inşallah canım. bu arada adetim geliyor sanırım yavaş yavaş. peçeteye az da olsa bir pembelik geldi akşamüstü. 1-2 güne kadar sökülür. bana perşembe yada cuma günü zk yolları gözüktü. aklım hala karışık aslında merkez konusundan çok rahim filmi çektirsem mi yeniden buna da takığım tüpümle ilgili detaylı durum ortaya çıksın istiyorum. açık olsa 3 aşılama ve ovulasyon takibi olduğum aylardan birisinde tutardı diye düşünüyorum. çünkü ben hemen gebe kalmıştım tekrar gebe kalamamamın sebebi yumurtlamam değildir sanmıyorum. ovulasyon olduğu aylarda bile gebelik oluşmadı. bir de bu adet gecikmeleri de tüpümde bir sorun mu var sorusunu yine getiriyor aklıma. en iyisi bir rahim filmi çektirip kurtulmak. sıvı birikmesi de 3. günümde belli olmaz bence. o adetten sonra birikmeye başlıyormuş varsa da. şimdi 3. günü zk da sıvıydı tüp dü kürtajdı birdaha gebe kalamamaydı dersem histeroskopi karıştırırlar raporu alamam diye de korkuyorum. o yüzden ultrasonumu olup sonra en iyisi medicine daki kendi doktoruma gitmek hem adet 15 gibi giderim foliküllerin durumuna da bakar ilaçsız ne durumdalar hem de adet ortası daha iyi gözükür tüpde sıvı varsa rahim içine akıyorsa.
aslında umut a gitmeye kesin karar vermiş olsam orda da muayne olabilirim ama herşey daha pahalıdır diye düşünüyorum. operasyona gerek görmeyebilir ama tedaviye bu ay başlamicaksam gidip 150 tl de muayne ücreti vermek istemiyorum. bu arada eğer gebelik oluşursa sonraki 3 haftada takibini ücretsiz yapıyolarmış. yani kalp atışları duyulana kadar.
medicine da en son 42 tl idi ama zamlanmıştır zaten o indirimli haliydi doktor yeniyken kısa bir süre. rahim filmi de 260 tl medicine da. artık bişeyler yapıp akılmdaki bu soru işaretlerinden kurtulmam lazım tüp öncesi.
canım çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum. sen aşılama için rapor alırken hsg çektirmedin mi? yani neden bir kere daha çektireceksin ki? bence böyle kendi kendine vesvese yapma. bu arada illa çektireceğim dersen muhtemelen sana uzak ama benim çektirdiğim yeri de tavsiye ederim. ben üsküdar'da özel mihrimah sultan tıp merkezi'nde çektirmiştim.burada hsg'yle ilgili o kadar korkunç şeyler okumuştum ki zk'de film çektirmekten ödüm patlamıştı.gideyim bari özel bir yerde çektireyim hani biraz daha nazım geçer dedim o yüzden mihrimah sultana gittim. sgk anlaşmasıyla 120 lira film, 17 lira da ilacı tutmuştu. çok şeker insanı acayip rahatlatan bir bayan teknisyenle, bayan kadın doğumcu vardı. biraz islami kesimin gittiği bir yer sanırım, çalışan herkes tesettürlü ama beni o kadar rahatlattılar o kadar iyi hissettirdiler ki ne olup bittiğini anlamadan filmim çekildi bitti gitti. filmi hemen 20 dakikada hazırlayıp elime verdiler. giderken 2 tane majezik almıştım o yüzden arkasından ağrım sızım falan da olmadı, hatta bütün gün gezdim. sadece adet lekelenmesi gibi bir kaç damla kan geldi o kadar. oradan o kadar memnun kaldım ki bugün yine hsg çektirecek olsam inan yine oraya giderim.
eurofertille umut arasında kalma durumu bende de var. rapor için 1 ayım daha olduğundan şimdilik zamanım var ama sizin daha çabuk karar vermeniz gerekiyor. bence her ikisinden de başarı istatistiklerini isteyin. ayda kaç hasta tedavi ediliyor, kaçı hamile kalıyor öğrenin.
Son düzenleme: