valla canım anlattığın şeyler hep şüpheli şeyler. opudan sonraki gün kaç tane embriyon oldu sana neden bilgi verilmedi? transferden önce yine neden doğru dürüst embriyo sayısı ve hücre sayısı belirtilmedi. hatta sonradan bir de yalan söylendi? madem ilk gün o kadar embriyo oluştu, 2. günde neden birden hepsinin gelişimi durdu, sadece 1 tane kaldı, seni apar topar 2. gün transferine aldılar? çünkü 2. kalite olan embriyolar da kendi kendine bölünmesi durmadığı sürece 3. ve 5. güne kadar izleniyor. eğer hücre sayısı ümit vaat eden varsa yine donduruluyor. yani senin 5 ve 3 hücrelilerden 3. günde 7,8,9 hücreye çıkanı olsaydı 1. kalite sayılacak yine dondurulacaktı. ama hepsinin de gelişimi 2. günden durmuş ki imha etmişler. yani insan kendi kendine bunlar laboratuarda yanlış bir şey mi yaptı da bu kadar embriyoyla 3. güne bile gidemediler, kurtarabildikleri 1 tek embriyoyla seni palas pandaras üstelik de ohss'liyken transfere aldılar diye düşünüyor. yani yanlış anlama ama bunlar benim taaaa sen transfer olduğun günden beri sorularım. ama hani artık olan olmuş deyip dile getirmemeye çalıştım hep, yaranı da deşmek istemedim.
ha bundan sonrası için artık elden gelen bir şey yok. bir hata da yapmışlarsa belli ki ört bas edilmiş. elifin dediği gibi geleceğe bakacaksın. raporunu alıp, orayla ilişiğini kesip, başka bir yerde yoluna devam edeceksin. eurofertile zaten karar vermişsin ama istersen emre beyi ve istanbul tüpü de değerlendirebilirsin. elifin dediği gibi hem ücret düşük, hem sgk anlaşmaları var, yazılan her ekstra ilacı sgk ödüyor. tedavi olarak da, laboratuar olarak da başarılarına en büyük örnek benim. zeynep kamilin 36 yaşındasın, ilaçlara ne kadar cevap verirsin bilinmez, rezervin düşük, yumurtaların kalitesizdir senin, donmuşun olmaz dediği bana 1 transfer 2 donmuş elde ettiler. emre bey genel olarak hakikaten garantici bir protokol uyguluyor. kendimden sonra yolladığım 2 arkadaşım da şu an tedavideler, daha transferleri olmadı ama oldukça memnun gibiler. ama tabi eurofertile %100 karar verdim diyorsan hiç aklını bulandırmayayım.
canım benim de kafam karıştı o yüzden. eşim artık düşünme diyor:) opudan sonra telefonda bilgi verildi. yarıdan fazlası döllendi dendi ama transferden sonra kesinlikle bilgi vermediler. o kadar sıkıştırmama rağmen embriyolog içerde söyleyeceğiz diyordu sürekli. transferden önce de o kadar sancım vardı ki onu sormak o an için aklıma gelmedi. transferden sonra herkes çıkınca yanıma gelip 1 adet 4 hücreli 1. kalite embriyo transfer edildi. başka kaliteli embriyonuz kalmadığı için donduramadık. prosedür gereği 1.kalite olmayan embriyoları donduramıyoruz deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü o gün hastaneye geldiğimden beri herşey çok güzel. bölünmeleriniz çok iyi falan diyordu. neyse artık önümüze bakacağız. fertili tercih etme sebebim aslında embriyoskop. onun dışında fertil ve istanbul tüp arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. bakalım bir görüşeyim tekrar hangisi aklıma yatarsa artık.