Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bakalım işte eğer izin alırsa bu cumartesiye bıraktım o işi. benimki uzak yerlerdeki eğitimleri yasakladaı bende gecende aklıma centraldeki eğitim günü kalkıp gitsek kapıdan geri çevirmezler ya:))) iillaki alacaklar içeriye madem nlar böyle yapıyor bizde onlara inat böylemi yapsak diyorum:))

ya annen seni ormal sanıyor galiba arada hatırlat ben hamileyim ne işim var merdiven üstünde mutfak dolaplarının tepesinde. hayır o yaparken için rahat etmez ilal sende dolanır yorulursun. birde ben anlamıyorum kaldırılan kışlıklar ne mantıkla ütülenir. ben yıkıyorum katlayıp hurçlara koyuyorum. zaten genekırışıyor harcanan elektrik ve emeğe yazık yani hayatta ütü yapıpta hurçlara koymam. kendi gibi sanıyor heralde sen tüp bebekler ve 36 yaşında hamile kaldın öyle kolaymı bu işler allah göstermesin bi düşşen biş gelse başına baklaım 2. bu kadar şanslı olabilcenmi. bende hamileliğimin başındayken 2 komşum var övünerek oo ben doğuma gidicem merdiven üstünde perde asıyordum diyor diğeride yok yorgları atıyordum dışarı deyip sinir eidyolardaı beni. ulan daha ağzınız süt kokarken koca merakıyla evlenirseniz tabi çat diye hamile kalıp o işleri yaparsınız. biri 38 yaşında 17 mi 18 yaşında kızı var. diğeri 32 yaşında oğlu 10 yaşında. bende onlar gibi 20 lerimde evlenseydim bende yapardım. birde drumu bilmelerie rağmen böyle konuşalarına ekstra gıcık oluyordum. valla herşey gelip geçiyor ananda çok meraklı bırak yapsın zaten kadın bulamadın yaptığın işler yapmasında kirli olan yerleri yapsın mesela tüm camları silebilir ::))) banyo fayanslarını silsin gibi ince işleri yapsın :))

aha işte benim anam da aynı senin komşular model. kendi hamileyken bütün eve tadilat bile yaptırmış, tek başına temizlik yapmış, evi her daim bal dök yalaymış... beni 20 yaşında, kardeşimi de 24 yaşında doğurmuş, bende o enerji artık yok hiç düşünmüyor.... ayrıca kendisi temizlikle bozmuş bir kadındır, ben öyle değilim.

kızlar ya bişey oldu çok komik. normalde ben kek bsküvi çikolatalı gofret falan çok yerdim ama hamile kaldım kesildim 7 ayda 1 paket bisküvi falan yememişimdir. neyse işte uzuun zmandan beri dolapta çik. gofret duruyordu yiyim bari dedim ama sırf yemek için. neyse 1 tane yedim. anaaa bebeği bi görseniz içimden çıkıcak gibi hop hop karnım nasıl hopluyor. ki kaç gündün çok çok ama sessizdi aklına gelecekte bi kere falan vurcak o derece sessizdi. ben bu çocuğu sekersiz bırakıp mutsuz mu ediyorum acaba:(((( valla gidip diğer tüp çikolatalarıda yiyesim geldi. çok şaşırdım valla.
ha ha ha şekersiz bırakıp çocuğu mutsuz mu ediyorum demene çok güldüm:))))))))))))

ha ha ha şekersiz bırakıp çocuğu mutsuz mu ediyorum demene çok güldüm:))))))))))))

ay ne bilim ya hani güya çikolata mutluluk hormonu salgılarmış ya. gerçi bende hiç olmuyordu çik. yiyince mutlu olma durumu ama ne bilim belki bebekte öyle oluyordur. ne bilim yiyince çocukta inanılmaz bir hareket olunca kesin sevindi dedim:))

Duygucan ben dün bir karşıkık kutu meyvesuyu bir de gofret yedim ultrasonda amuda kalkıyordu ama daha hissedemediğim için ben anlayamıyorum:(
E senin koca bebek kaslarıda kuvvetli kimbilir nasıl vuruyodur :) kana karışınca işte şekerin gücü:)

Nevin benim bu tarif kafama yattı en kısa zamanda alıp denicem :)

kızlar ya bişey oldu çok komik. normalde ben kek bsküvi çikolatalı gofret falan çok yerdim ama hamile kaldım kesildim 7 ayda 1 paket bisküvi falan yememişimdir. neyse işte uzuun zmandan beri dolapta çik. gofret duruyordu yiyim bari dedim ama sırf yemek için. neyse 1 tane yedim. anaaa bebeği bi görseniz içimden çıkıcak gibi hop hop karnım nasıl hopluyor. ki kaç gündün çok çok ama sessizdi aklına gelecekte bi kere falan vurcak o derece sessizdi. ben bu çocuğu sekersiz bırakıp mutsuz mu ediyorum acaba:(((( valla gidip diğer tüp çikolatalarıda yiyesim geldi. çok şaşırdım valla.

duygucum canının çekmemesi daha iyi. sonuçta dokttorlar hep şekerden uzak durum diyor.hem kiloda yapıyor. bende ilk 3/4 ay hiç istemedim. ama 2/3 aydır vay anam vay :( benim oğlanda hiç durmuyor, ondanmıki acaba. valla öyleki coğu zaman rahatsız oluyorum, pozisyon değiştirip duruyorum. aslında şu boğazımı az biraz tutsam çok güzel olacak ama nerdee :)

Duygucan ben dün bir karşıkık kutu meyvesuyu bir de gofret yedim ultrasonda amuda kalkıyordu ama daha hissedemediğim için ben anlayamıyorum:(
E senin koca bebek kaslarıda kuvvetli kimbilir nasıl vuruyodur :) kana karışınca işte şekerin gücü:)

Nevin benim bu tarif kafama yattı en kısa zamanda alıp denicem :)

elifcim şeker hamuru normalde her yerden her dakika temin edebileceğin bir şey değil, ama marshmallow şekerler her markette var. o yüzden bana büyük kolaylık gelmişti. tek handikapı şekerlerin beyaz, pembe ve sarısı var. yani senin hamurların da bu 3 renkle kısıtlı oluyor. mesela erkek çocuğa yapılan mavi süslü kurabiyelerden yapamazsın. bir de bu tarifte verdiği kurabiye yayılmıyor. sonra süslerken de kestiğin hamurla kurabiyelerin denk geliyor. daha önce başka bir kurabiye tarifiyle denemiştim onda kurabiyeler yayılmıştı, şeker hamurları üstünde küçük kalmıştı.
şayet planlandığı gibi sezaryenle doğurursam doğumum planlı olur, bir kaç gün önceden bu kurabiyelerden yapıp, lohusa şerbetiyle birlikte hastanede ikram edeyim diyorum ben de. aklımda hiç kurabiye yoktu yok yere aklıma soktunuz valla:)))

aslında büyük olmasına rağmen vuruşları çokta kuvvetli değil. yada normaldirde bana öyle geliyordur. hani vurduğundan daha nefesim kesilmiyor:) heralde son zmanlarda öyle olcak. bende kaşınıyorum heralde:)

duygucum canının çekmemesi daha iyi. sonuçta dokttorlar hep şekerden uzak durum diyor.hem kiloda yapıyor. bende ilk 3/4 ay hiç istemedim. ama 2/3 aydır vay anam vay :( benim oğlanda hiç durmuyor, ondanmıki acaba. valla öyleki coğu zaman rahatsız oluyorum, pozisyon değiştirip duruyorum. aslında şu boğazımı az biraz tutsam çok güzel olacak ama nerdee :)

ya sen zayıfsın yiyebildiğin kadar ye zaten tansiyon probleminde yok. kardeşin doğumdan sonra hemen kilo vermişti sanırım sizin yapınız bu yiyip alamyan cinsten. bu sebepten korkma bence. canın çekiyorsa ye.

elifcim şeker hamuru normalde her yerden her dakika temin edebileceğin bir şey değil, ama marshmallow şekerler her markette var. o yüzden bana büyük kolaylık gelmişti. tek handikapı şekerlerin beyaz, pembe ve sarısı var. yani senin hamurların da bu 3 renkle kısıtlı oluyor. mesela erkek çocuğa yapılan mavi süslü kurabiyelerden yapamazsın. bir de bu tarifte verdiği kurabiye yayılmıyor. sonra süslerken de kestiğin hamurla kurabiyelerin denk geliyor. daha önce başka bir kurabiye tarifiyle denemiştim onda kurabiyeler yayılmıştı, şeker hamurları üstünde küçük kalmıştı.
şayet planlandığı gibi sezaryenle doğurursam doğumum planlı olur, bir kaç gün önceden bu kurabiyelerden yapıp, lohusa şerbetiyle birlikte hastanede ikram edeyim diyorum ben de. aklımda hiç kurabiye yoktu yok yere aklıma soktunuz valla:)))

bu mantarları şeker hamuru kıvamına getirme işinden gözüm biraz korktu gibi yapılışı yazıyor ama insan acaba tutarmı diyor. kurbi konusunda şüphem yok yaparımda şekerleme kısmı şüpheli :44: ama yapmaya karar verirsem öncesinde illaki deneme yaparım. birde kalıp almam gerek. heralde bu bi milyoncu tarzı olan yerlerde vardır kalıp.

ya ben esas başka bir konuda fikrinizi almak istiyorum. çocuk odasına perde bakarken zebra storlar çok hoşuma gitti. perde yapmayıp stor koysam sizce nasıl olur?

Ben de onu düşündüm ama artık gıda boyası aktarlarda bile satılıyomuş beya olanlarını eritince içine damlatıp mavi elde edebilirsin ama 5-6 paket haribo almak lazım:) ben hastane için uğraşmam çok da gelen olmaz zaten mevlütye yapmak isterim magnette dağıtırım.
bu mantarları şeker hamuru kıvamına getirme işinden gözüm biraz korktu gibi yapılışı yazıyor ama insan acaba tutarmı diyor. kurbi konusunda şüphem yok yaparımda şekerleme kısmı şüpheli :44: ama yapmaya karar verirsem öncesinde illaki deneme yaparım. birde kalıp almam gerek. heralde bu bi milyoncu tarzı olan yerlerde vardır kalıp.
Ben dün gördüm birmilyoncuda:) keşke alaaymışım yıldız kalp falan vardı mesela kalp yap üzerine de biberon figürü yap al sana :)

ya ben esas başka bir konuda fikrinizi almak istiyorum. çocuk odasına perde bakarken zebra storlar çok hoşuma gitti. perde yapmayıp stor koysam sizce nasıl olur?
Ya o perdeler her ekadar benimde hoşuma gitse de yıkanamadığı için almayı düşünmedim. Ne biliyim nasıl olur temizliği siliyormuşsun güya ama temiz olmaz çok to barındırır bence çocuk odası için uygun değil. Şöyle beyaz incecik uçuş uçuş bir kumaştan tül ve kenarına da nevresim takımının modelinden iki kanat çok daha hoş durur bence hemde istediğinde at ohhh köpüklücene yıka:)

stor konusunda bende elig gibi düşünüyorum şahsen ben temzlik hastası biri olarak evime yıkanamayan hi bişey sokmam. ne öyle silmeklede temizlenmezki kir karışıp içine işler durur valla. mesela kardeşim illa kendi odalarına stor yaptrıtmıştı. ablamla sürekli tartşıyolar. kardeşim süse püse bakıyor abalmda yıkamıyor söküp yıkadık takana kadar canımzı çıktı diye hep söylenir. yani bana deseler ki tüm evini bedava stor yapalım yaptırmam:) mesele benim evde şuan kullandığım perdelere görümcem içinde tutmuş demekki yıllar sonra bir tartışmada söylemişti perdecide kavga etmiştiniz ama teyzemler falanda beğenmemiş perdeleri diyor ki biz 2yıllık falan evliyiz. ualn teyzenmi yaşıyorda beğenmiyor onların velerini gördük pislşk götürüyor düşünki eşimin öz teyzeleri olmasına rağmen ayy teyzem kendini dağıtmış bu ne böyle evini bok götürüyor anneme söylemem lazım demişti:))) ve her defasında dilede getirir benim temizliğimden sonra kimseninkini beğenmediğini söyler anneside hiç övmez beni. neyse yani kısaca stor bence mantıklı değil. ben düz bir tül gibi bişey alıp kenara on olarakta şu english home tarzı çiçekli yada güllü beyaz fonlardan yaptırayım diyorum. ama daha ne karar vermedim. annemleri o tarafa geçince perdecime uğrayım kumaş desen falan bakıcam.

Ben de onu düşündüm ama artık gıda boyası aktarlarda bile satılıyomuş beya olanlarını eritince içine damlatıp mavi elde edebilirsin ama 5-6 paket haribo almak lazım:) ben hastane için uğraşmam çok da gelen olmaz zaten mevlütye yapmak isterim magnette dağıtırım.Ben dün gördüm birmilyoncuda:) keşke alaaymışım yıldız kalp falan vardı mesela kalp yap üzerine de biberon figürü yap al sana :) /QUOTE]

keşke yakın olaydında bir öğlen birlikte deneseydik. benim doğumda sen bana yapardın. senin doğumdada ben sana:(( ama şimdi yapıp ulatırması mesele. bende pazara çıkıcam akşam bakalım varsa orada kalıp alırım yoksa yeni bir bi mlyoncu açılıyor heyecanla onun açılmasını bekliyorum:)) hani hiç bişey almasam bile gezmesi zevkli oluyor. bir sürü ıncık cıncık gereksiz şey üretmişler insan görüp yuhh ya bunudamı yapmışlar diyor:)) bu arada baharatlık seti alcam şu markafonide falan baktımda aynıları piyasada 40 kat daha ucuz. mesela tuzluk biberlik seti 15 tl di aynısı dün kadıköyde 3,5 tl di :))

Ben de onu düşündüm ama artık gıda boyası aktarlarda bile satılıyomuş beya olanlarını eritince içine damlatıp mavi elde edebilirsin ama 5-6 paket haribo almak lazım:) ben hastane için uğraşmam çok da gelen olmaz zaten mevlütye yapmak isterim magnette dağıtırım.Ben dün gördüm birmilyoncuda:) keşke alaaymışım yıldız kalp falan vardı mesela kalp yap üzerine de biberon figürü yap al sana :) /QUOTE]

keşke yakın olaydında bir öğlen birlikte deneseydik. benim doğumda sen bana yapardın. senin doğumdada ben sana:(( ama şimdi yapıp ulatırması mesele. bende pazara çıkıcam akşam bakalım varsa orada kalıp alırım yoksa yeni bir bi mlyoncu açılıyor heyecanla onun açılmasını bekliyorum:)) hani hiç bişey almasam bile gezmesi zevkli oluyor. bir sürü ıncık cıncık gereksiz şey üretmişler insan görüp yuhh ya bunudamı yapmışlar diyor:)) bu arada baharatlık seti alcam şu markafonide falan baktımda aynıları piyasada 40 kat daha ucuz. mesela tuzluk biberlik seti 15 tl di aynısı dün kadıköyde 3,5 tl di :))

İşte uzak olunca böle oluyo yoksa cidden zevkli olurdu beraber denemek artık yapınca foto çekip burda paylaşırız;)
Bimilyoncu kaldı adı anam herşey onmilyomdan aşağı değil. Ben de baharatlığımı eminönünden almıştım 6 lı set hala kullanıyorum metal ayaklığı da var onda dizili.

İşte uzak olunca böle oluyo yoksa cidden zevkli olurdu beraber denemek artık yapınca foto çekip burda paylaşırız;)
Bimilyoncu kaldı adı anam herşey onmilyomdan aşağı değil. Ben de baharatlığımı eminönünden almıştım 6 lı set hala kullanıyorum metal ayaklığı da var onda dizili.

günaydın elifcim sanrım en erken kalkan bizleriz:(( evde olunca yatarım diyordum ama maalesef şuana kadar 9 da kalkmışlığım ya 1 yada 2 defa olmuştur baykuş gibi erkenden kalkıyorum sonrada gün geçmiyor. hayır yeniden işlere girişmekten korkuyorum:(((

evet şu bi milyoncularda bi milyona hiç bişey yok:))) dün pazara gittim küçük bir tezgahta kurbi kalıbı vardı plastik adam metal yok dedi heralde metal sorduğumu sandı fark etmez dedim. ama emin olaadım ve almadım birde karşıma ilk çıkan yerden alma huyum yoktur illa 3 yere bakmam lazım. bu kalıbın fiyatı 2,5 tl di ve 6 adet farklı desen vardı( kelebek,çam,ay, yıldız, papatya, 2 desen daha) işte bugün olmadı birde bugün bi milyoncuya giderim orda daha farklılar varsa ordan alırım. olmadı haftaya pazardan alırım. kardeşimde zaten şekerlemeyi alırız kurbileri bz yaparız dedi. gidip orda yaparız bir defa sonra onlara yaptırırm ( umarım o gün geldiğinde bişey çıkarmaz :(( birde akşam yatarken aklıma geldi hani ben bu kurbiler çıbık takmak istersem nasıl olcak. pişmeden takarsam çıbıklar fırında yanar yada kararır. ha piştikten sonra soğuyunca zaten takamam. soğumadan takmak istesemde kurbiler sıcakken tepsiden çıkarmaya çalıştığımda parçalanırlar:(((

Günaydın duygucan valla uyku tutmadı 11 de yattım akşam evham yapıyorum bugünlerde rahim uzunluğu ölçümü yaklaştı tedirginim normal çıksa bile benim şimdiden korkularım başladı bebek büyüdükçe sorunlarım artacak. Rahim ağzı yetmezliği sebeplerinden biride tek taraflı rahimmiş yani yetmezlik olması yüksek ihtimal ilerde doktorum rahat davranır mı bilmiyorum başka doktora gitsem mi? 3 ay oldu progestanı bıraktırır mı:( ben baya 6 aylık olana kadar falan onu kullanmak istiyorum. Bir de okudukça evham yaptım ben çok korkmaya başladım :(

Kurbilere gelince bence takarken çubuğu kırılma ihtimalleri var çubuksuz oluversin bu kalıplarla anca deneme yaparsın bebek için bineron yada bebek arabası falan hoşuma gidiyor bir de yuvarlak yapıp bebek figürü yapabilirsin yada biberon onun için de şekerleme alırken eminönünden alırsın kalıbı.
Kalıplar hep aynıdır değişi yoktur ben sormadım fiyatını ama içinde bir de krema sıkma poşeti vardı.

günaydın kızlar gen bir konu hakkında yazayım fikirleriniz beyan edin. şimdi kaynanagil memlekete gitti ama kaynana doğum için gelcek kendini hazırlamış beynen belli. çlünkü burdayken koltukları satıcaz dediğimizde falan biz geince nerde kalıcaz demişti bende bizim eve misafir gelmiyor gelen olursada salonda 3 lü koltuk var orda yatar demiştim:)) neyse işte eşimin çeyizinde annesi 2 yorgan vermişti ama 5 yıldır hurcun içinde açmadım bile neden derseniz hani bir tarafı beyaz üstüde saten renkli ve desenli yani çeyizlik yorgan tipi. hani ona nevresim geçirsem özelli kalmaz öyle kullansam beyaz hemen kirlenir yıkamak için dikişleri söküp yıkarım ama sonrada geri dikemem. bende hiç kullanmadım. hatta benim annemde böyle bir yorgan vermişti dedim al götür bunu ben bunu kullanamam annem o süsünü püsünü sökmüştü satenlerini falan ayırmıştı basit bir yün yorgan olmuştu ve bende nevresim geçirip öyle kullanmaya başlamıştım. neyse işte badan falan yapınca dedim bu yorganları geri anana verelim oraya gidince kullanaırz ederiz sonuçta çocuk odasındaki koltuklarda gidince onların altındaki battaniyeleri koyacak yer yok. 5 yıl oldu kullanmadım bile dedim. tabi eşim bunu annesine diyemed. (karı gibi) yok onlar benim çeyizim bağış yaparım yok olmadı çöpe atarım. en sonda annenlerin oraya götürelim dükkana koyarız dedi( babamın boş dükkanı var kiraya vermeyip evin kullanılmayan eşyalarını oraya koyuyolarlar) bende dedim ananlar şimdi burda yok götürüp eve bırakalım orda kalsın. yok teyzesi gil kullanırış not yazarım üstüne kimse kullanmaz dedim. neyse işte dün anasıyla görüşmüş yorgan işinide söylemiş anasıda ben gelince neyde yatıcam kalsın gelince onalrda yatıcam gelinin yorganı varmı niye veriyor falan demiş. eşimde valla evin hanımı o illaki açıkta bırakmaz yatırcak birşeyler bulur demiş.

hayır şimdi burada 2 konu var yorgan işini götürür bırakırım ama kadın hazırlamış kendin her fırsatta ben gelip kalırsam deyip duruyor. eşimede dedim anan kendini hazırlamış ama benim adıma konuşupta davet etme ben doğumda annenin gelmesini istemiyorum.ha torununuda sonra görür zaten ben evdeyim kendim bakarım dedim. eşimin savunmasıda senin annen gelipte 1-2 ay alacağını sanmam şuan en az konuşması gereken kişi benmişim hani elim mahkum susayımda gelip bana yardımcı olsunlar mantığıyla susmam gerekmiş. anlayışlı olcakmışım sevecen olcakmışım annemede onun anasınada iyi davranıp kızmayacakmışım. her defasında diyorum ben stresli bir kişiyim anneme bişey söylesem alınsa bile unutur yada benim çıakrdığım bok bu çocuyk doğurdu haa aynı der:) ama kaynana öyle değl zaten frekans sorunumuz var birde ona vakit geçirmek istemiyorum. dedim zaten sen işe gitcen ananla ben kalcam zaten yaz ortası sıcak olcak benim adıma karar verip ananı çağırma diye her defasında söylüyorum ama neymiş onun anasıymış oda anasının yanında olmasını istiyormuş ya o zman çocuğu sen doğur diyorum. ama benim adıma konuşup gel falan diyor sanırım. sizce ne yapmam gerek olmadı haziran sonuna doğru ben arasamda gelme annem yanımda olcak o gidince sana haber veririz falan mı desem. ben devreye girip gene kendimi kötü etmeden bu iş hallolmaz gibi. mesela milletin anası gelip 15-20 gün kalıp evine gidiyor sonra herkes kendi bebeğine bakıyor. bi çok arkadaşımda böyle oldu ee benim anamda 20 gün kalır yani. ha tamam kaynanada aklı sıra diğer çocuklarıma gittim buraya gelmezsem ilerde laf olur diyordur. ama %100 eminimki beni zerre kadar sevmiyor. bende ısınamadım zaten hani akşama kadar aynı odaya koysalar hiç sohbet etmeden tüm günü geçirebilriim. sizce benim konuşmam dahamı iyi olur yoksa eşime baskı yapıp onun konuşmasınımı sağlasam.

Günaydın duygucan valla uyku tutmadı 11 de yattım akşam evham yapıyorum bugünlerde rahim uzunluğu ölçümü yaklaştı tedirginim normal çıksa bile benim şimdiden korkularım başladı bebek büyüdükçe sorunlarım artacak. Rahim ağzı yetmezliği sebeplerinden biride tek taraflı rahimmiş yani yetmezlik olması yüksek ihtimal ilerde doktorum rahat davranır mı bilmiyorum başka doktora gitsem mi? 3 ay oldu progestanı bıraktırır mı:( ben baya 6 aylık olana kadar falan onu kullanmak istiyorum. Bir de okudukça evham yaptım ben çok korkmaya başladım :(

Kurbilere gelince bence takarken çubuğu kırılma ihtimalleri var çubuksuz oluversin bu kalıplarla anca deneme yaparsın bebek için bineron yada bebek arabası falan hoşuma gidiyor bir de yuvarlak yapıp bebek figürü yapabilirsin yada biberon onun için de şekerleme alırken eminönünden alırsın kalıbı.
Kalıplar hep aynıdır değişi yoktur ben sormadım fiyatını ama içinde bir de krema sıkma poşeti vardı.

aman o korkular ne zamn son bulur hiç bir fikrm yok:(( benimde dün akşam karnım nasıl gergin anlatamam dedim heralde ben erken doğum yapcam 3,5 attım vala bir an evvel şu hastane kıayafetlerini yıkayıp çantayı hazırlamam lazım diye düşündüm:( birde ya benim karnım birden mi büyüdü falan dedim eşimde gaz vardır dedi. ya gaz hisside yoktu hani idrarımıda sürekli yapıyroum ama birden öyle bir gerginlik olunca ödüm koptu :(( yani düşünki 30. haftam bitti gibi hala korku var:( ama eminimki çocuk doğunca bile 40 ı çıkana kadar benimde canım çıkar:( yani arada denk gelip olumsuz şeyler okuyuncada hepten dip yapıyorum:( bebeğin doğmasıda bişey değilmiş diyorum. ama bir yazı okumuştum hamileler gece uyurken olumlu düşüncelerle uyusun diyordu. ok yapalımda nasıl olcak o iş:))

o pasta pompalı bende var ama kalıp yok. krema pompası ve 4-5 farklı başlığı var yani kurbi kalıbı yok içinde. neyse işte gezer bakarım zaten daha zaman var..

Bence önce eşine baskı yap çok istiyorsa hastanede kalsın duygunun annesi evde yanında kalıcak desin. İki ana da evde olunca da işler karışı ve gereği de yok.
Kız annesine düşer bence.
Bizim leyla nın da kaynanası bu model. Kendi anası hastanede kaldı kaynana 40 gün eve yerleşti bir de dip dibe oturuyolar zaten kadın gene de kaldı valla vede bana bi faydası olmadı diyo kız hizmet beklemiş daha çok iş çıkmış lohusa halinle. Beka görümcesi var insan onca kalır da ev iyi yapmaz mı kızon kendi annesi gelip gündüzleri yapıyomuş. Pes dedim.
Yatak yorgana gelince ben de hiç kullanmıyorum bilere geri vereyim dedim kendisine sen kullanırsın dedim bende 5 tane falan var istemedi dursun çeyiz ne zararı var dedi görümcek de aynı köye götürürüz yazlık olur oraya alırız falan dedi.
Sen de ya usulünce bana iş yerim yok çocuk odası doldu artık alın götürün hazır yorganlar daha kullanışlı falan de.
Ama kadına bak hem gelecek çekyatı satmayın dio bi de yazın sıcağında kendi yorganında mı yatacakmış????
Ev senin evin onlar almış olabilir ama kullanışlı değilse hertürlü karar sana kalmış sat gitsin inadına.
Eşin de acayip anacı çezini yesinler onun.
Kalma konusunda da isteyorum de önce eşine baskı yap sen konuşmazsan ben konuşurum de.

Ayrıca gelinin yatıracak yorganı var mı ne demek? Annem de vermiştir sana ne haddine? Onun verdiği yorganla mı oldu senin çeyizin ukala kadın. Bunca lafa o yorganları evde tutma şuanda da ucuzdur git iki tane elyaf yorgan al koy evine gelince de onlarda yatırırsın. Ağustos da yorgan mı örtecek? Bu kışın da mı gelmeyi planlıyor? Şuna kızıyorum bu zamana kadar annelik yapmadı çocuk olunca mı yapacak? Göstermelik.

Bence önce eşine baskı yap çok istiyorsa hastanede kalsın duygunun annesi evde yanında kalıcak desin. İki ana da evde olunca da işler karışı ve gereği de yok.
Kız annesine düşer bence.
Bizim leyla nın da kaynanası bu model. Kendi anası hastanede kaldı kaynana 40 gün eve yerleşti bir de dip dibe oturuyolar zaten kadın gene de kaldı valla vede bana bi faydası olmadı diyo kız hizmet beklemiş daha çok iş çıkmış lohusa halinle. Beka görümcesi var insan onca kalır da ev iyi yapmaz mı kızon kendi annesi gelip gündüzleri yapıyomuş. Pes dedim.
Yatak yorgana gelince ben de hiç kullanmıyorum bilere geri vereyim dedim kendisine sen kullanırsın dedim bende 5 tane falan var istemedi dursun çeyiz ne zararı var dedi görümcek de aynı köye götürürüz yazlık olur oraya alırız falan dedi.
Sen de ya usulünce bana iş yerim yok çocuk odası doldu artık alın götürün hazır yorganlar daha kullanışlı falan de.
Ama kadına bak hem gelecek çekyatı satmayın dio bi de yazın sıcağında kendi yorganında mı yatacakmış????
Ev senin evin onlar almış olabilir ama kullanışlı değilse hertürlü karar sana kalmış sat gitsin inadına.
Eşin de acayip anacı çezini yesinler onun.
Kalma konusunda da isteyorum de önce eşine baskı yap sen konuşmazsan ben konuşurum de.

ya benim kaynana gelince iş yapar ama bende çekindiği için girişemez iş dediysemde kakıp cam çerceve silmez mutfağa girip yemek içmek işini yapar. onuda temiz yapamaz temiz mutfağımı kirletir dağınık çalışıyor ıslak elleriyle dolapları tutuyor ki ben nefret ederim kendi annem gayri ihtiyari öyle yapınca kızıyorum. ki benim elimin altında bir sürü havlu falan vardır hemen silerşm elimi hatat annem bu ne kdar bez der.
evet ev benim evim başta müdahale ettikleri gibi sanıyorlar ama canımcım onların bir çöpü yok bu evde o yorgan vs. dışında. halılarımı, perdelerimi, bulaşık mak, çamaşır makinamı annemler aldı hatat buzdolabımıda almıştı eşime kızdıkları için g-vermekten caymıştı:)) onun dışında aldığımız iğneden ipliğe her şeyi eşimin kredi kartından çektirdik ve evlenince brlikte ödedik. bir kısım senet bir ksıım kart kullandık ama kendimiz yaptık. o sebepten satmayın deme hakları yok benim evimde yer yok. o satmayı dşündüğümüz takım ise bacısı düğün hediyesi almıştı ama gidip almışlar bana soran eden olmadı koltuklar eve gelmiş bende kızmıştım ben kullancam bunu nsan sorar eder dedimde eşim ee mağazaya gidelim rengine bak diyor yalandan gittik hani güya rengi beğenmezsem onları evden alıp isteğin rengi getirceklerdi. ama model falan soran olmadı. eşşek ölüsü ağırlığında sağa sola çekilmiyordu bile. eşim anasına diyemez gelme onun borusu bana öter aman anası üzülmesin. hem onun annesi burdaolursa benim annem gelmez. ki 2 anne aynı evde olmaz bende kalabalıktan sıkılırım ve yatacak yeteri kadar yerim yok. bu iş bana kalcak gibi illa arayıp sen gelme diycem. hem gitti bir daha ne diye geliyorsa işte kendine gezmeye yer arıyor bakma çocuk bahane. zaten babasıda ayrı bir cins eşim biz artık bu yıl memlekete gelemezi diyorda babasıda 2 kez güze doğru gelirsiniz dedi. güzünde bebek 3 aylık olcak. kafayı yemedim ben 3 aylık bebekle tee cehennemin dibien gidicem. kendi kızları bebek 2 aylık olunca alıp gidiyor sırf bebeği millete göstermek için ebnide öyle sanıyor. ne işim elin memleketinde. seneye bu zmanlardan önce gitmiyoruz boşa heveslenme dedim eşime:)))
Ayrıca gelinin yatıracak yorganı var mı ne demek? Annem de vermiştir sana ne haddine? Onun verdiği yorganla mı oldu senin çeyizin ukala kadın. Bunca lafa o yorganları evde tutma şuanda da ucuzdur git iki tane elyaf yorgan al koy evine gelince de onlarda yatırırsın. Ağustos da yorgan mı örtecek? Bu kışın da mı gelmeyi planlıyor? Şuna kızıyorum bu zamana kadar annelik yapmadı çocuk olunca mı yapacak? Göstermelik.

ya aevet sırf vermeyim diye öyle diyor yoksa yazın ortası yün yorganmı kullancak sanki. zorunlu olarka iş yapmasını sevmiyorum yani diğerlerne gittim bunda gideyim demesi. bende böyle düşünüyor. ve eşimin illa annesinin gelemk istemesinde ısrar etmesi deli ediyor beni. tabi eski günlerni yad edip 1 hafta 10 günde olsa anasıla ayn ıçatı altında yaşacaka gene. hem annesi gelip yanımızda kalcak diye saçıp savar anasına cebi bolca doldurur :47: ama ben onu götürüp üsküdardaki eve bırakcam. hani taşıyabilsem kendi kaldırcamda yüklenme istemiyorum. hatta eşime deidmde beni çok sinir etme vala pılı pırtımı topalr gder karşıda bir yerde haastane bulup orada doğururum dedim:))

Back
X