Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Günaydın kızlar valla duygu süpersin çok iş halletmişsin eğer zk da yaptırmaya devam edersen testlerini 2 tane doktorun olur söylemezsin özele de gittiğini yaptırdığın bütün testler yanına kar kalır ekstra bişey istersr özel doktorun onu da yaptırırsın artık. Doktor konusunda bu 3 hastaneye gidenlerin topiklerine gir doktor tavsiyeleri bölümüne fln bak belki bir fikir edinirsin canım.sağlık ocağıda çok iyi ilaçlarını yazdırır tüm imkanlarından faudalanırsın bebeğin aşıları da orda olur her gün taze geliyor sağlık ocağı deyip geçme gebelere çok faydası var. Keşke ben de kalsam da koştursam böyle doktor doktor :))

Günaydın kızlar valla duygu süpersin çok iş halletmişsin eğer zk da yaptırmaya devam edersen testlerini 2 tane doktorun olur söylemezsin özele de gittiğini yaptırdığın bütün testler yanına kar kalır ekstra bişey istersr özel doktorun onu da yaptırırsın artık. Doktor konusunda bu 3 hastaneye gidenlerin topiklerine gir doktor tavsiyeleri bölümüne fln bak belki bir fikir edinirsin canım.sağlık ocağıda çok iyi ilaçlarını yazdırır tüm imkanlarından faudalanırsın bebeğin aşıları da orda olur her gün taze geliyor sağlık ocağı deyip geçme gebelere çok faydası var. Keşke ben de kalsam da koştursam böyle doktor doktor :))

seninde o günlerin yakındır inşallah elifim :) şu transferin bir olsaydı hayırlısıyla. sonrasında sende koşturursun merak etme.

günaydın kızlar nasılsınız? bu ara pek giremedim yılsonu iş yoğunluğu bir süre böyle devam eder sanıyorum. pazaretesi zk. ya gidip kan ve idrar tathlilimi yaptırdım. elden numara aldım ve işe gelmem saat 12 yi buldu. gebe izlşem bölümü çok yoğun ve karnı burnunda 8,5 aylık hamile olanlar ayakalrda hatta yatış yaptıracak ve o gün doğum yapacaklarda doktorların kağısında bekliyordu. neyse muayene edecekti karnıma bastırınca korktum bişey olmasın zor oldu ya korkuyorum dedim asistan dr. trip yapar bir şekilde tamam bakmayalım ozman dedi aleti bıraktı. son ultrasonun varsa ver dedi cumatesi yaptığımı verdim. ona bakarak 2 li test ve dopplerr yazdı. birde kullandığım progestan kapsül ve iğnemi yazdırdım. ama bu böyle olmaz ya orda devam ya burda dedi (sana ne dimi nerde istersem oraya giderim sen işine baksana) ordaki dr. un yazdıklarını ben bu reçeteye geçiriyorum falan dedi. ama neyseki 3 kutu iğne ve 3 kutu kapsülü aldım. 2 li test ve doplar içinde birkaç oda öteden randevu aldım kaç haftalığız ona göre gün veriyorlar. sonra kan ve idrarımı aldım. fertil daha yüzeysel yazmıştı sadece rubella,toxo ve idrar yazmıştı. ama malum gebe izlem olunca çok çok daha detaylısını yapıyorlar. neyse sonuçlarımıda çıktı aldım. dünde sağlık ocağına gidip oraya bilgi verdim gebe olduğumu. hemşire bir seviniyor sanki kendi hamile kalmış gibi. baktı sonuçlara aman aman sorunlu birşey görmedi. sanırım o bilgileri bakanlığa gönderiyorlarmış. 20. haftada ve daha ilerleyen haftalarda sağlık ocağına gidip tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş (zaten zk.daki bir hemşire de bunu söyledi 20.haftada sağlık ocağına git aşını ol dedi zorunluymuş)neyse her gittiğim yerde tansiyon ve kilo ölçtüler (zk ve sağlık ocağı). şuan kan ve idrar sonuçlarım çıktı. kansızlık hala var az derecede hamileliğin boyunca takip ederiz burda dedi 4 defa bakarız dedi ara ara. birde bebeğin kalbini dinlemek için bir alet gelmiş daha sonra biraz büyüsün gelirsin dedi. bazen bebek oyanamayınca korkuyormuş millet gelip bizde dinliyorlar dedi. yani sağlık ocağında bu gibi hizmetlerin olması bir bakıma iyi. zk. yorucu oluyor ama bana bakılan hemogram,biyokimya,idrar,seroloji vs. dışarda bakılsaydı çok ço kpara tutardı çünkü bu başlıklar altında bir dünya kalem var ve her kaleme para alınıyormuş. neyse işte kan ve idrar sonucu çıktı ama ben rutin kontrol için gidecek bir doktor ve hastane hala bulamadım daha doğrusu karar veremedim. hani referansı olan bir doktor olsun istiyorum. söylediğim 3 hastanede namını duyguğunuz bir doktor varmı? (acıbadem ataşehir, memerial ataşehir, kadıköy şifa ataşehir şb.) durumlar bende böyle umarım sizlerde iyisinizdir.

bu zk'nın doktorlarının kaprisleri de beni öldürcek valla. sana ne kardeşim, 2 yere birden gidiyorsam gidiyorum, yaz sen benim testimi olsun bitsin. üstelik her ay devlete dünya kadar prim ödüyoruz, hakkımız bu zaten, sen kim oluyorsun da benim işime karışıyorsun? istersem devletle birlikte 5 doktora daha giderim keyif benim değil mi? neyse en azından testlerin falan ayrıntılı yapılmış. şu sağlık ocağındaki aletten bizimkinde yok sanırım. olsa söylerlerdi. sen şu kansızlıkdan kurtulamadın gitti. o kadar ilaç kullanıyorsun ne geçmez şeymiş. Bu arada bir arkadaşım bana Dr. Akif Alkanı tavsiye etti. ZK'de baş hekim yardımcısıymış, Bahariyede ayrıca muayenehanesi varmış. Alliance da geçiyormuş. Testlerini falan da zk'de kolaycacık yaptırma imkanın olurmuş. ama doğumu nerede ne yapıyor bilmiyorum.

bu zk'nın doktorlarının kaprisleri de beni öldürcek valla. sana ne kardeşim, 2 yere birden gidiyorsam gidiyorum, yaz sen benim testimi olsun bitsin. üstelik her ay devlete dünya kadar prim ödüyoruz, hakkımız bu zaten, sen kim oluyorsun da benim işime karışıyorsun? istersem devletle birlikte 5 doktora daha giderim keyif benim değil mi? neyse en azından testlerin falan ayrıntılı yapılmış. şu sağlık ocağındaki aletten bizimkinde yok sanırım. olsa söylerlerdi. sen şu kansızlıkdan kurtulamadın gitti. o kadar ilaç kullanıyorsun ne geçmez şeymiş. Bu arada bir arkadaşım bana Dr. Akif Alkanı tavsiye etti. ZK'de baş hekim yardımcısıymış, Bahariyede ayrıca muayenehanesi varmış. Alliance da geçiyormuş. Testlerini falan da zk'de kolaycacık yaptırma imkanın olurmuş. ama doğumu nerede ne yapıyor bilmiyorum.

hatta gebe izleme giden her hastaya dosya açıyorlarmış dosya dedikleride bir kart. tansiyon ölçüp kilo tartıyorlar adres alıp bilgi yazıyolar kan gurubu soruyolar falan. bu işlemi yapan hemşireye dedimki ben rutin kontrollerim için buraya gelmiycem sadece test ve tahlilllerim için gelcem dedim. salak hemşire tahlillerini neden gittiğin özel hast. yaptrımıyon diye tavırlı bir şekilde soruyor bende çünkü orda çok pahalı dedim sert bir şekilde e doğumu nasıl yapcan ozman diyor sağlık sigortam var dedim. (ozman ben sana dosya açmayım ya falan dedi sonra düşündü yazmış bulunmuştu çöpe gitmesin diye kalan bilgileri ekledi.) işin yoksa birde onlara laf anlar dediğin gibi istediğim yere giderim hesabını sanamı vercem istersem 10 doktora birden muayene olurum. ama işte o an çok bişye diyemiyorsun. yoksa kavgaya gelse iş çatır çatır cevabını veririm ama malum artık bebek var sinir olmamak için sakin olmaya çalıştım.

nevin ve sonay biliyorsunuz bahar epeydir topiğe uğramıyor (negatif sonucu aldığından beri) sizin hamileliğinizi tebrik ettimi? topikte yazmadıda hani özelden falan mesaj attımı? bir ara bana özelden mesaj attıda. aklıma takıldı topiğe yazmak yerine kişiselmi mesajlaşmaya karar verdi diye düşündüm !

hatta gebe izleme giden her hastaya dosya açıyorlarmış dosya dedikleride bir kart. tansiyon ölçüp kilo tartıyorlar adres alıp bilgi yazıyolar kan gurubu soruyolar falan. bu işlemi yapan hemşireye dedimki ben rutin kontrollerim için buraya gelmiycem sadece test ve tahlilllerim için gelcem dedim. salak hemşire tahlillerini neden gittiğin özel hast. yaptrımıyon diye tavırlı bir şekilde soruyor bende çünkü orda çok pahalı dedim sert bir şekilde e doğumu nasıl yapcan ozman diyor sağlık sigortam var dedim. (ozman ben sana dosya açmayım ya falan dedi sonra düşündü yazmış bulunmuştu çöpe gitmesin diye kalan bilgileri ekledi.) işin yoksa birde onlara laf anlar dediğin gibi istediğim yere giderim hesabını sanamı vercem istersem 10 doktora birden muayene olurum. ama işte o an çok bişye diyemiyorsun. yoksa kavgaya gelse iş çatır çatır cevabını veririm ama malum artık bebek var sinir olmamak için sakin olmaya çalıştım.

aaa kadının zoruna bak, sana ne ayol, doğumu ne yapacağımı sana mı hesap vercem? ay yok valla bu özellikle zk'e has bir şey. bütün ukalaları, gıcıkları tek hastaneye koymuşlar sanki.

nevin ve sonay biliyorsunuz bahar epeydir topiğe uğramıyor (negatif sonucu aldığından beri) sizin hamileliğinizi tebrik ettimi? topikte yazmadıda hani özelden falan mesaj attımı? bir ara bana özelden mesaj attıda. aklıma takıldı topiğe yazmak yerine kişiselmi mesajlaşmaya karar verdi diye düşündüm !

yok canım, msj atmadı. ama benimle zaten sizinki gibi eski bir muhabbeti samimiyeti yok. yani öyle bir şey beklemiyordum. arada başka topiklerde görüyorum onu. tüp bebek bölümünde zk'de tüp yaptıran var mı diye bir başlık var geçende oraya yazmış orada görmüştüm mesela.

aaa kadının zoruna bak, sana ne ayol, doğumu ne yapacağımı sana mı hesap vercem? ay yok valla bu özellikle zk'e has bir şey. bütün ukalaları, gıcıkları tek hastaneye koymuşlar sanki.

gebe izlemdekiler ekstra ters onu diyim. yani tüpteki kenana şükretmek gerek:) birde dr.lar asistan hep. bana o afrayı yapanda asistandı insanın suratına bakmıyor bile. ecza kadında onu övüyor aa cem beyi iyidir aslında dedi hiçte değil dedim.

kızlar bu arada sizin göğüsler ne durumda benim gündüz gayet normal ağrı sızı yok. gece yatarken wc flan kalkıyorum içlerinde nasıl bir ağırlık nasıl bir gerilme sanki içi yara doluymuş gibi. sizce normalmi bu gelişmeler. sizdede varmı benzer sorunlar.

yok canım, msj atmadı. ama benimle zaten sizinki gibi eski bir muhabbeti samimiyeti yok. yani öyle bir şey beklemiyordum. arada başka topiklerde görüyorum onu. tüp bebek bölümünde zk'de tüp yaptıran var mı diye bir başlık var geçende oraya yazmış orada görmüştüm mesela.

anladım canım elifede yazmışta biraz bu gibi konulardan uzak kalmak istediğini ve elifin yaşadığı gelişmeleri takip ettiğini söylemiş??? bende başka topiklere yazdığını gördüm tuhafıma gitti madem uzak kalmak istiyorsun bebek konusu olan hiçbir toipğe yazmaması gerek diye düşünüyorum ama anladığım kadarıyla derdi uzak kalmak falan değil. sorun bizim topik sanırım.

gebe izlemdekiler ekstra ters onu diyim. yani tüpteki kenana şükretmek gerek:) birde dr.lar asistan hep. bana o afrayı yapanda asistandı insanın suratına bakmıyor bile. ecza kadında onu övüyor aa cem beyi iyidir aslında dedi hiçte değil dedim.

kızlar bu arada sizin göğüsler ne durumda benim gündüz gayet normal ağrı sızı yok. gece yatarken wc flan kalkıyorum içlerinde nasıl bir ağırlık nasıl bir gerilme sanki içi yara doluymuş gibi. sizce normalmi bu gelişmeler. sizdede varmı benzer sorunlar.

benim geçen haftaya kadar çok acıyordu, ohss için umuta gittiğimde kullandığım estrofem i 1 e düşürdüler. o göğüs ve karın ağrısı,şişkinliği yapar dediler. gerçekten 1 e düşüdüğümden beri göğüslerim normale döndü. ağrı pek yok gibi.

bende son zamanlarda pek görmüyorum. inşallah oda pozitifi görünce aramıza katılır.

anladım canım elifede yazmışta biraz bu gibi konulardan uzak kalmak istediğini ve elifin yaşadığı gelişmeleri takip ettiğini söylemiş??? bende başka topiklere yazdığını gördüm tuhafıma gitti madem uzak kalmak istiyorsun bebek konusu olan hiçbir toipğe yazmaması gerek diye düşünüyorum ama anladığım kadarıyla derdi uzak kalmak falan değil. sorun bizim topik sanırım.

yok bee :))) bizimle bir sıkıntısı yoktur. belki değişik insanlarla konuşup merkez ve doktorlarla ilgili bilgi almak istiyordur. yer seçimi ile ilgili bilgiler edinecektir. ben artık umuta gitmek istemiyorumya, oralarda tüp yapıp pozitiften sonraki deneyimleri öğrenmek için araştırıyorum ama yok... hani neyi ne zamana kadar kullanmışlar onu merak ediyordum. 2013 ağustos anneleri bölümü var oraya baktım bugün ama sanırım kimse umutta yapmamış. gerçi bana pozitiften sonraki 15 gün kullanacağım ilaçları söylediler... tek derdim şu progestan iğnenin süresi... yarın gittiğimde şu 5 gün arayla vurulanı sorcam. totoşum mosmor olmuş :( görünce korktum. ne biçim vurmuşsa hemşire :(

yok bee :))) bizimle bir sıkıntısı yoktur. Belki değişik insanlarla konuşup merkez ve doktorlarla ilgili bilgi almak istiyordur. Yer seçimi ile ilgili bilgiler edinecektir. Ben artık umuta gitmek istemiyorumya, oralarda tüp yapıp pozitiften sonraki deneyimleri öğrenmek için araştırıyorum ama yok... Hani neyi ne zamana kadar kullanmışlar onu merak ediyordum. 2013 ağustos anneleri bölümü var oraya baktım bugün ama sanırım kimse umutta yapmamış. Gerçi bana pozitiften sonraki 15 gün kullanacağım ilaçları söylediler... Tek derdim şu progestan iğnenin süresi... Yarın gittiğimde şu 5 gün arayla vurulanı sorcam. Totoşum mosmor olmuş :( görünce korktum. Ne biçim vurmuşsa hemşire :(

canım hemşireninde bir kabahatı yok yap yap hayırmı kalır kalçada. Senin kullandığın progestan iğnesinin markası ne? Ben progynex ampül 50 mg kullandım 40 güne yakın. Lekenme olunca dr. Uzun kullandırdı. Hatta uzun süreli kullanımda steril ağse dedikleri bir apse yapıyormuş kalcada. Ve iğne bölgesinde kızarıklı ve ısı artışı oluyor bu sebeple son 2 iğnemi bacaktan yaptı dr. Daha sonra haftalık iğneye döndü buda 12. Haftaya kadar yapalım dedi. Yağlı bir iğne topaklanma yapıyor. Duşta sıcak su ve sabunla ovup dağıtacaksın.

canım hemşireninde bir kabahatı yok yap yap hayırmı kalır kalçada. Senin kullandığın progestan iğnesinin markası ne? Ben progynex ampül 50 mg kullandım 40 güne yakın. Lekenme olunca dr. Uzun kullandırdı. Hatta uzun süreli kullanımda steril ağse dedikleri bir apse yapıyormuş kalcada. Ve iğne bölgesinde kızarıklı ve ısı artışı oluyor bu sebeple son 2 iğnemi bacaktan yaptı dr. Daha sonra haftalık iğneye döndü buda 12. Haftaya kadar yapalım dedi. Yağlı bir iğne topaklanma yapıyor. Duşta sıcak su ve sabunla ovup dağıtacaksın.

benim kullandığım iğne PROGESTAN 50 mg diye bir iğne. markası da progestan. 40 gün uzun bir süre yaa :( benim 20 gün oldu ama şimdiden su kaynatmaya başladım. benim içim kötü oluyor kan, yara vs bakamam.. tutar beni. eskiden her kan alımında bile ağlardım. hıçkıra hıçkıra.. yani bugüne kadar kalçama ne dokundum ne baktım. hemşire ayy niye bu kadar çok morarmış diyince merak edip baktım. kötü olmuş. ben orayı hayatta ovamam.. korkarım... bakalım yarın doktorum ne diyecek. bak doktoru nevine vermemiş... demekki olmasada olabiliyor.

benim kullandığım iğne PROGESTAN 50 mg diye bir iğne. markası da progestan. 40 gün uzun bir süre yaa :( benim 20 gün oldu ama şimdiden su kaynatmaya başladım. benim içim kötü oluyor kan, yara vs bakamam.. tutar beni. eskiden her kan alımında bile ağlardım. hıçkıra hıçkıra.. yani bugüne kadar kalçama ne dokundum ne baktım. hemşire ayy niye bu kadar çok morarmış diyince merak edip baktım. kötü olmuş. ben orayı hayatta ovamam.. korkarım... bakalım yarın doktorum ne diyecek. bak doktoru nevine vermemiş... demekki olmasada olabiliyor.

olmasada olabiliyor ama şöyle düşün sana 2 transfer yapıldı ve düşük olasılığı olabilirdi. bende uzun süre yaptım çünkü lekelenme ve ara kanama geldi riskliydim. kuzenim ocak sonu ikisleri doğurcak hala bile progestan kapsül kullanıyordu. iğnelerin içeriği aynı banada ondan yazmıştı eczanede yokmuş elinde olanı vermişti. sadece isim yani firma farkı var. bende şimdi iğneyi haftalığa çevirdi vajinal kapsüle başlattı.

canım artık burası biraz da hamileler topiği gibi oldu. yani bence transferine gün saydığı halde elife bile yabancı geliyordur. baharsa denedi, sonucu aldı, artık yeni denemeyi bekliyor yani bambaşka bir süreçte. ama bize bakarsan, ekseriyatla gebe izlem, bulantı, kaçıncı aya kadar bu ilaçları içeceğiz falan gibi konular konuşmaya başladık. o yüzden belki özdeş hissetmediğinden buraya girmiyordur. o yüzden bizimle ilgili bir sorunu olduğunu sanmıyorum. bir de sen de tüpte bir negatifi görmüşsün. ruhen zor bir süreç olmalı. insan oturup şöyle mi yapsaydım böyle mi yapsaydım diye sorgular da eminim. belki öyle bir ruh halinden geçiyordur. boşver böyle zamanlarda kimseyi fazla sorgulamamak, anlayışlı olmak lazım.

canım artık burası biraz da hamileler topiği gibi oldu. Yani bence transferine gün saydığı halde elife bile yabancı geliyordur. Baharsa denedi, sonucu aldı, artık yeni denemeyi bekliyor yani bambaşka bir süreçte. Ama bize bakarsan, ekseriyatla gebe izlem, bulantı, kaçıncı aya kadar bu ilaçları içeceğiz falan gibi konular konuşmaya başladık. O yüzden belki özdeş hissetmediğinden buraya girmiyordur. O yüzden bizimle ilgili bir sorunu olduğunu sanmıyorum. Bir de sen de tüpte bir negatifi görmüşsün. Ruhen zor bir süreç olmalı. Insan oturup şöyle mi yapsaydım böyle mi yapsaydım diye sorgular da eminim. Belki öyle bir ruh halinden geçiyordur. Boşver böyle zamanlarda kimseyi fazla sorgulamamak, anlayışlı olmak lazım.

olabilir canım kıayslama yaptım elifin transferi bile gerçekleşemediği ve 2 ay ara verdiği halde hala aramızda o sebepten dikkatimi çekti. Her negatifi gören çekip gitse ohoo işimiz var yani :) evey bende gördüm ve hiç yıkılmadım kendimi teselli etmesini bildim. Allahın vardır bir bildiği dedim. Hani allah başa vermesin ya sorunlu bir bebek olsaydı dahamı iyi olurdu dedim. Ve anında toparladım valla. Irdelemedim neden olmadı neden tutmadı diye.olmadıysa olmadı bundan sonraki aşamaya baarım deyip 2. Rapor işine girişmiştim. Ama herkes bir olmuyor tabi.

canım ben vajinal yoldan günde toplam 800 mg progestan kapsül kullanıyorum. dediğim gibi 3. ayın sonuna kadar kullanacakmışım. bebek o zamana kadar bu progestan hormonuyla beslenirmiş. (normal hamile kalınca vücudun kendi kendine ürettiği kullanılırmış ama tüp olunca kıymetli hamilelik olduğundan garanti olsun diye ekstradan da veriliyormuş) 3. ay sonundaysa artık bebeğin kordonu oluşup oradan beslenmeye başladığından progesteron vermeyi kesiyorlarmış.

olmasada olabiliyor ama şöyle düşün sana 2 transfer yapıldı ve düşük olasılığı olabilirdi. bende uzun süre yaptım çünkü lekelenme ve ara kanama geldi riskliydim. kuzenim ocak sonu ikisleri doğurcak hala bile progestan kapsül kullanıyordu. iğnelerin içeriği aynı banada ondan yazmıştı eczanede yokmuş elinde olanı vermişti. sadece isim yani firma farkı var. bende şimdi iğneyi haftalığa çevirdi vajinal kapsüle başlattı.

hadi yaa, çok zor yaaa. vajinal kapsülde bir o kadar zor... millet hiçbişey kullanmadan doğuruyor.bizim halimize bak. birde tüple hamilelik olduktan sonra belli bir süreden sonra normal hamile kalmışla bir farkı yok deniyor... nasıl yok anlamadım.

Back
X