kızlar ben de bugün sabah gidip şeker yüklemesini yaptırdım. test sonucum yarın çıkacak. yer olarak kadıköy belediyesinin rana beşe polikliniğine gittim. hani eskiden kadıköy nikah dairesinin karşısındaydı, şimdi kuyubaşında 7 katlı bir binaya taşınmış kendi çapında mini bir hastane olmuş. kadın doğum, çocuk hastalıkları, kardiyoloji, endokrinoloji gibi bir çok bölüm var. aslında medipole gidecektim fakat ancak öğleden sonraya randevu bulmuştum yani testi yazıp muhtemelen yarın gelin kan verin diyeceklerdi. sabah pöfff şimdi 2 defa gitcem diye diye uyandım. sonra aklıma bu klinik geldi telefon açıp şeker yüklemesi yapıyormusunuz diye sordum evet 5 lira dediler şoka girdim:)))) hemen şimdi geliyorum deyip gittim. ay görseniz bomboş, sakin bir yer. her yer tertemiz, modern. tüm personel gayet güler yüzlü. hemşireler kendi elleriyle glikozla bana bildiğin limonata yapıp, içirdiler:))) beklerken de gelip gelip, uykunuz geldimi, soğuk soğuk terliyormusunuz, eğer öyleyse ayran içirelim dediler:)) her yere yazı koymuşlar, doktor muayenelerinden de hiç bir sgk farkı almıyorlarmış. rutin tahliller, ekg, ultrason, röntgen gibi şeyler de mevcut. hani sizlerin de aklında bulunsun, lazım olursa böyle bir yer var.
aklıma gelmişken geçenlerde öğrendiğim başka bir şeyi de aktarayım. bebek doğunca bildiğiniz gibi topuktan kan alıp bir genetik test yapıyorlar. genetik test olduğu için bu bir çok özel hastanede 300-500 liraya yapılan pahalı bir test. işte o testi sağlık ocakları bedava yapıyormuş. doğurduğunda hastanede hemen gelip bu testi de yapalımmı şu kadar para diye soruyorlarmış. az bir para söylerlerse elbette yaptırabilirsiniz ama dediğim gibi 300-500 falan derlerse sakın yaptırmayın, çıkınca gidin sağlık ocağında yaptırın diyorlar. sizlerin de bilgisi olsun.
aklıma gelmişken geçenlerde öğrendiğim başka bir şeyi de aktarayım. bebek doğunca bildiğiniz gibi topuktan kan alıp bir genetik test yapıyorlar. genetik test olduğu için bu bir çok özel hastanede 300-500 liraya yapılan pahalı bir test. işte o testi sağlık ocakları bedava yapıyormuş. doğurduğunda hastanede hemen gelip bu testi de yapalımmı şu kadar para diye soruyorlarmış. az bir para söylerlerse elbette yaptırabilirsiniz ama dediğim gibi 300-500 falan derlerse sakın yaptırmayın, çıkınca gidin sağlık ocağında yaptırın diyorlar. sizlerin de bilgisi olsun.