Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Hamilelik takvimini yesinler :) sakın silme kendimi yalnız hissediyodum zaten.

Bu arada kızlar bu 10 günlük kontrol süresi bem kafamı kurcaladı 11 mayıs cumartesi den sonra en son hangi gün kontrole gidebiliyorum sizce ben? Cumartesiyi de sayıyosalar pazartesi son gin salı gidecektim ama 1 gün erken gideyim garanti olsun boşuna 50 tl daha muayne ücreti vermiyim.
11+5 oluyorum. Sonuçlar zaten bikaç güne hatta 1 haftaya çıkıyomuş o zaman da sonuç değerlendirirkn cinsiyete de bakar zaten benden meraklı doktorum:)

:52::52: canımmmmmm ercelfff inanılmaz sevindim canım yaaa hamilesiiinnn süüppeeerrr bir haber inan çok sevindim baktım bizim topiğee bayağıdır girmiyordum senin ç.içi olduğunu gördüm bir tıkladım ne göreyimm 12.haftadasıın canımm allah sağlıkla mutlulukla huzurla kucağına almayı nasip etsin inş... cinsiyet bellimi 12.haftadasın yaa belki belli olmuşturr süper sevindim canım allah sağlıklı hayırlı evlat nasip eylesin tamamına erdirsin inş. canımm ;)

Günaydın nevo cum valla organik diye illa kahve yapıyolar bana da rengi cazip gelmiyo vede organikliği de hikaye bence neyi eksik %100 pamuk kıyafetlerden ben de çok incelemem kumaşı güzel olsun yeter beyazlar ekru lar da hoşuma gidiyor benim bakalım daha erken ben öyşe gönül gezdiriyorum aklıma bişey geldikçe de soruyorum işte size.
Valla sendeki de iyi cesaret ben 9 ay adımımı atamam heralde korkudan hiçbiyere nereye gidiyosun bakim yabancı memleketlerde doğurma:)

canım organik alcaksan bile c&a da organik ürünler var onlara da bak. hem istediğin parçayı istediğin miktarda alıyorsun. hem de düz desensizler. ben eminönünde öyle set halinde olanlara baktım, sevimsiz sevimsiz baskılar yapmışlar üstelik de hastane çıkış seti olmasına rağmen bedenleri falan da çok büyüktü. bir alt üst takım yapmışlar 6 aylıkken anca giydirilir. içinde gereksiz parçalar da vardı.
kısmetse bir kaç yunan adasına ve halkidikiye gitme niyetimiz var. geçen sene de benzer bir gezi yapmıştık o kadar güzel yerlerdi ki tadı damağımızda kalmıştı. o yüzden çocuk doğup da ayağımız bağlanmadan son bir gidelim dedik. zaten geçen sene de her gittiğimiz yerde araba kiralamıştık yani pek yürüyüp yorulmadık. bütün gün plajda keyif yapıp, tertemiz sularda yüzüp, muhteşem yemekler yedik. yani doğumdan önce zararı olacağını sanmıyorum tam aksine moralimi yükseltecektir. artık oralarda doğurursam da doğururum, çocuk doğuştan gezgin olur:)))))))))))

Duygucan dün gece kuzenlere gittik oturmaya sordum ben de ilk neyle yıkadın diye dalin in yeni doğan sıvı deterjanları varmış onlarla yıkamış ama hacı şakir in granüllü sabununu da alan var. Bence elde uğraşma sıkarken uzarlar 30 derecede en kosa programına at. Oda gelince onu hemen yerleştiremezsin zaten en az 2 hafta kokusunun çıkmasını beklersin sen çantanı hazırlayadur.

dalinin granüllü deterjanını ben hali hazırda kullanıyorum, makinada kısa programda tam olarak erimiyor bilginiz olsun. daha dün yine eşimin iç çamaşırlarının üzerinde beyaz beyaz kalmış, 1 kere daha yıkamak zorunda kaldım, sinir oldum. bence sıvıdan şaşmayın.

Hamilelik takvimini yesinler :) sakın silme kendimi yalnız hissediyodum zaten.

Bu arada kızlar bu 10 günlük kontrol süresi bem kafamı kurcaladı 11 mayıs cumartesi den sonra en son hangi gün kontrole gidebiliyorum sizce ben? Cumartesiyi de sayıyosalar pazartesi son gin salı gidecektim ama 1 gün erken gideyim garanti olsun boşuna 50 tl daha muayne ücreti vermiyim.
11+5 oluyorum. Sonuçlar zaten bikaç güne hatta 1 haftaya çıkıyomuş o zaman da sonuç değerlendirirkn cinsiyete de bakar zaten benden meraklı doktorum:)

yokya tuhaf oluyorum diğer kızlarda görsünde kaldırırm:) başta diyorduk biraz ilerlesin sonra yaparız şimdi doğurcaz yapmaıyoruz gene:) ya elfican ben her gidişimde 110 tl ödüyorum çokmu paramm var yok ama napim girdik bir yola. sende beni dşünüp kendini rahatlat ve 10 gün muayene süresini dert etme. salla gitsin. alırlarsada alsınlar. ha illa gidicem dersen pazartesi git salı gidersen alabilirler. cumartesiyede sayarsan pazartesi 10.gün oluyor salıya kalma bu durumda.

dalinin granüllü deterjanını ben hali hazırda kullanıyorum, makinada kısa programda tam olarak erimiyor bilginiz olsun. daha dün yine eşimin iç çamaşırlarının üzerinde beyaz beyaz kalmış, 1 kere daha yıkamak zorunda kaldım, sinir oldum. bence sıvıdan şaşmayın.

ya bende toz detrjanı bol miktarda koyunca koyu renkler yapışıyor ve tekrar yıkamak zorunda kalıyorm:( bu durumda ben koyafetleri o granüllü sabunla elde yıkayayım elimde sıkmadan sonra maknaya koyayım birde o şekilde boş yıkasın. yani sabunlamış olurum gen ve makina detarjan çeker gibi boş suyu çeker. madem erimiyor olmadı dalinin sıvısını görmüştüm (tabi o yumuşatıcısı değilse) odan alırım. ama bu 2 kiloluk granüllü bir şekilde bitmesi gerek.

yunan adalarını bende istemiştim ama gemi yolculuğuyla değil zaaman geçmezdi bana ama kısmet olmadı. belki bebişler birlikte gitmek kısmet olur. bu arada bu defa öyle çok şey yeme bilmediğin yada bildiğinde olsa. malum artık mideler hassas ve yemeleri yadırgayabilir dolayısıyla rahatsız olma oralarda.

aman madem mayısa yer yok boşver hazirana kadar belki dğurcaz bunlarda bir acayip. haftaya cmtesi centralda babalık eğitimi var 2 saat sürüyor:) nevo sen doğum çantanıda yanında götür bu gidişle çocuğu uçakta yada br yerlerde doğuracaksın. haziran sonu kaç haftalık oluyorsun seyahat yasağı olmuyormu ilermemiş hamileliklerde? hapinizin fikri çantayı hazırlamamdan yana olmasına sevindm çokmu acele ediyorum diye kızıyordum kendime. bu arada çanta dediğime bakmayın küçk bir valiz hazırlıycam:)) götürceklerimi ancak sığdırırım. bende otele gidiyormuş matığında liste yapmıştım:) tek farkı bu defa eşime hazırlamayıp bebişime hazrlıycam:)) ama eşimede bi kaç parça bişey alırım kendini dışlanmış sanmasın :) bu arada sen haziran sonu yazlığa gitmeyecekmiydin yurtdışı nereden çıktı? senin baktığın o çantanın fiyatı neydi ? ve linkini bulursan atsana ben sırt düşünüyorum ama dediğin gibi biberon sıcaklığını koruyan bir bölmeside varsa hani yedek olarak alabilriim fiyattta uygunsa. hazır sen yurt dışına gidiyorken getirirsin bizlerede:) emzik konusunda se kaucuğüun ömrü daha kısa olduğu için ben biberonuda silşikon aldım hem kaucuk sarı olduğundan kirlendiğinde kr görünmez ve zaten kirli gibi bir rengi var almam. ya aventlerde 20 lira zaten 2 li si aman aman pahalı değil. hani kuzen öyle deyince acaba onun dediğinimi yapsam oldum.olmadı 2 li avent alırım bebek emerse emer emmedi ucuz bişey alırım. göğüs pedikonusunda ise en uygun bimdeydi. zaten belli 1-2 marka o gelmişti. kuzenim çok ihtiyaç oluyor dedi bir arkadaşım ise ben aldım kullanmadım evde duruyor dedi. yani bu işlerde kişiden kişiye değişiyormuş. bende her ihtimale karşı 3 kut aldım zaten tanesi 4 liraydı.

sizin bebekler ramazan bayramına denk geleceğinden sonayınkine remezan demeye karar verdim oğlanın adın remezan olsun:) seninkide kız olduğu için ne koysam bilemedim:) ya ne aklıma gelmişken söyleyim hani şu birkenstock parmak arası terlikler varya tr de 179 tl ye falan satılıyor bir terlik için çok pahalı diyordum anneler gününe özel metroda 99 liraya düşmüştü alacaktım ama 2 güne özel indirimmiş o gün gezmekten gidemedim metroya. acep yurtdışında fiyatları nasıldır. hani senin alacağın çok şey yoksa ve o terliğin fiyatı orada uygunsa bana alırmısın diycem. bu arada nereye gidiyorsunuz?

valla ben de aynı fikirdeyim haziran sonunda sen ya son haftalarında olcan ya da doğurmuş bile olabilirsin, belli mi olur, boşver gitmeyiver. zaten öyle aman aman bir eğtim de değildi, vakit geçsin diye gidecektik. çanta için kesinlikle erken değil. tam zamanı.
seyahat yasağı 36. haftada başlıyor, 32-36 arası doktor raporuyla uçuluyor. zaten emreden rapor alcam. ama normal takvime bakarsan daha doğuma 1,5 ay vaktim var olacak. evet 15inde yazlığa gideceğim, 3-4 gün kalıp kuşadasından samosa geçeceğiz. oradan da feribotla rodosa. kendimi iyi hissedersem oradan uçakla ana karadaki halkidikiye gideriz. hissetmezsem bir iki küçük ada daha gezip kuşadasına döneceğiz. ayın 30una da izmir istanbul dönüş biletim var. yani benimki tatil içinde tatil planı:)) gideceğim yerler de küçük kasaba gibi yerler fakat elbette iyi kötü bebek mağazaları vardır bakarım ama ben çantayı amerikadan baktım. fiyatı da 40usd. linkini de aşağıya koydum bak

Amazon.com: Fisher-Price Fastfinder Deluxe Fashion Diaper Tote, Brown Nylon: Baby

hatta bir de sırt çantasını yapmışlar.
Amazon.com: Fisher-Price - Dad\'s Diaper Bag Backpack, Brown: Baby
gideceğim yerlerde bulacağımı sanmam, ama amerikadan bir arkadaşım ağustosda benim doğuma gelmeyi planlıyor, belki onla getirtirim sevdasındayım. hatta doğuma kadar yetişmezse 1 ay başka bir şeyler idare edeyim illa böyle bir şey alayım diyorum. o zaman kadar hala istiyor olursanız elbette size de getirteyim.
birkenstock terliğe gelince biz geçen sene bir çift eşime bir çift kendime aldık (limango ve markafoniyi takip et ikisinde de indirimli kampanyalar oluyor. biz de geçen sene 89 liraya almıştık) fakaaaatt bu sene eşime muya'dan aynı birkenstock gibi mantar tabanlı 40 liraya bir çift terlik daha aldık ve eşim inatla daha rahat olduğunu söylüyor. yani bence muya ve polarisede bak. ondan sonra karar ver. haziran sonu çok geç olmayacaksa ayak numaranı ver ben de bakarım. ama yunanistandaki giyim giyecek pek de bizden geri kalmıyor fiyat olarak. maalesef amerika bu konuda iddialı. her şey en az yarı yarıya ucuz.

kurabiye için de bak ben bu siteden tarif almıştım. bimde falan torbalarda marshmallow şekerler satılıyor, tanesi de 2 lira falandı. ben denedim hakikaten 2 paketle 40 kurabiye falan süsleniyor. evelsi sene yıl başında öyle süslü kurabiyeler yapıp iş yerime götürmüştüm, herkes hazır gibi olmuş demişti. istersen bendeki kalıpları da verebilirim ama dediğim gibi benimkiler ufak. hazırlarda kurabiyeler kocaman kocaman oluyor.

yokya tuhaf oluyorum diğer kızlarda görsünde kaldırırm:) başta diyorduk biraz ilerlesin sonra yaparız şimdi doğurcaz yapmaıyoruz gene:) ya elfican ben her gidişimde 110 tl ödüyorum çokmu paramm var yok ama napim girdik bir yola. sende beni dşünüp kendini rahatlat ve 10 gün muayene süresini dert etme. salla gitsin. alırlarsada alsınlar. ha illa gidicem dersen pazartesi git salı gidersen alabilirler. cumartesiyede sayarsan pazartesi 10.gün oluyor salıya kalma bu durumda.

takvimi kaldırma yahu, hatta ben de koyayım artık. kalsın böyle. ben de bilgisayarıma indirmiştim açıp açıp okumaktan sıkıldım. artık buradan okuruz.

valla ben de aynı fikirdeyim haziran sonunda sen ya son haftalarında olcan ya da doğurmuş bile olabilirsin, belli mi olur, boşver gitmeyiver. zaten öyle aman aman bir eğtim de değildi, vakit geçsin diye gidecektik. çanta için kesinlikle erken değil. tam zamanı.
seyahat yasağı 36. haftada başlıyor, 32-36 arası doktor raporuyla uçuluyor. zaten emreden rapor alcam. ama normal takvime bakarsan daha doğuma 1,5 ay vaktim var olacak. evet 15inde yazlığa gideceğim, 3-4 gün kalıp kuşadasından samosa geçeceğiz. oradan da feribotla rodosa. kendimi iyi hissedersem oradan uçakla ana karadaki halkidikiye gideriz. hissetmezsem bir iki küçük ada daha gezip kuşadasına döneceğiz. ayın 30una da izmir istanbul dönüş biletim var. yani benimki tatil içinde tatil planı:)) gideceğim yerler de küçük kasaba gibi yerler fakat elbette iyi kötü bebek mağazaları vardır bakarım ama ben çantayı amerikadan baktım. fiyatı da 40usd. linkini de aşağıya koydum bak

Amazon.com: Fisher-Price Fastfinder Deluxe Fashion Diaper Tote, Brown Nylon: Baby

hatta bir de sırt çantasını yapmışlar.
Amazon.com: Fisher-Price - Dad\'s Diaper Bag Backpack, Brown: Baby
gideceğim yerlerde bulacağımı sanmam, ama amerikadan bir arkadaşım ağustosda benim doğuma gelmeyi planlıyor, belki onla getirtirim sevdasındayım. hatta doğuma kadar yetişmezse 1 ay başka bir şeyler idare edeyim illa böyle bir şey alayım diyorum. o zaman kadar hala istiyor olursanız elbette size de getirteyim.
birkenstock terliğe gelince biz geçen sene bir çift eşime bir çift kendime aldık (limango ve markafoniyi takip et ikisinde de indirimli kampanyalar oluyor. biz de geçen sene 89 liraya almıştık) fakaaaatt bu sene eşime muya'dan aynı birkenstock gibi mantar tabanlı 40 liraya bir çift terlik daha aldık ve eşim inatla daha rahat olduğunu söylüyor. yani bence muya ve polarisede bak. ondan sonra karar ver. haziran sonu çok geç olmayacaksa ayak numaranı ver ben de bakarım. ama yunanistandaki giyim giyecek pek de bizden geri kalmıyor fiyat olarak. maalesef amerika bu konuda iddialı. her şey en az yarı yarıya ucuz.

kurabiye için de bak ben bu siteden tarif almıştım. bimde falan torbalarda marshmallow şekerler satılıyor, tanesi de 2 lira falandı. ben denedim hakikaten 2 paketle 40 kurabiye falan süsleniyor. evelsi sene yıl başında öyle süslü kurabiyeler yapıp iş yerime götürmüştüm, herkes hazır gibi olmuş demişti. istersen bendeki kalıpları da verebilirim ama dediğim gibi benimkiler ufak. hazırlarda kurabiyeler kocaman kocaman oluyor.

yok bacım yurtdışı deyince ben avrupaya gideceksin sandım yunanstanda o terlikler ucuz olmaz. o sebepten kalsın:)) ben geçen yıl muyada denedim ama kardeşlerim ayağı çok yayvan gösterdi dediler 30-40 tl bişeydi. ha rahatlık konusunda bişey diyemem tabi hani eşin 2 markayıda kullandığı için doğru söylüyor olabilir. illa paalı olan ayakkabı raht olcak diye bişey yok. yıllar önce sosyete pazarından 10 liraya aldığım bir ayakkabı inanılmaz rahattı km. lerce yol yürüsem banamısın demiyordum aa eşim modeline gıcık oluyordu. eşimde bana ayakkabı dünyasından almıştı bugün gidip alsam 200 liran aşağı değildir neymiş hakiki deriymiş falan yeminle seneler içinde toplasan 10 kez giymedim ve sadece işe giderken giyiyordum oda gün içinde darlıp çıkartıyordum:) yani ucuz olup rahat olada çok var. olmadı muyaya gene bakayım. limangoyu falanda artık takip etmiyorum yani o tür siteli takibin bırakalı 1 yıl olmuştur olamdı gene arada göz atayım.

takvimide sizde yaparsanız ben de kaldırmam:))

bimdeki marshmelovlar lastik gibi kapanmıyormu ya. kurbinin üstüne nasıl yapışırki o ???

bu arada konu dışı ama gene fikrinizi alayım. şimdi benim kimlikteki soyadın eşiminki. 2 soy isim birbirne yakışmıyor diye uyumsuz oluyor diye almadım kızlık soyadını. (ki beenmezdim kızlık soy adını ama eşiminki çok çok daha çirkin çıktı::(( ). işte gel zman git zaman bazı sebeplerden dolayı kızlık soyadını ekletmeye karar verdim ama hem çalışıyordum sgk ya falan gidip ordandan değiştirtmem gerek diye biraz da uğraşamk istemedim hani devletin beyni karışacak yer arıyor diye. neyse eşimde inatla vermem diyor ki sanki o verior devlet vermiş bu hakkı. neyse işte şimdide kızı olcak ya fikri değişti bebeğin kimliğini çıakrtırken enimde kızlık soyadını ekletecekmiş (allah razı olsun:)) ama gerekçeside şu babamın hiç oğlu yokmuş 3 kız diye veriyormuş soyadımı diğerleri evlenirmi kocaları nasıl olur blinmezmiş:) neyse işte bende doğumdan önce gidip almak istiyorum hani doğum zmaanı 2 si birden yazılcak ya hani kaynana falan gelirse görsün istiyorum:( (ya bende çokmu fenayım ne o drumda bile onları fitil etme derdindeyim) ama bir yandan da gene işssizlik maaşım konusunda ve isteğe bağlı sgk konsuunda karmaşıklık olurmu korkusundayım.. sizce inat uğruna alsammı ki ha şunuda belirteyim yakışmıor yana yana. yakışsa ilk evlendiğimizde laırdım. ama şimdi kıllık olsun istiyorum :)))

bacım benim makinanın ortası yok ya 30 derece 30 dakka yıkıyor ya 3 saat so yıllarda çıkan makinalar hep böyle. hatta annem sen bilmiyon demiştide geldiğinde okuttum oda şaşırmıştı. ya şipsa yıkar yada başladımı durmaz :))) o acıdan sıkıntı yok. perwolü hiç beğenmedim bir ara markette bilmem kaç liralık alışverişe şu kadar lira diye verdilerde hadi alıp deniyim dedim. mavi kutulu olanı aldım çok çirkin ucuz basit deterjan gibi kokuyrdu. bir daha kullanmadım. geçen badana olunca terdeki kilim paspasları ve yer bezlerini perwolle yıkadım da kurtuldum ondan :)))

kız harf oklavası ne demek ilk defa duyuyorum o isimleri harf oklavası denen şeylemi yapıyolar. maşallah seninde bilmediğin şey yok he. ya ben yaptırsam hani en az 30 diyorlar ya 60 tane falan yaptırırım gibime geliyor. doğumdan 1015 gün önce sip. verirsiniz diyorlar ve biri 1 ay paketinde taae kalıyor diğeride 2 ay dedi. hani bunlar birde jelatin çekip kurdela gibi bişeyle paketini yapıyolar. duruma görede çıbıklı olanda var:)
Sen onlara inanma bacım harflar komple alfabe şeklinde satılıyor bir şeridi var geçiriyosun ne yazmak istiyosan bastırıyon çıkıyo. Oklavalarında desen ve baskı şeyleri ayrı oklava ayrı satılıyo. Arkadaş göstermişti malzemelerini. Ya sen inanıyomusun bir ay bayatlamayacağına? Satmak için öyle derler tabi. Jelatine koyup bağlicaklar hava işe temas edicek aynı ekmek gibi bayatlar.

:52::52: canımmmmmm ercelfff inanılmaz sevindim canım yaaa hamilesiiinnn süüppeeerrr bir haber inan çok sevindim baktım bizim topiğee bayağıdır girmiyordum senin ç.içi olduğunu gördüm bir tıkladım ne göreyimm 12.haftadasıın canımm allah sağlıkla mutlulukla huzurla kucağına almayı nasip etsin inş... cinsiyet bellimi 12.haftadasın yaa belki belli olmuşturr süper sevindim canım allah sağlıklı hayırlı evlat nasip eylesin tamamına erdirsin inş. canımm ;)
Sağol canım çok teşekkür ederim çok şükür oldu işte darısı tüm isteyenlerin başına:)

canım organik alcaksan bile c&a da organik ürünler var onlara da bak. hem istediğin parçayı istediğin miktarda alıyorsun. hem de düz desensizler. ben eminönünde öyle set halinde olanlara baktım, sevimsiz sevimsiz baskılar yapmışlar üstelik de hastane çıkış seti olmasına rağmen bedenleri falan da çok büyüktü. bir alt üst takım yapmışlar 6 aylıkken anca giydirilir. içinde gereksiz parçalar da vardı.
kısmetse bir kaç yunan adasına ve halkidikiye gitme niyetimiz var. geçen sene de benzer bir gezi yapmıştık o kadar güzel yerlerdi ki tadı damağımızda kalmıştı. o yüzden çocuk doğup da ayağımız bağlanmadan son bir gidelim dedik. zaten geçen sene de her gittiğimiz yerde araba kiralamıştık yani pek yürüyüp yorulmadık. bütün gün plajda keyif yapıp, tertemiz sularda yüzüp, muhteşem yemekler yedik. yani doğumdan önce zararı olacağını sanmıyorum tam aksine moralimi yükseltecektir. artık oralarda doğurursam da doğururum, çocuk doğuştan gezgin olur:)))))))))))
Valla imrendim nevı helal olsun gez kız ben korkudan yapamam zaten risklerim var ama rahat olmak en güzeli. C&a viaport da gördüm gidersek bakıcam çok da şart değil hani belki bir zıbınınk ve hastane çıkışını öyle alırım.

Ya hiçbi zaman parasında olmadım da e 1 gün için de yazık yani o bakımdan pazartesi gidip yaptırayım da bitsin. E sonra zaten sonuçları değerlendirmeye çağırcak 1 hafta sonra o zaman da muayne olcak ama en azından bir muayne bir kontrol yaparsam ayda bir muayne parası ödemiş olurum. Yakında tahlil ister uğraşmam belki devlet hastanesinde illaki vericem o zaman paraları.

ya bende toz detrjanı bol miktarda koyunca koyu renkler yapışıyor ve tekrar yıkamak zorunda kalıyorm:( bu durumda ben koyafetleri o granüllü sabunla elde yıkayayım elimde sıkmadan sonra maknaya koyayım birde o şekilde boş yıkasın. yani sabunlamış olurum gen ve makina detarjan çeker gibi boş suyu çeker. madem erimiyor olmadı dalinin sıvısını görmüştüm (tabi o yumuşatıcısı değilse) odan alırım. ama bu 2 kiloluk granüllü bir şekilde bitmesi gerek.

yunan adalarını bende istemiştim ama gemi yolculuğuyla değil zaaman geçmezdi bana ama kısmet olmadı. belki bebişler birlikte gitmek kısmet olur. bu arada bu defa öyle çok şey yeme bilmediğin yada bildiğinde olsa. malum artık mideler hassas ve yemeleri yadırgayabilir dolayısıyla rahatsız olma oralarda.
Sen olmadı elde yıka sonra ıslak ıslak koy makinaya sıkma programına at sıksın.

Nevin sırt çantası olanına ben de bayıldım türkiye de varsa alalım valla bunun gibi bişeyi ben de çok istiyorum.

Bu arada eşimle avm ye gittik günlerdir evde feci sıkılmıştım ilk defa bebek mağazalarını gezdik e- bebek idil baby vardı anam çok pahalı el kadar ikili zıbınlar 50 tl falan herşeyi inceledim. Hani şu kadife gibi nokta nokta kabartmalı olan battaniyeler var ya 45 tl idi çok değilmi yahu?
Nevo battaniyelerini kaça aldın kuzum? Bir de örme triko gibi olanları vardı onlara da bayıldım ama pahalı geldi herşey. Bir de neden hala aldığınızı anladım bitmez ki anam. Çok zor çok para lazım çok :)

yok bacım yurtdışı deyince ben avrupaya gideceksin sandım yunanstanda o terlikler ucuz olmaz. o sebepten kalsın:)) ben geçen yıl muyada denedim ama kardeşlerim ayağı çok yayvan gösterdi dediler 30-40 tl bişeydi. ha rahatlık konusunda bişey diyemem tabi hani eşin 2 markayıda kullandığı için doğru söylüyor olabilir. illa paalı olan ayakkabı raht olcak diye bişey yok. yıllar önce sosyete pazarından 10 liraya aldığım bir ayakkabı inanılmaz rahattı km. lerce yol yürüsem banamısın demiyordum aa eşim modeline gıcık oluyordu. eşimde bana ayakkabı dünyasından almıştı bugün gidip alsam 200 liran aşağı değildir neymiş hakiki deriymiş falan yeminle seneler içinde toplasan 10 kez giymedim ve sadece işe giderken giyiyordum oda gün içinde darlıp çıkartıyordum:) yani ucuz olup rahat olada çok var. olmadı muyaya gene bakayım. limangoyu falanda artık takip etmiyorum yani o tür siteli takibin bırakalı 1 yıl olmuştur olamdı gene arada göz atayım.

takvimide sizde yaparsanız ben de kaldırmam:))

bimdeki marshmelovlar lastik gibi kapanmıyormu ya. kurbinin üstüne nasıl yapışırki o ???

bu arada konu dışı ama gene fikrinizi alayım. şimdi benim kimlikteki soyadın eşiminki. 2 soy isim birbirne yakışmıyor diye uyumsuz oluyor diye almadım kızlık soyadını. (ki beenmezdim kızlık soy adını ama eşiminki çok çok daha çirkin çıktı::(( ). işte gel zman git zaman bazı sebeplerden dolayı kızlık soyadını ekletmeye karar verdim ama hem çalışıyordum sgk ya falan gidip ordandan değiştirtmem gerek diye biraz da uğraşamk istemedim hani devletin beyni karışacak yer arıyor diye. neyse eşimde inatla vermem diyor ki sanki o verior devlet vermiş bu hakkı. neyse işte şimdide kızı olcak ya fikri değişti bebeğin kimliğini çıakrtırken enimde kızlık soyadını ekletecekmiş (allah razı olsun:)) ama gerekçeside şu babamın hiç oğlu yokmuş 3 kız diye veriyormuş soyadımı diğerleri evlenirmi kocaları nasıl olur blinmezmiş:) neyse işte bende doğumdan önce gidip almak istiyorum hani doğum zmaanı 2 si birden yazılcak ya hani kaynana falan gelirse görsün istiyorum:( (ya bende çokmu fenayım ne o drumda bile onları fitil etme derdindeyim) ama bir yandan da gene işssizlik maaşım konusunda ve isteğe bağlı sgk konsuunda karmaşıklık olurmu korkusundayım.. sizce inat uğruna alsammı ki ha şunuda belirteyim yakışmıor yana yana. yakışsa ilk evlendiğimizde laırdım. ama şimdi kıllık olsun istiyorum :)))
1-ayakkabı terlik konusunda katılıyorum. pahalı ayakkabı rahat olacak diye bir kural yok. maalesef daha geçen sene hotiçten dünya paraya, düz, süet, yazlık bir ayakkabı aldım. mağazada denediğimde son derece rahattı ama ilk kullanımda daha yarım saat geçmeden allahım bu nasıl rahatsız bir ayakkabı diye sokaklarda ayağımdan atasım geldi. ayakkabı ayağıma yarım numara da büyük olduğu halde her iki yandan da vuruyordu. tabanı desen sanki içinde bir çakıl taşı varmışçasına batıyordu. hayatımda öyle rahatsız bir ayakkabı giymedim inan. hani utanmasam sokaklarda ayağımın acısından ağlardım:)))) bir kere de lacoste'tan aldığım keten ayakkabıda başıma geldi. her halde pazarda satılan taklitlerinden alsam o kadar ayağımı rahatsız etmezdi, bildiğin cendere gibiydi:)))
2-limango ve markafonide her hafta bilemedin 2 haftada 1 muhakkak birkenstocklar indirime giriyor. yani öyle çok uzun uzun takip etmen gerekmez. aklında olsun onun da klasil mantar tabanlılarından şaşma. bir de böyle masajlı mı ne pürtük pürtük bir modelini yapmışlar. zinhar alma çok rahatsız.
3-aslında başta niyetimiz ispanyada barcelonaya gitmekti. ama biliyorum ben kendimi tutamam yine amele gibi her yeri gezmek isterim. en son yorgunluktan, hakikaten dediğiniz gibi oralarda doğururum. o yüzden vazgeçtik böyle mini bir "ye, iç, denize gir" tatili ayarladık.
4-sen verdiğim linke bak: marshmallowları eritip, pudra şekeriyle karıştırıyorsun. bu tarifle ben denedim kesinlikle yapışmasında bir sorun yaşamıyorsun. hani bayatlamıcak olsa ben sana yapıvereyim ama doğuma bir kaç gün kala yapmak lazım.
5-ben daha evlenirken çift soyadı seçtim ama çoook da tavsiye etmem. özellikle devlette görevlilere anlatmak zor oluyor. genelde sıralamasını yanlış yazıyorlar ya da kızlık soyadımı soyadı değil de isim hanesine yazıyorlar kayıtlarda zorluk çıkıyor. mesela zk'de falan hep sıkıntı yaşadım. geri zekalılar ben ikisini birden söylediğim halde sadece kocamın soyadını bilgisayara giriyorlardı sonra da tc kimlik nonla tutmuyor diyorlardı. bu arada sen ne seçersen seç kızına senin kızlık soyadını da verme gibi bir imkanınız yok. kızının nüfusuna sadece eşinin soyadı yazılacaktır. kanun böyle. ancak o da ileride evlendiğinde kızlık soyadını ve kocasının soyadını kullanabilir ama senin babanın soyadını mahkeme kararı olmaksızın kullanamaz. nüfus memuruda sadece sizin isteğinizle kaydetmez.

Nevin sırt çantası olanına ben de bayıldım türkiye de varsa alalım valla bunun gibi bişeyi ben de çok istiyorum.

Bu arada eşimle avm ye gittik günlerdir evde feci sıkılmıştım ilk defa bebek mağazalarını gezdik e- bebek idil baby vardı anam çok pahalı el kadar ikili zıbınlar 50 tl falan herşeyi inceledim. Hani şu kadife gibi nokta nokta kabartmalı olan battaniyeler var ya 45 tl idi çok değilmi yahu?
Nevo battaniyelerini kaça aldın kuzum? Bir de örme triko gibi olanları vardı onlara da bayıldım ama pahalı geldi herşey. Bir de neden hala aldığınızı anladım bitmez ki anam. Çok zor çok para lazım çok :)

elifcan türkiyede bu çantalardan satan belki vardır diye bir ümit çok aradım ama maalesef yok. hatta fisher price türkiyeye bile sordum ama kör olasıcalar tekstil malzemelerini ithal etmiyorlarmış, sadece oyuncak, mama sandalyesi falan gibi ürünler ithal ediliyormuş. senin doğuma epey var sen merak etme ben o zaman kadar muhakkak giden gelen birine getirtirim.
o gördüğün battaniyeler her yerde var ve hep aynı. havuzlu handa örme triko kaşmir battaniyeler 32 lira mı neydi. o yüzden oraya bak bence.

Duygu cum soyadı konusunda nevine katılıyorum hem güzel olmadığını söylüyorsun yarın öbürgün belki çocuk da hoşlanmicak hem de zaten yasa gereği olmuyormuş. Baba olmaması durumunda benim bildiğim dede nin soyadı alınır yani dedenin nüfusuna kaydolur bu durumda çocuk:) sen paşa paşa kocanın soyadını vereceksin bebişe kendin de şuan hiç kurcalama derim hem kendin diyosun işsizlil maaşı vs. Sorun olabilir. Ayrıca kaynananları boşver artık kaş yapayım derken göz çıkarma:) hani hırsını çok iyi anlıyorum ama doğumuna az kaldı böyle şeylerle uğraşmayı bırak hani olur da başına bir iş gelir bak ben hinlik yaptım ama Allah da çekmedi dersin sonra. Çocuk senşn çocuğun babası da kocan. Gerisi hikaye babanne göstermelik bikaç kez görücek iş bitecek hayatınız düzeniniz olduğu gibi devam edicek.

Nevincim baktınız mı bilmem yoktur ama eminönündeki çantacılarda bu tarz bişeyler olur belki.
Olmazsa bir çapraz omuz asmalı çanta alıp büyüyünce de sırt çantasına geçeriz. Sen bulursan haber et biz de sipariş ederiz yada.
Bu arada şu marshmallov lu tarifin linkini bana da gönderirmisin merak ettim :)

Bıraya da kopualayabilirsin ama bizim birbirimizde mail adreslerimiz yok lazım olur belki ben sana özel den atayım canım.

cuma günü ilk muayene için zeynep kamil e gittim, normalde 08:20 ye hüseyin tayfun kutlu ya internetten randevu almıştım, ama oraya gidince gördüm ki randevunun bir hükmü yok. danışmaya kayıt yaptırıyorsunuz ve ilk muayeneler yumurta toplama, transfer, röntgen vb. işlemlerin yapıldığı kapalı bölümün dışında ki odada bi doktor yapıyor, orda sıra bekliyorsunuz ama orda da çok sıra olmuyor zaten. tam 45 dk bekledim orda , odaya girdiğimde doktor anlattı ve de bir kağıt verdi elime.

BAYAN İÇİN:
1)Adetin 2. veya 3. günü sabah 08:30 da kan -usg-röntgen -ekg
2)hormon tahlili: fsh, tsh, t3, t4, prolaktin, estradiol (sabah aç karına)
3)seroloji tahlili:anti hiv, anti hcv, hbsag,toxo ıgg-ıgm, rubella ıgg-ıgm
4)hsg(rahim filmi) radyolojiden randevu alınacak
5) servikal smear ve kültür, idrar tetkiki jinekoloji polikliniğinden randevu alınacak

NOT: 1.,2., VE 3. tahliller mutlaka o hastanede yapılması gerekmiş, 4 ve 5. herhangi bir hastanede yapılıp getirilinebilirmiş.

ERKEKLER İÇİN:
1)Seroloji: anti hiv, hbsag, anti hbs, hcv
2)sperm tahlili: üroloji muayenesinden sonra tüp bebek ten randevu alınacak.

Birde dosya açmak için birtakım istenen evraklar var onlarda verdikleri kağıtta yazıyor zaten.

Yukardakileri uzun uzun yazdım ki benim gibi "bu hastaneye gitmeyi düşünüp önce bir araştırayım bakayım" diyenlere açıklayıcı olması için ;)
Lakin kafamda bir soruuu oluştuuuu, İMMORTALBELOVED ve ERCELF siz bu konuda deneyimliydiniz ve yardımcı olmaya gönüllüydünüz ya yardımmm talepp ediyorummm sizdennn :( Sorularım:

1.Bana verilen kağıtta dosya açmaya karı koca birlikte gelmeli diyor, bu dosya açma işlemi hangi aşamada oluyor. adetin 2. veya 3. günü tahlil için gittiğimizde o gün dosya da mı açılıyor?
2. benim ocak yada mart da smear testi yapılmıştı. yine yapmam gerekirmi ki?
3. rapor almak için de bu tahliller gerekiyor değil mi, gerçi ben doktora girdiğimde dedim 1 kere tüp bebek denedik olmadı hem araştırılsın hem de rapor almak istiyorum dedimm ama yine de emin olamadım?
4. adetimin 2. yada 3. günü kan vermeye gittiğimde hormon testimi de orda yaptırabilirmiyim yoksa onun için de dahiliyeden falan mı randevu almam gerek?
5. bu tahlillerin tammalanması ve bir sonuca bağlanması yaklaşıkk ne kadar sürer?
6. zeynep kamil de yumurta toplama da tamamen bayıltıyorlamı, anestezi yapıyorlar mı?

Şimdilikk sorularım bu kadar :D şimdidennnnn sorulara derman olan herkese çokk teşekkür ediyorummmm :16::16::16::16:

sonaycan benim alacağım beşikte bunun ahsap rengi üstne vernik atmışlar. bunların bir çubuğu var o çubuğu takınca sabitte duruyor. çubuğu çıkardığınd sallanıyor. kuzenim şuan annesinde kalıyor yani 1 hafta anasında 1 hafta evinde anasının evinde park yatak var. sallanmadığı için içine ip gerip beşik yapmışlar yani battaniye koyup salıncak türü yapmışlar. ben o park yatakları hiç düşünmediğim için sallan tüleri varmıdır hç bilmiyorum yoksa hepsimi sabit bilmiyorum yani. bebeğin odasına ilerde moblya beşik alcam dediğin karyola sanırım. bu gönderdiğin zaten beşik. bebek büyüğünde yattığı şey işe karyola diye geçiyor.

kardeşimde park yatak var sallıyor ama bunlar kadar kolay sallanmıyorlar. istediğinde sabitliyor. biz ilk etapta bunu alırız, 3/5 ay sonrada ayrıca dediğin o karyola tipinde olanları alırız. 4 yaşına kadar yatabileceği bir karyola.

cuma günü ilk muayene için zeynep kamil e gittim, normalde 08:20 ye hüseyin tayfun kutlu ya internetten randevu almıştım, ama oraya gidince gördüm ki randevunun bir hükmü yok. danışmaya kayıt yaptırıyorsunuz ve ilk muayeneler yumurta toplama, transfer, röntgen vb. işlemlerin yapıldığı kapalı bölümün dışında ki odada bi doktor yapıyor, orda sıra bekliyorsunuz ama orda da çok sıra olmuyor zaten. tam 45 dk bekledim orda , odaya girdiğimde doktor anlattı ve de bir kağıt verdi elime.

BAYAN İÇİN:
1)Adetin 2. veya 3. günü sabah 08:30 da kan -usg-röntgen -ekg
2)hormon tahlili: fsh, tsh, t3, t4, prolaktin, estradiol (sabah aç karına)
3)seroloji tahlili:anti hiv, anti hcv, hbsag,toxo ıgg-ıgm, rubella ıgg-ıgm
4)hsg(rahim filmi) radyolojiden randevu alınacak
5) servikal smear ve kültür, idrar tetkiki jinekoloji polikliniğinden randevu alınacak

NOT: 1.,2., VE 3. tahliller mutlaka o hastanede yapılması gerekmiş, 4 ve 5. herhangi bir hastanede yapılıp getirilinebilirmiş.

ERKEKLER İÇİN:
1)Seroloji: anti hiv, hbsag, anti hbs, hcv
2)sperm tahlili: üroloji muayenesinden sonra tüp bebek ten randevu alınacak.

Birde dosya açmak için birtakım istenen evraklar var onlarda verdikleri kağıtta yazıyor zaten.

Yukardakileri uzun uzun yazdım ki benim gibi "bu hastaneye gitmeyi düşünüp önce bir araştırayım bakayım" diyenlere açıklayıcı olması için ;)
Lakin kafamda bir soruuu oluştuuuu, İMMORTALBELOVED ve ERCELF siz bu konuda deneyimliydiniz ve yardımcı olmaya gönüllüydünüz ya yardımmm talepp ediyorummm sizdennn :( Sorularım:

1.Bana verilen kağıtta dosya açmaya karı koca birlikte gelmeli diyor, bu dosya açma işlemi hangi aşamada oluyor. adetin 2. veya 3. günü tahlil için gittiğimizde o gün dosya da mı açılıyor?
2. benim ocak yada mart da smear testi yapılmıştı. yine yapmam gerekirmi ki?
3. rapor almak için de bu tahliller gerekiyor değil mi, gerçi ben doktora girdiğimde dedim 1 kere tüp bebek denedik olmadı hem araştırılsın hem de rapor almak istiyorum dedimm ama yine de emin olamadım?
4. adetimin 2. yada 3. günü kan vermeye gittiğimde hormon testimi de orda yaptırabilirmiyim yoksa onun için de dahiliyeden falan mı randevu almam gerek?
5. bu tahlillerin tammalanması ve bir sonuca bağlanması yaklaşıkk ne kadar sürer?
6. zeynep kamil de yumurta toplama da tamamen bayıltıyorlamı, anestezi yapıyorlar mı?

Şimdilikk sorularım bu kadar :D şimdidennnnn sorulara derman olan herkese çokk teşekkür ediyorummmm :16::16::16::16:

cevaplar
1. sizden istenilen bütün evraklar (yani o listede yazılanların hepsi) hazırlandıktan sonra hepsini alıp dosya açtırıyorsunuz. yani en son aşamada eşinle gidip dosya açtıracaksınız.
2. smear ve kültürün 6 ay geçerliliği var. benim kültürün tarihi 6 ayı birkaç gün geçmişti onuda kabul ettiler.
3.zaten senin bu yaptıklarının hepsi rapor için isteniyor. senin için bu süreci başlatmışlar zaten. bu istediklerini yapınca rapor veriyorlar ve sonrasında işlemi gerçekleştiriyorlar.
4. adetin 2.3. günü gittiğinde o aldıkları kanda bütün hormon vs tahlillerini yapıyorlar. ayrıca birşey yapman gerekmiyor.
5. süre olarak diğer kızların 3/5 ay sürmüş ama benim herşey yolunda gitti ve 17 ekim adetimle başladım 18 kasım adetimle tüp tedavisine başladık. yani 1 ay sürdü.
6. ben z.kamilde yapmadım ama heryerde toplamada tamamen bayıltıyorlar.
umarım açıklayıcı olmuştur.

elifim ben kontrole şöyle gidiyorum. diyelimki 11 inde muayene oldum kontrol için 21 inde son gün diyorlar. yani muayene olduğum günü saymadan 10. gün gitmiş olmam lazım.

duygucum yeni bir kanunla eşinden ayrılmış bayanların çocuguna kendi soyadlarını verebildiklerini okumuştum. tüm bayanlar için böyle bir hak var mı bilmiyorum. ben kendi soyadımı güzel olmasada yakışmasada aldım :) ve heryerde onu kullanıyorum. yılların vermiş olduğu alışkanlık. senin kıza iki soyadı verirseniz yarın birgün evlendiğinde bizler gibi kızlık soyadınıda almak isterse 3 soyadı olcak yaa. bence şimdilik babasının soyadını alsın ilerde kocasınınkinide alır tamam :)

ayrıca benim oğlana remezan ismini vermende tam yerinde olmuş. aslında beyram da olabilir :)) nevininkide bayramiye, ramazaniye, kemal sunalın filmlerinde oluyordu böyle isimler galiba :))

ya kızlar soyisim konusunda anlatamadım heral haliyle uzun yazınca insanın kafası karışıyor. ben gidip kendi soy ismimide ekleteyim diyorum. nevo senin kızlık soyadında isim gibi duruyor salaklar ondan karıştıryolardır. benimki öyle değil:)) sadece tek düşüncem sgk da falan karışıklık olurmu primlerimi yatırırken karışıklık olurmu düşüncesi:(

ama kızıma 2 isim takarsam ilerde o evlendiğinde illa babasını çirkin soyadını taşımakta isterse 2 isim 2 soyisim olur. ama ben nedense 2 isim takmakta ısrar ediyorum eşimde tek diyor. bakalım son dakka belki ekletirim bişeyler:)

nevo sen çanta linki ekledin. bu marshmelowlu kurbi tarifi eklemedin kuzum. elinin altındaysa ekleyi ver. olmadı önceside kalıp falan aldığımda bi kere bir deneme yaparım. ha baktım güzel olmuyor beceremedim ucuz yapan birine yaptırırım.

yani duygucum yeni bir kanunla eşinden ayrılmış bayanların çocuguna kendi soyadlarını verebildiklerini okumuştum. tüm bayanlar için böyle bir hak var mı bilmiyorum. ben kendi soyadımı güzel olmasada yakışmasada aldım :) ve heryerde onu kullanıyorum. yılların vermiş olduğu alışkanlık. senin kıza iki soyadı verirseniz yarın birgün evlendiğinde bizler gibi kızlık soyadınıda almak isterse 3 soyadı olcak yaa. bence şimdilik babasının soyadını alsın ilerde kocasınınkinide alır tamam :)

ayrıca benim oğlana remezan ismini vermende tam yerinde olmuş. aslında beyram da olabilir :)) nevininkide bayramiye, ramazaniye, kemal sunalın filmlerinde oluyordu böyle isimler galiba :))

ya kzılar benim soyadı konusu harbi yanlış anlşılmış ben kızıma kendi babamın soyadını vercem demedim ki:)) sadece kendi kzılık soyadımı kendi kimliğie eklettirsemmi diyorum şuanda eşimnkini taşıyorumda:( yoksa kızımda kendi babasınınkini taşısın (hatta evlenince direk kocasıınki alsın babasınınki almasın:))) yani benim konu benle alaklı kızımla değil:)

doğru bak beyramda olabilir zati beyramda doğacak dimi.

kardeşimde park yatak var sallıyor ama bunlar kadar kolay sallanmıyorlar. istediğinde sabitliyor. biz ilk etapta bunu alırız, 3/5 ay sonrada ayrıca dediğin o karyola tipinde olanları alırız. 4 yaşına kadar yatabileceği bir karyola.

ohoo sonay sne parça parça alıp çok masraf ediyon. 3 -4 yılda bir karyola alıyosun. ben bir beşik alcam artık kaç ay yatarsa sonra kendi odasına geçecek ve yattığı yatakta 15 yaşına kadar yatabilcek:) ilk başlarda bebek ve çocukken yatacak o karyolada sonrada yanındaki korkulukları çıkartıcaz genç odası olarak kulancak. hatta nevinede dedim artık bunla kocaya yollarım diye :)))

Back
X