• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ben hepsini aynı gün içinde halletmeye çalışırımda olaki bir aksilik olursa diye kaygılanıyorum. raporu aldım umuta gittim ilacı yazdıramadım yada sistemde bir sorun cıkabilir korkusu vs.
ben cuma günü genetik için izin alacam ya, o gün raporuda alıp ilaç yazdırayım diyorum. bir daha izin istemek zorunda kalmiyim. ilacı yazdırınca reçeteyi kızkardeşimin söylediği eczaneye fakslarsam onlar ilacı ayarlar. bende gidip z. kamilde girişlerini yaptırırım. bu arada reçete girişini heyet odasımı tüp bölümü mü yapacak.

anladım mecburiyetten cuma yapacaksın yani. ozamn erkenden aramana gerekte yok çıktımı diye. perş. ararsın çıktıysa cuma alırsın. peki senni rndevun saat 4 de kaç gideceksin. rapor al ilaç yazdır geri zk gel girişini yaptır falan bunlar zaman alan şeyler ve yarım gün yetmeyebilir. hadi ben deneyimsizdim bilmiyordum ama elifin benden bilgi sahibi olarak gitti onunda yarım günden fazlasını aldı. birde sende arabada yok git gel öyle kolayda olmaz. artık hızlı olsun dersen taksi yapcan umutla zk arasında diğer türlü cuma öğleden sonra gidersen mümkün değil yetişmez.

anladım mecburiyetten cuma yapacaksın yani. ozamn erkenden aramana gerekte yok çıktımı diye. perş. ararsın çıktıysa cuma alırsın. peki senni rndevun saat 4 de kaç gideceksin. rapor al ilaç yazdır geri zk gel girişini yaptır falan bunlar zaman alan şeyler ve yarım gün yetmeyebilir. hadi ben deneyimsizdim bilmiyordum ama elifin benden bilgi sahibi olarak gitti onunda yarım günden fazlasını aldı. birde sende arabada yok git gel öyle kolayda olmaz. artık hızlı olsun dersen taksi yapcan umutla zk arasında diğer türlü cuma öğleden sonra gidersen mümkün değil yetişmez.

o gün tam gün izin alacam. yani sabah 8 de z. kamilde olurum. genetiğe gidip durumumu anlatırım, öne alırlarsa alırlar, almazlarsa o saate kadar ilaç işlerine koşturur hallederim. genetik saatinide 14:30 ile 15:00 e aldım. taksiyle gel git hallederiz işleri. benim umut randevum cumartesi idi, şimdi arayıp durumu onlarada anlatacam. ilaç yazdıracam diye inşallah randevu verirler.

o gün tam gün izin alacam. yani sabah 8 de z. kamilde olurum. genetiğe gidip durumumu anlatırım, öne alırlarsa alırlar, almazlarsa o saate kadar ilaç işlerine koşturur hallederim. genetik saatinide 14:30 ile 15:00 e aldım. taksiyle gel git hallederiz işleri. benim umut randevum cumartesi idi, şimdi arayıp durumu onlarada anlatacam. ilaç yazdıracam diye inşallah randevu verirler.

ha iyi ozman kesin hallaedersin o zman ufak tefek işler kalsa bile sonradan eşinde yapar. tabi umutun birde randevu sorunu var değilmi alsan bi dert değiştirmeye çalışsan ayrı bir dert. inş onlarda sorun çıkarmazda o gün hepsini halledersin. ama tüm test tahlil tetkiklerini yanına al. zk .dosyada olanlardan kendine fotokopi aldınmı. almadıysan al. umutta dr.a onlarıda göster ne bilim rahim filmi sonucu spermiyogram falan görmek isteyebilir. ha kopya yoksaya direk zk. nın dosyasını umuta götür sonra geri verirsin.

bu arada reçetenin girişini kurul odası değil, tüp servisi yazıyor. yani drlar. git raporum çıktı ilaçlarımı dışarda yazdırdım buraya girişi yaptırcam de. şanslıysan çabuk yaparlar (ki sekreteer değil o girişi dr.lar yapıyor) yoksa biraz beklersin ama en fazla yarım saat falan.

Son düzenleme:
ha iyi ozman kesin hallaedersin o zman ufak tefek işler kalsa bile sonradan eşinde yapar. tabi umutun birde randevu sorunu var değilmi alsan bi dert değiştirmeye çalışsan ayrı bir dert. inş onlarda sorun çıkarmazda o gün hepsini halledersin. ama tüm test tahlil tetkiklerini yanına al. zk .dosyada olanlardan kendine fotokopi aldınmı. almadıysan al. umutta dr.a onlarıda göster ne bilim rahim filmi sonucu spermiyogram falan görmek isteyebilir. ha kopya yoksaya direk zk. nın dosyasını umuta götür sonra geri verirsin.

bu arada reçetenin girişini kurul odası değil, tüp servisi yazıyor. yani drlar. git raporum çıktı ilaçlarımı dışarda yazdırdım buraya girişi yaptırcam de. şanslıysan çabuk yaparlar (ki sekreteer değil o girişi dr.lar yapıyor) yoksa biraz beklersin ama en fazla yarım saat falan.

çok teşekkür ederim..anlattığın gibi yaparım. evet umutda randevu işide zor. ilk cumaya ulun a almıştım. sonra sülümana cumartesi, şimdi yine dönecem :( kardeşim sen önce bir kesin karar ver sonra ara diyiverecekler :) bu arada şimdi kızkardeşim aradı. 3 aralıkta doğum yapacak.. şurda 17 günü falan var. o haliyle durmuyor. neymiş akşam hastanenin önünde beni bekleyecekmiş. kan tahlili yapacakmışız :) iyi tamam dedim. rahim filmi geciktirebilir diyorum, olsun olsun biz yinede bakalım diyor.tabii akşama kadar hastalanmazsam. işte bunun yüzünden her adetimde ağladım.. daha adet günü gelmeden koştur koştur hastaneye. toplamda 2 defa özelde 80 tl vererek, 2 defada acilde olmak üzere 4 defa hayal kırıklığı, bu 5 olacak :))) zaten ancak o kadar oldu deneyeli. sen iyi sabırlısın, valla helal olsun. bizde olaydı 6/7. günde yaptırırlardı bana.

çok teşekkür ederim..anlattığın gibi yaparım. evet umutda randevu işide zor. ilk cumaya ulun a almıştım. sonra sülümana cumartesi, şimdi yine dönecem :( kardeşim sen önce bir kesin karar ver sonra ara diyiverecekler :) bu arada şimdi kızkardeşim aradı. 3 aralıkta doğum yapacak.. şurda 17 günü falan var. o haliyle durmuyor. neymiş akşam hastanenin önünde beni bekleyecekmiş. kan tahlili yapacakmışız :) iyi tamam dedim. rahim filmi geciktirebilir diyorum, olsun olsun biz yinede bakalım diyor.tabii akşama kadar hastalanmazsam. işte bunun yüzünden her adetimde ağladım.. daha adet günü gelmeden koştur koştur hastaneye. toplamda 2 defa özelde 80 tl vererek, 2 defada acilde olmak üzere 4 defa hayal kırıklığı, bu 5 olacak :))) zaten ancak o kadar oldu deneyeli. sen iyi sabırlısın, valla helal olsun. bizde olaydı 6/7. günde yaptırırlardı bana.

ya sonay yanlış anlama ama bu çok saçma geldi bana adetin kaç gün gecikiyorki hemen her defasında test yaptırıyorsun bence bu çok yıpratıcı bir durum. bana kalsa şöyle yaparım diyelimki adet günüm 20 simi 3 gün önce 5 gün sonra olabilir bu geçikme sayılmaz diyelim 20 si adet olmadınmı bekler 27-30 unda ancak test yaptırırdım. ve her defasında hayal kırıklığına uğramazdım. kusura bakmasın ama kardeşinin tuzu kuru allah nasip ederse bebeği olacak. bu durumda negatifi gördükçe en çok zarar görüp üzülen sen oluyon.herkes evine gidip mışıl mışıl yatıyor sen düşün dur. eğer sana iyilik etmek istiyolarsa bence bu yaklaşımdan uzak durmalılar iyilik ediyoz diye sanıyolar ama bence seni üzmekten başka bişey değil.

ya sonay yanlış anlama ama bu çok saçma geldi bana adetin kaç gün gecikiyorki hemen her defasında test yaptırıyorsun bence bu çok yıpratıcı bir durum. bana kalsa şöyle yaparım diyelimki adet günüm 20 simi 3 gün önce 5 gün sonra olabilir bu geçikme sayılmaz diyelim 20 si adet olmadınmı bekler 27-30 unda ancak test yaptırırdım. ve her defasında hayal kırıklığına uğramazdım. kusura bakmasın ama kardeşinin tuzu kuru allah nasip ederse bebeği olacak. bu durumda negatifi gördükçe en çok zarar görüp üzülen sen oluyon.herkes evine gidip mışıl mışıl yatıyor sen düşün dur. eğer sana iyilik etmek istiyolarsa bence bu yaklaşımdan uzak durmalılar iyilik ediyoz diye sanıyolar ama bence seni üzmekten başka bişey değil.

ne alınacam beyaa :)) burda arkadaşız kötü söylesek bile iyiliğimiz içindir :) çok haklısın.yani bencede saçma, daha gecikme olmadan hadi koş koş git... ama bende sabırsızım işte, hadi demesini bekliyorum, der demez hemen hadi diyorum, beklemeye dayanamıyorum.. belirsizliklere.. hemen öğrenmem lazım. yoksada bileyim rahatlayayım hesabı :)) bu akşamkinde üzülmem, tedaviye başladımya.. ne çıkarsa çıksın :)
bu arada fotokopi dedinya almazmıyım. bir set evde, bir set yanımda. dün çıkan şeylerden eşimde almış. sağlık kurulu raporu.. içinde şöyle şeyler yazıyor. karar ICSI altınada 1) gonodolropin 375/ gün HMG toplam 3750
2) Koryonik gonodolropin, 3) GnRh analog 1x1 yazılı.. bunlar ilaç mı?

Ay sonay bende seni ne mülayim bilirdim sende ben gibi az değilmişsin hele nevin o ayrı bir tel zati.:)) hepimiz birbirimizden betermişiz valla. Acep aileleri üzdük diyemi bebeler olmuyor ((
Demek senin piercing in vardı he yıllarca kaşıma yapmak istedim ama çok tırstım iltihap tutar bişey olur diye ve bu arada alt dudağımın oraya feci şekilde istiyorum ama yine bişey olur diye korkuyorum yoksa biri laf ederden hiç çekinmedim hep canıma bişey olur korkusu vardı ama bir gün psikopata başlayıp yaptırcam. Birde saçımı hep yeşile boyamak isterdim aama işyerlerinden sebep onuda yapamadım. Yeşil benim favori rengimde. Bak nevindede kesin piercing vardır benim burcum terazi ve yükselenim yengeç ondan sebep bu kadar benziyoruz heralde

Valla daha adet olmadım test negatif çıkınca dünki belirtiler oluncada dedim tumadı bakalım yarında kan yaptırcam artık kısmet diyorum olmuyorsa olmuyor işte. Ben elimden gelenin fazlasını yapıyorum kalçalarımın üstüne oturamıyorum bile daha ne yapayım olmadı donanları deneriz gene olmadı tedaviye devam. Belkide kendiliğinden gelir bilemiyorum artık hangisi hayırlıysa o olsun diyorum.

Sende az değilmişssin he baban tutucuca böylesin ya olmayayıydı dünyayı başımıza yıkardın benim babam bizi hep özgür bıraktı annem çok tutucu ve baskıcıydı siz kavga etmeyin genç kızsınız adınız çıkar. Aman şunu yapmayın aman bunu yapmayın şu ark. Görüşmeyin hep engeldi. Babamda hiç karışmaz arada okul çıkışlarında dedektif gibi takip edermiş ama beni hiç etmedi nedense erke gibiydim heralde ondan bu kendini korur diye. Ablam kardeşimde kız lisesinde okudular 1 er kere onlara yapmış ki ablam tam bir inek öğrenciydi halada öyle ama babak bu akdar serbest bıraktı onu utandırcakta hiç bişey yapmadık bize güveniyor güvenini sarsmayalım dedik hep. Ama anam beğendiği el kızlarının hepsi ya kocaya kaçtı yada evlenip boşantı kötü kötü işler oldu)) sözde el kızı iyi biz kötüydük nolduuu diyoruz)) valla benim başımı kesceklerinide bilsem doğru bildiğimi pat diye söylemekten çekinmem ve bu sebepten sevilmem bakalım ölürsem cenazeme kaç kişi katılcak oradan anların ne kadar sevildiğimi )))

canım ailelerimizi üzdük de böyle oldu falan diye kesinlikle düşünmüyorum. senin dediğin gibi üzmeyenleri anasının babasının dizi dibinde oturanları da gördüm. bana da örnek gösterilenlerden okulunu bırakıp kocaya kaçanlar, 1-2 sene geçinip bir de çocukla baba evine dönenler, 40 yaşında olup fazla ana kuzusu olmaktan hala evlenemeyenler bu sefer de evlenemedi diye üzülüyor aileler) ya da 30undan sonra dağıtıp alkole uyuşturucuya saranlar var. bence hepimiz gayet iyi evlatlarız. okumuşuz, çalışmışız, iyi birer evlilik yapmışız. şu sıkıntıları bile cesaretle karşılıyoruz ki herkesin harcı değil. böyle maddi manevi sıkıntılarda çook ayrılan çift gördüm ben.
babamın her dediğini yapsam karakterim gelişmezdi, kapı dışına bile çıkamaz, sümsüğün teki olurdum inan. bugün de evli falan olmazdım çünkü onun o tutuculuğuyla eşimle tanışamazdım evlenemezdim de. ayrıca dediğin gibi ailemi utandıracak hiç bir şey yapmadım. gece hayatını da yaşadım ama alkol kullanmam mesela. keza hiç bir uyuşturucuyu denemişliğim yoktur. ben sadece dünyayı görmek istedim ve hakikaten çok gezdim tozdum. üstelik bunu da 16 yaşında falan yapmadım. okul bitmiş mesleğimi elime almış yetişkin biriydim. ama babama kalsa 25 yaşındayken bile eve 6 da gelmem onlarla oturup uyuklamalarını seyretmem gerekirdi. bugün iyiki de yapmışım yine olsa yine yaparım diyorum. bunun dışında da bugün ailemin her şeyine koşan, ilgilenen yine benim. büyük konuşmayayım ama evladım olursa kesinlikle benim ailem gibi davranmaya falan da niyetim yok. çünkü ne kadar baskılarsan baskıla o kendi bildiğini okuyacaktır. iyisi mi, onu kontrol edebileceğin bir özgürlük alanında tutacaksın. bir de tabi sağlam bir karakter vereceksin ki iyiyi doğruyu ayırsın. hiç öyle korkularım falan da yok. çocuğum annesine babasına da güven duysun, her şeyde onun yanında olduğumuzu bilsin, hiç bir şeyi bizden saklama gereği duymasın yeter.

ne alınacam beyaa :)) burda arkadaşız kötü söylesek bile iyiliğimiz içindir :) çok haklısın.yani bencede saçma, daha gecikme olmadan hadi koş koş git... ama bende sabırsızım işte, hadi demesini bekliyorum, der demez hemen hadi diyorum, beklemeye dayanamıyorum.. belirsizliklere.. hemen öğrenmem lazım. yoksada bileyim rahatlayayım hesabı :)) bu akşamkinde üzülmem, tedaviye başladımya.. ne çıkarsa çıksın :)
bu arada fotokopi dedinya almazmıyım. bir set evde, bir set yanımda. dün çıkan şeylerden eşimde almış. sağlık kurulu raporu.. içinde şöyle şeyler yazıyor. karar ICSI altınada 1) gonodolropin 375/ gün HMG toplam 3750
2) Koryonik gonodolropin, 3) GnRh analog 1x1 yazılı.. bunlar ilaç mı?

canım benim rapor ptesi çıkmıştı(ptesi ara demişlerdi, raporun üstündeki tarih de bir önceki salı yani kurul tarihiydi) ama ben romada olduğumdan perşembe gidip aldım. raporu şip şak aldım, 3 fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırıyorsun. ist tüpde de sorun çıkmadı hemen reçeteyi yazıp elime verdiler(aslı gibi kopyaları aldılar). ama onay için zk'e geldiğimde çok bekledim. doktorlar transferdemiydi neydi bilmiyorum ama 2 saate yakın bekledim. bir de ilk geldiğim halde son benimki onaylandı sinir oldum. ilaçları da hastane yakınındaki eczaneden aldığım halde ecza deposundan geldi. hesabı kitabi gelmesi falan vakit aldı. o yüzden sen en iyisi alacağın eczaneye önceden bilgi ver.bu arada zannımca senin fsh düşük diye bana göre daha az ilaç kararı vermişler. bende 4500 iu gonodotropin, 5000iu hcg yazıyor. anlamadığım hakkınızı sonuna kadar yazdık dedikleri halde neden 7 kutu gonal f 450, 3 kutu menogon 75 ve 7 kutu cetrodite yazılmış. neyse vardır bir bildikleri.

duygucum inan testinin negatif çıkmasına çok üzüldüm. ama allah hepimizi hayırlara çıkarsın. kendim için de hep diyorum. hayırlı zamanda hayra vesile olacak şekilde hamile kalayım. sen de öyle kuzum. 2 donmuşunla hayırlısıdır belki.

babamın her dediğini yapsam karakterim gelişmezdi, kapı dışına bile çıkamaz, sümsüğün teki olurdum inan. bugün de evli falan olmazdım çünkü onun o tutuculuğuyla eşimle tanışamazdım evlenemezdim de. ayrıca dediğin gibi ailemi utandıracak hiç bir şey yapmadım. gece hayatını da yaşadım ama alkol kullanmam mesela. keza hiç bir uyuşturucuyu denemişliğim yoktur. ben sadece dünyayı görmek istedim ve hakikaten çok gezdim tozdum. üstelik bunu da 16 yaşında falan yapmadım. okul bitmiş mesleğimi elime almış yetişkin biriydim. ama babama kalsa 25 yaşındayken bile eve 6 da gelmem onlarla oturup uyuklamalarını seyretmem gerekirdi. bugün iyiki de yapmışım yine olsa yine yaparım diyorum. bunun dışında da bugün ailemin her şeyine koşan, ilgilenen yine benim. büyük konuşmayayım ama evladım olursa kesinlikle benim ailem gibi davranmaya falan da niyetim yok. çünkü ne kadar baskılarsan baskıla o kendi bildiğini okuyacaktır. iyisi mi, onu kontrol edebileceğin bir özgürlük alanında tutacaksın. bir de tabi sağlam bir karakter vereceksin ki iyiyi doğruyu ayırsın. hiç öyle korkularım falan da yok. çocuğum annesine babasına da güven duysun, her şeyde onun yanında olduğumuzu bilsin, hiç bir şeyi bizden saklama gereği duymasın yeter.

aynen canım yeni nesil bizler en azından ileriyi daha net görebiliyoruz ve ailelerin bizlere uyguladığı baskıyı çocuklarımıza uygulamak niyetinde değilizi (ki ah bir çocuk olsa yani :) senin babn benim annem isterki hep elimizde bez olsun 7/24 köy kadını gibi çalışalım ama onun yaşam tarzıyla bizimki çok çok farklı bu mümkün değil. bu sebepten .çok çatışma yaşardık ben aykırıydım haksız gördüğüm biriyle hemen kavga ederdim yol ortasında annemle kavga edip ayrılmışlığım çok olmuştur:) çünkü o hep ayıp sus der bende çatır çatır baş kaldırırım:) dediğin gibi çok yerlere gidip çok ortamlara girdik ha pişman mısın desen bende değilim çünkü pişman olacağım hiç bir şey yapmadım bende. bugün olsa bende eskiden olduğum gibi olurdum boldu işte bi yerden sonra insan duruluyor. e neden gezmem gereken zamanda gezmiyeyyimki değilmi. yaş geçince insan zaten istemiyor bişey yapmak. iyikide yapmışız valla.

canım benim rapor ptesi çıkmıştı(ptesi ara demişlerdi, raporun üstündeki tarih de bir önceki salı yani kurul tarihiydi) ama ben romada olduğumdan perşembe gidip aldım. raporu şip şak aldım, 3 fotokopi çektirip aslı gibidir yaptırıyorsun. ist tüpde de sorun çıkmadı hemen reçeteyi yazıp elime verdiler(aslı gibi kopyaları aldılar). ama onay için zk'e geldiğimde çok bekledim. doktorlar transferdemiydi neydi bilmiyorum ama 2 saate yakın bekledim. bir de ilk geldiğim halde son benimki onaylandı sinir oldum. ilaçları da hastane yakınındaki eczaneden aldığım halde ecza deposundan geldi. hesabı kitabi gelmesi falan vakit aldı. o yüzden sen en iyisi alacağın eczaneye önceden bilgi ver.bu arada zannımca senin fsh düşük diye bana göre daha az ilaç kararı vermişler. bende 4500 iu gonodotropin, 5000iu hcg yazıyor. anlamadığım hakkınızı sonuna kadar yazdık dedikleri halde neden 7 kutu gonal f 450, 3 kutu menogon 75 ve 7 kutu cetrodite yazılmış. neyse vardır bir bildikleri.

duygucum inan testinin negatif çıkmasına çok üzüldüm. ama allah hepimizi hayırlara çıkarsın. kendim için de hep diyorum. hayırlı zamanda hayra vesile olacak şekilde hamile kalayım. sen de öyle kuzum. 2 donmuşunla hayırlısıdır belki.

valla idrar negatif kesin kanda negatif çıkar bakalım yarın görcez ama ben kendimi zaten olmadı diye hazırladım. artık kısmet ne zamn olursa ne yapalım dedim ya ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum gerisi allaha kaldı.

benim bildiğim gonal-f nin içinde fazla doz var. bahar kullandı o bilir gelirse ona sorarsın. ki bu arada neden gelip bişeyler yazmadı ki transfer oldumu ertelendimi ne zamn olacak. yumoşları nasılmış ??????

mesela bana 4500 doz verildi puregon olunca 4500/300uı = 15 kutu yaptı. gonal f de 4500/7 kutu ? 1 kutuda 642 doz var gibi bişey çıkıyor buradan. doğru olabilir çünkü bahar öyle bir rakamdan bahsetmişti diye hatırlıyorum. cetrodite fix zaten hep 7 kutu yazılıyor. menagon hiç sgk dan almadım bilgim yok.

valla idrar negatif kesin kanda negatif çıkar bakalım yarın görcez ama ben kendimi zaten olmadı diye hazırladım. artık kısmet ne zamn olursa ne yapalım dedim ya ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum gerisi allaha kaldı.

benim bildiğim gonal-f nin içinde fazla doz var. bahar kullandı o bilir gelirse ona sorarsın. ki bu arada neden gelip bişeyler yazmadı ki transfer oldumu ertelendimi ne zamn olacak. yumoşları nasılmış ??????

mesela bana 4500 doz verildi puregon olunca 4500/300uı = 15 kutu yaptı. gonal f de 4500/7 kutu ? 1 kutuda 642 doz var gibi bişey çıkıyor buradan. doğru olabilir çünkü bahar öyle bir rakamdan bahsetmişti diye hatırlıyorum. cetrodite fix zaten hep 7 kutu yazılıyor. menagon hiç sgk dan almadım bilgim yok.

ya bişey dicem ama hani ayıplamayın. ben de bu ilk denememin başarılı olacağına hiç inanmıyorum. hani zk'de sizin yapılan aşılamalar vardı ya, sanki biraz formaliteden yaptırdınız, onun gibi bir ruh halindeyim. dün bir arkadaşımla konuştum, onun da ciddi yumurta rezervi sorunu var. 4. yü deneyecek artık. yazık kızcağız "sizinki erkek infertilitesi, işin daha kolay senin başarılı olacağına çok inanıyorum" dedi durdu ama benim içimde en ufak bir umut yok. daha doğrusu hiç bir şey yok. ne umut duyuyorum ne umutsuzluk. acayip bir nötr haldeyim. mutlu değilim, mutsuz değilim, bir hissizlik var üstümde. annem, kocam, arkadaşlarım hepsi benden hevesli. hani olmazsa üzülmeyeyim diye bilinç altım mı yapıyor bunu anlamıyorum ama hani sanki tüp değil de öyle lanedddayn bir tedaviye hazırlanıyor gibiyim. heyecan yok, sevinç yok, olumlu olumsuz hiç bir şey yok.
baharı ben de çok merak ettim. gonal f'in içinde evet daha çok varmış. hatta bana puregon yerine gonal f yazmalarının sebebi olarak bunu gösterdiler. evde puregonlarım var, onu yazsanız dediğimde menagon yetmezse onları yine kullanabilirsin ama puregon yazarsak daha az ilacın olur dediler. hemşire bir de rapor hakkınızın tamamını yazdık dedi ama ben hesapla hesapla bir türlü tutturamadım.

ya bişey dicem ama hani ayıplamayın. Ben de bu ilk denememin başarılı olacağına hiç inanmıyorum. Hani zk'de sizin yapılan aşılamalar vardı ya, sanki biraz formaliteden yaptırdınız, onun gibi bir ruh halindeyim. Dün bir arkadaşımla konuştum, onun da ciddi yumurta rezervi sorunu var. 4. Yü deneyecek artık. Yazık kızcağız "sizinki erkek infertilitesi, işin daha kolay senin başarılı olacağına çok inanıyorum" dedi durdu ama benim içimde en ufak bir umut yok. Daha doğrusu hiç bir şey yok. Ne umut duyuyorum ne umutsuzluk. Acayip bir nötr haldeyim. Mutlu değilim, mutsuz değilim, bir hissizlik var üstümde. Annem, kocam, arkadaşlarım hepsi benden hevesli. Hani olmazsa üzülmeyeyim diye bilinç altım mı yapıyor bunu anlamıyorum ama hani sanki tüp değil de öyle lanedddayn bir tedaviye hazırlanıyor gibiyim. Heyecan yok, sevinç yok, olumlu olumsuz hiç bir şey yok.
Baharı ben de çok merak ettim. Gonal f'in içinde evet daha çok varmış. Hatta bana puregon yerine gonal f yazmalarının sebebi olarak bunu gösterdiler. Evde puregonlarım var, onu yazsanız dediğimde menagon yetmezse onları yine kullanabilirsin ama puregon yazarsak daha az ilacın olur dediler. Hemşire bir de rapor hakkınızın tamamını yazdık dedi ama ben hesapla hesapla bir türlü tutturamadım.

aynı durum bende de vardı ya rutin bişeymiş gibi geliyor hani işe git gel gibi. Tedavide öyleydi ne sevinç ne mutluluk hepte diyrdum zaten nötrüm diye. Bu sebeple seni anlayabiliyorm. Dediğin gibi bilinç altıda olabilir ama ben allahtan korktuğum için direkmiyorum allah başa vermesin sakat bir çocuk olmasındansa kendimi hep geç olsun ama 1 defada olsun düşük yaşamayım, bebek sağlıklı olsun ben bunları düşündüğüm için olmayınca çok üzülmüyorum. üzüldüğüm konu onca ilaç boşa gitti keşke emeğimin karşılığını alsaydım diyorum :) ama o da çabucka geçiyor çok sarsılmıyorum .kendimi paralasamde ne faydası olcakki. Olmuyorsa olmuyor ne bilim işte. Deneyip durcaz bizde. Birde kaderde kısmette yoksa erkek yada kadın faktörü fark etmiyor bence herşey yazıdan ibaret..

Hemşire sallamış puregon daha az olcaktı diye. Aynı hesaba gelmiş seninkide bir önceki ayzımda hesaplamasını yaptık sana 4500 ünite yazmışlar rapora dolayısıyla puregon alsydın 15 kutu gonal aldığın içinse 7 kutu aldın ve gonal ın içinde daha fazla doz var. Bence bir yanlışlık yok. Sadece hemşirenin söylediği yanlış.

UMUT A 11:30 a randevu aldım. ben cuma sabahı z.kamile gidip raporu alıp aslı gibidir yapıp umuta döner yazdırırım. hemen eczaneye fakslarım. onaylatmak için de en geç 13:30 da yine z.kamilde olurum. sonrada zaten 14:30 da genetik randevum var. eşimde benimle olacak. birimiz imza peşinde diğerimi genetikte sırayla bekleriz artık :) bende kutu adetleri yazmıyor.

bu senin yazdıkların isimlerle benimkiler farklı... eğer umut ilaçlarımı yazacaklarsa bunlar ne diye yazmış anlamadım ki.

umut a 11:30 a randevu aldım. Ben cuma sabahı z.kamile gidip raporu alıp aslı gibidir yapıp umuta döner yazdırırım. Hemen eczaneye fakslarım. Onaylatmak için de en geç 13:30 da yine z.kamilde olurum. Sonrada zaten 14:30 da genetik randevum var. Eşimde benimle olacak. Birimiz imza peşinde diğerimi genetikte sırayla bekleriz artık :) bende kutu adetleri yazmıyor.

kutu adeti zaten yazmıyor artık ben ala ala onun hesaplamasını yapabiliyorum:) 3750 mi yazıyordu sende eğer öyleyse puregon yazarlarsa yaklaşık 12-13 kutu hakkın var. Gonal f yazarlarsada yaklaşık 6 kutu alma hakkın olur. En iyi 2 ilaç bu ve normalde çok pahalılar. Ve genelde dr. Lar bunu yazıyor aklında olsun. Diğerleride ekstrası oluyor. Cetrodite kesin yazarlar erken çatlamasını önleyici iğne.

sağlık kurulu raporu.. Içinde şöyle şeyler yazıyor. Karar ıcsı altınada 1) gonodolropin 375/ gün hmg toplam 3750
2) koryonik gonodolropin, 3) gnrh analog 1x1 yazılı.. Bunlar ilaç mı?

senin ilaç raporun daha çıkmadıki ilaç raporun çıktığında orda yaklaşık 10-15 tane ilaç ismi olcak dr. Da ordakilerden birini yazcak. Haftaya çıkacak rapor ilaç raporun oluyor. DAHA ÖNCEDE ÖRNEK OLARAK ATMIŞTIM BUNA BAK NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSIN.

$2.tüp raporu .webp

Son düzenleme:

bu senin yazdıkların isimlerle benimkiler farklı... BİRDE BANA AZ YAZMIŞLARSA AZMI İĞNE OLACAM DEMEKTİR. o zamanki e2 değerimde 58 imiş. iğneden korkuyorum ben. o yüzden az olabileceğini okuyunca sevindim. bir taraftan bende bahar gibi pko yum.
bahar iyiyidr inşallah hiç yazmadı bende merak ediyorum.

bu senin yazdıkların isimlerle benimkiler farklı... Birde bana az yazmışlarsa azmı iğne olacam demektir. O zamanki e2 değerimde 58 imiş. Iğneden korkuyorum ben. O yüzden az olabileceğini okuyunca sevindim. Bir taraftan bende bahar gibi pko yum.
Bahar iyiyidr inşallah hiç yazmadı bende merak ediyorum.

hayır canım dedimya senin ilaç raporun daha çıkmadı birönceki yazıma bak raporun böyle olacak.

Bahar bugün gün içinde 2 kez falan girdi topiğe epeyde kaldı yazıyor diye düşündüm ama yazmadı. Neden bilgi vermedi bende anlamadım. Eğer iyi durumda değilsede 2 satır yazabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
kızlar kusura bakmayın, dün ağrıdan ve yorgunluktan yazamadım. akşam 6 da eve geldik ve gelirgelmez ilaçlarımı içip, uyumuşum. bugün de ağrılardan dolayı yazamadım. aslında sabah yazdım ama silindi yazdıklarım.

dün sabah korkunç bi ağrıyla uyandım. sabah idrarınızı yapmadan gelin demişlerdi ama karnımdaki sıvıdan dolayı mesanede dolu olunca sanırım birbirlerini sıkıştırıyorlar. ve çok fazla ağrı çekiyorum. üç gündür yani toplama gününden beri böyleyim. duygucum seninle konuşurken ağrım olmamasının sebebi henüz yeni idrar tahlili vermiş olmamdı. yani mesaneyi yeni boşaltmıştım ve rahattım. o yüzden rahat konuşabildik:)

sabah ağrıyla uyanınca idrarımı boşalttım ve arabada gelirken 3 litre su içtim. mesane dolunca yine sıvı dolu karnımı sıkıştırdı ve sancılar çekmeye başladım. sabah 7.30 da hastanedeydik ve doktorlar henüz gelmemişti. 8 gibi geldiler ve belgin hn ı bulup durumumu anlattım. sizi fazla yumurtanız toplanmıştı. aslında normal ama sıvı toplanması olabilir. hemen kan ve idrar tahlili yapıp, ultrasona alalım dedi. sekretere gelip, biyokimya, tam kan sayımı ve idrar tahlili istedi. kan ve idrar verdim ve ultrasona geçtim. ultrasonumu osman bey yaptı hemşire ohss hastamız var onu önce alabilir miyiz diye sordu dr a doktor da tabii fazla yumurtası toplanan bi hastamız var demişlerdi o mu yoksa falan dedi neyse ultrasona girdim. yumurtalıklar şişmiş. normal over boyutları 25*32 ve 25*30 olmasına rağmen dün yapılan ölçümlerde sol over 45*70 sağ over 62*70 çıktı. karın içerisinde ve yumurtalıklarda sıvı izlendi. yukarıya baktı ve barsaklarda sıvı izlenemedi. hafif ohss geçiriyorsunuz. kan ve idrar sonuçlarınız çıksın. birlikte değerlendirelim dedi.

sonuçların çıkmasını sekreterler, hemşireler, doktorlar hatta hasta bakıcılar bile heyecanla bekledi sürekli sorup duruyorlar. zk tüp bebekte ilk kez bir hasta ohss geçiriyormuş. zaten daha önce tayfun bey söylemişti ben ohss den korktuğumu söylediğimde şimdiye kadar hiçbir hastamız ohss olmadı demişti. sonuçlar çıktı ve doktor odasına götürdüm embriyolog bahar hn beni görünce geldi geldi ohss hastası geldi dedi belgin hn.a o da çıktı mı dedi ve sonuçları hemen aldı elimden. kan değerleriniz yükselmiş bu durumda transferi yapamayız. muhtemelen embriyolarınızı dondurup, siz iyileşince yapacağız transferi dedi. yine de son karar kenan beyin. şu an toplantı da gelince bir de o incelesin son kararı o verecek dedi. biz kenanı beklerken sanırım bir saat kadar sonra elinde kağıtlarla bahar hn geldi ve ismimi anons etti. embriyolarımızı donduracaklarını söyledi ve kağıtları doldurupm imzalamamızı istedi. 4-5 adet dondurulacak embriyomuz olduğunu, kesin sayıyı öğleden sonra hastaneyi arayıp, öğrenebileceğimizi söyledi. yani embriyolar dondurulduktan sonra. biz formları doldurup, imzaladık ve tam teslim edeceğimiz sırada kenan geldi özay heyecanla geldi geldi diye seslendi ve koşup konuştum. sabah ohss teşhisi konulduğunu söyledim. sabahtan beri toplantıdayım. benim haberim yoktu dedi. sekreterden dosyamı istedi. dosya bahar hn da olduğu için koşup içerden getirdi ve kenan bey eski kan tahlillerimle yenisini karşılaştırdı. transferin erteleneceğini kim söyledi bu hastanın kan değeri sınırda. transferi yapabiliriz dedi o an utanmasam sevinçten kenanın boynuna sarılacaktım:)) kenan bey ilk defa güzel bi şey duydum sizin ağzınızdan dedim neden öyle dediniz dedi. valla hep kötü haberler verdiniz şimdiye kadar o yüzden bu haberi beklemiyordum dedim. bahar hn a döndü ve vazgeçtim transferi iptal edelim dedi:)) neyse kızlar bahar hn çok sevindi. sıkışın sizi 13.30 da transfere alalım dedi.belgin hn transferin yapılacağını duyunca çoook sevindi. sekreterler hasta bakıcılar hepsi sevindi. bayram havası gibi bi şey oldu:)) özay da hem benim adıma hemde kendi adına sevindi. transfer yapılmasaydı eimin yatırdığı ücreti iade etmek için uğraşacaktı nasıl sevinddim anlatamam ikimizin de gözü aydın dedi. öğle arasını yemek ve bol su içerek geçirdim. sabah içtiğim 3 litre suyun tahlil verince ve boşaltınca gittiğini düşünerek 1,5 litre daha su içtim. 13.20 de geldim önlüğümü giydim. fakat sıkışınca tekrar dayanılmaz sancılarım başladı. doktorlar öğle tatilinden gelene kadar yani tam 20 dk kadar dayanılmaz sancılarla üzerimde önlük elimde bone zk koridorlarında kıvrandım. ultrason bekleyen hastalar korktu. her hastanın başına gelen bi durum sandılar sanırım. herkes dualar etti. ben bir elim karnımda diğer elimde bone sancıdan kıvranıyorum yere çömeliyorum sonra kalkamıyorum falan neyse hastabakıcı sürekli doktor gözlüyo doktorlar gelince hemen haber verdi. belgin hn sağolsun ameliyathanenin yanındaki küçük odaya çantasını koyarkoymaz ellerini yıkayıp, koştu. doktorlar sıkışıklıktan sandılar bende karnımda sıvı birikmesi olduğunu, mesane dolunca birbirini sıkıştırıp, sanılandırdığını söyledim. ve transfer başladı. hemşire, iki dr ve bir hastabakıcı beni yatıramadılar. karnım o kadar şiş-ti-ki yattığım an sancılar giriyordu. kalıp gibiydim sanki. esneyemiyordum. yatırmaya çalıştıklarında çığlık çığlığaydım beni yatıramayınca koltuğun arka taranızı kaldırıp, transferi dik olarak yaptılar. transferi yapacak olan dr baktı ve gözlerini kocaman açtı. sıvıdan ve mesanenin doluluğundan rahmin arkaya itildiğini, rahim çok geride olduğu için bu şekilde transfer yapamayacaklarını söyledi. belgin hn biraz boşaltalım ister misin dedi. kabul ettim ve sondayla mesaneyi biraz boşalttılar. rahatladım. sıvıyı ayarlayıp, embriyoyu getirdiler ve transfer başladı. belgin hn sürekli elimi tuttu ve ultrason ekranını bana çevirip, eliyle embriyoyu gösterdi ama ben göremedim:( belgin hn sürekli sohbet ederek beni rahatlattı bu kadar çok şeyi nasıl öğrendiğime şaşırdılar. hatta transferi yapan dr ilk defa bi hastam spekulumun adını telaffuz etti dedi:) transfer gerçekleşti ve çıktılar. 45 dk kadar transfer masasında yatarak bekledim. benden başka hasta olmadığı için daha da bekleyeceklerdi ama idrar hissi şiddetlenince yine sancılar başladı ve hastabakıcıya seslendim. geldi kaldırdı ve tuvalete gittim. yataklar boştu sadece bi erkek hasta vardı. mikro tese yapılmış. o yatıyordu yanımda. paravanla kapattılar. erkek hasta var ne yapsak ki diye çok düşündüler ama ben sorun olmayacağını, paravanla kapatmalarının yeterli olacağını söyledim. müşade odasında bir saat kadar daha yattım. sabah transferi yapılan hastalar hep iki kişi, ayaklı-başlı yattılar. sevindim biraz çünkü yataklar bana kalmıştı:) toplam 2 saat kadar dinlendikten sonra ayrıldım. belgin hn bol su içmeye devam etmem gerektiğini söyledi. herkes hayırlı dileklerde bulundu ve ayrıldık.

bu arada esas üzüldüğü nokta transfer bitince bahar hn tekrar yanıma geldi öncelikle 19 yumurtamın işlem gördüğünü, bunların yarısından çoğunun döllendiğini ve 1 adet 4 hücreli 2. güne uyumlu grade 1 embriyo transfer ettiklerini söyledi. yani 4 hücrelilerin en kalitelisiymiş transfer edilen embriyo. diğerleri ise 2 ve 3 hücreli ya da 4 hücreli grade 2 embriyosuymuş. dondurma işleminin yapılabilmesi için ellerinde en az iki adet 1. kalite embriyo olması gerektiğini, ellerinde başka 4 hücreli 1. kalite embriyo olmadığı için dondurma işlemi yapmadıklarını söyledi. ona biraz canım sıkıldı. bir de 2.gün transferi yapmalarına. belgin hn.a transfer esnasında neden 3. güne gidilmediğini sordum. tabii o zaman kaliteli tek embriyomuz olduğunu bilmiyordum. bana 2. gün embriyosunda başarı şansının daha fazla olduğunu, anne rahminin bölünme için en uygun ortam olduğunu ve rahimde bölünmeye devam etme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. sabah transferi olan hastaların embriyoları donduruldu. özendim biraz onlara. o kadar sancı çekip, o kadar yumurta toplanmışken elimizde sadece 1 adet transfer edilebilecek embriyo olması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkçası ama hiç üzülmedim. şimdi tek dileğim bebeğimin bugün ve yarın da bölünmeye devam etmesi ve sonra rahmime tutunması. eşim karnımla konuşuyor. bebeğim bu güzel annene tutunursan sana şunu alıcam bunu alıcam diye sıralıyor:))

Son düzenleme:
Back
X