Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhabalar, ben sizin durumunuzu anlayamadım. pkonuz var, yani fazla sayıda yumurta üretiyorsunuz ama bu yumurtalar gelişmiyor mu? iptal olan aşılamanız zaten 1. aşılama yapılmış gibi sayılıyor, geriye 1 aşılama kalıyor. bence durumunuz doktorların takdirinde. yumurtalarınızın durumu ve eşinizin durumu değerlendirilip 2. aşılama hiç denenmeden direkt tüpe karar verebilirler. ya da 1 aşılama daha deneyelim diyebilirler(yine iptal olursa 2 aşılama şartı gerçekleşmiş sayılır, tüpe gidilir) yani bence sorunuzu doktorunuza sorun.

cevap için teşekkürler canım benim evet pko var çok sayıd ayumurta var gelişmiyor iğneyle denedik geliliyordu ki eşimde sorun çıktığı için tedavi yarım kaldı malese.şimdi iptal olan aşılama 1.aşılamadan sayılıyorsa doktor bana kağıt verir herhalde . aslında benim kadın doğumcum eşinin bu değerleriyle aşılam aolmaz çünkü morfolojı %0 dedi tüpe yönlendirdi direk ama bu hastane rapor çıkartmıyor bende raporsuz tüp denemek istemiyorum çünkü 6000-7000 tl tutuyor. acaba hastane direk tüp bebek diye kağıt verse ve ben rapor çıkartabilirmiyim bu durumda ve raporu sskdan mı çıkartmak lazım çok soru sordum kusura bakma canım yaa merak ediyorum.hee eşim geçen ay doktoruna gitti doktoru vitamin verdi önümüzdeki ay tesleri tekrarlanacak:26:

bu konuda çok net bilgi veremem ama bizim tüp bebeğe üroloji doktoru karar verdi. erkek sorunu olduğu için. ama ondan dolayı vermeseydide yaşımdan dolayı yine tüp denecekti. siz ürolojiye gidin o karar verir.

cevap için sagol canım ürolojiye geçen ay gitti eşim vitamin verdi önümüzdeki ay tekrar test yaptırcak ben en iyisi eşime bir sordurtayım belki üroloji doktoru direk tüp diye bir yazı bir kağıt veriri belkid erapor çıkartır bizde ona sordurayım sagol canım

cevap için teşekkürler canım benim evet pko var çok sayıd ayumurta var gelişmiyor iğneyle denedik geliliyordu ki eşimde sorun çıktığı için tedavi yarım kaldı malese.şimdi iptal olan aşılama 1.aşılamadan sayılıyorsa doktor bana kağıt verir herhalde . aslında benim kadın doğumcum eşinin bu değerleriyle aşılam aolmaz çünkü morfolojı %0 dedi tüpe yönlendirdi direk ama bu hastane rapor çıkartmıyor bende raporsuz tüp denemek istemiyorum çünkü 6000-7000 tl tutuyor. acaba hastane direk tüp bebek diye kağıt verse ve ben rapor çıkartabilirmiyim bu durumda ve raporu sskdan mı çıkartmak lazım çok soru sordum kusura bakma canım yaa merak ediyorum.hee eşim geçen ay doktoruna gitti doktoru vitamin verdi önümüzdeki ay tesleri tekrarlanacak:26:

hayır canım rapor hastaneden çıkıyor. onlar gerekli tetkikleri yapıyorlar bir dosya açıp belgelerini sağlık bakanlığına yolluyorlar onaylanıyor yine hastaneden raporunu teslim alıyorsun. eğitim araştırma hastaneleri rapor çıkarmaya yetkili. bir de öyle doktorun bir kağıt vermesiyle rapor çıkmıyor. sürü sepet tahlil tetkik yapılıyor. eşinin sayısı ml'de 5 milyonun altındaysa direkt tüp raporu veriyorlar. sen nerede oturuyordun? bence en yakınındaki eğitim araştırma hastanesine başvurup işlemlerine başla. işlemler zaten 2 ay falan sürüyor ancak halledersin.

cevap için sagol canım ürolojiye geçen ay gitti eşim vitamin verdi önümüzdeki ay tekrar test yaptırcak ben en iyisi eşime bir sordurtayım belki üroloji doktoru direk tüp diye bir yazı bir kağıt veriri belkid erapor çıkartır bizde ona sordurayım sagol canım

hangi şehirdesin.. istanbulda isen zeynep kamil hastanesinde rapor çıkartılıyor. öyle her hastanede rapor çıkartılmıyor ne yazık ki. bizim gittiğimiz ürolog vitamin, otdan, böcekten medet ummayın diye kestirip atmıştı.. sizinki inşallah işe yarar.

hayır canım rapor hastaneden çıkıyor. onlar gerekli tetkikleri yapıyorlar bir dosya açıp belgelerini sağlık bakanlığına yolluyorlar onaylanıyor yine hastaneden raporunu teslim alıyorsun. eğitim araştırma hastaneleri rapor çıkarmaya yetkili. bir de öyle doktorun bir kağıt vermesiyle rapor çıkmıyor. sürü sepet tahlil tetkik yapılıyor. eşinin sayısı ml'de 5 milyonun altındaysa direkt tüp raporu veriyorlar. sen nerede oturuyordun? bence en yakınındaki eğitim araştırma hastanesine başvurup işlemlerine başla. işlemler zaten 2 ay falan sürüyor ancak halledersin.

cevap için sagol canım bana bağcılar devlet ve bakırköy devlet yakın o zaman önümüzdeki ay başlıyayım ben tedavıye.
1 sorum daha olcak bu rapor çıkınca kaç aşılam akaç tüp şansımız var 1 raporla 1 işlem mi yapılıyor

hangi şehirdesin.. istanbulda isen zeynep kamil hastanesinde rapor çıkartılıyor. öyle her hastanede rapor çıkartılmıyor ne yazık ki. bizim gittiğimiz ürolog vitamin, otdan, böcekten medet ummayın diye kestirip atmıştı.. sizinki inşallah işe yarar.

cevap için sagol canım benim bağcılardayım ben bakalım önümüzdeki ay görcez sonucu

cevap için sagol canım bana bağcılar devlet ve bakırköy devlet yakın o zaman önümüzdeki ay başlıyayım ben tedavıye.
1 sorum daha olcak bu rapor çıkınca kaç aşılam akaç tüp şansımız var 1 raporla 1 işlem mi yapılıyor

seni hayal kırıklığına uğratmak istemem ama bu söylediğin hastanelerde rapor alabileceğini sanmıyorum. ben kartal eğitim araştırma hastanesine gittim onlar bile vermediklerini söylediler. ama sen yinede bir sor. birşey kaybetmezsin.

1 rapor a bir işlem yapıyorsun.. ikincisi için yine rapor veriyorlar.

Üzüldüm ama napalım rabbimin takdiri kısmet değilmiş değerin tekrar yükselmesi gibi bir durum yok olsa bile sağlıksız bir gebelik olasığı yüksek zaten dengesiz artmıştı tam 2 katı olması gerekirken. İyiki genetik testlerimi yaptırmışım sonuçlar çıksın bundan sonra daha temkinli olunur. Negatif i direk alsam bu kadar üzülmezdim ama böyle içimde bişeyler kırılıyor kalbim parçalanıyor aklıma geldikçe gözlerim doluyor yine hevesim kursağımda kaldı..

Slm kızlar yarıdmlarınıza ihtiyacım var.ben 4,5 yıllık evliyim 3 yıldır çocuk istiyoruz olmuyor bend epko var eşimde de varikosel vardı amelıyat oldu 2,5 yıl oldu galıba ameliıyat olalı 2kez klomen kullandım yumurtlayamadım 3kez serophene kullandım 1de 20 mm oldu yumurtam 2 .9 mm kaldı geçen ay aşılama yaptırmaya karar verdik ve tedaviye gonal f ile başladık bu sola7 mm sağda 10 mm yumurtam oldu eşimden test istedi doktorum teste ileri hareketli yine 0 morfolojı 1sene önce %3 çıkmıştı geçen ay %0 diye aşılamam iptal oldu şimdi ben tüp bebek için direk rapor çıkartabilirmiyim yoksa 2aşılama yaptırmam şart mı yardımcı olursanız çok sevinirim:16:

eğer tedavilerini devlette olmadıysan ve şimdi devlete gidip rapor çıakrtarak yeiden başlamak istiyorsan. gideceğin hastanenin işleyişine bağlı. biz hepimiz zeynep kamilin hastalarıydık. çeşitli çeşitli rahatsızlıklarımız vardı. mesela bende rezerv sorunu vardı buna rağmen en az 2 aşılama şartı koştular bende 2 aşılama yaptırdım orada rapor çıkartarak. 2 side negatif olunca tüpe geçirdiler. ki geçenlerde rezerv sorunu olan başka bir bayan topiğe yazdı ona direkt tüp demişler.
ama en genel kuralı çok elzem bir rahatsızlık yoksa en az 2 aşıla yaptırmak zorundasın.zaten bunada bir çok tahlil tetkikin yapıldıktan sonra karar veriliyor. bu tahlillerin yapılması demek immonun dediği gibi 2-3 ayına mal olur. ve her aşılama ve her tüp için ayrı ayrı rapor çıkarmak gerekiyor mesela ben 2 aşılama 2 tüp yaptırdım toplamda 4 rapor çıkarttım ilaçlarımı indirimli alabilmek için.

bağcılarda oturuyormuşsun sana çok yakın olmamaklar birlikle zeytinburnu semiha şahir kadın ve doğum hast. hastanesine başvurabilirsin. ama tabi bu anlattıklarımız şemiha şakirde yada senin gitmeyi düşündüğün hastanelerde ne kadar geçerli olur bilemeyiz.

canm ikisine de sor. avrupa yakasında oturan bir arkadaş zeytinburnu dev hast'nden çıkardığını oldukça da hızlı çıktığını söylemişti. şimdi şöyle hangi hastanede rapor çıkartacaksanız en önce eşin ürolojiye gitsin. ürolog size önce aşılamamı deneyeceksiniz yoksa direkt tüp mü söylüyor ve eşine ona göre rapor veriyor. sen de ona göre kendi tetkiklerini yaptırıyorsun.(aşılama karar verirse daha az tetkik gerekiyor) aşılama derse 2 aşılama yaptırıp öyle tüp raporuna başvurabiliyorsun(senin zaten 1i yapılmış sayılıyor) tüpte de yine 2 kere hakkın var. istersen devlet hastanelerinde kulanabiliyorsun, istersen dışarıdaki anlaşmalı özellere gidebiliyorsun. ama devlette bile yapsan ilacı, hastane katkı payı 1500 lira falan tutuyor.

Üzüldüm ama napalım rabbimin takdiri kısmet değilmiş değerin tekrar yükselmesi gibi bir durum yok olsa bile sağlıksız bir gebelik olasığı yüksek zaten dengesiz artmıştı tam 2 katı olması gerekirken. İyiki genetik testlerimi yaptırmışım sonuçlar çıksın bundan sonra daha temkinli olunur. Negatif i direk alsam bu kadar üzülmezdim ama böyle içimde bişeyler kırılıyor kalbim parçalanıyor aklıma geldikçe gözlerim doluyor yine hevesim kursağımda kaldı..

elifcan herşeyin hayırlısı sağlıklı tas tamam olsun ama geç olsun böyle düşün ve derin bir nefes. alalh başa daha kötülerini vermesin. direkt negatif alsaydında bu kadar üzülürdün emin ol. hem daha aslanlar gibi bir bebeğin daha var. geç olsun ama 1 defa olsun. emin ol seninde yüüzn gülecek. sanıyormusunki bizler havalarda uçuyoruz. görüyorsun işte her anımız her dakkamız tedirginlik içinde geçiyor ve doğuma kadarda böyle olacak. maalesefki bizim bebeklerimiz göbeklerime konmuş olsa bile doğuma kadar yine zorlu geliyorlar. allah daha beterinden saklasın. havalar bu ara iyi kafanı dağıtman için fırsatlar iyi. hatta sana tavsiyem eşinle birlikte cumadan çıkıp pazar dönüşlü hafta sonu tatili yapın mesela uludağ yada kartepede kayak. yada yeşilliği bol olan bir yer. hem bu yaz tüpten sebep tatile çıkamadın en azından kış tatili yapıp kafa dağıtabilirsiniz. senin eşin cmtesi çalışmıyor bence değerlendir.

elifim allah sabrını verir inşallah. üzülmemek elde değilki, benim donmuşlarım kalmadığında bile çok üzülüp ağlamıştım. dediğin gibi birşey olumlu olup sonrasında olmayınca insan daha büyük hayal kırıklığı yaşayıp daha çok üzülüyor. biz ikiz düşünmüyorken bile ikiz olacağını öğrenip sonradan kalp atışlarını duymayınca yine çoook üzüldük. ama kaderimizde ne varsa onu yaşayacaz.. şükredelimki bir donmuşun daha var. inşallah o tutar ve bütün heveslerini onda yaşarsın.

Kızlar değerim 82 den 72 ye düşmüş biyokimyasal gebelik geçiriyomuşum -
Alev hnm ilaçları bırakın cuma günü testi tekrarlayın sıfırlanana kadar takip edicez 1 hafta içinde adet kanamanız gelir dedi. Yıkıldım. Çok üzgünüm.

elifcim ne diyeceğimi bilemiyorum inan. çok üzüldüm. değer 50 nin üzerinde çıktığı zaman kimyasal gebelik olma ihtimali düşük diye biliyordum. aslında hcg ye çok güvenmemek lazım. benim bebeğim yaşamamasına rağmen hcg normal sağlıklı bir gebelikte olduğu gibi haftalarca artmıştı. bu artış bir ay boyunca çok düzenli devam etti. 65.000 leri buldu. ki o zaman bebek yaşamıyordu. bu da doktorları yanıltmıştı. bakarsın yarın artar değerin hiç belli olmaz. olmasa da bir tane donmuş bebeğin var çok şükür. ki sana 6 hücreli olanı transfer etmişler sanırım. diğerinde şansının daha yüksek olduğuna inanıyorum ben. fazla beklemeden bir ay sonra onu transfer ederler. bu arada sende belki histeroskopi yaptırmayı düşünürsün. elifcim rabbim dağına göre kar verirmiş. sen güçlüsün. bunu da kısa sürede atlatacağına inanıyorum ben. allah sabır versin canım. bakarsın yarın süpriz yapar minik bebeğin. dua ediyorum senin için.

ay yok canım ben de merak ediyordum, uzun uzun anlattığın iyi olmuş. bir de biliyorsun ben emre beyi burada övdüm durdum o yüzden az biraz da olsa kendimi sorumlu hissettim onu seçmende. (içine sinmese elbette seçmezdin ama ne bileyim işte)sen merkezin kalabalık olduğuna bakma. ben de ne zaman gitsem anacık babacık, ama her şey tıkır tıkır işliyor. hani çok hasta var diye bir ilgisizlikleri, aceleye getirmeleri falan asla olmuyor. emre bey de daima gerektiği kadar zaman verir. sorularını falan cevaplamadan asla göndermez. zaten sen sormasan da bol bol anlatır. dediğin gibi tedaviye dair pek kesin konuşmaz. sanırım tedaviye başlayıp yumurta gelişimini gördükçe de protokolü şekillendiriyor. daima senin de fikrini alır, her aşamada içini rahatlatır, moralini yükseltmek için elinden geleni de yapar. tabi zk'deki hart hurt doktorlardan sonra bana o kadar aşırı olumlu bir doktor gelmişti ki, bir ara şüpheye bile düşmüştüm, bende kesin kötü bir şey var da bu adam söylemiyor diye:))))) laboratuarları da bence gayet iyi. ben kimle konuşsam çok çok rezerv sorunlu olmadığı sürece daima dondurulmuşları olmuş. pkolu bir arkadaş 1 transfer 5 dondurulmuşu olduğunu bile söyledi. bende de rezerv srounu varken 9 yumurtada 3 tane 1. kalite embriyo elde etmeleri bir başarıdır.
bakalım inşallah ohss'siz başarılı bir tedavi geçirirsin, tez zamanda sen de hamilelik haberini verirsin. belki sen de gebelik kontrollerine orada devam edersin de birlikte gider geliriz:))))

canım neden öyle düşünüyorsun. senin fikrin yorumlarında yardımcı oldu tabii karar vermeme, ama içime sinmese kesinlikle tercih etmezdim. bi kere çok ilgilendi. adamın eline dosyayı verir vermez şöyle olmuş şunu yaparız bunu yaparız diye sıralamaya başladı. söyledikleri aklıma yatınca hiç tereddüt etmedim. diğer topikte pco lu bir arkadaşın da orada 18 adet donmuşu olmuştu. bunlarda etkili oldu tabii karar vermemde. inşallah bu kez ohss siz rahat bir tedavi geçiririm en azından. olsun da tabii bende isterim seninle birlikte devam etmek:)

eğer tedavilerini devlette olmadıysan ve şimdi devlete gidip rapor çıakrtarak yeiden başlamak istiyorsan. gideceğin hastanenin işleyişine bağlı. biz hepimiz zeynep kamilin hastalarıydık. çeşitli çeşitli rahatsızlıklarımız vardı. mesela bende rezerv sorunu vardı buna rağmen en az 2 aşılama şartı koştular bende 2 aşılama yaptırdım orada rapor çıkartarak. 2 side negatif olunca tüpe geçirdiler. ki geçenlerde rezerv sorunu olan başka bir bayan topiğe yazdı ona direkt tüp demişler.
ama en genel kuralı çok elzem bir rahatsızlık yoksa en az 2 aşıla yaptırmak zorundasın.zaten bunada bir çok tahlil tetkikin yapıldıktan sonra karar veriliyor. bu tahlillerin yapılması demek immonun dediği gibi 2-3 ayına mal olur. ve her aşılama ve her tüp için ayrı ayrı rapor çıkarmak gerekiyor mesela ben 2 aşılama 2 tüp yaptırdım toplamda 4 rapor çıkarttım ilaçlarımı indirimli alabilmek için.

bağcılarda oturuyormuşsun sana çok yakın olmamaklar birlikle zeytinburnu semiha şahir kadın ve doğum hast. hastanesine başvurabilirsin. ama tabi bu anlattıklarımız şemiha şakirde yada senin gitmeyi düşündüğün hastanelerde ne kadar geçerli olur bilemeyiz.

bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim çok sagol bu konularda yniyim çalıştığım için izin problemım olduğu için hep özele gittim.yardımların için sagol canım ben bir hastane araştırayım o zaman zeynep kamıl çok uzak bana destek için sagol :16:

canm ikisine de sor. avrupa yakasında oturan bir arkadaş zeytinburnu dev hast'nden çıkardığını oldukça da hızlı çıktığını söylemişti. şimdi şöyle hangi hastanede rapor çıkartacaksanız en önce eşin ürolojiye gitsin. ürolog size önce aşılamamı deneyeceksiniz yoksa direkt tüp mü söylüyor ve eşine ona göre rapor veriyor. sen de ona göre kendi tetkiklerini yaptırıyorsun.(aşılama karar verirse daha az tetkik gerekiyor) aşılama derse 2 aşılama yaptırıp öyle tüp raporuna başvurabiliyorsun(senin zaten 1i yapılmış sayılıyor) tüpte de yine 2 kere hakkın var. istersen devlet hastanelerinde kulanabiliyorsun, istersen dışarıdaki anlaşmalı özellere gidebiliyorsun. ama devlette bile yapsan ilacı, hastane katkı payı 1500 lira falan tutuyor.

bütün sorularıma bıkmadan usanmadan cevp yazdığın için çok ama çok teşekkür ederim allah razı olsun o zaman ben zeytinburnu nu bir araştırayım canım ve direk eşimi göndereyim duruma göre yola devam ederiz artık sagol canım :)

kızlar öğleden sonra emre beye gittim. bebik 10+1 görünüyordu. geriden giderken şimdi de 4 gün öne geçmiş. böyle kolları, bacakları çıkmış, kıpır kıpırdı:)))) kalp atışları falan da güm gümdü. kalbi gayet sağlıklı ve gelişimi de çok iyi dedi emre bey. öğlen annem geldi, onu hava alanından alıp doktora geçmiştik. annemi görseniz ağzı kulaklarındaydı. eşimin de bütün yol boyunca etekleri zil çalıyordu.
emre bey, sebze yiyemiyorum diye bana bir multi vitamin verdi. karaciğerdeki enzim yükselmesi kesin oksapardan ama 10 gün sonra bir daha ölçtürün ona göre düşünelim dedi. sanırım ilacı kesmeyecek hatta başta düşündüğümüzden de uzun bir süre devam edilecek ama belki gün aşırıya düşürecek. 2 hafta sonrasına randevu vermedi onun yerine 2li test için başka bir doktora(perinatoloji uzmanı) gidecekmişim. hatta 2li testte belki cinsiyeti de belli olabilirmiş:)))

kızlar öğleden sonra emre beye gittim. bebik 10+1 görünüyordu. geriden giderken şimdi de 4 gün öne geçmiş. böyle kolları, bacakları çıkmış, kıpır kıpırdı:)))) kalp atışları falan da güm gümdü. kalbi gayet sağlıklı ve gelişimi de çok iyi dedi emre bey. öğlen annem geldi, onu hava alanından alıp doktora geçmiştik. annemi görseniz ağzı kulaklarındaydı. eşimin de bütün yol boyunca etekleri zil çalıyordu.
emre bey, sebze yiyemiyorum diye bana bir multi vitamin verdi. karaciğerdeki enzim yükselmesi kesin oksapardan ama 10 gün sonra bir daha ölçtürün ona göre düşünelim dedi. sanırım ilacı kesmeyecek hatta başta düşündüğümüzden de uzun bir süre devam edilecek ama belki gün aşırıya düşürecek. 2 hafta sonrasına randevu vermedi onun yerine 2li test için başka bir doktora(perinatoloji uzmanı) gidecekmişim. hatta 2li testte belki cinsiyeti de belli olabilirmiş:)))

ne güzel haberler bunlar. inşallah 2li testi de sorunsuz atlatırsınız. 2li testte çkan hcg değeri 50 nin üstündeyse kız altındaysa erkek oluyormuş genelde:)

maşallah bebişe. inş sağlıkla büyür nevincim. annen gelmiş gözün aydın doğumdan sonra epeyce yanına kalır gitmez gibime geliyor:)) ee bu torun sevgisi ne de olsa:) ikili testte cinsiyet belli olur diyenler var ama benim soktorum bişey demedi bende sormadım malum aklım testte olduğu için gerek görmedim. birde yanılma payı çok oluyor 1 kere söylesin kesin söylesin istiyorum. mesela halamın kızıda hamile ona 2,5-3 aylıkken erkeğe benziyor demiş. şimdi 5. ayına girdi kız demiş. o da bir sonraki gidişinde sorcakmış kızmı erkekmi karar ver ona göre hazırlıklara başlıycam diycekmiş::)) yani ben böyle olmasını istemiyorum ya kız desin ya erkek. boş boşuna heveslendirmesin. yeni doktor randevunu aldınmı bende 2 hafta sonrası olsada şimdiden al yer bulunmuyor maalesef ben 1 ay sonrasına alıyorum sağ olsun çok yoğun kapalı gişe oynuyorum şimdiden al randevunu diyor 1 ay sonrasına.

birde aklıma geldi acaba yaşım ileri olmasada perinatologta muayene olmak dahamı iyidir. hani bugüne kadar beni hiç o şekilde yönlendirmedi hani riskli bir durum yoktu heralde ondan. ama aklımada takılmıyor değil.

sonaydan ses yok heralde ağrıları arttı ve rapor aldı sanırım. allah yardımcısı olsun. bebekleri korusun inşallah.

Dün sürekli girip çıktım, bişey yazmış olabilir misin diye ama yok. kimsecikler yazmamıştı... nevincim inan o kadar sevindim ki, anneninki gibi benimde ağzım kulaklarma vardı :) hep böyle güzel haberler verelim birbirimize...
ben transferden bu yana multivitamin kullanıyorum.. aslında kan sulandırıcı hariç bütün ilaçları gün aşırıya düşürmeyi bende çok istiyorum :) ne güzel, bebeğinin gelişimi maşallah, allah nazarlardan saklasın iyi. ikilli test tarihinde yaklaştı. inşallah ordada sorun çıkmaz. bende cumartesi günü doktora gidecem. benimki yaklaşık 10 günde bir çağırıyor. eşimde sakın 3 hafta derse kabul etme.. en fazla 15 günde bir gidelim diyor :)) nevincim şu kan sulandırıcın hiç fındık gibi top haline geldi mi? benimki geçen akşamki öyle oldu. burdaki hemşireye indim olabilir korkma dedi.

Back
X