Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
9 tane puregon kullandım 15 inin tamamını kullanmadım. valla bende bilmiyorum 17-18 mm ken çatlata yaptılar. belkide 19-20 mm olsa daha iyi olurdu. baklaım işte eğer tutmazsa konuşucam bu durumu zaten onlarda dosyayı inceler ve karar verirler. bende fikrimi söylerim yumurta boyutlarını 17-18 ken çatlatma yapmayın derim eğer fikrimi öenmserlerse 2.ciyide orda yaparım haa söz hakkı vermezlerse raporumu çıkartıp özele giderim. bakalım işte zman ne göstercek.
bunlara hiiic gerek kalmayacak cunku bebegin sana tutunacak canim. guzel dusunelim. biran once zaman gecsin sende tahlilini yaptir cunku en zor evresindesin canim:)

valla ben sıkıntıdan patlıyorum evde dışarı çıkılmıyor kıyamet gibi sıcak var sabah 10 da kalktım işte vakit geçiriyorum ama hareketsizlikten çok sıkıldım belim ağrıyor sürekli havalar biraz serinlese de yürüyüşe falan başlasam. vücudumd a şişti iyice ilaçları yiye yiye.bir de sıcaklardanmıdır nedir ana vatan kan ağlıyor valla duygucum bugün 2. günüm hala yoğun tuvaletten çıkamadım diyebilirim parça parça kanamam vardı öğlen falan şimdi biraz duruldu. acaba kist falan mı oldu o yumurtalar çok merak ediyorum. hiç kist yapmamıştı puregon bana umarım o yumurta çatlamayıp içine doğru kanama yapıp başıma kist olarak kalmaz o zaman belgin hanımı bulup kafasına kafasına vurmak lazım 17 de çatlatma vurdun bana bak ne oldu diye. herneyse yarın ola hayrola. ben zaten 2 kez narkoz aldım önceden. birisi burun ameliyatında birisi de kürtajda. bişey olmadı çok şükür. o yüzden söylemeyi düşünmüyorum böbreğimle mutluyum ben tek tabanca hepinizin böbreklerini döver o :P

elifcim allah kolaylık versin evden çıkmamakla iyi etmişsin. ben bugün biraz çıktım klimalı ortama gireyim dedim ama eve döndüm ev daha serindi. benimde vücudumda aşırı nem ver yıkanıyorum vücudum yine yapış yapış:(( birde jel kullanıyorum ya artık o bölgese sızlama ve ara ara kaşıntı yapmaya başladı. vajinadım dış çevresindede ağrı var sanırım transferde o aleti takıp yaklaşık 15-20 dk açık bırakınca aşındımı noldu bi ağırlık var gibi:((( ooff off ne gelse kadınalrın başına geliyor. inş. bende rana gibi şanslı olurumda 1 defada kurtulurum:((

günaydın kızlar.

işbaşı yaptım bugün iyikide yapmışım ev çok sıcaktı. burası buz gibi ve soğuk diye artık şikayet edip kapımı örtmiycem. dünya varmış resmen:) evde can çekişmişim gelince kıymetini anladım ofisin. sizler napıyosunuz? sesiniz pek çıkmıyor. bu gece rüya gördüm kan testi yaptırmadan erkenden idrar testi yaptırayım diyorum. 2 farklı marka test alıp yapıyorum. ve ikisindede 2 çizgi çıkıyor biri koyu diğeri daha silik ama oda belirgin. birde o iki çizginin arasında bir çizgi daha var kırmızı ve sabit bir çizgi. hayır olsun artık rüyalarını görmeye başladık. sonuç günü gelsede bende yolumu çizsem ona göre. vücudum çok yıprandı artık dinlenmesi gerek. özellikle alt bölgemde sızlama gibi bişey var o da jel yapıyoruz ya sabah akşam ondan kaynaklı heralde ve kızarıklık var hafifte şiş gibiydi dün:(( işleri toparlayım yazarım yine.

günaydın kızlar.

işbaşı yaptım bugün iyikide yapmışım ev çok sıcaktı. burası buz gibi ve soğuk diye artık şikayet edip kapımı örtmiycem. dünya varmış resmen:) evde can çekişmişim gelince kıymetini anladım ofisin. sizler napıyosunuz? sesiniz pek çıkmıyor. bu gece rüya gördüm kan testi yaptırmadan erkenden idrar testi yaptırayım diyorum. 2 farklı marka test alıp yapıyorum. ve ikisindede 2 çizgi çıkıyor biri koyu diğeri daha silik ama oda belirgin. birde o iki çizginin arasında bir çizgi daha var kırmızı ve sabit bir çizgi. hayır olsun artık rüyalarını görmeye başladık. sonuç günü gelsede bende yolumu çizsem ona göre. vücudum çok yıprandı artık dinlenmesi gerek. özellikle alt bölgemde sızlama gibi bişey var o da jel yapıyoruz ya sabah akşam ondan kaynaklı heralde ve kızarıklık var hafifte şiş gibiydi dün:(( işleri toparlayım yazarım yine.

canım allah hayırlara getirsin rüyanı. ne güzel bi rüya görmüşsün. benim içime doğuyor seninki de tutacak. hadi bakalım inşallah güzel haberlerini alıcaz seninde. bende ofise gelince cennete gelmiş gibi oluyorum. evler sıcak ama ofis püfür püfür klima açık akşama kadar:)

canım allah hayırlara getirsin rüyanı. ne güzel bi rüya görmüşsün. benim içime doğuyor seninki de tutacak. hadi bakalım inşallah güzel haberlerini alıcaz seninde. bende ofise gelince cennete gelmiş gibi oluyorum. evler sıcak ama ofis püfür püfür klima açık akşama kadar:)

inşallah içine doğan çıkar baharcım ben hiç ümitli değilim. hani bi çok yumurta çıksa ümitlenirdim ama zar zor döllenen bir yumurtam oldu ondanda ümidim yok. hayırlısı olsun artık. testi 17 sinde zk da yaptırcam. bişey varsada çıkar heralde. bu yıl bence çok sıcak oldu bizim ev akşamları serin olurdu ama bu sene cehennem gibi:( bilseydim klima alırdım. kaç yıldır eşime aldırmıyorum ama bu kış aldırcam artık biraz daha idare ederiz böyle kışa uygun olur fiyatları 2 tane aldırcam.

günaydın kızlar.

hayir olsun. insallah icine dogdugu icin gormussundur o guzel ruyayi.
benimde kuzenim gormus test yaptirmadan önceki gece kizim oluyomus:) her duyan kizin olacak diyo. ablam haric. o ortada bisey yokken bile oglun olicak senin diyodu:) bakalim kiminki tuyacak. bu arada sabah 2. tesy icin kanimi verdim. 12 ye kadar cikar sanirim

benimde kuzenim gormus test yaptirmadan önceki gece kizim oluyomus:) her duyan kizin olacak diyo. ablam haric. o ortada bisey yokken bile oglun olicak senin diyodu:) bakalim kiminki tuyacak. bu arada sabah 2. tesy icin kanimi verdim. 12 ye kadar cikar sanirim

artık kız ve erkek için çok erken canım:) banada hep görümcem oğlun olcak derdi ama istemediğimi bildiği halde sinir ederdi beni. ki o zman çocuk bile istemezken kendince yorumlar yapardı. allah içimi biliyor şimdi yada ilerde olursa kız olsun isterim ama oğlan olursada yapcak bişey yok. 3 kız kardeşiz bekarken evlendiğimde oğlum olsun abi olur diyordum ama evlendikten sonra eşimin abisini görünce tövebler olsun erkekmi ama kalsın dedim:) yine allah en iyisini bilir ne verirse razıyım ama içimide biliyor. senin kan değerlerine 2 günde birmi bakılacak ? acaba ikiz olma ihtimali nedir. ben ikiz istiyorum (1 olduda 2.cisi kaldı). bu arada kanı aç karnına mı vermek gerek.

canım bende bebeğinin kız olduğunu hissediyorum nedense. hatta söylicektim sana. genelde cinsiyet tahminlerim tutar. inşallah gönlünden geçtiği gibi ve hepsinden önemlisi sağlıklı olur ve değerin hıphızlı katlanmış olur bugün.

artık kız ve erkek için çok erken canım:) banada hep görümcem oğlun olcak derdi ama istemediğimi bildiği halde sinir ederdi beni. ki o zman çocuk bile istemezken kendince yorumlar yapardı. allah içimi biliyor şimdi yada ilerde olursa kız olsun isterim ama oğlan olursada yapcak bişey yok. 3 kız kardeşiz bekarken evlendiğimde oğlum olsun abi olur diyordum ama evlendikten sonra eşimin abisini görünce tövebler olsun erkekmi ama kalsın dedim:) yine allah en iyisini bilir ne verirse razıyım ama içimide biliyor. senin kan değerlerine 2 günde birmi bakılacak ? acaba ikiz olma ihtimali nedir. ben ikiz istiyorum (1 olduda 2.cisi kaldı). bu arada kanı aç karnına mı vermek gerek.
tabi canim cok erken. daha keaesini bile gormeden:) onlar hissettiklerini soyliyolar. bende onceden hep kizim olsun isterdim ama inanki suan hic farketmez. saglikli sihatli olsun hayirli evlat olsunda rabbim ne isterse versin.
evet 2 gunde bir bakiliyo. ac tok fark etmiyo heralde bi ayrinti soylemediler. ama ben sabah gittigim icin ac gidiyorum. ikiz olma ihtimali bu kanda biraz daha sekilleniyo sanirim. sonucta genlerde varsa tabiki olur neden olmasin:)bekleyip gorucez.
sende umutsuzluga kapilma canim
bol bol ceviz badem ye. ananas ye. kisaca iyi bal kendine:) ozen gister biraz yemene canim

canım bende bebeğinin kız olduğunu hissediyorum nedense. hatta söylicektim sana. genelde cinsiyet tahminlerim tutar. inşallah gönlünden geçtiği gibi ve hepsinden önemlisi sağlıklı olur ve değerin hıphızlı katlanmış olur bugün.
hadi bakalim hayirlisi:) 2 3 aya belli olacak Allah izin verirse canim:)

bu arada tatlım benim anlamadığım bişey var ilaçsız adet gecikmelerin oluyorsa pko gibi bişey değil mi bu? nasıl 50 doz puregon bile çok geliyorki sana? pko genelde dirençli hale getirir ya yumurtlamaları çok yüksek dozda bile yumurtlayamaz yumurtalık. seninki tam olarak pko değil mi yoksa?
bu arada duyguya da anlattım sanki vurulmuş gibi kanamam var :) akşamüstü biraz normale döndü ama sabahtan beri parça parça lavabodan çıkamadım diyebilrim. bol bol su içtim. çok kan kaybettim cidden bir de bende b12 eksikliği de var. ayrıca artık rahmimin içinde bişey olduğunu düşünmekten vazgeçtim tüplede işim kalmadığına göre histeroskopi falan istemicem. bakalım yine tayfun bey ne dicek bilemiyorum ama. yarın görücez.[/QUOTE]

canım pco da her adet döneminde onlarca yumurta aynı anda gelişmeye başladığı için hiçbiri büyüyemiyor ve döllenebilecek yeterliliğe ulaşamıyor. ilaç kullanıldığında ise bu onlarca yumurtanın hepsi aynı anda gelişiyor. pco nun gerçek tanımı bu. ama bazı hastalarda dediğin gibi yumurta dirençli olabiliyor ve büyümüyor. yani pco nunda çeşitleri var. bazısında sadece ultrasonda kistik yapı görülürken bazı pco lularda sadece hormonlarda çıkabiliyor. bende mesela sadece ultrasonda çıkıyor. hormon tahlillerim temiz. insülin direncim yok. lh değerim gayet normal. tüylenme, sivilcelenme, aşırı kilo gibi problemlerim yok. tek sorun adet düzensizliği ve hamile kalamama. hatta evliliğimin 10. ayından beri adet düzensizliği için doktora gidiyorum. gittiğim doktorların ki aralarında prof olan da vardı hepsi zayıf olduğum için pco teşhisi koyamamıştı bana. pco dan şüphelendiklerini, ultrasonda tıptı inci kolye görüntüsü olduğunu, ancak hormonlarımın temiz olduğunu söylediler ve zayıf olduğum için pco teşhisi koyamadılar. kendimi bildim bileli hep 48 kiloydum. sonra zk ya gittim ve ilk görüştüğüm dr belgin hn dı. bana hemencecik pco teşhisi koydu. bense hormonlarımın temiz çıktığını söyledim. belgin hn ultrasonda tipik pco görüntüsü olduğu, nadirende olsa zayıflarda görülebileceğini söyledi. sonra zk da görüştüğüm tüm dr lar hep aynı şeyi söyledi. son 1,5 yılda stresten ve belki de ilaçlaırn etkisiyle kilo aldım. kusura bakma canım biraz uzun yazdım daha iyi anlatabilmek için.

elifcim aşırı kanaman sıcaklarla mı alakalı acaba. endişelenme benimde bazen olabiliyo. bugün hastaneye gittim sanırım. umarım herşey yolunda gitmiştir.

tabi canim cok erken. daha keaesini bile gormeden:) onlar hissettiklerini soyliyolar. bende onceden hep kizim olsun isterdim ama inanki suan hic farketmez. saglikli sihatli olsun hayirli evlat olsunda rabbim ne isterse versin.
evet 2 gunde bir bakiliyo. ac tok fark etmiyo heralde bi ayrinti soylemediler. ama ben sabah gittigim icin ac gidiyorum. ikiz olma ihtimali bu kanda biraz daha sekilleniyo sanirim. sonucta genlerde varsa tabiki olur neden olmasin:)bekleyip gorucez.
sende umutsuzluga kapilma canim
bol bol ceviz badem ye. ananas ye. kisaca iyi bal kendine:) ozen gister biraz yemene canim

ananas aldırdım eşime arada yiyiorum. ama ceviz ve badem fındık falan sevmem:( artık tutarsa işin o kısmına geçerim:)

duygucum sen transferden sonra hastanede ne kadar dinlendin ve trasnferden ne kadar zaman sonra tuvalete gittin? bide banyo konusunda bişey söylediler mi? ranacım sorularım senin için de geçerli. ayrıntıları merak ediyorum biraz:)

duygucum sen transferden sonra hastanede ne kadar dinlendin ve trasnferden ne kadar zaman sonra tuvalete gittin? bide banyo konusunda bişey söylediler mi? ranacım sorularım senin için de geçerli. ayrıntıları merak ediyorum biraz:)

transfer odasında yaklasık 15-20 dk dinlendim. ordan sedyede yatarak müşade odasına hani hemşirelerin olduğu odaya getirdiler yarım saat 45 dak. dakkada orda uzanmışımdır. hemşireye kalsa iyi hissediyosan kalk dedi 15 dk sonra ordaki diğer kızlar bırak ya kalkma yat dinlen dediler bende yattım. toplamda 1 saat dinlenmişimdir. eve giderkende arabanın arka koltuğuna uzandım. idrara sıkışıktım zaten hasta bakıcı idrarını 11 e yirmi kalaya kadar yapma dedi yani yaklaşık 1 saat demek istesi. sonra gelirse yapabilirsin çok sıkma kendini dedi. ama ben sıktım ve yapmadım saat 10 gibi tansfer olsa ben 12 gibi evde yaptım:) işin zor kısmıda oydu. ki ben sadece 2 küçük şaşl içmiştim. demekki çok su içseydim daha kötü olacaktım. zaten tayfun beyde bu konuda azarlar tazrda konuştu ya. sen sıkışıkmısın idrarra sıkışık değilsin falan deyip karnıma bastırdıkça bastırdı:( banyoda ertesi gün yapacaksın ve ayakta duş şeklinde. ben hala ayakta duş yapıyorum ki ayakta yıkanmayı hiç sevmem :( yaz günü nemden yapış yapıştım ama mecburen kendimi tuttum ve yıkanmadım. transferin ertesi günü yıkandım. (hatta toplamada bile yıkanmamıştım ne olur ne olmaz enfeksiyon kapmayım dedim) ilişki test gününe kadar yasak. verdikleri jeli sabah akşam günde 2 kez yapılıyor ve folik asit bebe aspirini devam.

transfer odasında yaklasık 15-20 dk dinlendim. ordan sedyede yatarak müşade odasına hani hemşirelerin olduğu odaya getirdiler yarım saat 45 dak. dakkada orda uzanmışımdır. hemşireye kalsa iyi hissediyosan kalk dedi 15 dk sonra ordaki diğer kızlar bırak ya kalkma yat dinlen dediler bende yattım. toplamda 1 saat dinlenmişimdir. eve giderkende arabanın arka koltuğuna uzandım. idrara sıkışıktım zaten hasta bakıcı idrarını 11 e yirmi kalaya kadar yapma dedi yani yaklaşık 1 saat demek istesi. sonra gelirse yapabilirsin çok sıkma kendini dedi. ama ben sıktım ve yapmadım saat 10 gibi tansfer olsa ben 12 gibi evde yaptım:) işin zor kısmıda oydu. ki ben sadece 2 küçük şaşl içmiştim. demekki çok su içseydim daha kötü olacaktım. zaten tayfun beyde bu konuda azarlar tazrda konuştu ya. sen sıkışıkmısın idrarra sıkışık değilsin falan deyip karnıma bastırdıkça bastırdı:( banyoda ertesi gün yapacaksın ve ayakta duş şeklinde. ben hala ayakta duş yapıyorum ki ayakta yıkanmayı hiç sevmem :( yaz günü nemden yapış yapıştım ama mecburen kendimi tuttum ve yıkanmadım. transferin ertesi günü yıkandım. (hatta toplamada bile yıkanmamıştım ne olur ne olmaz enfeksiyon kapmayım dedim) ilişki test gününe kadar yasak. verdikleri jeli sabah akşam günde 2 kez yapılıyor ve folik asit bebe aspirini devam.

teşkler canım. merak ediyordum bunları. ama idrarını nasıl o kadar tutabildin ya maşallah. ben aşılamadan sonra bile yarım saat zor yatıp kimseyi umursamadan lavaboya koşuyorum deli gibi:)) gerçi ben abartıyorum galiba su işini 3-4 küçük şişe su içiyorum:))

tatlım benim idrar torbam çok dolmadı. ama ben acayip sıkışıktım:) demek bu kadar oluyo dediler. klasik müzük eşliğinde transferim yapıldıktan sonra başımı hiç kaldrmadan sedyeye aldılar ve odama çıkarttılar. anında sürgü getirip tuvaletimi yaptım. zaten bi sakıncası yokmuş bunun. 1 saat yattım başımı hiç kaldırmadan. aslında ben 2 saat kadar yattım. bu arada 3 4 kere yaptım tuvaletimi:) ama kalkmadan. kalkınca bi daha yaptım. ertesi günde duş alabileceğimi söylediler. günde 3 kere kapsül kullanıyorum ben. benimki jel değil.

teşkler canım. merak ediyordum bunları. ama idrarını nasıl o kadar tutabildin ya maşallah. ben aşılamadan sonra bile yarım saat zor yatıp kimseyi umursamadan lavaboya koşuyorum deli gibi:)) gerçi ben abartıyorum galiba su işini 3-4 küçük şişe su içiyorum:))

ya ben ishal dışında idrar falan tutabilyorum. ama çok içsem kesin kaçırırım :) birde çok su içmesen bile illaki çok fena doluyorsun. misal transfer esnasında artık içine ne doldurdularsa faruk bey spekulumu çıkardı ve içimden foş diye bi sıvı aktı:(( acaba kanmıydı diye çok tırstım ama sedyeye geçerken göz ucuyla baktım sadece ıslaklık vardı bezde kan yada tentirdiyot falan değildi.

tatlım benim idrar torbam çok dolmadı. ama ben acayip sıkışıktım:) demek bu kadar oluyo dediler. klasik müzük eşliğinde transferim yapıldıktan sonra başımı hiç kaldrmadan sedyeye aldılar ve odama çıkarttılar. anında sürgü getirip tuvaletimi yaptım. zaten bi sakıncası yokmuş bunun. 1 saat yattım başımı hiç kaldırmadan. aslında ben 2 saat kadar yattım. bu arada 3 4 kere yaptım tuvaletimi:) ama kalkmadan. kalkınca bi daha yaptım. ertesi günde duş alabileceğimi söylediler. günde 3 kere kapsül kullanıyorum ben. benimki jel değil.

anladım canım sağol. özel mrk lerde genelde sürgü kullanılıyor aslında bu bi avantaj kalkmak durumunda kalmıyorsun.

sonuçta içeriği aynı o kapsülünde. hatta jel yerine iğnede varmış progesteron hormonu olan. ama zk genelde jel veriyor. jel yerine iğne değil. senin sonuç noldu canım çıkmadımı daha.

ya ben ishal dışında idrar falan tutabilyorum. ama çok içsem kesin kaçırırım :) birde çok su içmesen bile illaki çok fena doluyorsun. misal transfer esnasında artık içine ne doldurdularsa faruk bey spekulumu çıkardı ve içimden foş diye bi sıvı aktı:(( acaba kanmıydı diye çok tırstım ama sedyeye geçerken göz ucuyla baktım sadece ıslaklık vardı bezde kan yada tentirdiyot falan değildi.

vajinayı temizliyolar ya ondan olmuştur. ben ilk defa spekulumu taktıklarını ve çıkarttıklarını hissetmedim. çünkü canımız yanmasın diye küçük takıyolarmış. eğer çalışamazlarsa büyük takıyolarmış. bide doktorum çok kibar kibar yaptı. her aşamasını anlattı. şimdi temizliyorum. 1 dk kaldı rana sabret falan:) elimi tutan psikolog da her söylediğime cevap verdi. yani aşılama gibi zorlanmadım ben transferde

Back
X