Sagol daha 12.gun ve biri 13.5 biri 10.5 yumurta var buyur mu buyur herhalde bilemiyorum siz hamilesiniz bana dua edin arkadaslar
allah sanada nasip eder inşallah, sende hamile olursun :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sagol daha 12.gun ve biri 13.5 biri 10.5 yumurta var buyur mu buyur herhalde bilemiyorum siz hamilesiniz bana dua edin arkadaslar
allah sanada nasip eder inşallah, sende hamile olursun :)
evet benimde karnımın büyüdüğünü söylüyorlar. ama kimide hamilemisiniz diyor bugün bankaya gittimde kızlarla vedalaşırken aa hamilemisiniz hiç belli değil kiloda yok dediler. ee kilolu hamile kalınca böyle göstermiyor dedim:) benmde mide yanmalarım var ama nevininki daha çok oluyor sanırım hani bazen oluyopr bazen olmuyor ama ilaç almadan geçiştirmeye çalışıyorum. bazen nevinin deiği gibi geceleride ağrıyor mesela bu gece öyle oldu uykudan uyandırdı ama bilerek kalmadım kalkarsam kafaya takarım diye uyu uyu dedim kendime uyumuşum geri:) akıntı konusunda ise hep vardı azar azar ama koku falan olmadı. nedense bu ara çok oldu heralde gene kesildi gibi. bir yerde okumuştm rahim kendini yeniliyor diye ne kadar doğru bilemiyorum. artık sanırım bu gibi şeylerin olması normal gibi. senin doktor neye istinaden fitil verdi anlamadım. ben çok şükür o bölgemin varlığını her türlü unuttum:))) malum artık fitil faan kullanmayıncada hepten unuttum.duygucum benimde göğüsler büyüdü, karında büyüdükçe sanırım birbirine dayanacaklar :)) artık millette farkediyor, hayırlı olsunlar başladı. az önce müdürüm nasıl bebek, tahliller falan iyimi dedi. yanında bir adam vardı kaç aylık dedi.5.5 a yaklaştık dedim. benim hanım 4 aylık hamile ama sizin iki katınız, 2li 3 lü test yaptık iyi çıktı dedi. ilgili baba :))
benimde mide yanmalarım oluyor ama çok değil. çok nadirde reflü gibi geriye kaçmada olabiliyor.
akıntıya gelince anlatmışmıydım bilmiyorum ama benimde akıntı çok oldu sarımtrak ve kokudanda rahatsız olunca doktora söyledim doktor 7 tane fitil verdi. prospektüsünü okuyunca ve kan pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullananların kullanmaması gerektiğini okuyunca kullanmadım. kontrole gittiğimde durumu anlatıp kullanmadığımı söyledim, oda kanı sulandıracağından bir sıkıntı yok, kullanmazsam ilerler ve erken doğumu tetikler, akıntıyı sevmeyiz dedi. bende kullanmaya başladım, bu akşam sonuncuyu koyacam :)
ben başka bir şey sormak istiyorum. bu şeker yüklemesinde sadece kan mı veriliyor yoksa idrar da verilecek mi? ona göre hastane seçcem. idrar da varsa, sabah zaten mesanem dolu uyanıyorum, uzak bir yerler seçmeyeyim. en yakın yerde gidip yaptırayım.
hoştayn(holstein) bir inek cinsi:)))) hollanda dan ithal edilen, çok süt vermesiyle ve bizim yerli ineklere göre daha iri olmasıyla ünlü bir cins:)))
bende de feci mide yanması oluyor. kötü yanı bir de reflüyle birlikte oluyor ve mide asidi yemek borumu yakıyor. bir yerde okumuştum, hem bebek mideye baskı yaptığı için hem de safraya baskı yapıp fazla safra salgılanmasına sebep olduğundan oluyormuş galiba. benim doktor arada gaviscon ya da rennie tarzı bir şey içebilirsin demişti. genelde az bir şey karbonatlı su ya da soda falan içip geçiştiriyorum ama çok dayanılmayacak gibi olursa bir tane gaviscon alıyorum. içmezsem saatlerce sürüyor, hatta gece devam ediyor, sabah reflüden yemek borum yanmış, boğazım acıyarak uyanıyorum. bütün gece gelen asit yüzünden sesim falan da kısılmış oluyor.bende bazen gelen su gibi kıvamsız beyaz bir akıntı var. sanırım hormonlar sebep oluyor.
ya biz o ilaçları kullanmaya başladığımızda bize tedavi süresince ilişki yasak dediler. zaten biz o gün bugündür o yasağı sürdürüyoruz :)) sen iğne olurken neden ilşkiye girdinizki. sizi uyarmadılar mı?
allah canını almıya hemi bunu biliyormuydun yoksa araştırdınmı. eşimin teyzesi ve çocukları oraya yaşıyor acep onlardandan kaptı bu lafı :)))
senin mide olayın ben ve sonaydan çok daha kötüymüş. belki bizimkilerde ilerleyen günlerde artar ama artık eskisi kadar rahat yatamıyorum yani kafayı vurup yatpta sabah kaltığımı bilmem gece wc ye en az kalkıyorum onun dışında sağa sola dönerken etrafımda yastıklarla yatıyorum haliyle çok rahat bir yatış şeklim olmuyor. yani artık doağan kadar idare edicez. bugünlere şükür yaz gelince sıcaklardan hemde bebek daha büyüdüğünde hiç yatamıycaz gibi(
yok canım, araştırmadım. babam 15 sene önce falan heves edip hayvancılık işine girmişti. bir çiftlik kurup bu ithal ineklerden almıştı. Onun inek sevdasına dünya kadar paramız battı. Ben de oradan biliyorum:)))))
Benim mide zaten hep sorunluydu, hamilelikle beter oldu. Ben artık gece tuvalete kalkmamak için, yatmadan önce çişim yoksa bile tuvalete gidiyorum.Azıcık bir şey varsa bile onu çıkartıp öyle yatıyorum. En azından sabah 8e kadar falan rahat bırakıyor. Ama her halükarda burnum tıkandığı için ve sırtım rahatsız olduğu için 50 defa uyanıyorum. Burnum da sanırım gripten kalma bir şekilde sinüsler hala dolu olduğu için tıkanıyor. Hiç ilaç almayınca iltihap kurumadı tabi. Baş ucumda tuzlu su spreyi var, ondan sıkıp bir daha uyuyorum, ama yine de sabah komple dilim, damağım, dudaklarım kurumuş olarak kalkıyorum. yaz gelse denize girsem de sinüsler açılsa diye ben de 4 gözle bekliyorum. sıcaktan o kadar korkmuyorum açıkçası. malum ben izmirde cehennem gibi sıcak yerde büyüdüm. bünye daha dayanıklı.
aman bu erkekler ancak para batırsın başka işe yaramazlar. benim eşimde geçn yıl tutturdu tarla alıp tarım yapcakmış mevcut işinden çıkmayarak. ulan cumartesi dahil tüm hafta çalışıyosun hangi arada yapıcan. el senin işine ne kadar sahip çıkar. neyse yaklaşık 15 yıl beynimi götürdü konuşarak. tarlalar çiziyor meyveler dikiyor bilgisayrda taslağını yapıyordu. nasıl olduysa vazgeçti. sonra bu kitap kırtasiye işine sardı bu daha kolay diye hemen şirketi kurdu ama dükkan açma işine hep mani oldum. hani sipariş aldıkça götürüp teslim edip ordan işine gidiyor ama ben gelecek görmüyorum bakalım illa bir kredi çekip batırcak ama dilimden kurtulamaz öyle bir durumda. hazır parayla iş yapmazmış dükkan açtığında kredi çekcekmiş. hatta çektide ama ben araba aldırdım:))) en azından el koydum ona. işte erkek milleti illa bişeyler yapıp para batırcaklar. kumar oynamayanıda bu şekilde harcıyor. :) ben yatğa girerken çişimi falan yapıyorum saat 11,30-12 de kurulu saat gibi gece 2,30 da kalkıyorum. birde 4-5 arası ama fix oldu artık. karnımda şişlik oluyor depo doldu diyorum yada boş olduğunu bilsemde bebeğe zararı olmasın diye gidiyorum ve hiçbirindede dolu olmuyor ama şişiriyor işte. hamileykenmi denize girmeyi düşünüyorsun ben hayatta girmem normal zamanda bile mkrop kapcam korkus oluyor hele hamileyken hiiiçç girmem. bence sende girme malum kanallar iyice açık olur doğumda yaklaşmış olur mikrop kapmayaa daha meyilli oluruz.
İyi akşamlar kızlar uykudan anca kafamı kaldırıp yaAbiliyorum herşey yolunda çok şükür 8 haftalık olmuşuz birsonraki kontrol iki hafta sonra iğneyi bırakıyorum fitile geçiyorum haftalık iğne istedim vermedi artık 8 haftalık olmuşsun onlarında bazı komplikasyonları var gerek yok dedi vermedi lekelenmeler de geçti gerek olursa verir heralde artık bundan sonrası Allaha emanet ben elimden gelen herşeyi yapıyorum. İnanılma halsizliğim var aç tok farketmeden miğdem bulanıyor bugün sürekli bir tiksinme halindeyim 3 saat uyumuşumşimdide bu sıkıntılar geçsin toparlanayım diye beklerim:) ama o iyi olsun da miğdem bulandıkça yada göğüslerim acıdıkça demekki bebek büyüyor diyorum neredeyse acı çekmekten zevk alacağım yani:) burun bantları sayesinde uyuyabiliyorum da çok şükür. Havalarda ısınıyor yakımda geçer semptomlar. Benden haberler böyle.
Bu arada 61 kg çıktım kadın bize giderken acilde tansiyon baktırın sorun varsa haber edin dedi biz unuttuk o sevinçle:) ama düşük sanırım bunca halsizlik üstelik onca tuzlu yiyorum normaldir sanırıö yani zaten uyku yapıyor çok.
gözün aydın, kontrolle bir kere daha için rahatlamıştır elifcim. hep diyorum, bulantı ve halsizlik konusunu da ben anlıyorum. uyku muhtemelen progesteronun da yan etkisi ama bulantı zamanla hayatı çekilmez hale getirebiliyor. sana 2 tane ilaç ismi vereyim istersen ilerki dönemde doktoruna sor. eğer senin de böyle devam ederse belki kullanmayı düşünürsün. beralmin zencefilli sakız ve premisis bulantı ilacı (içinde folic asit ve b12 de var) bunlar özellikle bulantı çeken hamilelere tavsiye edilen şeyler. yani güvenli.
evet benimde karnımın büyüdüğünü söylüyorlar. ama kimide hamilemisiniz diyor bugün bankaya gittimde kızlarla vedalaşırken aa hamilemisiniz hiç belli değil kiloda yok dediler. ee kilolu hamile kalınca böyle göstermiyor dedim:) benmde mide yanmalarım var ama nevininki daha çok oluyor sanırım hani bazen oluyopr bazen olmuyor ama ilaç almadan geçiştirmeye çalışıyorum. bazen nevinin deiği gibi geceleride ağrıyor mesela bu gece öyle oldu uykudan uyandırdı ama bilerek kalmadım kalkarsam kafaya takarım diye uyu uyu dedim kendime uyumuşum geri:) akıntı konusunda ise hep vardı azar azar ama koku falan olmadı. nedense bu ara çok oldu heralde gene kesildi gibi. bir yerde okumuştm rahim kendini yeniliyor diye ne kadar doğru bilemiyorum. artık sanırım bu gibi şeylerin olması normal gibi. senin doktor neye istinaden fitil verdi anlamadım. ben çok şükür o bölgemin varlığını her türlü unuttum:))) malum artık fitil faan kullanmayıncada hepten unuttum.
Ben doktora akıntım çok oluyor, sarımtrak yeşilimtrak gibi bişey ve kokusundan çok rahatsız oluyorum dedim. oda fitil verdi. kokusuz beyaz akıntıda sorun yokmuş :)
allah canını almıya hemi bunu biliyormuydun yoksa araştırdınmı. eşimin teyzesi ve çocukları oraya yaşıyor acep onlardandan kaptı bu lafı :)))
senin mide olayın ben ve sonaydan çok daha kötüymüş. belki bizimkilerde ilerleyen günlerde artar ama artık eskisi kadar rahat yatamıyorum yani kafayı vurup yatpta sabah kaltığımı bilmem gece wc ye en az kalkıyorum onun dışında sağa sola dönerken etrafımda yastıklarla yatıyorum haliyle çok rahat bir yatış şeklim olmuyor. yani artık doağan kadar idare edicez. bugünlere şükür yaz gelince sıcaklardan hemde bebek daha büyüdüğünde hiç yatamıycaz gibi(
sonaycım tüp bebekte tedaviyle birlikte ilişki yasaklanıyor hatta bi kaç gün iğne kullanıyorsun yumoşlar gelişmeye başladığı andan itibaren yasak. taki test gününe kadar test günü pozitif olsa bile bizde siz gibi o yasağa hala uyuyoruz belki yasak olmayan dönemleride vardır misal 3 ve 6 ay aralığı ama ben doktora sorma gereği bile duymadım riske girmemek için.
aşılamada ise aşılama gününden sonraki gün cins ilişkiye başlıyorsun ve gün aşırı uyguluyorsun ta ki test gününe kadar. yani aşılamanın mantığı normal ilişkide hiç farkı yok. ki çok bast bir işlem. sonrasıda zaten normal yolla devam.
İyi akşamlar kızlar uykudan anca kafamı kaldırıp yaAbiliyorum herşey yolunda çok şükür 8 haftalık olmuşuz birsonraki kontrol iki hafta sonra iğneyi bırakıyorum fitile geçiyorum haftalık iğne istedim vermedi artık 8 haftalık olmuşsun onlarında bazı komplikasyonları var gerek yok dedi vermedi lekelenmeler de geçti gerek olursa verir heralde artık bundan sonrası Allaha emanet ben elimden gelen herşeyi yapıyorum. İnanılma halsizliğim var aç tok farketmeden miğdem bulanıyor bugün sürekli bir tiksinme halindeyim 3 saat uyumuşumşimdide bu sıkıntılar geçsin toparlanayım diye beklerim:) ama o iyi olsun da miğdem bulandıkça yada göğüslerim acıdıkça demekki bebek büyüyor diyorum neredeyse acı çekmekten zevk alacağım yani:) burun bantları sayesinde uyuyabiliyorum da çok şükür. Havalarda ısınıyor yakımda geçer semptomlar. Benden haberler böyle.
Bu arada 61 kg çıktım kadın bize giderken acilde tansiyon baktırın sorun varsa haber edin dedi biz unuttuk o sevinçle:) ama düşük sanırım bunca halsizlik üstelik onca tuzlu yiyorum normaldir sanırıö yani zaten uyku yapıyor çok.
Günaydın kızlar şimdi kanal d yi izliyorum da amerika da görev yapan türk bir kalp doktoru balık yağı haplarından bahsetti. Birincisi gebelerin kullanmasını asla istemiyoruz dedi hernekadar civa açısından daha az içerikli olan balıklardan yapılmış olsa da ağır metaller içeriyomuş. Bebeğin gelişimi için hiç faydalı değilmiş anomalilere bile sebep olabiliyomuş. Vede okul çağına gelmemeii çocuklarda da önerilmiyomuş 8 yaşına kadar. Okul çağında beyin ve zeka gelişimi için faydalıymış. Bir de diyabeti olanlara önermiyolarmış. Semizotu çok bol şuanda en yüksek omega3 kaynağıymış bir de fındık ceviz ve şam fıstığı:) bunlar yararlı yağlar hergün yiyin kızlar.
Bu arada bugün fitile geçtim saat 7 de attım o kadar zor girdiki içeri bn de çıkmasın diye ileri yerleştirmel istedim. Neys 9 a ladar yattım uyumuşum kalktım daha yatağı düzeltirken çıktı çoğuyani hiç hareket etmezsem de dağılmaz sanıım yattım diye dağılmadan baya çok çıktı. Şimdi benim kafama takılıyor rahim emilimi istediği kadar alır kalanı zaten dışarı çıkar ama baya krem peynir kıvamında erimiş olarak çıkto bunun bana faydası olacak mı böyle? Zaten iğneyi bıraktım diye tedirginim. Napıcam ben;(
elifim benim doktorumda balık yağı hapı vermedi. onun yerine haftada 1 balık tüketebilirsen o bile ondan daha iyi dedi benimde kafama takılıyordu kendi kafama göre alıp kullansammı diye ama sonra vazgeçtim.
o fitillerde geri akım oluyor, bende doktora sormuştum emdiğini emiyor geri kalanı akar demişti. bende peçete koyuyordum sürekli. için rahat olsun. günde kaç tane kullanıyorsun, kaç mg.
200 mg sabah akşam verdi ben de günlük ince ped koyuyorum ne güzel hiç akıntım yoktu ara ara günde 1-2 kez oluyodu ama şimdi hep ıslak gibi fitil yüzündem yani fazlası çıkar onu ben de biliyorum ama yattım ya uykuya dağılmadı sanırım bütün gibi çıktı yarın uyanınca uygulicam gerçi farketmiyor o zaman da çıkıyodu:) en iyisi artık rahat olmak.