valla isteyen eleştirebilir, yerden yere vurabilir, günah diyebilir ama benim seçimimdir, ben bir sakatlık varsa doğurmam. çok yakınımda örneğini yıllardır görüyorum. en yakın arkadaşlarımdan birinin kardeşi down sendromlu. anne baba evladımız diye aynı derece seviyor olabilir ama yarın öbür gün öldüklerinde ne olacak belli değil. arkadaşım desen kardeşi yüzünden evlenemedi. hem insanlar genetik zannedip, bu kızın da çocuğu böyle olursa diye istemiyorlar hem de biliyorlar ki o kardeş o kıza ömür boyu yük. anne baba göçüp gidince o bakacak, ilgilenecek. e her damat da evinde özürlü bir kayın birader istemez. yani bu işler aman evladımdır sakat da olsa doğururumla bitmiyor. o yüzden tüüüüm testlerimi de fazla fazla yaptırmaya niyetliyim.
bu arada zk gebe izlem 2den 9 ocağa randevu aldım. doktor nazan tarhan görünüyor. sen hangisine gitmiştin duygucum?
allah korusun gerçekten zor şeyler. teyzemin kızı down sendromlu.. gerçekten kolay değil ve teyzem ölürse diğer cocukları bile ne derece bakabilir bilemiyorum. bakacakları konusunda şüpheliyim. allah teyzeme uzun ömürler versinde baksın.
bütün testleri yapmak gerek... ihmal etmemek lazım.