günaydın kızlar nasılsınız? bu ara pek giremedim yılsonu iş yoğunluğu bir süre böyle devam eder sanıyorum. pazaretesi zk. ya gidip kan ve idrar tathlilimi yaptırdım. elden numara aldım ve işe gelmem saat 12 yi buldu. gebe izlşem bölümü çok yoğun ve karnı burnunda 8,5 aylık hamile olanlar ayakalrda hatta yatış yaptıracak ve o gün doğum yapacaklarda doktorların kağısında bekliyordu. neyse muayene edecekti karnıma bastırınca korktum bişey olmasın zor oldu ya korkuyorum dedim asistan dr. trip yapar bir şekilde tamam bakmayalım ozman dedi aleti bıraktı. son ultrasonun varsa ver dedi cumatesi yaptığımı verdim. ona bakarak 2 li test ve dopplerr yazdı. birde kullandığım progestan kapsül ve iğnemi yazdırdım. ama bu böyle olmaz ya orda devam ya burda dedi (sana ne dimi nerde istersem oraya giderim sen işine baksana) ordaki dr. un yazdıklarını ben bu reçeteye geçiriyorum falan dedi. ama neyseki 3 kutu iğne ve 3 kutu kapsülü aldım. 2 li test ve doplar içinde birkaç oda öteden randevu aldım kaç haftalığız ona göre gün veriyorlar. sonra kan ve idrarımı aldım. fertil daha yüzeysel yazmıştı sadece rubella,toxo ve idrar yazmıştı. ama malum gebe izlem olunca çok çok daha detaylısını yapıyorlar. neyse sonuçlarımıda çıktı aldım. dünde sağlık ocağına gidip oraya bilgi verdim gebe olduğumu. hemşire bir seviniyor sanki kendi hamile kalmış gibi. baktı sonuçlara aman aman sorunlu birşey görmedi. sanırım o bilgileri bakanlığa gönderiyorlarmış. 20. haftada ve daha ilerleyen haftalarda sağlık ocağına gidip tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş (zaten zk.daki bir hemşire de bunu söyledi 20.haftada sağlık ocağına git aşını ol dedi zorunluymuş)neyse her gittiğim yerde tansiyon ve kilo ölçtüler (zk ve sağlık ocağı). şuan kan ve idrar sonuçlarım çıktı. kansızlık hala var az derecede hamileliğin boyunca takip ederiz burda dedi 4 defa bakarız dedi ara ara. birde bebeğin kalbini dinlemek için bir alet gelmiş daha sonra biraz büyüsün gelirsin dedi. bazen bebek oyanamayınca korkuyormuş millet gelip bizde dinliyorlar dedi. yani sağlık ocağında bu gibi hizmetlerin olması bir bakıma iyi. zk. yorucu oluyor ama bana bakılan hemogram,biyokimya,idrar,seroloji vs. dışarda bakılsaydı çok ço kpara tutardı çünkü bu başlıklar altında bir dünya kalem var ve her kaleme para alınıyormuş. neyse işte kan ve idrar sonucu çıktı ama ben rutin kontrol için gidecek bir doktor ve hastane hala bulamadım daha doğrusu karar veremedim. hani referansı olan bir doktor olsun istiyorum. söylediğim 3 hastanede namını duyguğunuz bir doktor varmı? (acıbadem ataşehir, memerial ataşehir, kadıköy şifa ataşehir şb.) durumlar bende böyle umarım sizlerde iyisinizdir.