elifcan şerbete karanfil, çubuk tarçın ve elma kabuğu koydum. merak etme yani eksik bişey olmalı aroması bol bol oldu:) ama dün hastaneden rapor almaya gittik oras lohusa şerbeti dağıtıyormuş :))) ama ebn genede süslediğim tepsiyi, bardakalrı ve 1 litresini götürcem ev çok yakın haftaya giderken yanımda götürürüm dolaba koyarız. hani onalr hangi esnada dağıtır bilemiyorum ama olaki erken dağıtırlarsa ve gelenler olursa sonradan benimkileri dağıtırız. evdekalan 2,5 litrede hayli hayli yeter. ha yetmezse de 2 kalıp daha şekerim var ama gerk yok yani çocuk yaşına girene kadar şerbet dağıtcak değilim ya ) bardakalrda minik ya bu sebebpten yaptığım 3,5 litre şerbe ohoo dünyaya yeter:) görümcekte kurbi işini sordu sen kurabiye yapıcam dedin ya ben kurbi almasam mı başka bişey gördüm mağnnet gibi değişik hoştu ondan alayım dedi. hani kurbi zaten olucaksa. bende hiç boşa masrafa girme herşey var varsın bişeylerde eksik olsun dedim. yazık ya kendine göre dünya gideri var ıvır zıvır şeyelre niye para versin. sıkı sıkı tembihledim alma diye ama sanırım gene alır.
ya elifcan inanırmısın haziran sonunada verilen eğitimde spinalina anlatmıştı anestezi uzmanı ama ben unuttum. elinde inceee bir hortum vardı bele sokuluyormş falan o muydu yoksa o epidural hortumumuydu hatırlamıorum. ama ben sezeryan olursam tam anestezi isterim. onların neşteri ver kesiyorum şimdi dikiyorum gibi konuşmalarını duymak istemem

( valla psikolojim kendine gelemez. ha bebeğin ilk ağlamasını duyamıycam ama bir şekilde kaydetsinler falan diycem belki yaparlar. ama normal olursada zaten sorun yok. gerçi normal doğumun psikolojisi daha zor ama ne biim işte 2. çocuğu düşnce toparlanma süresi koaly olur diye şimdilik ısrar ediyorum.
tetanoz aşısı doğumdan önce 2 doz diğer dozunuda 1-1,5 ay sonra yapacaklar. üst koldan omuzuna doğru olan bölgeye yapılıyor. benim ilk dozda ağrı olmuştu. sabah vurudurup aşam 10 gbi üst kolum ağrı. ağrı şeklide kolum ağırlaştı. aman aman bir ağrı değil 2. dozda bişey olmadı. birde doğumdan sonra eylül ayında olcak. ben gerek yok olmam dedimde ebem eylüldekinide ol da diğer dozları olmazsın en azından koruyuculuğu olsun dedi. bende çarşamba ilaç yazdırmaya gittim doktor odaısndayken ebe geldi. allhtan iyi bir kız al hatır soruyor doğumu sordu hastanede beğin ilk topuk kanını alcaklar 1 hafta sonra bize de getir dedi. doktorda laptopun ekranını indirip bana bakıyor hiç kilo almamışsın diyor. aile hekimiini değiştirme seçenğin varsa otomatikman ebede değişir. bizim buralardaki sistem belli sokaklara bir doktor bakıyor ve onun ebeside bellidir. yani gidipte en bu doktoru yada ebyi değiştirmek istiyorum deme şansımın olduğunu sanmıyorum. çükü benim sokağımın doktor o kişi.