldu umarım karışık yazmamışımdır

okuyunca ooff ne uzun ve karışık diyoruz ama işin içine girince takır takır gidiyor valla heleki biz z.k kurtlar olarak havda karada yaparız. sadece heyet biraz yavaş çalışıyor :)) 1 haftda raporları anca çıkarıyor:))