tatlım cumartesi opu olunca pazar günü evdesin zaten dinlenirsin ve pazartesi işe dönebilirsin merak etme. ben ohss olmama rağmen çok rahatsız değilim ilk günün akşamı gecesi ve ertesi gün akşama kadar yürürken karnının içi acıyor gerilemiyorsun o yüzden iki büklüm oluyorsun onun dışında bir sıkıntı yok. opu dan sonra zaten narkozla falan 3-4 saat rahat oluyorsun. sonra bana ağrınız olursa parol içebilirsiniz demişlerdi opu günü akşamüzeri 1 tane parol aldım o da korkudan daha kötü olcam zannettim yoksa içmeyebilirdim de. ben ohss olduğum için nefes darlığı ve şişkinliği biraz fazla yaşadım ama çalışıyor olsaydım da işe gidebilirdim. opu gecesi biraz rahatsız oluyorsun tabi malum orayı yumurtalıkları kurcaladıkları için midir nedir için hava dolu gibi oluyor şişkinlik ve kasıklarda ağrı bir de işte böyle karnını gerip dik yürüyemiyorsun refleks olarak acımasın diye eğilerek yürüdüm ama ertesi sabah iğnemi olmaya eczaneye kadar yürüdüm. biraz dik durabilmeye başlamıştım yavaş yavaş yürüdüm hızlanınca iç organlarım hopluyor gibi oluyordu :)) zaten işin masa başı. servisle gidip geliyorsundur muhtemelen. izinlerini yakma. transferden sonraya sakla.
valla içimi rahatlattın :) ben kapının önünde biniyorum servise. burdada oturuyorum.işim ağır değil. ben şimdilik bişey demiyecem. duruma göre arar izin alırım. zaten rapor olunca yıllık iznimdende gitmez.
aynen öyle ayrıca ben sana ne dedim sal kendini gitsin herşey olacağına varır kimi şeyleri önceden düşünmek stresin erkenden başlamasına sebep oluyor tatlım sana opu dan sonra 1 gün yeter işine dönersin. transferden sonra da raporlusun zaten gitmez izinlerinden ohhh. izinlerde doğumdan sonraya kalır bebekle ilk deniz tatiline kalırrr :d yüzdürürsün onuuuu ::))
bugün artık sökülür onlar, birkaç günede iyice rahatlarsın. ben dün eşime negatif sonuç aldığını söyledim. eğer bizde negatif alırsak güçlü olacakmışım, öyle kendimi koyvermeyecekmişim, çok üzülmeyecekmişim.daha öyle der demez gözlerimden yaşlar aktı, tamam tamamm bunları sonra konuşuruz diyor :)...
her yeri iyice araştır git konuş... içine neresi sinerse orda başla. ben baştan beri umut diyordum ara ara acaba dedim ama yine oraya gittim. içime sindiği için. sende kafana yatan yerde denersin.
sonaycım şimdi hani nevin negatif aldı ya umuttan ve süleyman beyden sen de orda başladın tedaviye sülüman beyden memnunmusun merkezden alınan ücretten falan tekrar bahsetsene bana biraz. umut hep aklımın bir köşesinde var şuan fertilden memnunum 2 dondurulmuşumu da orda deniycem ama 2. raporum için değiştirmek isteyebilirmiyim merkezimi bilmiyorum da umut hakkında yakın ve açık yani şuan tedavi gören senin gibi arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var açıkça anlat bana tabi opu olduktan sonra daha çok birikir izlenimlerin o zaman toptan da bahsedebilirsin topluca :))
canım emin olmak için iki kere arayıp, iki ayrı koordinatörle görüştüm. sgk indirimi yapıyorlarmış. umutun da mesela burada fulyadaki şubelerinde sgk anlaşması yok. koşuyolunda var. aynı şekilde memorialde ataşehirde yok ama memorial okmeydanı heyet raporu kabul ediyormuş. gerçi rakam çok fark etmiyor indirimsiz ücreti de okmeydanında 2100 euro yani sadece 400 euro fark ediyor:) bir de ilaçlarımı indirimli almış oluyorum. yani bana 4000 liraya patlamış oluyor. ilaçlarda 600 civarı tutuyor benim. 4600 e maloluyor. dondurulmuş embriyo olursa onun transferi de 700 euro. bana yakın olması da avantaj. ama gidip görüşmek lazım tabii. fertilde de bu ücret 2000 lira civarı olacak ilaçlar vs yine 3000 lirayı bulur. görüşüp ona göre karar vermek lazım.
canım 4000 bin liraya patlamış oluyor diyorsun ama bu işin embriyoskop u var dondurma parası var biz de 2000 e patlar diyorduk 3000 e patladı. sen onun üzerine bir 1000 tl daha koy canım. 700 euro 1400 tl mi yapıyor = eurofertil de dondurulmuş tedavisi 1700 tl imiş onu biliyorum ama o zaman kıdemli hasta olduğumuz için ve cepten ödeyeceğimiz için belki indirim yapabilirler. yani şimdi sen ilk denemende hastaneye çok bir para ödemedin ikinci denemende tabiki herşeyi gözden çıkartıcaksın ama eğer memorial de denersen iki denemeni de özelde sgk raporu ile denemiş gibi olacaksın. yani ilk denemende zk da harcamadığın parayı da ikincisinde oraya dökersin gibime geliyor. fertil ya istanbul
tüp bebek de tedavin için doğru kararlar bence. merkez biryerde vesile. çok elzem bir hasta olmadığın sürece lüks merkezlere gerek olmadığını düşünüyorum. sadece fikrim bu yine de sen bilirsin canım.