kızçelerim günaydınlar olsun herkese. nasılsınız? ben ve bahar gideli aramıza bir çok yeni arkadaş katılmış sevindim. umarım daimi olurlar.. bugün tatil sonrası ilk iş günüm ve beyannamelerin yarın son günü. ama yine fırsat buldukça yazışmalara kendi bildiklerim doğrultusunda yorum yapıp ve cevap yazmaya çalışacağım.
yeni gelen arkadaşlara kısaca bilgi vereyim 4 yıllık evliyim yaklaşık 2010 aralıktan beri bebek istiyoruz kendi başımıza yapamadık. zk ya başvurmak aklıma geldi yaklaık 1 yıl deneme süresini doldurmak üzereydik ve tedaviye başlamak için bekletmediler. infertilite bölümünde2 aşılama başarısız oldu. temmuz 2012 de tüp denedik ne yazıkki buda olmadı.bayram öncesi negatif sonuç aldık. eşimde sorun yok bende fsh yüksek 10-12 arası gidip geliyor. dr. kenanın demesine göre 38 yaşındaki bir bayanda olması gereken değermiş oysa ben 29 um

( 2. tüp denemesi için yine zk.yı düşünüyorum ve eylül adetimde gidip 2.raporum için başvurucam. elimde ilaçlarım mevcut sağlığımı etkilemezse artık eylüldemi denerler yoksa ekimemi sarkar bilemiyorum eylül ortası belli olur. tabi ara vermeyi düşünüyorum ben raporu çıkartıp daha sonrada deneyebilirim yada elif arkadaşımız gibi kurcalar ve kendime yeni bir iş çıkarabilirm. sizlerde bu işin içinde olan insanlarsınız o kadar çok git gel yapıyoruz ki hastaneye gitmediğimizde boşluğa düşüyoruz. dün üsküdardan geçerken eşime zk.nın ordaki yoldan gitsen epeydir gitmiyorum dedim:) yani işim olmasada şööyle bi göreyim dışardan istiyorum:) zk bağımlısı oldum heralde. ben memnunum oradan bi şikayetim yok her şey tıkır tıkır işliyor benim açımdan
(torpilim falan yok) sadece uzman oldum her şeyi rahatlıkla halledebiliyorum. zaman zaman zk. hakkında soru işaretleri oluyor ama onlarda bi şekilde geçiyor zaten şunun şurasında 1 tüp hakkım kaldı ondan sonra orayla ilişiğim kesilir eğer2 denemede tutmazsa parayla zk. da yaptırmam özel bir merkez bakarız. artık kısmet zaman ne gösterir hep birlikte yaşayıp göreceğiz.
bu arada bir takıp ot tan falan bahsetmişsiniz sperm ve yumurtsasayısı arttırmak için o konuyla ilgili de ayrıca sorular sorup hatta o topiğin adınıda isteyebilirim sizlerden.
O topigi okuyorum ben ya dun gece, daha dogrusu sabah 5 de yattim, 360 sayfa, ilk sayfadan basladim,gece 1 mi neydi 150. Sayfaya geldim, sabah 5 gibi de 270 lerdeydim, ama cok harika bi topik, herkes mutlu masallah, ilaci kullanip hamile kalan birisi daha sonra bebisini dusurmus ve bunu bile mutlu mesut yazmis, gulen suratlar eklemis, olsun ilac kullanir yine hamile kalirim diyor

cok ilginc ya, ben bu tur seylere pek inanmam ottu bilmemneydi ama ordaki yazilanlar cok ilginc ve guzel tecrubeler ve kanaatimce, insanlar %100 inanip ilaci kullandiklari icin, ve olacagina cani gonulden inandiklari icin vucut ta olumsuz calismiyor, bu dusunceler vucudumuzu etkiliyor, ve stres sikinti kalmiyor hersey olumlu gelisince de sonuc olumlu oluyor (ilacin da etkisi vardir kesinlikle) ama bence insanlar beyninde bikere evet olumlu olacak diye basladiklari icin hamile kalabiliyorlar. Bence mantik bu, gece cozdum olayi

))
benim ilaçlarla beraber 3000 civarı tuttu. raporsuz. bu kadar uygun olma nedeni orda çalışan bi arkadaşımın olması. ama zk da rapor alır gidersen seninde 3000 civarı tutar. doktorum Alev Hanım dı. ben çok memnundum. herkes ilgili alakalı. her gittiğimde hikayemi baştan anlatmak zorunda kalmıyodum. ultrasonda geçmiş bilgilerim oluyodu zaten. gerilmeden hamd olsun yaptırdım tedavimi( insan gibi). benim için önemli olan güven duymamdı. ben zk da tüp bebek bölümüne güvenmiyrm. benim sorunum çikolata kistimın olmasıydı. bide ameliyat olmuştum kistten.
Senin gittigin yer neresiydi kusum?
çok teşk. ediyorum. darısı başına inş. 2 negatif aşılama denememiz oldu zk. da. bende senin gibi işten ayrıldm zk. da tüp işlemleri uzun sürecek diye. ama zk da insana önem vermedikleri için pürüzler çıktı orda yaptıramadık tüp tedavisini. hiç pişman olmadım. çünkü baştan beri hiç gitmek istemediğim bi hastaneydi.
eşimde herhangi sorun yoktu.
Ben cok memnunum hastaneden, acaba tedaviye baslayinca mi problem yasamaya basliycam, aklim karisti kizlar?????
canım valla çikolata kisti olupta hamile kalan çok var örneğin rn4 arkadaşımız. olmaz denilen ve normal yolla kalan arkadaşımda var. ama her bünye illaki aynı olmaz belki seninde rana gibi ilk denemende tutar. ama eşini durumu ilginç geldi neden birden bu kadar düştüki sperm sayısı. alkol ve sigara çokmu kullanıyor? birde testleri en az 4 gün perhizli olarak yaptırsaydınız ve de aynı hastanede değil farklı hastanelerde 4 gün perhizli olarak yaptırmakta fayda var bence. aklında bulunsun eğer tekrar yaptıracaksan dediklerimi dikkate al (belkide böyle yaptırdınız zaten). iş konusunda en iyisini yapmışsın. belki bütçeniz,
gelir gideriniz senin maaşın dikkate alınarak planlandı ama bu durumdada iş bunaltıyorsa seni tek çare işten ayrılmak. belki bütçe sarsılır ama bir süre sonra ona göre ayarlama yaparsınız. benim patronda tutmayınca bir oh çekmiştir. şimdiden eleman arayışına girmişti yani doğmamış çocuğa don biçiyordu. izin konusunda sıkıntı yapmıyordu ama ya tutarsa korkusu vardı eğer tutsaydı ve psikolojik baskı yapsaydı ilk aydan çıkardım bende. senin içinde bir bakıma iyi olmuş en azından tedavilerine kafan rahat gidersin. çünkü tüp tedavisinde 3-4 günden sonra e2 için kan vermeye gidiyorsun bazen gün aşırı bazen hergün. ben cuma-pazartesi-salı-çarş. peş peşe gitmiştim. bunlar senin için ciddi sıkıntı olacaktı. benim ev ataşehirda hastaneye arabayla gidip geliyorum. erken çıkıyorum evden işim erken bitioyr patron gelene kadar ofiste oluyordum. mesai başladığında burda oluyordum olmasamda sorun olmuyordu ama ben stres yapıyorum kendime. köpeğinin olmasıda iyiymiş. bende yalnmızlıktan sıkıldım çoğu zmana almak istedim ama çalıştığım için bakma sorunu olacaktı diye alamadım

) yaziyi okuyoken daha dedim bi karisiklik var sanirim

) diger yazilarinda da gordum zaten, olsun problem yok kusum ya, olur boyle seyler, ben de ve eminim cogu kisi de boyle yapabiliyor, bi sordugum soruyu tekrar sorabiliyorum, ben yeni oldugum icin aranizda daha kimin nesi vardi ne oldu ne bitti tam adapte olamadim,alisana kadar belki ayni kisiye defalarca ayni soruyu sorucam, simdiden kusurabakmayin kizlar ;//
Ama şöyle soyliyim, bende kist oldugunu ogrendigimizde hep buna yogunlastik hep kist yuzunden cocuk olmuyor diye dusunduk, ameliyat oldum yine olmadi, iste o zaman doktor, esine de bakalim dedi ve o zaman ogrendik esimin sperm sayisi dusukmus, yani bu bastan beri vardi ama biz yeni ogrendik ve tup bebege basladik.. İste boyle
canım ya immortal arkadaşımıza sperm konusunda cevap yazmıştım ama bir kısmı karışmış onun eşinin morfolojisi sayısı vs. düşükmüş. ama senin eşinde de kısmen bu sorun varmış cevap yanlış olsada belki seninde işine yarar:) ama sayı bence çok önemli değil eşiminde sperm ileri hareketliliğinde yavaşlık var diye biliyoruz morfolojisindede az biraz sorun vardı. ama hiç b,r dr. erkekte sorun var demedi. normal diyorlar. demekki ço kçok öenmli değil. diğer arkadaşımızın dediği doğru illa 60 milyon olcak değil, 1 milyondada 1 tane lazım 100 bindede 1 tane lazım dr.lara. haa çok olması daha avantaj ama hiç olmamasından iyidir. heleki tüpte çok çok önemli değil sperm sayı düşüklüğü. 1 tane olsun kaliteli olsun yeterli.
Cok sagol kusum verdiginiz her bilgi mutlaka ise yariyorduz, bize ya da baska kizlara, bu yuzden paylasmak guzel, tesekkurler

"bi arkadasimizin dedigi dogru" demissin ya, o da bendim

) (belki baska bi arkadas da boyle yorum yapmistir mutlaka ama ben de boyle dusunuyorum, bir tane sperm olsun saglikli,kaliteli olsun)
sana katılıyorum daısy arakadaşım bencede haklarınızı devlette kullanın sonrasında zaten özel merezlere paralar dökeceğiz.(inşallah gerek kalmaz) ama gerek olursa başka alternatif olamaycak ve özellere gideceğiz. benim aklımda zk. hakkında hiç şüphe olmadı. devlet hast. tabiki yoğun olacak ve tabiki özel ilgi olamuyor ama buna rağmen çoğu çalışan gayet sabırlı ve cevap verip yönlendiriyorlar. haa işlemlerin uzamasıda onların değil devletin kabahati prosedürleri gereksizce uzatıyorlar. biz acele ediyoruz bir an önce raporlarımız çıksın diye ama belkide prosedürün uzamasıda gerekli olan bişeydir. çünkü işlem cidden basit değil ve bunlra belkide gerek vardır. erkek sperm hareketliliği için keçiboynuzu kürü aklınızda olsun ben 2. tüp denememde eşime uygulıycam kendimede incir kürü uyguluycam şuan sorun bende görünüyor ve dr. lar benim üzeride duruyor fsh tan sebep. bende incir kürü yapıcam kendime. eğer kürü yapmak isterseniz püf noktalarını yazabilirim. birde yeni mahsül keçiboynuzu ve incir eylülde gelecek şuan olanlar eski mahsülden bilginize.
Bende memnunum ordan, umarim iyi sonuclarla cikariz hepimiz, özele gerek kalmadan !