cuma günü ilk muayene için zeynep kamil e gittim, normalde 08:20 ye hüseyin tayfun kutlu ya internetten randevu almıştım, ama oraya gidince gördüm ki randevunun bir hükmü yok. danışmaya kayıt yaptırıyorsunuz ve ilk muayeneler yumurta toplama, transfer, röntgen vb. işlemlerin yapıldığı kapalı bölümün dışında ki odada bi doktor yapıyor, orda sıra bekliyorsunuz ama orda da çok sıra olmuyor zaten. tam 45 dk bekledim orda , odaya girdiğimde doktor anlattı ve de bir kağıt verdi elime.
BAYAN İÇİN:
1)Adetin 2. veya 3. günü sabah 08:30 da kan -usg-röntgen -ekg
2)hormon tahlili: fsh, tsh, t3, t4, prolaktin, estradiol (sabah aç karına)
3)seroloji tahlili:anti hiv, anti hcv, hbsag,toxo ıgg-ıgm, rubella ıgg-ıgm
4)hsg(rahim filmi) radyolojiden randevu alınacak
5) servikal smear ve kültür, idrar tetkiki jinekoloji polikliniğinden randevu alınacak
NOT: 1.,2., VE 3. tahliller mutlaka o hastanede yapılması gerekmiş, 4 ve 5. herhangi bir hastanede yapılıp getirilinebilirmiş.
ERKEKLER İÇİN:
1)Seroloji: anti hiv, hbsag, anti hbs, hcv
2)sperm tahlili: üroloji muayenesinden sonra tüp bebek ten randevu alınacak.
Birde dosya açmak için birtakım istenen evraklar var onlarda verdikleri kağıtta yazıyor zaten.
Yukardakileri uzun uzun yazdım ki benim gibi "bu hastaneye gitmeyi düşünüp önce bir araştırayım bakayım" diyenlere açıklayıcı olması için
Lakin kafamda bir soruuu oluştuuuu,
İMMORTALBELOVED ve
ERCELF siz bu konuda deneyimliydiniz ve yardımcı olmaya gönüllüydünüz ya yardımmm talepp ediyorummm sizdennn
Sorularım:
1.Bana verilen kağıtta dosya açmaya karı koca birlikte gelmeli diyor, bu dosya açma işlemi hangi aşamada oluyor. adetin 2. veya 3. günü tahlil için gittiğimizde o gün dosya da mı açılıyor?
2. benim ocak yada mart da smear testi yapılmıştı. yine yapmam gerekirmi ki?
3. rapor almak için de bu tahliller gerekiyor değil mi, gerçi ben doktora girdiğimde dedim 1 kere tüp bebek denedik olmadı hem araştırılsın hem de rapor almak istiyorum dedimm ama yine de emin olamadım?
4. adetimin 2. yada 3. günü kan vermeye gittiğimde hormon testimi de orda yaptırabilirmiyim yoksa onun için de dahiliyeden falan mı randevu almam gerek?
5. bu tahlillerin tammalanması ve bir sonuca bağlanması yaklaşıkk ne kadar sürer?
6. zeynep kamil de yumurta toplama da tamamen bayıltıyorlamı, anestezi yapıyorlar mı?
Şimdilikk sorularım bu kadar

şimdidennnnn sorulara derman olan herkese çokk teşekkür ediyorummmm