• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
nefercim çik.kisti konusunda çok bir fikrim yok ve bu konuda dr. falanda bilmiyorum. bu sebepten şöyle yap böyle yap diyede ahkam kesmek istemem. sadece ameliyat ol ve kurtul demiştim. ama yumurtalık alma olayını söyleyince belkide iyi yaptın son anda vazgeçmekle. yok yere sağlam yumurtalık neden alınsinki bir kist yüzünden. ama kist eğer bebeğe engelse iyi araştır ve önce ameliyat olup sonra tüp dene. çünkü tutmayabilir (genede Allahın işi bellide olmaz) ha maddi imkanım var bir kerede olsa tüp deneyim sonra ameliyat olayım dersende başka tabi. hakkında en hayırlısı olsun inşallah. sağlık konusunda karar verememek cidden çok zor. allah kolaylık versin.

cnm sağol zaten sana demedim ameliyat olmuş ya arkadaş ona sordum istanbuldamı diye..çok rahat olmuş hem lokal anezstezi arıyorum bende ama şu an ameliayt fikrinden uzağım..dediğim gibi kür ve ilaç tedavisi ile kisti küçültmeyi planlıorum ..hemen de tüp bebek deneyeceğim sonu ne olursa olsun kisti olup tüp tutan da var tutmayanda gerçekten kısmet acıbadem deki doktor yumurtalıklarımın yaşıma göre çok iyi olduğunu şansımın yüzde atmış olduğunu sölemişti ama ne derece belki para için demiştir diye de güvenemiyor insan..ama araştırmalarıma göre tüp hiç sorun olmasa da tutmayabşlior 3 4 kez denemiş tutumamış var ama çikolat kistiylede tutan var tutmayan var..ben işimiz allaha havale edicem ve giricem tüp işine ama şu an sağlığım için kisti ertmeliyim burda bir doktor doğum kontorl hapıyla eriyeceğini sölemişti geçen hafta ona da çok iyi diyorlar burda..daha önce de sol da kistimi o eritmişti bekarken..gene gideceğim yazsın ilaç ama baya uzun zaman alıormuş erimesi..4 cm e yakın ya..o da iyi olurmu bilemem kısırlık için ...oda şüpheli ama kistimi hep takip edeceğim..6 ayıda geçmemem lazım ki tahlillerin süresi dolmasın..acaba acıbadem de ssk yok ya eczaneden ilaçları alırken o zamn ssk alamayız heralde arayıp soracağım onu da kafama takıldı o zaman baya tutar ilaçlar ssk sız ben bunu düşenmemiştim

Son düzenleme:
canım maalesef istanbulda olmadım zaten o zamanlar istanbulda yaşamıyordum. izmirde dr hüseyin ceyberi diye bir doktora olmuştum. hatta şu an çok başarılı bir tüp bebek kliniği de var. adam öyle bir ameliyat yapmış ki, 3. gün sokakata gezmeye balamıştım, sonrasında ne hsg'de ne ultrasonlarda en ufak bir pürüz çıkmadı. o kadar güven veren, bilgili, hasta psikolojini de anlayan bir doktordu ki, halen acaba tüpü de mi gidip ona yaptırsam diye aklıma düşüyor. millet izmirden istanbula geliyor tüp için ben tersini yapmayı düşünüyorum:))) istanbulda işinin ehli biri arıyorsan istanbul cerrahide dr serdar bey var. 2 tane tanıdığımı üstelik de yayılmış çok sayıda çikolata kistinden ameliyat etti. ikisi de öve öve bitiremiyor. sanırım tüp bebek tedavisi de yapıyor. çok paracı olmayıp bütçene göre başka hastanelerde de ameliyat yapıyormuş. yani birinin fikrini alacaksan onun fikrini al derim.
benim 12-13 yıl önce başka bir ameliyatımda ameliyat uzadığından 2 kere narkoz verdiler. tabi sonra da uyanırken çok zorlandım, yarım saate düzgün nefes alamadım boğulur gibi oldum, bugün gibi hatırlarım. tansiyonum aşırı düşmüş, solunum güçlüğü çektiğimden ciğerlerimi aspire etmişlerde ancak düzelmişim. o günden beri narkoz dedilermi ödüm patlıyor. o yüzden kist için ameliyat olurken illa lokal yapın diye ısrar ettim onlar da iyi epduralle yapalım dediler. bütün ameliyat boyunca uyanıktım. daha doğrusu sakinleştirici verdiklerinden hafif uyur uyanır halde oluyorsun. bence sen de sor belki sende de mümkündür.

keşke burada olsaymış cnm şans işte tam kafan yatar oda burda olmaz

keşke burada olsaymış cnm şans işte tam kafan yatar oda burda olmaz

canım sen yine de kime gidersen git lokal anestezi olur mu sor. yoksa benim de anesteziyle yapılacaktı. yani kimse baştan gel epiduralle yapalım diye teklif etmiyor. daha önce başıma gelen olayı anlatıp yok ben narkoz alamam, illa ki lokal yapın diye ısrarcı oldum da öyle epiduralle yaptılar. yani sen de muhakkak bir şansını dene. ayrıca şu bahsettiğim serdar beyi düşün. dediğim gibi hakkında çok olumlu konuşuyorlar. genç ama çok bilgili bir doktormuş. ona ameliyat olan arkadaşlarımdan biri senden beter durumdaydı. hem miyomu vardı hem de çikolata kistleri resmen yumurtalığının birini sarmıştı. çocuğu yok diye sadece kistleri aldı, yumurtalığı da almamız lazım ama bekleyelim, git hemen çocuk yap, sonra alırız demiş.kız şimdi harıl harıl hamile kalmaya çalışıyor. hazır özel sağlık sigortan varmış en azından bir gidip onun da fikrini al. sana önce tüp mü ameliyatmı daha net bir fikir verir gibi geliyor bana.

arkadaşlar bugün sistemik sağlık raporu için belgelerimi teslim ettim. ayın 3ünde arayın dediler. burada öncesinde de çıkabiliyor demiştiniz galiba. bu rapor alınınca önce konseye sonra kurula mı gireceğim şimdi?
unutmadan söyleyeyim beni daha önce aylarca sürüm sürüm süründüren, didik didik inceleyen, yok nefes testi yaptır, yok 4 kilo ver diyen dahiliyeci zaten kongredeymiş, dahiliye 2deki bayan doktora gittim. testlerime şöyle göz ucuyla bakıp imzayı atıverdi şok oldum.

arkadaşlar bugün sistemik sağlık raporu için belgelerimi teslim ettim. ayın 3ünde arayın dediler. burada öncesinde de çıkabiliyor demiştiniz galiba. bu rapor alınınca önce konseye sonra kurula mı gireceğim şimdi?
unutmadan söyleyeyim beni daha önce aylarca sürüm sürüm süründüren, didik didik inceleyen, yok nefes testi yaptır, yok 4 kilo ver diyen dahiliyeci zaten kongredeymiş, dahiliye 2deki bayan doktora gittim. testlerime şöyle göz ucuyla bakıp imzayı atıverdi şok oldum.

evet raporun çıkınca önce konseye giricek 1 hafta sonra heyete gircek 1 haftada o sürecek. en geç 25 ekimde raporunu alıp ialçlarını almış olursun. bu aşamaya kadar geldiysen konsey yada heyette sorun çıkacağını sanmam. şimdiden gözün aydın. raporunu alınca nerede tüp denemeyi düşünüyorsun. ben ve elif arkadaşın haftaya salı çıkacak raporumuz. ve ilaçlarımızı alacağız. ben urofertilde düşünüyorum ama hala net değilim:(( ve en geç 15 ekimde adet olucam yani 15 -16 ekim gibi tedavim başlar ama hala merkeze karar veremedim:((

canım sen yine de kime gidersen git lokal anestezi olur mu sor. yoksa benim de anesteziyle yapılacaktı. yani kimse baştan gel epiduralle yapalım diye teklif etmiyor. daha önce başıma gelen olayı anlatıp yok ben narkoz alamam, illa ki lokal yapın diye ısrarcı oldum da öyle epiduralle yaptılar. yani sen de muhakkak bir şansını dene. ayrıca şu bahsettiğim serdar beyi düşün. dediğim gibi hakkında çok olumlu konuşuyorlar. genç ama çok bilgili bir doktormuş. ona ameliyat olan arkadaşlarımdan biri senden beter durumdaydı. hem miyomu vardı hem de çikolata kistleri resmen yumurtalığının birini sarmıştı. çocuğu yok diye sadece kistleri aldı, yumurtalığı da almamız lazım ama bekleyelim, git hemen çocuk yap, sonra alırız demiş.kız şimdi harıl harıl hamile kalmaya çalışıyor. hazır özel sağlık sigortan varmış en azından bir gidip onun da fikrini al. sana önce tüp mü ameliyatmı daha net bir fikir verir gibi geliyor bana.

cnm nasıl düşüneyim izmir diyorsun ben istanbuldayım nasıl gidip gelirim..şöle kocaeli gebze karşı falan olsa neyse gidilir ama izmir demememişmiydin..pardon cnm okudum istanbul cerrahi demişsin çokkkk sağol araştıracam soy adı neydi

Son düzenleme:
cnm nasıl düşüneyim izmir diyorsun ben istanbuldayım nasıl gidip gelirim..şöle kocaeli gebze karşı falan olsa neyse gidilir ama izmir demememişmiydin..pardon cnm okudum istanbul cerrahi demişsin çokkkk sağol araştıracam soy adı neydi

evet istanbul cerrahide, fulyada yeri. serdar koç.

evet serdar koç baktım şimdi yorumlarda güzel baya medikal park göztepe de de çalışıormuş ben oraya gitmiştim geçen haftalarda ama vazgeçip kapıdan dönmüştüm keşke daha önce bilseydim muyene olurdum orası bana uyar..ama olmazsa gideceğim

evet geçen cuma yapıldı bana aşılama zeynep kamilde....

merhaba bu kaçıncı aşılamanız?bende bugün adet oldum yarın muayeneye gideceğim yanımda ignemide götürecegim hemen yarın ignelere başlanıyormu?kaç gün arayla çağırdılar seni?sizde ne problem vardı?inşallah hayırlısıyla aşılamam tutar

evet raporun çıkınca önce konseye giricek 1 hafta sonra heyete gircek 1 haftada o sürecek. en geç 25 ekimde raporunu alıp ialçlarını almış olursun. bu aşamaya kadar geldiysen konsey yada heyette sorun çıkacağını sanmam. şimdiden gözün aydın. raporunu alınca nerede tüp denemeyi düşünüyorsun. ben ve elif arkadaşın haftaya salı çıkacak raporumuz. ve ilaçlarımızı alacağız. ben urofertilde düşünüyorum ama hala net değilim:(( ve en geç 15 ekimde adet olucam yani 15 -16 ekim gibi tedavim başlar ama hala merkeze karar veremedim:((

canım ben hala ilk tercih bahçeci umut düşünüyorum. bir de kararlıyım ekstra ücretini verip imsi ve blastokist transferi istiyorum. arada tanıdıklar da var belki orada biraz daha ilgilenirler ümidindeyim. ama eurofertil de ikinci seçenek olarak aklımı kurcalıyor. rapor dediğin gibi 25 ekim gibi çıkarsa ancak kasım adetimde tedaviye başlayabileceğim o zamana kadar sizlerden biri eurofertilde başlarsa sizin izlenimlerinizi de görmek istiyorum. sizler çok memnun kalırsanız belli olmaz ben de eurofertili tercih edebilirim. yani kararsızlık konusunda ben de aynı durumdayım.
bu arada son 3 aydır l-arginine, omega, arı sütü, yeşil çay kullanımıyla fsh'm 7,2ye inmiş, ultrasonda da 7 tane son derece sağlıklı dolu dolu yumurtam çıktı, çok mutlu oldum. kenan 36 yaşındasın bu sayı asla inmez devamlı yükselir demişti. ama demekki iniyormuş:)))

kızlar bende bu gün acıbademi aradım tekrar ssk olamdığı için ilaçlarda olmuyor tabi ilaçlar normalde 2000 tl falan tutuyormuş ama onların eczanesi varmış anlaşmalı onlar kendi alıp geliormuş 1000 ile 1500 arası değişiormuş ilaçlarda bende de ilaçlar var dedim kullanabilirmiyim falan tabi olur dedi ordaki bayan ama bakalım o zaman fiyat düşermiş 500 1000 tl arası..ssk aldığın zaman tüp için ilaçlar ne kadar tutuyordu raporlu daha düşük sanırım

canım ben hala ilk tercih bahçeci umut düşünüyorum. bir de kararlıyım ekstra ücretini verip imsi ve blastokist transferi istiyorum. arada tanıdıklar da var belki orada biraz daha ilgilenirler ümidindeyim. ama eurofertil de ikinci seçenek olarak aklımı kurcalıyor. rapor dediğin gibi 25 ekim gibi çıkarsa ancak kasım adetimde tedaviye başlayabileceğim o zamana kadar sizlerden biri eurofertilde başlarsa sizin izlenimlerinizi de görmek istiyorum. sizler çok memnun kalırsanız belli olmaz ben de eurofertili tercih edebilirim. yani kararsızlık konusunda ben de aynı durumdayım.
bu arada son 3 aydır l-arginine, omega, arı sütü, yeşil çay kullanımıyla fsh'm 7,2ye inmiş, ultrasonda da 7 tane son derece sağlıklı dolu dolu yumurtam çıktı, çok mutlu oldum. kenan 36 yaşındasın bu sayı asla inmez devamlı yükselir demişti. ama demekki iniyormuş:)))

kenan yaşa takmış bence ama hiç te öle değil benim yaşa göre ymurtamdaki fol sayısı baya iyiydi hem 43 yaşında yengem bile hamile şu an..yaş geçince yaşlısın muamelesi yapıor

evet serdar koç baktım şimdi yorumlarda güzel baya medikal park göztepe de de çalışıormuş ben oraya gitmiştim geçen haftalarda ama vazgeçip kapıdan dönmüştüm keşke daha önce bilseydim muyene olurdum orası bana uyar..ama olmazsa gideceğim

canım benim etrafımdan o adama her giden öve öve bitiremiyor. hatta bana da tüpü onunla yap diye çok ısrar eden oldu ama baştan beri bahçeci umutta süleyman tosunu düşündüğümden hiç kulak asmadım. ama 2 hakkımda başarılı olamazsam 3. de onu da düşünüyorum.
canım az önce serdar beyin hastası olan izmirden başka bir arkadaşımı aradım. o da miyomdan şikayetçiydi. miyomu o kadar büyümüş ve kanama yapıyormuş ki artık devamlı kan kaybından eli ayağı titriyordu. istanbula gelip serdar koçla medical parkda ameliyat olmuş, 1 kilodan fazla bir parça alınmış. ameliyata karar verirse hastaneyle muhakkak pazarlık etsin, serdar bey de fiyatta çok yardımcı oluyor dedi.

kızlar bende bu gün acıbademi aradım tekrar ssk olamdığı için ilaçlarda olmuyor tabi ilaçlar normalde 2000 tl falan tutuyormuş ama onların eczanesi varmış anlaşmalı onlar kendi alıp geliormuş 1000 ile 1500 arası değişiormuş ilaçlarda bende de ilaçlar var dedim kullanabilirmiyim falan tabi olur dedi ordaki bayan ama bakalım o zaman fiyat düşermiş 500 1000 tl arası..ssk aldığın zaman tüp için ilaçlar ne kadar tutuyordu raporlu daha düşük sanırım

canım raporla sgk ilaçların %50sini karşılıyor. yani bizim elimizdeki 3 kutu puregon aslında 600 lira(biz 300 ödedik). tüpde yumurtalıklarının ne kadar cvp verdiğine bağlı 12-14 kutu ilaç kullanılıyor. tabi bir de diğer progesteron iğneleri falan var. bence ilaçların belli olsun buraya tüp bebek bölümüne yaz, elinde ilaç kalan varsa raporlu fiyattan satın alıp %50 daha ucuza getirebilirsin. önce arada doğum kontrol hapı kullanıp kisti küçülteceksen yani kasım aralık gibi tüp deneyeceksen ben de ilacım artarsa sana yardımcı olurum.

canım raporla sgk ilaçların %50sini karşılıyor. yani bizim elimizdeki 3 kutu puregon aslında 600 lira(biz 300 ödedik). tüpde yumurtalıklarının ne kadar cvp verdiğine bağlı 12-14 kutu ilaç kullanılıyor. tabi bir de diğer progesteron iğneleri falan var. bence ilaçların belli olsun buraya tüp bebek bölümüne yaz, elinde ilaç kalan varsa raporlu fiyattan satın alıp %50 daha ucuza getirebilirsin. önce arada doğum kontrol hapı kullanıp kisti küçülteceksen yani kasım aralık gibi tüp deneyeceksen ben de ilacım artarsa sana yardımcı olurum.

evet cnm baya akıllıca düşüncen için çok sağol..ama eczaneyle anlaşmalı olduklarından ben yazılan ilaçları görebilirmiyim bilmiorum acıbadem de aama başka yerde denersem olur sanırım...sen neden umut tüp merkezi ve eurofertili düşünüyorsun orada dahamı iyi şartlar kafam karıştı şimdi..normal fiyat nedir orada ama ssk vardır

canım benim etrafımdan o adama her giden öve öve bitiremiyor. hatta bana da tüpü onunla yap diye çok ısrar eden oldu ama baştan beri bahçeci umutta süleyman tosunu düşündüğümden hiç kulak asmadım. ama 2 hakkımda başarılı olamazsam 3. de onu da düşünüyorum.
canım az önce serdar beyin hastası olan izmirden başka bir arkadaşımı aradım. o da miyomdan şikayetçiydi. miyomu o kadar büyümüş ve kanama yapıyormuş ki artık devamlı kan kaybından eli ayağı titriyordu. istanbula gelip serdar koçla medical parkda ameliyat olmuş, 1 kilodan fazla bir parça alınmış. ameliyata karar verirse hastaneyle muhakkak pazarlık etsin, serdar bey de fiyatta çok yardımcı oluyor dedi.

zaten özel sigorta yüzde yüzünü karşılıor cnm pazarlık etsemde gerek yok ama özel sigorta kısırlık işlemi sayarsa karşılamıor ama herlde bu sağlık için karşılar herlde..bayramdan sonra denemeyi düşünüyorum ama belli değil yiende tahlillerin günü de dolmadan denemem lazım

Son düzenleme:

benim de hep gönlümde bahçeci umut yatardı ama kısmet eurofertile olacak sanırım ilkinde ki orası da umut ile eşdeğer bence şuanda. eğer olmazsa 2. denememde de umut a gitmeyi düşünüyorum. canım imsi yi duymuştum onun içinde ekstra para mı alıyolar aynı embriyoskop a 500 tl istedikleri gibi.. bir de blastokist embriyo olursa onun için demi ekstra para istiyolar :( 3. günde transfer etmezseler 5. güne bırakıcaz ama ekstra paraylan bakıyoruz mu diyolar blastokist oluğ olmayacağına. henüz kapısından girmedik bilmiyoruz ama özele de adımını atınca para :(

canım imsi ve blastokist ne demek daha önce hiç duymadım biraz açıklarmısın. işlerden vaktim olursa bende araştırırım nette. bu arada ben eşinde sorun var sanıyordum senin fsh ınmı yüksekti. benim 8-10-12 arasında değişiyordu mayısta fsh 12 , eylül de 10 çıktı. yani ortalaması 10 gibi. kenan 12 olduğunda bu değerin yaşıma göre fazla olduğunu ve 38 yaşındaki bir kadında olması gereken değer olduğunu söylemişti. ben dediğin vitamini araştırtım Quenzim Q10 ve omega 3 ün bir arada olduğu bir vitamin buldum GNC de 145 tl idi. ama dr. a sormadan almak istedim hani ucuz bişey olsa al içme ama o kadar para verdikten sonra dr. içme derse diye düşündüm. malum 15 güne kadar tüp denemesi yapıcam hem 15 günde ne kdar faydası olur emin olamadım. artık buda böyle geçicek ve umarım tutarda gerek kalmaz bunlara. ha bu denemede negatif olursa, ondan sonra dr. içme dersede içicem. benim tedaviye başlama sürecim çok yakın olduğu için vitamin işine girmedim sadece folbiol içiyorum. eşimde hem folbiol hemde evicap e vitamini içiyor 200 IU olandan. yeşil cayıda hiç sevmem çok kötğ geliyor. sen sallamamı kullanıyorsun yaprak alıp demlememi yapıyorsun. aslında her açıdan çok faydalıymış ama nedense tüm faydalı şeyler pek tatsız tuzsuz olur :( aslında arı sütü ve yeşil çay içilebilir tedavi öncesi ama vitaminlerde karışım falan vardır diye endişe ettim. bakalım atlatayımda bu tedavimide gerek kalırsa kesin alırım. parasına falan bakmam artık.

kızlar bende rana ile konuştum özelden ama on gün önce yazmıştım biraz geç geldi cvp ama olsun yinede içim rahatladı..onun kisti çikolata kistimişi ama bu amliyatta anlaşılmış yani yanlış teşhis onda da varmış durumumuz aynı bir bakıma ameliyat olmamakla doğru karar vermişsin dedi ama bilemiorum ahal içimde kurt var kenan beyin tavrından dolayı ..o gün bu işten anlarım gibisine konuştu yaa..anlıyordu da neden iki ay önce koskoca kisti folikül kisti deyıp aşılamay onay verdi o zaman onunda bilemiorum doğrusu..ben sırf bu kist için zk e birazda başlamıştım onlar en iyi anlar diye..çünkü sürekli şüphe ediordum acaba çikolat kistimi diye kendim adet ağrılarımdan dolayı..neyse rana da tüp denememi önerdi hemen ama ne olacak bilemiorum şu an onun ki tekar etmiş yine..

Back
X