Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
valla ben dondurma faslını açalı çok oldu, hiç aklıma gelmedi böyle düşünen biri olabilir mi diye :)))

bu arada dün doktora gittim. 21+4 olması gerekirken 23 bitti görünüyor dolayısıyla doğumda 14 ağustosa geliyormuş. bebek 10 gün kadar önde, dr. anne zayıf ama bebeği iyi maşallah dedi. elifim saçın kesimi onu etkilemiyor demekki :)))
duygucum git kestir kendini daha iyi ve tazelenmiş hissedeceksin :)

benimde canım bir ara çok çekti ama bebeğin beyni donar diye yemedimm:))) şaka bir yana hasta olduğum sırada sürekli çekti ama yersem ölrüüm korkusuyla yiyemedim artık çok sıcak olamdan yemem heralde yani buda doğumdn sonraya denk gelir gibi:)

sizin bebelerin ne aceesi var yahu bi an evvel gelmeey çalışıyolar bu gidişle benle birlikte doğuracaksnız. hani benim 25 temmuz görünüyor eğer o zama kadar gidebilirsek eminimki birlikte doğum yaparız sen ve nevinle birlikte.

gidicem kesitirmeye kuyaför evin yan binasında yemek yap evi düzenler hamur aç banyo yap derken yoruldum az dinlenip giderim kestirmeye.

yok ya eşim öyle saçıma başıma karışmaz sadece her kısa modeller olduğu için bırak birazda uzun kalsın demişti. kısa dedimde tabiki seninki kadarda değil. hiç belimin ortasına falan gelmemişti.

valla inanmam bak senin böyle olduğuna. seni hep işten eve evden ie miskin hayal ediyorum. h.sonu antalyaya gitmeni düşünemiyorum:)) bende evlendim üzerime ölü toprağı serpildi diyorum. eskiden ne yorulma ne üşenme ne isteksizlik hatta ne can var köpek canımıdır nedir bi günü düşüp klacaksın bi yerlerde diyordum kendime evlendim hizaya geldim :))

he vallah kutlama yemek içmek şak şak işleri için yaratılmışlar bir yandan iyi bir yandan bazı şeyleri yeri ve zamanı var dyorum. hani gamsız olmak gerekiyorda:) belki zamanla benzerim onlara ama hiiiç gelece kvaad etmiyorum 5 yıl oldum aynı benim :))

ya ben pasta börek çörek yapcaktım eşim illa cumartesi dedi. bende hayır bu akşam dedim. yani gitmiycez ama ben gene dayanamadım kalkıp açma yaptım. hadi gelinde hep birlkte 5 çayında içelim. yazık değilmi emeğime sizle yiyelim bari :))

kızlar ben karar verdim bu pasta börek işine gircem övünmek gibi olmasın açmalar çok güzel görünüyor hani tadına bakmadım ama görüntü güzel gibi umarım tadıda öyledir. canınız çekmesinde aman günaha girmeyim sonra :(

kadında uzun saç güzel oluyor gerçekten.

lenn valla yıllarca hafta sonları sırt çantam sırtımdan inmedi benim, her hafta sonu bir şehirde... arkadaşlarım şaşırırdı ama seviyordum gezmeyi, tatili... ne zaman eşimle tanıştım duruldum, evcimen biri oluverdim :)) demekki eskiden mutluluğu gezip tozmada arıyormuşum, kocayla olunca hiç ihtiyaç duymadım hatta ben eskiden nasıl gidiyormuşum diyorum :)

yok yok sen kolay kolay benzeyemezsin onlara, bunca koskoca 5 yıl yola gelmediysen artık çok zor :)) ellerine sağlık, açmayı afiyetle yiyin. bizim yerimizede yiyin :))

duygucum daha önce ben de anlatmıştım, kayın validem 74 yaşında halen daha herkesleri toplayıp, pastalar kesip mumlar üflüyor doğum gününde.eni konu hediye falan da bekler almazsan küser.(ha o bana daha tek bir doğum günümde dahi bir şey almamıştır başka) kadın böyle şeylere ne hevesli anlatamam. o yüzden sizinkilere hiiiç şaşmıyorum. sana da hamilelik bir iyilik getirmiş galiba. benim tanıdığım duygu öyle onu bunu yapıp k.validesine gitmezdi:)))) ama iyi düşünmüşün, planladığın gibi kısa yoldan atlatırsın inşallah.

duygucum daha önce ben de anlatmıştım, kayın validem 74 yaşında halen daha herkesleri toplayıp, pastalar kesip mumlar üflüyor doğum gününde.eni konu hediye falan da bekler almazsan küser.(ha o bana daha tek bir doğum günümde dahi bir şey almamıştır başka) kadın böyle şeylere ne hevesli anlatamam. o yüzden sizinkilere hiiiç şaşmıyorum. sana da hamilelik bir iyilik getirmiş galiba. benim tanıdığım duygu öyle onu bunu yapıp k.validesine gitmezdi:)))) ama iyi düşünmüşün, planladığın gibi kısa yoldan atlatırsın inşallah.

yok kız önceden de arada sırada yapıp giderdik hani bazı şeylerin önünü kesmek açısından demkki hiç konusu oolmadı. bu defaki eşimin d.gün diyeydi ama paşamız cmtesi dedi bende inada bindirdim gitmiycem ben onun derdini biliyorum yarın gidecekki elki kardeşleride gelir yada ne bilim hani ailecek arkamda iş çevirip toplayabilirler milleti. bu zevki tattırmıycam onlara niahahhah yaşasın kötülük:)))

kadında uzun saç güzel oluyor gerçekten.

lenn valla yıllarca hafta sonları sırt çantam sırtımdan inmedi benim, her hafta sonu bir şehirde... arkadaşlarım şaşırırdı ama seviyordum gezmeyi, tatili... ne zaman eşimle tanıştım duruldum, evcimen biri oluverdim :)) demekki eskiden mutluluğu gezip tozmada arıyormuşum, kocayla olunca hiç ihtiyaç duymadım hatta ben eskiden nasıl gidiyormuşum diyorum :)

yok yok sen kolay kolay benzeyemezsin onlara, bunca koskoca 5 yıl yola gelmediysen artık çok zor :)) ellerine sağlık, açmayı afiyetle yiyin. bizim yerimizede yiyin :))

ah ahhh o sırt çantası benimde sırtıma yapışık vaziyetteydi. hatta kaplumbağa gibi evim sırtımda gezerdim makyaj malz. ekstra giyimler kitaplarım vs. hani olaki akşam eve gitmezsem yetek kıyafet bulunsun yanımda:) bende evlendim ev kızı oldum. bu iş babama yaradı başıma bi iş gelcek diye ödü kopuyordu adamcağızın :) hatat ben akaşm 10 da eve gidince oo oğluş aliş hoşgeldin erkencisin diye alay ederdi . ama ben keyfi gezmezdim tiyatroda oluyordum dersten geliyordum genelde yani bir amaç uğruna sokaklardaydım :)

valla ben dondurma faslını açalı çok oldu, hiç aklıma gelmedi böyle düşünen biri olabilir mi diye :)))

bu arada dün doktora gittim. 21+4 olması gerekirken 23 bitti görünüyor dolayısıyla doğumda 14 ağustosa geliyormuş. bebek 10 gün kadar önde, dr. anne zayıf ama bebeği iyi maşallah dedi. elifim saçın kesimi onu etkilemiyor demekki :)))
duygucum git kestir kendini daha iyi ve tazelenmiş hissedeceksin :)

sonaycım ben de çarşamba günü kontrole gidiyorum ne çıkcak bakalım. fakat senle ben bu gidişle gününden biraz önce doğurcaz galiba.
bitkisel boya olayı bana da çok yalan geliyor. benim saçlarım daha 20lerimde beyazlamaya başladı. hani bembeyaz değil ama aralarda çok var. o yüzden bir çözüm yolu bulmak zorundayım. olmadı araştırcam amonyağı en az boya çeşidi hangisiyse onu alıp boyatcam.

elifim inan seni çok iyi anlayabiliyorum. insanın içi rahat etmiyor. şimdi kendi dğerlerime baktım 7+4 iken kalp atışına 80 yazmışım !!! halbuki internette 120/160 lardan bahsediliyordu. bende çok üzülmüştüm. 10 gün sonraki kontrolde yani 9 hafta bitiminde 120 olmuş. yani taa o hafta kalp atışı çoğalmış. kendi değerlerime bakınca senin için rahatladım. demekki o zamanlarda zayıf oluyor elifim. bak yarınada bişey kalmadı allahın izniyle duyup sende rahatlarsın :)
yeni baştan başlamaları düşünüp şimdiden kendini üzme bakimm :(

Gerçekten mi sonaycan :) yani atım hızı başta yavaşolabiliyor demekki. Yazarmı ultrason resminde ben devlet hastanesinde girdim ya belki yazmaz keseme 44 mm yazıyo bir de 6w4d yazıyo ama eve gidince yine bakıcam dışardayım şuan.

Kizlar neguzel hepiniz hamilesiniz ve bebekleriniz hakkinda konusuyorsunuz. Z.k 1 tup bebek denememi 10 nisanda yaptirdim ve buyuk olasikla tutmadi.. Simdi ikinci hakkimi kyllanmak icin ne kadar beklemem gerekli ve ekonom8k olarak beni sarsmayacak hastaneve doktor olarak bana nereyi onerirsiniz.ilkinci tup denemesi icin sadece kurul ve konseye raporlarini almam yeterlimi.Yoksa tum islemleri bastanmi yaptirmam lazim....

Kizlar neguzel hepiniz hamilesiniz ve bebekleriniz hakkinda konusuyorsunuz. Z.k 1 tup bebek denememi 10 nisanda yaptirdim ve buyuk olasikla tutmadi.. Simdi ikinci hakkimi kyllanmak icin ne kadar beklemem gerekli ve ekonom8k olarak beni sarsmayacak hastaneve doktor olarak bana nereyi onerirsiniz.ilkinci tup denemesi icin sadece kurul ve konseye raporlarini almam yeterlimi.Yoksa tum islemleri bastanmi yaptirmam lazim....

Canım her anım korkuyla geçiyo benim de kaybım var senin gibi neden ümitsizsin daha sonucun belli olmadan? Belki tutar biz hiçbirimiz zk da aşılama ile hamile kalamadık ama sen kalmıştın belki yine kalırsın. Ama olmazsa da 1 adet dönemi bekleyip diğer adetinde gidip sadece kan verip dosyanı kurula sokuyorsun rapor çıkınca hemen başlayabilirsin sadece 2 ay ara vermiş olursun. Ben eurofertile 1500 tl + 300 tl embrio dondurma + 500 tl embriyoskop ve muayne parası dahil 2500 tl ödedim ilaçlaım da 700 tuttu. İstanbul tüp bebek daha uygun 750 tl mi ne alıyolarmış hastalardan ayrıca ben tüm reçetelerimi yani sonradan yazılan hepsini cebimden aldım şstanbul tüp de onlar da sgk dan alınıyor baya uyguna geliyor. Düşün bence ama 22 nisan da sonucunu yaz bize belki de hiç gerek kalmaz. Bu arada donmuşun kaldı mı kaç yumurtan toplandı transfer edilen kaç hücreliydi?

arkadaşım eğer maddi durumun sıkışıksa raporla en düşük fiyat istanbul tüpte. yılbaşından önce 760 lira tedavi masrafı 40 lira da tahlili osu busu verdim yani 800 liraya işim bitti. (tabi ayrıca ilaç aldım, onu zeynep kamilde de yaptırsan aynı paraya alcan sonuçta) transfer sırasında verilen progesterondu, östrojen bantıydı, şuydu buydu ilaçlarım da sgk'lı alındı. eşinde problem varsa ve imci cihazı kullanılırsa bu tedavi ücretinin içinde. hamile kalırsan keseyi ve kalp atışını görmeye gittiğinde de ultrasona para almıyorlar.
ayrıca tedavi öncesi ben bir ön görüşme yapmak istiyorum dersen ondan da para alınmıyor.
benim doktorum emre karatekelioğluydu. kendim tek denemede hamile kaldım. yine benden sonra tavsiyemle giden 5 ayrı kişi de hep orada tek denemede hamile kaldı. verdiğin paraya kıyaslarsan, sana olan ilgileri, hijyen koşulları, opu ve transferde yatırdıkları odalar, laboratuarları her şeyleri hakikaten iyi. bir tek embriyoskop cihazları yok.

Son düzenleme:
Canım her anım korkuyla geçiyo benim de kaybım var senin gibi neden ümitsizsin daha sonucun belli olmadan? Belki tutar biz hiçbirimiz zk da aşılama ile hamile kalamadık ama sen kalmıştın belki yine kalırsın. Ama olmazsa da 1 adet dönemi bekleyip diğer adetinde gidip sadece kan verip dosyanı kurula sokuyorsun rapor çıkınca hemen başlayabilirsin sadece 2 ay ara vermiş olursun. Ben eurofertile 1500 tl + 300 tl embrio dondurma + 500 tl embriyoskop ve muayne parası dahil 2500 tl ödedim ilaçlaım da 700 tuttu. İstanbul tüp bebek daha uygun 750 tl mi ne alıyolarmış hastalardan ayrıca ben tüm reçetelerimi yani sonradan yazılan hepsini cebimden aldım şstanbul tüp de onlar da sgk dan alınıyor baya uyguna geliyor. Düşün bence ama 22 nisan da sonucunu yaz bize belki de hiç gerek kalmaz. Bu arada donmuşun kaldı mı kaç yumurtan toplandı transfer edilen kaç hücreliydi?

Tesekkurler canim.Yas 37 olunca etrafinda herkezin 2 tane 3 tane cocugu olunca zaman kaybetmek istemiyor artik. 7 yumurtadan 4 du dolucikti 3 dollendi 2 transfer ettiler gerikalan 1 taneyide az adet oldu icin dondurmuyorlarmis imha ettiler...Ben z.k da yasadiklarimi tekrar yasamak istemiyorum. Ameliyathanede transfer yeride dokuluyor.Lagim kokuyor heryer.

arkadaşım eğer maddi durumun sıkışıksa raporla en düşük fiyat istanbul tüpte. yılbaşından önce 760 lira tedavi masrafı 40 lira da tahlili osu busu verdim yani 800 liraya işim bitti. (tabi ayrıca ilaç aldım, onu zeynep kamilde de yaptırsan aynı paraya alcan sonuçta) transfer sırasında verilen progesterondu, östrojen bantıydı, şuydu buydu ilaçlarım da sgk'lı alındı. eşinde problem varsa ve imci cihazı kullanılırsa bu tedavi ücretinin içinde. hamile kalırsan keseyi ve kalp atışını görmeye gittiğinde de ultrasona para almıyorlar.
ayrıca tedavi öncesi ben bir ön görüşme yapmak istiyorum dersen ondan da para alınmıyor.
benim doktorum emre karatekelioğluydu. kendim tek denemede hamile kaldım. yine benden sonra tavsiyemle giden 5 ayrı kişi de hep orada tek denemede hamile kaldı. verdiğin paraya kıyaslarsan, sana olan ilgileri, hijyen koşulları, opu ve transferde yatırdıkları odalar, laboratuarları her şeyleri hakikaten iyi. bir tek embriyoskop cihazları yok.

Merhaba,

Kanda degerime baktırdım 2 altında çıkmış degerim. Çok zaman kaybetmek istemiyorum. Sizde benim ruh halimi anlamışsınızdır artık. İstanbul tüpü arayıp görüştüm. SGK lı olarak 642+ilk görüşme için 150 TL istediler. İlaçlarda 900 TL civarı tutar dediler. Benım bu denemede mutlaka başarıya ulaşmam lazım. Birdaha ne zaman deneye bilirim bilemiyorum. Senin doktorunuda sordum ordaymış hala. Eşimle gidip görüşmeyi istiyoruz.Sonay adlı bir arkadaş daha vardı o nerede yaptırmıştı ve kaçliraya hatırlıyormusunuz ? Bahçeci gurubunuda aradım fulyada sgk geçmiyor 7.000-7.500 fiyat veriyorlar. umutta sgk geçiyor 2.000 +ilaçlar için fiyat veriyorlar. ne dersiniz kızlar. hepside baları oranlarının %50 civarında oldugunu söylüyorlar. Haziran gibi bende tedaviye başlamak istiyorum...

Tesekkurler canim.Yas 37 olunca etrafinda herkezin 2 tane 3 tane cocugu olunca zaman kaybetmek istemiyor artik. 7 yumurtadan 4 du dolucikti 3 dollendi 2 transfer ettiler gerikalan 1 taneyide az adet oldu icin dondurmuyorlarmis imha ettiler...Ben z.k da yasadiklarimi tekrar yasamak istemiyorum. Ameliyathanede transfer yeride dokuluyor.Lagim kokuyor heryer.

Üzülme herşeyde bir hayır vardır sanırım biz seni uyardığımızda çoltan reçeteni yazdırmıştın 1 embriyo zaten bebek olabiliyor imha edilmesi yazık olmuş biz şartları biliyoruz zaten olması şans tamamen yani olanların. Ama yaşın 36 olsa da burdaki arkadaşlarımızın biri 36 biri 39 yaşında umut hep var en geç haziran da başlarsın tedaviye Allah en kısa zamanda sana da nasip etsin.

Kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok ben doktordan geldim yazayım dedim. Gittik medikal e zaten ilk jinekoloğumdu beni görünce çok sevindi gebeliğimi tedavi sürecini vs.. Konuştuk . Dosyamı tahlillerimi inceledi güzelce yaklaşık 15 dk sürdü amma da çok baktı:) kayıt altına aldı bilgileri vs.. Sonrasında 3 gün önce vajinal bakıldı kalp atışları göründü deyince ben bugün muayne etmeyelim o zaman dedi. Ben de zayıf göründüğünü söyledi doktor tedirginim 6+4 çıktı dedim çok normal daha çok küçük dedi sonra da karından bakalım o zaman dedi. İdrara da sıkışık değildim ama göründü bizim minik kalbi atıyor canavar gibi dedi :) gayet güzel dedi çok normal dedi. Şimdilik ölçüm yapmadı 1 hafta sonra tekrar çağırdı o zaman yaparız ölçümlerini dedi.
Folbiole ek olarak B12 yazdı ilaçları konuştuk iğne için kendine eziyet etme fitil ile aynı zaten artık yerleşmiş kas içine oluyor iğne dedi. Vajinal fitil cilde direk temas ediyor daha etkili dedi ama benim ilaçlar konusundaki takıntımı görünce sana bırakıyorum dedi 12 haftalığa kadar mümkün değil iğne kullanamazsın dedi hem yazık sana da dedi ben şikayetçi değilim dayanabildiğim kadar dayanırım dedim. Tamam biraz düşün dedi güzel ilgilendi memnun kaldım artık ona devam edicem. 50 tl muayne ücreti. Şimdilik tahlil istemedi. Bu arada kayıt yaptırırken şeker yüklemesine gelen bir kızdan 17 tl aldılar:) öğrenmiş olduk heryerde uygun demekki.
Benden haberler böyle eve geldim içim bir nebze daha rahat ama korkular bitmez dikkat etmeye devam Allah kucağımıza almayo nasip etsin.

Canım eurofertile ile görüştüm altunızadede yerleri. Benim evime de yakın. sgk anlaşmamız var dendi.1500 tl fiyat verdiler + ilaçlar. ilk muayene içinde 118 tl ayrıca yazdıkları tüm reçetelerin sgk dan karşılandıgını ilettiler. Bende kanpırtılaşması oldugu için doguma kadar kullanmam gerekiyor. Aşılama da 800+ ilaçlar. Şimdi ilk tüpten 3 kutu ilacım var 1 kez daha aşılamamı denesem yoksa direk tüp mü ... Çok kararsızım...

Canım eurofertile ile görüştüm altunızadede yerleri. Benim evime de yakın. sgk anlaşmamız var dendi.1500 tl fiyat verdiler + ilaçlar. ilk muayene içinde 118 tl ayrıca yazdıkları tüm reçetelerin sgk dan karşılandıgını ilettiler. Bende kanpırtılaşması oldugu için doguma kadar kullanmam gerekiyor. Aşılama da 800+ ilaçlar. Şimdi ilk tüpten 3 kutu ilacım var 1 kez daha aşılamamı denesem yoksa direk tüp mü ... Çok kararsızım...

Sen aşılama ile hamile kalabiliyosun istersen elindeki ilaçlarla bikez daha dene ama özel bir merkez seç. Benim dönemimde özel aldık reçeteleri şimdi mi yazabiliyolar yoksa adamına göre mi anlamadım. İstanbul yüp bebekten biraz daha pahalı ama evine yakınsa tercih edebilirsin. Hakkında hayırlısı olsun canım.

Merhaba,

Kanda degerime baktırdım 2 altında çıkmış degerim. Çok zaman kaybetmek istemiyorum. Sizde benim ruh halimi anlamışsınızdır artık. İstanbul tüpü arayıp görüştüm. SGK lı olarak 642+ilk görüşme için 150 TL istediler. İlaçlarda 900 TL civarı tutar dediler. Benım bu denemede mutlaka başarıya ulaşmam lazım. Birdaha ne zaman deneye bilirim bilemiyorum. Senin doktorunuda sordum ordaymış hala. Eşimle gidip görüşmeyi istiyoruz.Sonay adlı bir arkadaş daha vardı o nerede yaptırmıştı ve kaçliraya hatırlıyormusunuz ? Bahçeci gurubunuda aradım fulyada sgk geçmiyor 7.000-7.500 fiyat veriyorlar. umutta sgk geçiyor 2.000 +ilaçlar için fiyat veriyorlar. ne dersiniz kızlar. hepside baları oranlarının %50 civarında oldugunu söylüyorlar. Haziran gibi bende tedaviye başlamak istiyorum...

canım bu denemede mutlaka başarıya ulaşmak istiyorum diye kendini şartlama. hani her ihtimali düşünmek gerek olmama ihtimalide var eğer olmazsa büyük bir yıkım olmasın senin için. benim elimden geleni yapıyorum gerisi Allaha kalmış de. nitekim bakma doktorlar sadece aracı herşey allahtan geliyor. sonay arkaşadaımız bahçeci umutta yaptırdı koşuyolundaki yani umutun sgk geçen şb.sinde ama memnun kalmadı. bende oraya gitmedim ama kesinlikle tavsiye etmem. hani bu gibi merkezler fabrikaya dönmüş resmen ama umut ayrı bir fabrika. hastayı büyük riske atıyolar daha oraya gidipte 3. gün transferi yapılanı görmedik duymadık illa 5. güne götürüyorlar embriyoları ve sonunda hiç donmuş falan bırakmıyorlar. sana tavsiyem maddi açıdanda zordaysan bence istanbul tüpü dene. hem fiyat olarak uygun. ilaçlarınıda sgk lı alabiliyorsun. ha olaki bu denemede de olmaz ise belki cebinden yapacağın zaman emre bey fiyat konusundada yardımcı olabilir. en azından nevin arkadaşımın anlatmalarından ben bunu anladım. her nekadar o aranın sahibi olmayıp sadece doktoru olsada bu konulardada belli oranda yardımcı oluyor diye biliyorum. bence uzak falan demeyip orada başla derim.

canım sgk anlaşamaları olsa bile emin ol sana 3000 tl ye patlıyor euro fertil ben ve ercelf orda yaptık durum bu. 1500+KDV var yani kredi kartıyla ödersen fiyat bu nakit ödersen 1500, sonra embriyoskopla takip edilsin dersen + 500 sonra donmuşun kalırsa dondurmak için +300 tl. kabaca hesap 1500+500+300+118 = 2500 diyelim. hamile kaldıktan sonraki ultrason ücreti 118 daha ödüyorsun. ilaçlarında en az 700 tl desenki daha fazlada tutar. 2500+700+118 = 3320 yapar. + bunun yanında kan pıhtılaşması için kullacakaların olacak. mesela biz opudan sonrave transferden sonra yazdıkları tüm ialçaları cepten aldık. onlarda sgk geçmiyordu ha anlaşma yaptılarsa ve artık o ilaçlardada sgk geçiyormu bilemiyorum. değişmiş olabilir yada sen yanlış anlamış olabilirsin. onu tekrar sor bakalım. ama bu fiyata ist. tüpte 2 defa tüp denersin diye düşünüyorum.

bence 1 kez daha aşılama yapıp vakit kaybetme derim en azından elinde olan 3 ilacı tüpte değerlendir. ha bu arada sana ilaçlar konusunda fikir vereyim. raporda sana yazılan ilaçları tamamımı al. mesela bende rezerv sorunu var diye yüksek doz ilaç kullanmam gerekiyordu sanırım 4500 doz 15 kutu puregona denk geliyordu bende bana fazlasıyla yeteceğini bile bile hepsini aldım ve 1500 tl yae yakın toplamda ilaç parası dedim. ve kullandığım ilaç 9 kutuydu elime gene 6 kutu ilaç kalmıştı. hani olaki tutmazsa ve bir kez daha deneme yapmak zorunda kalırsam rapor hakkımda kalmamıştı. en azından ilaçlarımın büyük bir kısmı elimde olmuş olacaktı. yani son raporumla neredeyse 2 tüpük ilacım vardı elimde. şansna artık tutarsada ilaçları satmak çok çok basit. istanbulda yaşadığımız için kapış kapış gidiyor. ekstra para istemeden aldığım raprlu fiyat üzerinden yaklaşık 10 kutu puregon satmıştım ben. hani raporlu olarak 80 tl ye alıp aynı o fiyattan ihtiyacı olanlara satmıştım. valla 1 ayda sattım diyebilirm. bunu göz önüne al. raporda kaç kutut hakkın varsa hepsini al tuttmazsa sonra zaten rapor hakkın yok gene kullanırsın ha tutarsada şıp diye satıyorsun zaten.

Son düzenleme:
Kızlar nerelerdesiniz kimsecikler yok ben doktordan geldim yazayım dedim. Gittik medikal e zaten ilk jinekoloğumdu beni görünce çok sevindi gebeliğimi tedavi sürecini vs.. Konuştuk . Dosyamı tahlillerimi inceledi güzelce yaklaşık 15 dk sürdü amma da çok baktı:) kayıt altına aldı bilgileri vs.. Sonrasında 3 gün önce vajinal bakıldı kalp atışları göründü deyince ben bugün muayne etmeyelim o zaman dedi. Ben de zayıf göründüğünü söyledi doktor tedirginim 6+4 çıktı dedim çok normal daha çok küçük dedi sonra da karından bakalım o zaman dedi. İdrara da sıkışık değildim ama göründü bizim minik kalbi atıyor canavar gibi dedi :) gayet güzel dedi çok normal dedi. Şimdilik ölçüm yapmadı 1 hafta sonra tekrar çağırdı o zaman yaparız ölçümlerini dedi.
Folbiole ek olarak B12 yazdı ilaçları konuştuk iğne için kendine eziyet etme fitil ile aynı zaten artık yerleşmiş kas içine oluyor iğne dedi. Vajinal fitil cilde direk temas ediyor daha etkili dedi ama benim ilaçlar konusundaki takıntımı görünce sana bırakıyorum dedi 12 haftalığa kadar mümkün değil iğne kullanamazsın dedi hem yazık sana da dedi ben şikayetçi değilim dayanabildiğim kadar dayanırım dedim. Tamam biraz düşün dedi güzel ilgilendi memnun kaldım artık ona devam edicem. 50 tl muayne ücreti. Şimdilik tahlil istemedi. Bu arada kayıt yaptırırken şeker yüklemesine gelen bir kızdan 17 tl aldılar:) öğrenmiş olduk heryerde uygun demekki.
Benden haberler böyle eve geldim içim bir nebze daha rahat ama korkular bitmez dikkat etmeye devam Allah kucağımıza almayo nasip etsin.
canım biz dedik bebek çok küçük kalbinin zaıf atması çok normaldi ama o devletteki bunak resmen korkutmuş. yani biz ondan daha iyi doktormuşuz bunu anladım :)) normalde 6. haftada kese görünürken siz kalp gördünüz haliyle minnacık bebek kalbi nasıl atmalıydı acaba o doktora göre. neyse biraz daha rahatladın. haftaya bebeciği görcen ohhh canına minnet. bu arada haftaya gidersen 10 gün olmamış oluyor gene 50 tl verme. isterlerse geçen hafta muayene oldum şimdki kontrol dersein. ve bence 12. haftaya kadar iğnelerini ol hatta haftalık olandan yaparsan 3-4 defa daha yapmış olacaksın bu çok daha iyi. ama günlük olandan yapmaya devam edersen cidden senin için zor olur. şeker yüklemeside çok basit zaten suyun içine 50 gr şeker atıp içiriyolar 1 saat sonrada kan alıyolar. hani ucuz olma sebebi bu sanırım kandada çok basit bir değer bakıyolarki bu akdar ucuz yani çok araştırma geretiren bişey olmadığı için ucuz. düşün şifada bir 10 liraydı yani.

Yani ben de küçük normal diye düşündüm haftasına göre zaten 4 gün de geriden geliyordu ama işte yine de söylenen her olumsuz söz yıkım oluyor bizde sanırım 10 günde bir muayne ücreti haftaya cumartesi kontrol olur o yüzdn randevu almicam . Büyüdükçe daha rahat görünür haftaya 8 haftalık olur ben 10. Haftaya kadar kullanmayı düşünüyorum iğneyi eşim de eziyet bırak dedi ama doktor anlayış gösterdi biraz daha vurulayım dedim gülümsedi eşime de kendisine bırakalım biraz dişünsün dedi 10 günlük 2 kutu daha iğne yazdı . Haftalık yada aylık olan iğneler için de etkinliği ile ilgili bişeyler dedi ama aklımda kalmadı kas içine olan değil de deri altına olan daha etkilidir falan dedi. Merkezle görüş dedi ama artık oraya devam etmicm demedim kadına o da biraz daha düşün bu iğne işini dedi işte haftaya 8 haftayı bitirirsek sonra bi 2 hafta daha idare etmeye çalışırım sonra da vajinal fitile geçerim zaten ben istemesem başından be yine fitille gidecekti bu süreç . Senin temiz çıktı dimi şeker yüklemesi? Bu arada sadık beyle görüştün mü birdaha ?

Back
X