Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bende geçen hafta evdeydim ama sağ olsun öksürük bırakmadıki 2 göz yumayım. başımı koyuyordum bir gıdık hemen kalkıyordum birde vücut direncim çok kötü değildi ayakta durabilmek için azımı boş bırakmadım. hem yedim bişeyler. o sebepten hastaydım ama yatak döşek yatamadım öksürürmekten:(

artık nolursa olsun yarın tetanoza gidicem yaptırmaya.

inşallah biran önce tamamen geçer de rahatlarsın. bende çok yiyorum valla. ne zamandır hiç tartılmıyorum 2/3 kilo almış olabilirim. yiyeylimki bünyemiz güçlensin, hastalanmayalım :)
tetenozda inşallah yan etki yapmaz, ebe kolunda biraz ağrı olabilir demişti ama çok şükür öyle rahatsız eden bir ağrı sızı olmadı.

inşallah biran önce tamamen geçer de rahatlarsın. bende çok yiyorum valla. ne zamandır hiç tartılmıyorum 2/3 kilo almış olabilirim. yiyeylimki bünyemiz güçlensin, hastalanmayalım :)
tetenozda inşallah yan etki yapmaz, ebe kolunda biraz ağrı olabilir demişti ama çok şükür öyle rahatsız eden bir ağrı sızı olmadı.
valla sabah beri boğazımda gene karıncalanma var:(( korkupta hastalığıda çekmek istemiyorum ama. tekrarlamasından korkuyorum:((( yarın bişey olmaz inşallahta aşımı olabilirim.

aa benim kaynana durur mu? devamlı beni gıcık etcek bir şeyler yapıyor da artık ben anlatırken siz bıktınız diye anlatmıyorum. bu arada senle benzer şeyler yaşamışız. yalnız benimki her gün arıyor bu ara. 25 dakikadan önce de kapatmak bilmiyor. hem de bazen günde 2-3 defa arayıp her zamanki gibi kendi çocukluğu, oğlunun çocukluğu, eski kocaları, şusu busu alakasız şeyler anlatıp anlatıp içimi şişiriyor. telefonu açmazsam bu sefer daha beter arıyor, seni merak ettim diyor. ulan sanki yaşlı insanım da evde başıma bir şey gelcek, ölüvercem falan... bu aramaları o kadar darltmaya başladı ki, artık kurtulmak için resmen yalan atar hale geldim. sizlerin isimlerini bile alet ettim, dışarıda arkadaşım duyguyla buluştum, elifle çay içiyoruz falan diye o an aklıma kimin ismi gelirse söylüyorum. neyse bu geçen cuma yine beni aradı, eşim de geç gelcekti kendime yemek hazırlıyordum, e iyi sonra konuşuruz dedi kapattı. sonra ertesi gün gittik hemen beni eşime şikayet etti. dün gece aradım yemek hazırlıyordu sonra işi bitince beni aramadı diye. ay bir sinirlendim! yine de iyice kırılmasın diye kendimi tuttum, işin içine kendi annemi de kattım, "annem de sen de çok arıyorsunuz, devamlı kendinizi anlatıyorsunuz, sıkılıyorum konuşmak istemiyorum bu ara, kimse kusura bakmasın" dedim. bu bir bozuldu yüzü müzü değişti ama ses etmedi. sonra dün akşam 7 gibi yine aradı, eşime aç kendin konuş dedim, eşim de açmadı. telefon çaldı çaldı kapandı. sonra gece 9 gibi aradı, aman aman beni ne şikayet, aradım nevin ev telefonunu açmadı diye. eşim de "ben işten geldim dışarı çıktık yoktuk" falan dedi ama sanırım yemedi. ben de sinirlendim, kibarca söyledim anlamadı, söyle görüşmek istemiyorum dedim. ama tabi eşim de kıyıp böyle diyemedi:))
bu ara bir de kayın validemin durup durup "ben torunuma bir sürü şey almak istiyorum ama siz aldırtmıyorsunuz" deyip durmasına illetim. her lafın başı bu. ona da patladım patlıcam. olayın özü de şu, benim annem gidip gidip kendi kendine kıyafetler, bebek nevresimleri falan alıp duruyor. ama k.validem illa biz onu alalım çıkartalım istiyor. gittiğimiz yerlerde de ya koskoca çocuk şeyleri bakıp bakıp bunu al şunu al diye akıl veriyor yani kendi elini cebine atmıyor ya da mesela yatak alayım deyip teşhir ürünü defolu şeyler falan gösteriyor. ulan zaten bağdat caddesine yürüme mesafesinde evi var. çıksın ne istiyorsa alsın. ama yoook oynamaya gönlü olmayan gelin yerim dar dermiş ya... ctesi buna daha kundak şeklinde havlulardan almadım, istersen onu sen al dedim aaaa bir baktım yarım saat sonra eşimin yengesiyle konuşurken ona söylüyor. kadıncağız telefonda ben de bir şeyler almak istiyorum demiş, havlusu eksik havlu al diyor. böyle iki yüzlü bir kadın işte...
bir de bu aralar h.içi neden ona gitmiyormuşum diye takık. halbuki sadece kendine dinleyici arıyor, neden gideyim, başımı şişiriyor duruyor. ayrıca o kadar hasta oldum, tamam aradı sordu ama onun dışında en ufak bir şey yaptı mı? ilk 2 gün eşim bana baktı, 3. gün eşim de ateşlendi, kalktım hasta hasta, çorbamı da çeşit çeşit yemeğimi de yaptım, evi havalandırdım, hastalık iyice yayılmasın diye tuvaleti falan dezenfekte ettim, çarşafları değiştirdim. taaa akşamüstü 6 dan sonra beni aramış, sana yayla çorbası yapayım getireyim diyor. bütün gün 2 hasta yatıyoruz, zaten bu saate kadar aç oturcak halimiz yok, ben yaptım her şeyi, hem gelme virüs sana da bulaşır dedim kapadım. şükür taaa akşam vakti getirceği çorbaya muhtaç değilim. hem 1 çorbayla mı doycaz anlamıyorum ki. o en son böyle hasta olduğunda ben ona tencere tencere yemeği daha öğlenden taşıdım. hiç bilmiyorsa benden öğrenseydi ama nerdeee...

okudukça bile sinirleniyor insan. 15 günde bir bile konuşmak bana çok geliyor. ne anlatacam yaa, yatıp susup dinlenmek istiyorum yani. allah size sabır versin valla. ben birine gıcık olursam duygu gibi bitmez o sinir harbim :)) sabredin az kaldı, çocuk doğarsa o yoğunluğun koşturmacanın içine düşmek istemezler, gelmeleride aramalarıda syrekleşir. hem kısın telefon sesini çocuk zor uyudu sesten uyanmasın diye fişten çektik dersiniz :) bahaneleriniz çoğalır.

valla sabah beri boğazımda gene karıncalanma var:(( korkupta hastalığıda çekmek istemiyorum ama. tekrarlamasından korkuyorum:((( yarın bişey olmaz inşallahta aşımı olabilirim.

Allah korusun, daha geçmeden yine başlamasın. evi sık sık havalandır, eşinde hastaysa birbirinize çok yaklaşmayın :)) birde bolca limon falan ye. ben günde yarım limon kadar yiyorum, kanı sulandırıyor, kansızlığa iyi geliyor ve idrar yollarını da temizliyor :)

yok be ne sıkılcaz sadece anlatarak kendimi tekrar tekrar sinir ediyoruz olan bize oluyor :)) benimkide cuma aradı açmadım. ama öyle aramaz sürekli 40 yılda bir artık eşim telde ne kadar abarttıysa evde hasta yatak döşek yatıyor işe bile gidemiyor diye abarttmıştı oda öylesine aramıştır yani. yoksa içinden geldiği için değil. valla bu ara görmeden gıcığım hele onların lafını edince deli oluyorum olsun onlar ana baba anaya babaya küsülürmü onlar bize kızsada biz aramak zorundayız deyip fitil ediyor beni. bende madem bu kadar hayırlı evlatsın allah sana neden hemen çocuk vermedi diyorum verdi ya diyor k.çını yırttıktan sonra verdi onuda sen yapmadın doktor yaptı diyorum:)) sen ne konuştuğunu bilmiyon diyor babası doktrmu şimdi ozman ben gideyim diyor. bu ara yoktan yere öylesine öfke patlaması varki eşime diyorumki söyle anana doğumuma gelmesin gidicekse memleketine gitsin benim için beklemesin boşuna bacına söyle oda gelmesin rahat bir doğum geçirmek istiyorum diğer geline gittik buna gitmezsek laf etmesin diye boşuna gelmesinler , gelmezlerse çokdaha memnun olurum dedim. olmaz herkes gelcek gşitcek biz sevgiyle karşılıycaz onları sonra zaten kimse olmıycak yanımızda diyor mübarek başıma sevgi pıtırdığı oldu. istemiyorum ya dedim anlaşılan bununa ben söyliycem illa gene beni kötü etcen dedim. ama gariptir istemiyorum onları yanımda şovmenler nolcak. senin kaynananın sık sık aramasına gene iyi tahammül ediyorsun düşün benimki 40 yılda bir arar ve ben yok yere görmeden bile gıcık olurum sen valla bence şuan için gayet iyi durumdasın. ama sendede kabahat var açıkça desene onu alcam bunu alcam diyorsun ben tamam şunu al dediğimde millete yıkıyorsun ayıp deilmi senden bişey istemdim kendin zorluyon bari böyle numaralar yapma desene. sende de hiç cesaret yok. ben bir ara aile ortamında demiştim yüzüne herkeste vardı. biz seninle uyuyamışıyor anlaşamıyoruz kafalarımız bir değil birbirimiz sevmiyoruz dedim :)))) bana ne ya benmi düşüncem kırılcak üzülcek. onlar beni kırarken hiç düşünüyolarmı. aşırı ayrımcılar adalet duyguları yok. benim yapımdada adil olsun başımı kessin vardır. böyle yaptıklarında da yanaşasım gelmiyor.

ay aynen aradığım sözcüğü söylemişin; şovmenlik!!!! bizimki de hep bir şov telaşında ben de ona sinir oluyorum. yani bir şey içinden geliyorsa yaparsın. kimseye reklamını da etmezsin. ben ona ne yapıyorsam öyle yapıyorum. o benden bir şey istemeden, kendi insanlığımdan dolayı yapıp sonra da onu yaptım bunu yaptım diye bana zorla müteşekkir kalsın gibilerinden konuşmuyorum. yok yapmıcaksa da yapmasın zaten ondan bir şey bekleyen yok. hani daha çok gölge etme başka ihsan eylemem modundayım. ama bunda hep bir şov, sanki yapacakmış gibi laflar söyleniyor söyleniyor gerisi yok... onu yapayım bunu yapayım konuş konuş sonra tıs yok....

fakat allah için ben hasta olunca, hastanede öyle serumlar falan bağlanınca benimki epey telaş etti. hoş bana değil bebeğe bir şey olacak diye korkmuştur ya, o gece resmen aklı çıktı. bu bebeği gerçekten çok istiyor. durup durup 70inden sonra torun sevinci yaşattın bana senden allah razı olsun deyip deyip duruyor. ben de o yüzden korkaklıktan değil, kadının bir evladı ölmüş, geriye bir tane kalmış, torun desen bir tane olmuş ama hiç o sevinci yaşayamamış, şimdi ilk defa yaşayacak diye hadi o kadar da üstüne gitmeyeyim diyorum. yoksa senin gibi görümcem, kayın biraderim falan olsa belki daha rahat olurum. yani düşünsene kadın ölse cenazesini ben kaldırcam, okumasını, mevlidini ben yapcam, eşimle benden başka kimse yok ki, kızgınlıkla daha ağır konuşup küssem ne yazar? ha aralarda ufak ufak ayar çekmem gerekiyor başka... bir de eşim senin eşin kadar anneci değil. sen boşver o yaşta kadına biraz da bunak gözüyle bakcan, ki annem zaten gençliğinden delidir, ciddiye alma deyip beni iyi sakinleştiriyor. kendisi de benim ailemle özellikle de annemle haşır neşir oldukça kendi annesini daha zor çeker oldu zaten.

okudukça bile sinirleniyor insan. 15 günde bir bile konuşmak bana çok geliyor. ne anlatacam yaa, yatıp susup dinlenmek istiyorum yani. allah size sabır versin valla. ben birine gıcık olursam duygu gibi bitmez o sinir harbim :)) sabredin az kaldı, çocuk doğarsa o yoğunluğun koşturmacanın içine düşmek istemezler, gelmeleride aramalarıda syrekleşir. hem kısın telefon sesini çocuk zor uyudu sesten uyanmasın diye fişten çektik dersiniz :) bahaneleriniz çoğalır.

vay kurnazzzzzz:))) çocuk uyuyor bahanesi hiç aklıma gelmezdi valla:))))
valla bizimki kendine eğlence arıyor çocuk doğdu mu temelli arar. şimdiden bile aramalarına bahane hep bebek. açıp açıp bebek ne yapıyor diye soruyor. ulan bebek karnımda zaten ne yapsın. 30 cm kapalı alanda yaşıyor işte, yani sana ne anlatayım. iyi diyorum hemen arkasından başlıyor kendi anlatmaya.bense telefonun öbür ucunda hep hı hı diyen kişi. mesela geçen perşembe akşamı yemin ederim en az 15 dakika kabızlık sorununu anlattı. bilmem kaç gündür tuvalete çıkmamış, onu içmiş, bunu içmiş, doktora gitmiş, doktor fitil vermiş tüüüm ayrıntısını anlat anlat içimi kaldırdı. aynı gün sabah yine yarım saat eve gelen temizlikçi kadını şikayet etti. kardeşim bana ne, beğenmiyorsan memnun değilsen alma sonuçta değil mi? bunlar dışında popüler konular: eşimi nasıl doğurduğunun tüm ayrıntısı, çocukluğunda büyük adada geçen yazlar, kendisinin çocukken yemek seçen bir çocuk olduğu için zafiyet geçirmesi, orta ve lise anıları, ilk evliliğinde nişan elbisesi seçimi falan şeklinde sürüüüüüp gidiyor.
bazen diyorum ki acaba ben az anlatan biri olduğum için mi böyle oluyor? hani o arayınca hemen ben mi başlasam bir şeyler anlatmaya, gerçi o zaman da beni dinlemiyor yine kendi konuşuyor yani o da boş... bir de salak salak benim evde sıkıldığıma dair kendini inandırmış durumda. sözde beni eğliyor böyle. hani benim de evimde kendi işim gücüm var, onun dışında da dediğin gibi yatıp susup dinlenmek istediğimi bir türlü anlatamadım.

Son düzenleme:
Allah korusun, daha geçmeden yine başlamasın. evi sık sık havalandır, eşinde hastaysa birbirinize çok yaklaşmayın :)) birde bolca limon falan ye. ben günde yarım limon kadar yiyorum, kanı sulandırıyor, kansızlığa iyi geliyor ve idrar yollarını da temizliyor :)

evet aslında evin adam akıllı havalandırıp tüm gün çam pencerenin açık olamsı gerek ama akşam eve gittikten sonrada açılmıyorki camlar. ne yapsam diye düşünüyorum çünkü belli ki gitmeden geri geliyor:(

ay aynen aradığım sözcüğü söylemişin; şovmenlik!!!! bizimki de hep bir şov telaşında ben de ona sinir oluyorum. yani bir şey içinden geliyorsa yaparsın. kimseye reklamını da etmezsin. ben ona ne yapıyorsam öyle yapıyorum. o benden bir şey istemeden, kendi insanlığımdan dolayı yapıp sonra da onu yaptım bunu yaptım diye bana zorla müteşekkir kalsın gibilerinden konuşmuyorum. yok yapmıcaksa da yapmasın zaten ondan bir şey bekleyen yok. hani daha çok gölge etme başka ihsan eylemem modundayım. ama bunda hep bir şov, sanki yapacakmış gibi laflar söyleniyor söyleniyor gerisi yok... onu yapayım bunu yapayım konuş konuş sonra tıs yok....

fakat allah için ben hasta olunca, hastanede öyle serumlar falan bağlanınca benimki epey telaş etti. hoş bana değil bebeğe bir şey olacak diye korkmuştur ya, o gece resmen aklı çıktı. bu bebeği gerçekten çok istiyor. durup durup 70inden sonra torun sevinci yaşattın bana senden allah razı olsun deyip deyip duruyor. ben de o yüzden korkaklıktan değil, kadının bir evladı ölmüş, geriye bir tane kalmış, torun desen bir tane olmuş ama hiç o sevinci yaşayamamış, şimdi ilk defa yaşayacak diye hadi o kadar da üstüne gitmeyeyim diyorum. yoksa senin gibi görümcem, kayın biraderim falan olsa belki daha rahat olurum. yani düşünsene kadın ölse cenazesini ben kaldırcam, okumasını, mevlidini ben yapcam, eşimle benden başka kimse yok ki, kızgınlıkla daha ağır konuşup küssem ne yazar? ha aralarda ufak ufak ayar çekmem gerekiyor başka... bir de eşim senin eşin kadar anneci değil. sen boşver o yaşta kadına biraz da bunak gözüyle bakcan, ki annem zaten gençliğinden delidir, ciddiye alma deyip beni iyi sakinleştiriyor. kendisi de benim ailemle özellikle de annemle haşır neşir oldukça kendi annesini daha zor çeker oldu zaten.

sende haklısın tek çocuk olunca birazda insanın eli kolu bağlanır. bişey olduğunda ben gidip sevgili kızı damadı ve diğer sevgili oğlu ve geliniyle gezsin bize ne ihtiyacı var deyip işin içinden çıkabiliyorum. aslında benim bu kadar takıntı haline getirmemdeki sebep eşimin ailesine düşkünlüğü o da umursamaz olsa bende tınlamamda o üstlerine düştükçe ben sinir oluyorum. mesela annesi hep beni ve kocamı suçlar siz insanlara yanaşmıyosunuz sen küçüksün sen arıycan abini, kuzenin senden küçük sen büyüksün sen arayıp sorcan diye emirler verip kendini beynine göre hep eşimi ve biizm aileyi suçlu görüyor. ona neyse istediğimizi arar istediğimize gideriz. mesela geçen haftalar dizi izliyordum eşimde ben annemi arıycam dedi git içerde ara burda 2 saat lak lak yapcan dedim. gitti epey zman oldu baktım bağınıyor hal hatır etmek için aradı sözde laf lafı açmış tam 40 dak. telde kavga ettiler. sonra sinirlenip üzülüp evdeki soğuk şarabı içti birde gidip sigara alıp 1 dalda ondan içömiş noldu hastalandı ve bana bulaştırdı. dedim bir erkek anasıyla bu kadar uzun uzadıya konuşmaz dedikodu yapmayın dedim sen sen konu açıyon anan niye konuşuyor. yeminde annem hasta deme dedim güya kalp ameliyatı olmuş ama 40 dakk senle kavga etmesi ne demek dedim. ben annemle böyle kavgaya girişsem ben zman hastayım senle uğraşamam der teli kapatır yüzüme dedim helei dedikodu asla yapmaz. bazen senin kısa ven et konuşmana imreniyorum dedi. haah dedim bu küser anasına bir süre aramaz. ulan aradan 3 gün geçti geçmedi arayım dedi. haah ara ara işte anana düşünme fırsatı verme acaba ben oğluma cidden haksızlıkmı ediyorum diye düşünsün ama nerde sen kavga et ertesine ararsan oda seni suçlamaya devam eder dedim. olsun anaya babaya küsülmez onlar kızsada kovsada biz arıycaz gene diyor. ölürmüsün öldürürmüsün. bak o gün sinirinden soğuk şarp içip kendini hasta etti benide kim gelip 1 tas çorba verdi bize. paşa ilaç içebiliyor benimde g...m 3,5 atıyor genemi hasta olcam diye :((( gelde ailesini sev.

valla bizimki kendine eğlence arıyor çocuk doğdu mu temelli arar. şimdiden bile aramalarına bahane hep bebek. açıp açıp bebek ne yapıyor diye soruyor. ulan bebek karnımda zaten ne yapsın. 30 cm kapalı alanda yaşıyor işte, yani sana ne anlatayım. iyi diyorum hemen arkasından başlıyor kendi anlatmaya.bense telefonun öbür ucunda hep hı hı diyen kişi. mesela geçen perşembe akşamı yemin ederim en az 15 dakika kabızlık sorununu anlattı. bilmem kaç gündür tuvalete çıkmamış, onu içmiş, bunu içmiş, doktora gitmiş, doktor fitil vermiş tüüüm ayrıntısını anlat anlat içimi kaldırdı. aynı gün sabah yine yarım saat eve gelen temizlikçi kadını şikayet etti. kardeşim bana ne, beğenmiyorsan memnun değilsen alma sonuçta değil mi? bunlar dışında popüler konular: eşimi nasıl doğurduğunun tüm ayrıntısı, çocukluğunda büyük adada geçen yazlar, kendisinin çocukken yemek seçen bir çocuk olduğu için zafiyet geçirmesi, orta ve lise anıları, ilk evliliğinde nişan elbisesi seçimi falan şeklinde sürüüüüüp gidiyor.
bazen diyorum ki acaba ben az anlatan biri olduğum için mi böyle oluyor? hani o arayınca hemen ben mi başlasam bir şeyler anlatmaya, gerçi o zaman da beni dinlemiyor yine kendi konuşuyor yani o da boş... bir de salak salak benim evde sıkıldığıma dair kendini inandırmış durumda. sözde beni eğliyor böyle. hani benim de evimde kendi işim gücüm var, onun dışında da dediğin gibi yatıp susup dinlenmek istediğimi bir türlü anlatamadım.
ee ne tabi çocuk olunca öyle dersin işte. ama bu defa artık sürekli sizde olur çıkmaz sizden bir odada ona açarsınız :))) bacım aynen benimkide öyle geçen gittiğimizdede ertesi gün kolonoskopiye gitcekmişte yeemk yemiyormuş. oğlu hatyırdıur neden gitcen diyor. valla söylemesi ayıptır popomda bir ağrı vardı dedi. zaten poposu meşhurdu orasındaki ağrıları hiiç bitmez. habire poposu ağrır durur. ben sormuyorum daha doğrusu yüzüne dahi bakmıyorum yani göz temasım sıfır:) dolayısıyla öyle bişey anlatımıyor bana. ama oğlu bilerek konuşturuyor eee anne sonra yaa . noldu peki gibi konuşmasını destekleyici kelimeler kullanınca onada bahane anlatırda anlatır. bilmem ne köyünde yağtığı öğretmenlik, bilmem çocukluğunu çok kalabalık bir ailede geçirdiğini ve çok mutlu çocukluk yaşadığını. kaznalarla yemek piştiğini. okuma konusunda kendisinin öncülük ettiğini. ne kadar sormasan dnlemesemde o gene anlatır. yani karşısında resmen bir duvarım. hani yerine göre duvar bile çatırdar bende tık yok :))))

evet aslında evin adam akıllı havalandırıp tüm gün çam pencerenin açık olamsı gerek ama akşam eve gittikten sonrada açılmıyorki camlar. ne yapsam diye düşünüyorum çünkü belli ki gitmeden geri geliyor:(

sende haklısın tek çocuk olunca birazda insanın eli kolu bağlanır. bişey olduğunda ben gidip sevgili kızı damadı ve diğer sevgili oğlu ve geliniyle gezsin bize ne ihtiyacı var deyip işin içinden çıkabiliyorum. aslında benim bu kadar takıntı haline getirmemdeki sebep eşimin ailesine düşkünlüğü o da umursamaz olsa bende tınlamamda o üstlerine düştükçe ben sinir oluyorum. mesela annesi hep beni ve kocamı suçlar siz insanlara yanaşmıyosunuz sen küçüksün sen arıycan abini, kuzenin senden küçük sen büyüksün sen arayıp sorcan diye emirler verip kendini beynine göre hep eşimi ve biizm aileyi suçlu görüyor. ona neyse istediğimizi arar istediğimize gideriz. mesela geçen haftalar dizi izliyordum eşimde ben annemi arıycam dedi git içerde ara burda 2 saat lak lak yapcan dedim. gitti epey zman oldu baktım bağınıyor hal hatır etmek için aradı sözde laf lafı açmış tam 40 dak. telde kavga ettiler. sonra sinirlenip üzülüp evdeki soğuk şarabı içti birde gidip sigara alıp 1 dalda ondan içömiş noldu hastalandı ve bana bulaştırdı. dedim bir erkek anasıyla bu kadar uzun uzadıya konuşmaz dedikodu yapmayın dedim sen sen konu açıyon anan niye konuşuyor. yeminde annem hasta deme dedim güya kalp ameliyatı olmuş ama 40 dakk senle kavga etmesi ne demek dedim. ben annemle böyle kavgaya girişsem ben zman hastayım senle uğraşamam der teli kapatır yüzüme dedim helei dedikodu asla yapmaz. bazen senin kısa ven et konuşmana imreniyorum dedi. haah dedim bu küser anasına bir süre aramaz. ulan aradan 3 gün geçti geçmedi arayım dedi. haah ara ara işte anana düşünme fırsatı verme acaba ben oğluma cidden haksızlıkmı ediyorum diye düşünsün ama nerde sen kavga et ertesine ararsan oda seni suçlamaya devam eder dedim. olsun anaya babaya küsülmez onlar kızsada kovsada biz arıycaz gene diyor. ölürmüsün öldürürmüsün. bak o gün sinirinden soğuk şarp içip kendini hasta etti benide kim gelip 1 tas çorba verdi bize. paşa ilaç içebiliyor benimde g...m 3,5 atıyor genemi hasta olcam diye :((( gelde ailesini sev.

valla benim kocam seninki gibi kardeşleri falan olcak anasını ayda bir falan ancak arar, gider... kendi diyor ben bıktım, sen mi bıkmıcan haklısın diye... bazen de "benim en büyük bahtsızlığım ablamın ölmesi, o ölmeseydi ona tebelleş olur bizi rahat bırakırdı" der. gerçi kızınla da yaşarken hep bir küs bir barışıkmışlar. hatta bir keresinde 2-3 sene küs kaldıkları falan olmuş, keza kaynanamın bir tek erkek kardeşi var, onla da 5-6 sene küs kalmışlar. yani bizimkini kendi evladı, kardeşi çekememiş küsmüş anla yani nasıl birisi. mümkün olsa arada bizimle de küser ama temelli yalnız kalırım korkusundan küsemiyor. biliyor ki ben bir inat edersem de artık cenazesine giderim. telefonda numarasını gördükmü hani kızgın demir gibi kimse eline almak istemiyor. iki saat sen aç sen aç oluyoruz. üstelik ben yetmiyorum annemi bile ararken ararken şişirmiş. geçende o bile "beni ikide bir arıyor, saatlerce konuşuyor sıkıldım artık, sokakta oluyorum, evde iş yapıyor oluyorum hiç anlamıyor" dedi. zaten eskiden kayın validene iyi davran falan derdi artık o bile demiyor. aman bu kadının çenesi çekilmez, üstelik de hep ben ben diye konuşuyor, kendini övüp duruyor, sen yine iyi çekiyorsun, elalem olsa neler yapar diyor.

senin kocan da anasıyla o kadar konuşcak şeyi nerden buluyor anlamıyorum. bir de ben öyle yok sen küçüksün muhabbetlerini hiç sevmem. büyük küçük fark etmez insanları 1-2-3 ararım ama onlar beni dönüp de bir kere aramıyorsa son olur bir daha aramayıveririm. ayrıca benden büyük diye kimsenin bana saygısızlık yapmaya da hakkı yok. herkes edebinle davransın.

kızlar kaynatmışsınız hepsini okudum vallahi işiniz çok zor biz hiç böyle değiliz ya ondan baha tuhaf geliyor. kaynanam aricak açmicam ve de geri dönmicem ne mümkün :) ama kavgalı olsam yada geçinemesem mecbur bende yapardım. özlemişler dün kaynanam bugün de görümcem aradı. herzaman da iyi geçinemiyoruz kızdığım şeyler de var ama yine de sizinkilerin yanında deve de kulak bizimkiler. ben tedavi sürecinde çok agresif olduğum için herşeyi abartırdım kendi annem bile kızmıştı. yine de kimsenin öz anası gibi olmaz 9 ay evini kim silip süpürecek onu düşünmez yine evinin kadını sensin. işe güce bulaşacaklarını hiç sanmam. ben de annemle dönücektim eve evimi toparlasın diye ama şimdiden anası gelip yapıyor nasıl olsa dedirtmek istemiyorum hem kocam da alışmasın anamın rahatına hamilelik ilerleyince daha çok lazım olacağı günler olacak. kocama sildiricem gidince camları evi süpürüyor zaten ben de temiz balkona çamaşır asarım yada eve asarım kaç günde kurursa kurusun banane yormicam kendimi. 1-2 ay sadece süpürge yapsam ev batmaz heralde.
ilk transferimde görümcem le kaynanam ziyarete gelmişlerdi görümcem sofra hazırlarken dayanamamış ön balkonumu akıtmıştı geldikçe ona da yaptırırım :D

bu arada bugün nasıl bir halsizlik ve miğde bulantısı. bulantı demeyelim de içim kıyılıyor gibi oluyor sanki miğdem hep boş gibi ama şişkinliğim var Allahtan kabız değilim özel bişey de kullanmıyorum 2 kez çıkıyorum bazen bebiş bozmadı düzenimi zaten hep düzenliydi :)
ben yarın tam 5 haftalık hamile olucam :nazar: şaka gibi:emir_bebek:

selam arkadaşlar topiğinizin ismine binaen bir sorum olacaktı. zeynep kamil hastanesine avrupa yakasından en kolay nasıl giderim? bile var mı aacaba?

merhaba arkadaslar
beni hatırladınızmı bilmiyorum ama benim raporum cıktı adetime yetişti yani onu haber vermek istedim.ilaclarımıda bugun aldım zor buldum puregon 300ıu bizim burdaki eczanelerde yoktu tekrar zk oraya gittim ve orda buldum.yardımlarınız için tesekkur ederim.insallah evlatlarınızı saglıklı kucagınıza alırsınız banada dua edin.hamilelerin duası tutarmıs.:16:

selam arkadaşlar topiğinizin ismine binaen bir sorum olacaktı. zeynep kamil hastanesine avrupa yakasından en kolay nasıl giderim? bile var mı aacaba?

ben onunden kadıkoy taksim otobusunu gecerken gördum.ama sen internetden zeynep kamil duragına bak hangileri geciyor diye ben öyle yapmıstım.gerci anadolu yakasındayım ama neyse inş.yardımcı olabilmisimdir.

mecidiyeköy den 500 no lu arabaların geçtiğini duymuştum canım. deniz yoluyla da ulaşabilirsin köprü trafiği olduğu zaman.

merhaba arkadaslar
beni hatırladınızmı bilmiyorum ama benim raporum cıktı adetime yetişti yani onu haber vermek istedim.ilaclarımıda bugun aldım zor buldum puregon 300ıu bizim burdaki eczanelerde yoktu tekrar zk oraya gittim ve orda buldum.yardımlarınız için tesekkur ederim.insallah evlatlarınızı saglıklı kucagınıza alırsınız banada dua edin.hamilelerin duası tutarmıs.:16:

hayırlı olsun canım çok sevindim aşılamalaramı başlıyorsun sen şimdi yoksa direk tüp bebek mi?
ilaçlarını her daim hastanenin ordaki eczanelerden al. aldığın zaman tarihlerine bak kutuları açık olmasın. söylemişlerdir ama puregon soğuk zincire gerek duyulan bir ilaç. yanında taşıman gerektiğinde buz kalıbı ile taşı. çatlatma iğneni de buz dolabında muhafaza et. hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.

kızlar kaynatmışsınız hepsini okudum vallahi işiniz çok zor biz hiç böyle değiliz ya ondan baha tuhaf geliyor. kaynanam aricak açmicam ve de geri dönmicem ne mümkün :) ama kavgalı olsam yada geçinemesem mecbur bende yapardım. özlemişler dün kaynanam bugün de görümcem aradı. herzaman da iyi geçinemiyoruz kızdığım şeyler de var ama yine de sizinkilerin yanında deve de kulak bizimkiler. ben tedavi sürecinde çok agresif olduğum için herşeyi abartırdım kendi annem bile kızmıştı. yine de kimsenin öz anası gibi olmaz 9 ay evini kim silip süpürecek onu düşünmez yine evinin kadını sensin. işe güce bulaşacaklarını hiç sanmam. ben de annemle dönücektim eve evimi toparlasın diye ama şimdiden anası gelip yapıyor nasıl olsa dedirtmek istemiyorum hem kocam da alışmasın anamın rahatına hamilelik ilerleyince daha çok lazım olacağı günler olacak. kocama sildiricem gidince camları evi süpürüyor zaten ben de temiz balkona çamaşır asarım yada eve asarım kaç günde kurursa kurusun banane yormicam kendimi. 1-2 ay sadece süpürge yapsam ev batmaz heralde.
ilk transferimde görümcem le kaynanam ziyarete gelmişlerdi görümcem sofra hazırlarken dayanamamış ön balkonumu akıtmıştı geldikçe ona da yaptırırım :D

bu arada bugün nasıl bir halsizlik ve miğde bulantısı. bulantı demeyelim de içim kıyılıyor gibi oluyor sanki miğdem hep boş gibi ama şişkinliğim var Allahtan kabız değilim özel bişey de kullanmıyorum 2 kez çıkıyorum bazen bebiş bozmadı düzenimi zaten hep düzenliydi :)

elifcim, sen geçenlerde de dedin ya kayın validemle, görümcem beni yatırdı ilgileniyorlar nasıl özendim anlatamam. elbette hani insanın kendi öz ailesi gibi olmaz ama ben de çok isterdim şöyle candan bir kaynanam olsun kocamın kardeşleri olsun gidelim gelelim görüşelim her şeyde bir birimize iyi kötü destek olalım ama nerdeeee....
halsizlik ve az az bulantıların sürme ihtimaline hazırlıklı ol. ben ilk aylarda hep yorgun gibiydim devamlı uyumak istiyordum. bulantılarım da daha ilk günlerden başlamıştı. sen de az ve sık yemeye, midenin hiç boş kalmamasına gayret et.
inşallah 5. ayını, hatta çocuğunun 5. yaşını da görürüz.

mecidiyeköy den 500 no lu arabaların geçtiğini duymuştum canım. deniz yoluyla da ulaşabilirsin köprü trafiği olduğu zaman.

hayırlı olsun canım çok sevindim aşılamalaramı başlıyorsun sen şimdi yoksa direk tüp bebek mi?
ilaçlarını her daim hastanenin ordaki eczanelerden al. aldığın zaman tarihlerine bak kutuları açık olmasın. söylemişlerdir ama puregon soğuk zincire gerek duyulan bir ilaç. yanında taşıman gerektiğinde buz kalıbı ile taşı. çatlatma iğneni de buz dolabında muhafaza et. hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.
sagol asılama olcak galiba 2 tane sonra tüp bebek ilacları dolaba koydum.çatlatma ignesi 2 defa vurulmustum ama asılama ilk kısmet artık pek heveslenmıyorum.biran önce atlatayım da tüp e gideyim diyorum onuda sizin dediginiz gibi yapcam burda rapor alıp özelde yaptırcam hersey için sagolun.

ya arada geçmiş geçmişte kalmış, onları çok hatırlayıp duygu karmaşası yaşama falan de.. ben telefonu 2 dk tutmaya bile yoruluyorum. genelde telefonda kısa ve öz konuşurum. konuşmak istemediğime nefes nefese açıyorum, işin mi vardı ay öylesine aramıştım diyorlar, yada ben açıkça valla konuşacak halim bile yok diyorum ve kısa kesiyoruz :) yoksa kaç yıl önceki nişan elbisesini dinleyemem :)

ELİFİM İNSANIN KENDİ ANASI GİBİ ELBETTE OLAMAZLAR AMA EN AZINDAN kötü olup can sıkmasınlar :)... bence süpürge bile açma, eşin açsın. sen hiç yorma kendini. yavaş yavaş başlar bulantılar. benim çok olmadı allahtan. ilk başlarda böyle hafif hafif oldu sonra geçti. inşallah seninde kolay geçer. her hafta bitiminde insan mutlu oluyor yaa :)

merhaba arkadaslar

hayırlı olsun, inşallah güzel haberlerini de alırız.

ee ne tabi çocuk olunca öyle dersin işte. ama bu defa artık sürekli sizde olur çıkmaz sizden bir odada ona açarsınız :))) bacım aynen benimkide öyle geçen gittiğimizdede ertesi gün kolonoskopiye gitcekmişte yeemk yemiyormuş. oğlu hatyırdıur neden gitcen diyor. valla söylemesi ayıptır popomda bir ağrı vardı dedi. zaten poposu meşhurdu orasındaki ağrıları hiiç bitmez. habire poposu ağrır durur. ben sormuyorum daha doğrusu yüzüne dahi bakmıyorum yani göz temasım sıfır:) dolayısıyla öyle bişey anlatımıyor bana. ama oğlu bilerek konuşturuyor eee anne sonra yaa . noldu peki gibi konuşmasını destekleyici kelimeler kullanınca onada bahane anlatırda anlatır. bilmem ne köyünde yağtığı öğretmenlik, bilmem çocukluğunu çok kalabalık bir ailede geçirdiğini ve çok mutlu çocukluk yaşadığını. kaznalarla yemek piştiğini. okuma konusunda kendisinin öncülük ettiğini. ne kadar sormasan dnlemesemde o gene anlatır. yani karşısında resmen bir duvarım. hani yerine göre duvar bile çatırdar bende tık yok :))))

ay o popodaki sorunları ben de evlendiğimden beri dinliyorum. bir de biz katiyen hiç bir şeyi anlatsın diye cesaretlendirmiyoruz. hatta bunu anlatmıştın diyoruz yine de anlatıyor. bence bunların böyle olmalarının sebebi kendilerine hayran olmaları. o kadar hayranlar ki sadece kendilerinden konuşmak istiyorlar. acayip bir egoları var. bir de katiyen karşılarındaki kişiyi dinlemek, olur ya eskaza bir derdini anlatırsa ortak olup canlarını sıkmak istemiyorlar. mesela biz eşimle doktor doktor gezip, devamlı sizin normal yolla çocuğunuz olmaz sözünü duyup da kahrolurken bile kadın bir kere canını sıkmadı. derdimi sıkıntımı tek bir kere bile şöyle can kulağıyla dinlemedi.

Back
X