Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
şu an kendime o kadar acıyorum ki. ne yaparsam yapayım olmayacakmış gibi hissediyorum. halbuki ikinci aşılamadan sonra kendiliğinden hamile kalmıştım. ne büyük mucizeymiş meğer. şu an toparlanıp yeniden deniycek gücüm bile yok sanırım.
hakikaten bu ne yaaa. kan tahlili ayrı para ultrasyon ayrı para. azda değil gerçekten. bence ara sor.. eğer öyleyse doktorla konuş. diğer yer daha uygunsa oraya gidersin sonuçta aynı doktor.
yılmak değil de içimden bişey koptu sanki. 20 yumurta 70 milyon sperm olması yetmiyormuş onu anladım. kısmetinde olması lazımmış insanın. 1,5 sene vajinismus, ardından eşimin ameliyatı, sonra onu ikna etme süreci, pco, 4 yıldır sürekli hastanelerdeyim.
1,5 yılda 6 aşılama, 1 düşük, 1 tüp hiçbiri yıldırmadı ki bu yıldırsın. kendimi toparlayıp, devam edicem elbette. ama şu an eşimi bile arayıp haber vericek gücüm yok.
onlar aradı nihayet 3322 pazartesi sabah gene gitcem ultrasona. ama ne yapsamki bugün ultrason için 184 tl para almışlar bu şekilde mi devam edecek ben takiplerimi orada yaptırmak istemiyorum. ultrason parasını almadıklarını düşündüm hani sonra toptan alırlar sandım ama ben içeri girer girmez eşimi muhasebeye almışlar. oranında sizi muhasebeye alalım olayına sinir oluyorum. hiç fırsatı kaçırmıyolar. pazartesi gene ultrasonla bakılcakmış genemi 184 lira vercem. yani. sizce ne yapmalıyım. tamam kritik dönem ama 2 günde bi 200 tl ultrason parası ne demek.eşim o dönemi atlatalım diyor ama ben dr. u arayıp görüşsemmi. yada asistanı arayıp sorsammı ben pazartesi geldiğimde gene 184 lira verecekmiyim. evet derse dr.u arayıp çalıştığınız diğer merkeze gelemk istiyorum orada sgk geçiyormu diyim birde iğneler kutu kutu gitmeye başladı 1 kutu 17 tl 1 aydır kullanıyorum. ne yapsam ki ???
ilk tedavinmi? daha önce zk. aşılama oldunmu? eğer olmadıysan tüm evraklarını ve testlerini tamamladıktan sonra dosya açacaklar sana ve durumuna göre aşılama yada tüp bebek mi olacak ona karar verecekler. bahsettiğim dahiliyeye imza, genel cerrah ve psikolaga imza işi sonra olacak. sana akciger ve ekg çektiklerine göre tüp bebeğe mi karar verdiler?
merhaba canım eğer tüp bebeğe başlamak istiyorsan ki buna sen karar vermiyorsun eğer şartlar uygunsa 3 aşılama sonrası tüp bebeğe geçiliyor. eğer erkek infertilitesi var ise sperm 5 milyondan az ise o zaman direk tüp bebeğe geçebiliyorsun. öncelikle infertilite polikliniğine başvurup yaptırdığın tahlilleri göster ve rapor çıkartmak istediğini söyle aşılamamı olur tüp mü ordaki doktordan da bilgi alabilirsin. zaten çoğu şeyi yaptırmışsın ve elinde var. dosya açtır ve heyet e teslim et ona göre tedavine karar verilir canım.
teşekkür ederim ozmn eşimin sonuçlarınıda aldıktan sonra infertiliteye gideyim yani öle mi yapmalıyım.ordaki dr.sonuçlarıma göre karar verir mi?
şim kritik dönem devam edelim diyor ama kıytırık bir ultrasona 184 tl vermek zoruma gidiyor. düşünsenize 2 ultrason 400 lira biraz daha sıksalar tüpte ödediğim kdar para ödiycem yani. bu güne kadar 2 kasımdan beri 10 kutu iğne almışım 12x 17 tl = 204 lira yani sgk lı alsam 17 tl lik ilacı en fazla 5 tl ye alırım yazık güneh boşamı prim yatırıyorum ben. içim rahat etmez arayıp sorcam yaşar hn. pazartesi gireceğim ultrasondan da 184 lira alacakmısınız diyim ever derse dr. cebinden arayım bundan sonraki kontrollerime echomara gelmek istiyorum diycem. yoksa her gidişte o kadar para verirsem strese girerim. hadi kan takibi dedim ve ses çıkarmadım hadi keseyide görelim dedik. e kese için tekrar gircem her işlem için 1 kez grsem ultrasona doğuma ne kalırki zati gebelik takibinide orda yaptırmış olurum.((
Duygu um canım maşallah değerin yükseliyor ayrıca okumuşsun da kese boyutlarını tüp bebekler zaten hassas oluyor bahar ın dediği gibi g tutundu bebiş canım yakında herşey daha iyi olacak. Sendrn kaç kez hcg aldılar ? 118 tl ultrason olduğuna göre 1 hcg den kaç lira alıyolar hesapla bakalım. Bence de ara yaşar ı sor hem muayneler hem de ssk lı reçete yazdırabilmen için bemce ecomar a geçmelisin.
nevini arayacaktım hadi bol şanslar diye ama sabah sabah rahatsız etmiyim dedim.. onun heyacanı ona yeter zaten... kızlar benim toplama cumartesi yapıldığında ben pazartesi işe gelebilirmiyim sizce.. yoksa ağrı çok olduğu için pazartesi ve salıyı izin mi alsam. zaten salı çarşamba transfer olsa ki olabilir mi onuda bilmiyorum. dün gece rüyamda bazı değerlerim yüksek çıkıyor ve aksilikler oluyor falan.. transferle 10 gün rapor yazacaklar. yani ben cumadan sonra 2 hafta olmayacam galiba. birde toplama yapıldıktan sonra ben hastaneden normal yürüyerek çıkabilecek miyim.. yoksa iki büklüm mü olunuyor.
günaydın kızlar oh valla biri salı pazarlarında fink atıyor diğeri misafirlerle gırgır yapıyor sıkıldım yahu burda tek olmaktansonayda giremedi dün pek heralde bilgi işlemden enselediler onuda :) bende kukuma kuşu gibi kaldım burda
elifcim valla ben içeri girerken eşimide muhasebeye almışlar:) ama sinir oldum şimdi eşime deseydi ya eşim bi çıksın hesabı o bilir diye lak diye girip vermiş saf bak uyuz etti beni şimdi. valla nette konuşurken dedimki madem saat 3 oldu hala sonuç yok bende onlara borcumu yani ultrason ve kan parasını geç veririm dedim. oda onlara borcumuz yokki sen içeri girdiğinde benden parayı aldılar dedi. harbi bu adamlar saf ya. sen fiyat bilmiyon etmiyon ne diye girer verirsin parayı anlamam. bi bekleyimde eşim çıksın diyememiş. neyse benden 17-19-21-24-27 kasımda kan alındı. 17 kasımın ki ücretsiz olandı. geri kalan 4 kan paralı olacaktı. şimdi eşimi aradım ft. detayında ne yazıyordu ultrason kaç lira, kan kaç lira dedim sadece ultrason yazıyordu dedi. şimdi arayıp soracam yaşara detayları. ve pazartesi gideceğim zamanda + para alınırsa sadıkbeyi arayıp echomara gelicem derim.
yok yavrum ya gözünü bu kadar korkutma. senin cmtesi toplama olsa pazartesi işe koşarak bile gidersin bence iznini yakma malum senin şirketsıkıntılı bu konuda. bence opunu ol pazartesi işine git sonra trasnfer olduğun günden itibaren ne kadar istiyorsan o kadar izin kullan. diyelimki sen 4 yada 5 aralık yani salı yada çarşabma transfer olsan bir sonraki hafta yani 10 aralıkta işbaşı bile yaparsın. masa başı değilmi işin? ha dersenki yok 5-6 gün yetmez yıllık iznimden alayım sen bilirsin ama 5-6 gün dinlenmek fazlasıyla yetiyor yani. birde opudan sonra hastaneden iki büklüm çıkmıyon eve gelince sancıların başlıyor ha onlarda dayanılmıycak sancı değil. bende bu defa çok olmadı bir önceki daha kötüydü. inş. sende de olmaz ki olacağını sanmam boşa gitmedin umuta. allah emeklerimiz boşa götürmesin inşallah.
elif çok zor geçirmişti ya o yüzden korkuyorum. hani çok yumurta toplanırsa falan.. sanki bende cok yumurta olacakta içleri boş olacak gibime geliyor... inşallah korktuğum başıma gelmez.. bana 5 iğnede menriol yazmış ama hiç kullanmadım. adam yazdığını unuttu bence. yarın gidince sorarım artık. cumartesi toplanacaksa yarın akşama çatlatma yaptırması gerekiyor galiba. yani onları kullanacak zaman olmayacakki, kesin unuttu... neyse toplama sonrasında işe gelebilirsem transfer sonrasında izin almama gerek yok. onlar direk 10 gün rapor yazıyorlarmış.
sen kendini ona şartlama o elifti zor oldu ki o bile zor geçirmedi yani ilk opu günü evde ikibüklüm oluyon oda gayri ihtiyari hani sancıdan öldüğünden 2 büklüm olmuyon. korunma iç güdüsüyle alakalı. sonraki gün zaten dikilebiliyon ayağa. sen kendini üşütme temiz tut o bölgeni ve verilen ilaçlarını günü gününe iç ki her hangi bir enfeksiyon kapmayasın. malum operasyon geçiriyosun ve enfeksiyona açık oluyor am ailaçlarını aldığın sürece hiç bişey olmaz.
birde menriol diye bi ilaçtan bahsetmişsin. doktor o ilacı yazdı sende eczaneden aldın ve kullanmadınmı?? neden doktora sormadın yada hatırlatmadın ??? hani o unuttu diyelim ki bir çok dr. verdiği ilacıı unutmuyor. belki yumoşlar kaliteli olsun diye vermiştri onu. bence sen hemen şimdi ara sor sana bana bu ialcıda yazdınız aldım ama kullandırmadınız unutuldumu acaba diye bir sor. endişelendim valla şimdi. yarın çatlatma iğneni yaparsın cmtesi opu olursan. kontrolün yarın mıydı ??
kızlar br yanlışlığı aydınlatmak istiyorum 118 lira eşimin aklında 184 diye kalmış.
yaşarı aradım dedim eşimden 184 lira para lınmış ama bu ultrason mu kanmı dedm. kanlardan para almıyoruz dedi. ama ultrason 118 diye biliyordum ben bi aslı hn la görüşeyim dedi ( aslı finans dirktörü) birde şey dedim pazartesi gene kese için gelcem biliyonuz küçüktü ondan sebp 2. kez gelicem bunada 118 yada 184 lira alacakmısın dedim onu sadık beyle konuşayım kontrolmu muayenemi bu konularda size döneyim dedi. kalp atışı içinde ayrı para ödiycem malum. şey dedim hani 2 günde bir ultrasona girip 118 lira vermek benim bütçemi aşar. eğer pazartesi geldiğimde gene para ödeyeceksem bilgi verinki ben kendime başka hastane araştırayım. hani ben keseyi görüp kalp atışını duyana kadar sizde devam edecektim ama eğer her ultrasonumda para alınacaksa gelemem dedim. ve duruma göre kendime bu h. içinde bir hastane araştırayım dedim. tamam haklısınız size dönücem dedi. ve eşime söyledim yaşarı aradığımı dur ya bi bakayım kaç lira almışlar dedi netten ekstreye baktı aaa 118 tl almışlar dedi. kızada mahçup oldum. arayınca kusura bakma deyim balli :) (ama yine kocamın saflığı ben napim:)))
adam para öde öde nereye ne kadar ödediğini bilemez tabii. ne diyorlarsa veriyor kartı çektiriyor :) alışmış artık. 118 de az değil ama 184 e göre daha iyi. kandada almadıkları süper olmuş. ne güzel senin ekstradan özel sigortan var. en azından doğuma ödemeyeceksin. biz bir tüp parasıda doğuma bayılırız artık.. sen iyi araştır, hem uygun hemde iyi bir hastane ve doktor bul.
yarın kontrolüm var. ben dün isim vermeden diğer iğneye ne zaman başlayacam dedim. oda sakın ben demeden başlama. onu vurmak tedavide frene basmak olur dedi. acaba o çatlatma iğnesini mi kasteddiğimi düşündü. şimdi vur desede ilaç yanımda yok..
adam para öde öde nereye ne kadar ödediğini bilemez tabii. ne diyorlarsa veriyor kartı çektiriyor :) alışmış artık. 118 de az değil ama 184 e göre daha iyi. kandada almadıkları süper olmuş. ne güzel senin ekstradan özel sigortan var. en azından doğuma ödemeyeceksin. biz bir tüp parasıda doğuma bayılırız artık.. sen iyi araştır, hem uygun hemde iyi bir hastane ve doktor bul.
:)) valla öyle olmuş heralde muhasebeye alalım diyolar buda gidip kuzu kuzu çektiriyor. gerçi aldığı makbuzada bakaar ama rakamları şaşırdı artık heralde :))))) malum dünde eczaneye olan 700 tl borcu ödeyince adamın iflahı kesildi:))
benim sağlık sig. şirket yapıyor ama yatarak tedavi yani allah vermesin bi kaza geçir git yat onu karşılıyor ama son zamanlarda hastaneleri arayıp bilgi almak istediğimde soruyolar özel sig. varmı var ama ayakta tedavide gçmiyor yatarakta geçiyor diyorum olsun genede bakalım ind. varmı diyor ve var diyorlar. ama aklımada şöle bişey geliyor malum bu sigorta şirketleri sahtekar olur allem edip kallem edip bi şekilde bize para ödetirler. yani benim yatarak ama ultrasonlarda da ind. yapılıuyor diyorlar ben ind. yapıyolar oh oh deyip sürekli kullancam sigortayı doğum günü gelirse pat diye aaaa kusura bakmayın kotanız dolmuş doğuma para ödemeniz gerekecek demesinler. onuda sormak lazım acentaya. ama sorsamda sözlerine güvenemem ben onların.