Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
eğer çalışmıyorsan evin anadolu yakasında çok uç noktalarda değilse ben istanbul tüpe emre beye gitmeni tavsiye ederim. kendim fertile gittim ama ücret olarak ist. tüp çok çok dahauygun. zaten ulaşımını immonun dediğine ço kkolay. hani benim tutmasaydı belki bir sonraki deneme için oraya bile giderdim.

Hiç düşünmüyordum ama siz böyle söyledikten sonra bir görüşmeyi düşünüyorum.

Bu arada doğumunuz çok yakın ben bile heyecanlenıyorum :)

siz de anadolu yakasından ist tüpü gitmişsiniz sanırım.
Daha önce internet sayfalarından bakmaya çalışmıştım o merkeze ilginç gelmişti bana.Ne drları var,ne iletişim bilgileri garip değil mi?

Yarın için gidip görüşeyim madem siz bu kadar memnunsunuz.Tlf nosunu verir msniz?
ilk görüşme ücretsiz mi?

siz yanlış sayfaya bakıyor olmayasınız? gayet bütün bilgiler mevcut. benzer isimde başka bir yer daha var. belki öteki yerin sitesine bakmışınızdır. bu arada ben muayene istemiyorum, elimdeki dosyam üzerinden sadece görüşmek istiyorum derseniz doktorla ücretsiz görüşme ayarlıyorlar.
İstanbul Tüp Bebek Merkezi
telefonu da 02122924919

Tedavi sürecinde memnun muydun?

Extra test yazip para almaya çalışıyorlar mıydi? Spermiyogram veya başka testler

Yani 2150 dışında ödeme yaptın mı?

ben cok beklentisi olan biri değilimdir. öyle cok soruda sormadım ne dedilerse o kadarını dinledim.
ben raporlu gittiğim için bütün tahlillerden fotokopileri götürmüştüm. bize hiç bir tahlil ekstra bişey çıkarmadılar. hatta 1 ay önce gidilip muayene olmak gerekiyormuş. ama benim adetimin 3. günü rapor çıkıverince hemen koşa koşa gittik adetimin 3. günü hemen başlayabilirmiyiz dedim. muayene edip bakalım uygunsa hemen başlarız dedi ve aynı gün içinde ilaçlarımızı alıp o gün başlamıştık. benim orayla tek sıkıntım ohss olmamdı. akşamları 6 gibi kapanıyor sanırım. o saatten sonra yapacakları bişey olmuyor. sana herhangi bir hastaneye gidip serum taktır diyorlar. bizde öyle yaptık. tabii herkes ohss olacak diye bişey yok.

kızlar hani ben devleten işssizlik maaşı alıyorum ya 10 ay alıcam yani şubat 2014 e kadar alacaktım ve neredeyse en üst sınırdan alıyorum diyebilirim 811 lira. neyse işte devlet maaş veriyor ya illa beni işe sokacak ve o maaşı kesece. 3 kez farklı firmalardan aradılar iş için ( düşünün yani 2,5 ayda 3 firma normalde işssizim die başvursam işkur ilgilenmiyor bile bu kadar ilginin sebebi maaşımı kesmek) neyse dün sabahta işkurun kendisinden mesaj geldi iş görüşmesine seçildiniz görüşmeye ne yakın işkurua gelin diye. maaş içi başvuruya gittiğimde memur sıkı sıkı tembihlemşti işkurdan msj gelirse görüşmeye gelmek zorundasın yoksa maaşın kesilir diye. eşime arattyırdım durumu anlattırdım. neyse gelip mazaret dileçesi versin öyle olursa kesilmez demiş. bizde garanti olsun diye doktor arayıp rapor hazırlattık dün akşamda hastaneden alamya gittik. ama özel hast diye ekstra garanti olsun diye bu sabahta sağlık ocağına kaşeletcem hani devlet kurumu ya. ordan işkura gdi dilekçemi vericem. ama bunlar kararlı doğumdan sonraki 6 haftalık sürem dolduktan sonra maaşı kesecek adiler:((( ne güzel isteğe bağlı sgk mı yatıyordum emeklilik günlerim boşa gitmiyordu. valal devletle başa çıkmak zor kaşıkla verip kepçeyle alıyolar. kesin üstüne beni borçlu çıkartırlar. ve şubat 2014 dedim ama onlar eylülden sonra maaş vermezler gibime geliyor.
canım sana tavsiyem, bundan sonra sana iş görüşmesi firma ayarladıklarında, o yeri ara durumunu anlat. bir arkadaşım öyle yapmıştı. sistem bana görüşme ayarlıyor ama ben hamileyim demiş. karşı taraf da zaten hamile ya da yeni doğurmuş emzikli bir kadını almak istemeyeceği için, yalandan gelmiş görüşmüşler de, kendileri işe almamışlar gibi işkura bilgi vermiş. böylece maaşı da kesilmemiş, iş görüşmesine gitmiyor da olmamış. ha görüşme işkurda olursa da, raporun bitince çare yok git. elinde doğum belgelerinle gidersin. ayarladıkları firmaların hiç birinin yeni işe aldıkları elemana günde bilmem kaç saat emzirme izni vemek isteyeceğini sanmıyorum. hatta muhtemelen buraya hasanpaşaya gelirsin, çocuğu bırakacak yer bulamazsan gel bana bırak. ben 1-2 saat göz kulak olurum, sen işini görürsün. devletten sonuna kadar hakkını al yeter ki.o kadar sene kesinti yaptılar ne diye vazgeçecekmişin?

haftaya salı günü sağlık ocağına gidicem kızlar tetanoz aşımı olmaya. bu aşının doğum öncesi bir dozu daha oluyor mu? yoksa diğer dozlar doğumdan sonramı?
bir de koldan mı yapılıyor?
ebem cins bir kadın ezelden beri sevemedim. eğer bana zorluk çıkartırsa değiştirmek isteyeceğim. doktor değiştirme hakkı olduğu gibi umarım ebe değiştirme hakkımız da vardır. adam gibi dinletecek mi bakalım bana bebeğimin kalbini. tetikteyim açığını bulur isem fururim oni :1:

ELİFİM bu ilk dozdan 1 ay sonra 2. dozu olacaksın. bir sonraki 3. doz 6 ay sonra yani doğum sonrasında oluyor.

ebenden de memnun kalmazsan değiştir bencede. çünkü doğum sonrası bebek içinde sık görüşeceksin. sürekli çekilmez :)

canım sana tavsiyem, bundan sonra sana iş görüşmesi firma ayarladıklarında, o yeri ara durumunu anlat. bir arkadaşım öyle yapmıştı. sistem bana görüşme ayarlıyor ama ben hamileyim demiş. karşı taraf da zaten hamile ya da yeni doğurmuş emzikli bir kadını almak istemeyeceği için, yalandan gelmiş görüşmüşler de, kendileri işe almamışlar gibi işkura bilgi vermiş. böylece maaşı da kesilmemiş, iş görüşmesine gitmiyor da olmamış. ha görüşme işkurda olursa da, raporun bitince çare yok git. elinde doğum belgelerinle gidersin. ayarladıkları firmaların hiç birinin yeni işe aldıkları elemana günde bilmem kaç saat emzirme izni vemek isteyeceğini sanmıyorum. hatta muhtemelen buraya hasanpaşaya gelirsin, çocuğu bırakacak yer bulamazsan gel bana bırak. ben 1-2 saat göz kulak olurum, sen işini görürsün. devletten sonuna kadar hakkını al yeter ki.o kadar sene kesinti yaptılar ne diye vazgeçecekmişin?

doğru söylüyorsun, kimse bebekli kimseyi işe almaz. zaten haftada birgün süt izni vermek zorundalar, ayrıca geceleri uykusuz uykusuz kalıp ne derece verimli olunabilirki. o yüzden maaşının kesilebleceğini sanmıyorum :)

nevincim ben sirkeyi bulaşık makinasında nasıl kullanıyorsun diye sormuştum, neresine koyuyorsun :)

bu arada dün akşam tartıldım tam 65 kiloyum. 12 kilo almışım. artık zorlanıyorum kendimi taşımaya, nefes nefese kalıyorum bazan. neyseki 3 haftamız kaldı.

elifcan şerbete karanfil, çubuk tarçın ve elma kabuğu koydum. merak etme yani eksik bişey olmalı aroması bol bol oldu:) ama dün hastaneden rapor almaya gittik oras lohusa şerbeti dağıtıyormuş :))) ama ebn genede süslediğim tepsiyi, bardakalrı ve 1 litresini götürcem ev çok yakın haftaya giderken yanımda götürürüm dolaba koyarız. hani onalr hangi esnada dağıtır bilemiyorum ama olaki erken dağıtırlarsa ve gelenler olursa sonradan benimkileri dağıtırız. evdekalan 2,5 litrede hayli hayli yeter. ha yetmezse de 2 kalıp daha şekerim var ama gerk yok yani çocuk yaşına girene kadar şerbet dağıtcak değilim ya ) bardakalrda minik ya bu sebebpten yaptığım 3,5 litre şerbe ohoo dünyaya yeter:) görümcekte kurbi işini sordu sen kurabiye yapıcam dedin ya ben kurbi almasam mı başka bişey gördüm mağnnet gibi değişik hoştu ondan alayım dedi. hani kurbi zaten olucaksa. bende hiç boşa masrafa girme herşey var varsın bişeylerde eksik olsun dedim. yazık ya kendine göre dünya gideri var ıvır zıvır şeyelre niye para versin. sıkı sıkı tembihledim alma diye ama sanırım gene alır.

ya elifcan inanırmısın haziran sonunada verilen eğitimde spinalina anlatmıştı anestezi uzmanı ama ben unuttum. elinde inceee bir hortum vardı bele sokuluyormş falan o muydu yoksa o epidural hortumumuydu hatırlamıorum. ama ben sezeryan olursam tam anestezi isterim. onların neşteri ver kesiyorum şimdi dikiyorum gibi konuşmalarını duymak istemem:(( valla psikolojim kendine gelemez. ha bebeğin ilk ağlamasını duyamıycam ama bir şekilde kaydetsinler falan diycem belki yaparlar. ama normal olursada zaten sorun yok. gerçi normal doğumun psikolojisi daha zor ama ne biim işte 2. çocuğu düşnce toparlanma süresi koaly olur diye şimdilik ısrar ediyorum.
tetanoz aşısı doğumdan önce 2 doz diğer dozunuda 1-1,5 ay sonra yapacaklar. üst koldan omuzuna doğru olan bölgeye yapılıyor. benim ilk dozda ağrı olmuştu. sabah vurudurup aşam 10 gbi üst kolum ağrı. ağrı şeklide kolum ağırlaştı. aman aman bir ağrı değil 2. dozda bişey olmadı. birde doğumdan sonra eylül ayında olcak. ben gerek yok olmam dedimde ebem eylüldekinide ol da diğer dozları olmazsın en azından koruyuculuğu olsun dedi. bende çarşamba ilaç yazdırmaya gittim doktor odaısndayken ebe geldi. allhtan iyi bir kız al hatır soruyor doğumu sordu hastanede beğin ilk topuk kanını alcaklar 1 hafta sonra bize de getir dedi. doktorda laptopun ekranını indirip bana bakıyor hiç kilo almamışsın diyor. aile hekimiini değiştirme seçenğin varsa otomatikman ebede değişir. bizim buralardaki sistem belli sokaklara bir doktor bakıyor ve onun ebeside bellidir. yani gidipte en bu doktoru yada ebyi değiştirmek istiyorum deme şansımın olduğunu sanmıyorum. çükü benim sokağımın doktor o kişi.

valla sizin hastanede kıyakmış. ama onca para alıyolar yapsınlar yani. normalde senin özel sigortan karşılayacak sanırım öyle olmasa sgk lı kaç lire doğum ücreti biliyomusun?
biz de hiç sormadık bir sonraki gidişimde sorayım bari. sen bardaklarını götür. onlar kesin plastik bardakta dağıtırlar :) karanfil de koymuşsun benden kaçar mı desene :)
ya ben de anestezi konusunda bele iğne sokmak deyince irkiliyorum sanırım yapamayacağım bir de medikal e gidiyorum ya pek de adından iyi sözedilen bir kurum da değil güvenmiyorum açıkçası. o yüzden daha önce tam narkoz da aldım yine alırım bünyem ona alışık :)
aşı toplamda 5 dozmuş. eğer kalanları da olursan 2. çocukda koruyuculuğunu sağlıyormuş. kuzenim 2. bebeğinde hiç aşı olmadı. bence en başından 5 aşıyı da olmak daha mantıklı. bakalım ebemin tavrına bakıcam.

eğer çalışmıyorsan evin anadolu yakasında çok uç noktalarda değilse ben istanbul tüpe emre beye gitmeni tavsiye ederim. kendim fertile gittim ama ücret olarak ist. tüp çok çok dahauygun. zaten ulaşımını immonun dediğine ço kkolay. hani benim tutmasaydı belki bir sonraki deneme için oraya bile giderdim.

siz yanlış sayfaya bakıyor olmayasınız? gayet bütün bilgiler mevcut. benzer isimde başka bir yer daha var. belki öteki yerin sitesine bakmışınızdır. bu arada ben muayene istemiyorum, elimdeki dosyam üzerinden sadece görüşmek istiyorum derseniz doktorla ücretsiz görüşme ayarlıyorlar.
telefonu da 02122924919

evet diğer siteye bakmışım :)
Ben de faceden alıp aramıştım :)

Bu seferki görüşme ücretsiz olacakmış bir sonrakinde 150 lira alacaklarmış.

Bir de tedaviye başladığımda oruç tutmamın sakıncası var mı sizce????

valla sizin hastanede kıyakmış. ama onca para alıyolar yapsınlar yani. normalde senin özel sigortan karşılayacak sanırım öyle olmasa sgk lı kaç lire doğum ücreti biliyomusun?
biz de hiç sormadık bir sonraki gidişimde sorayım bari. sen bardaklarını götür. onlar kesin plastik bardakta dağıtırlar :) karanfil de koymuşsun benden kaçar mı desene :)
ya ben de anestezi konusunda bele iğne sokmak deyince irkiliyorum sanırım yapamayacağım bir de medikal e gidiyorum ya pek de adından iyi sözedilen bir kurum da değil güvenmiyorum açıkçası. o yüzden daha önce tam narkoz da aldım yine alırım bünyem ona alışık :)
aşı toplamda 5 dozmuş. eğer kalanları da olursan 2. çocukda koruyuculuğunu sağlıyormuş. kuzenim 2. bebeğinde hiç aşı olmadı. bence en başından 5 aşıyı da olmak daha mantıklı. bakalım ebemin tavrına bakıcam.

elifim biliyorsun bende epidurale karar vermiştim ama doktorum 3/2 de başağrısı yapıyor diyince korktum. yaklaşık 400 tl fark için hiç söylemedende yapabilirdi ama böylede oluyor ona göre karar ver dedi. internettede baktım gerçektende başağrısı çekenler cok, mesela şu sitedekileri oku
dum da yaklaşık 10 gün baş ağrısı ile cocuk bakılamaz yaa. o yüzden tam anestezi istiyorum bende.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...ine-asiri-basagrisi-cekenler-yardim-edin.html

bence 2. cocuk olmasa bile aşılarımız tam olsun, hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz. koruyuculuğumuz olsun.

umutda muayene ücreti 150 tl.

valla ben bu konuları cok bilmem ama onca iğne ilaç kullanacaksın ve onların saatlerini kaçıramazsın. iğne ilaç olup 2 günde birde gidip oranı açıp baktırıyorsun orucun kabul olurmu bilmem :)

elifim biliyorsun bende epidurale karar vermiştim ama doktorum 3/2 de başağrısı yapıyor diyince korktum. yaklaşık 400 tl fark için hiç söylemedende yapabilirdi ama böylede oluyor ona göre karar ver dedi. internettede baktım gerçektende başağrısı çekenler cok, mesela şu sitedekileri oku
dum da yaklaşık 10 gün baş ağrısı ile cocuk bakılamaz yaa. o yüzden tam anestezi istiyorum bende.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...ine-asiri-basagrisi-cekenler-yardim-edin.html

bence 2. cocuk olmasa bile aşılarımız tam olsun, hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz. koruyuculuğumuz olsun.

haklısın canım. ben de tam alırım. baş ağrısına 1 gün bile dayanamam. ama eşim girse ameliyata videoya çekse bebek doğarken ağlamasını duysam çok isterim. bunu sorucam doktoruma. eşimi sokmasalar da bir hastabakıcı falan da olabilir. neyse rüşveti veririz :)
aşılar için de evet hazır 3 tanesini olmuşken bir diğeri 6 ay 1 sene sonra mı ne olmak istiyorum derim hepsini olurum.

doğru söylüyorsun, kimse bebekli kimseyi işe almaz. zaten haftada birgün süt izni vermek zorundalar, ayrıca geceleri uykusuz uykusuz kalıp ne derece verimli olunabilirki. o yüzden maaşının kesilebleceğini sanmıyorum :)

nevincim ben sirkeyi bulaşık makinasında nasıl kullanıyorsun diye sormuştum, neresine koyuyorsun :)

bu arada dün akşam tartıldım tam 65 kiloyum. 12 kilo almışım. artık zorlanıyorum kendimi taşımaya, nefes nefese kalıyorum bazan. neyseki 3 haftamız kaldı.

sonaycım süt izni yasada her gün 1,5 saat. ama bazı kişiler işverenleriyle anlaşıp haftalık toptan kullanıyor ama aslında bu yasal değil. yani emziren birini işe aldın mı her gün 1,5 saat geç gelmesini ya da erken çıkmasını kabul etmiş oluyorsun.
ben sirkeyi çamaşırda soruyorsun gibi okumuşum:)) bulaşık makinasında parlatıcı kısmına koyuyorum. bulaşık makinası parlatıcıları aslında cila gibi bir şey. bulaşığın üstüne sıvanıyor, ve bizim bulaşık parlamış zannettiğimiz şey aslında, o cila gibi kimyasal madde. dolayısıyla bardaktan bir şey içerken, ya da tabaktan yemek yerken o sıvanmış kimyasalı da yutuyoruz. bulaşıklarım illa illa yine de çok parlak olsun istiyorsan yarım parlatıcı yarım sirke koyabilirsin. çok pırıl pırıl olması önemli değil dersen sadece sirke koyabilirsin. eğer yumurta kokulu falan bir şey yıkadıysan o zaman bir de durulama esnasında kapağı açıp biraz daha sirkeyi bulaşıkların üstüne dökebilirsin.
ben de dün sağlık ocağında tartıldım. o kadar dikkat etmeme rağmen ben de tam 12 kilo almışım. hemşire aslında çok değil, normal dedi, doktor da, 7-8 kilosu doğurunca ilk 15 gün içinde hemen gider dedi ama zaten fazla olan kilonun üstüne kilo aldığım için çok zorlanıyorum. 2 iş yapayım, biraz yürüyeyim, kasıklarım acıyor, ayaklarım şişiyor. sen yine 65 kiloyla kuş gibisin aslında. doğurunca bu zorlanmaların hemen gider. esas ben ne olacam bakalım.

kızlar benim de iştahım açıldı 61 le başladık geçen ay 62 idim. ama bu aydan korkuyorum inşallah 2 kg birden almamışımdır.
bir de benim bazen sol kalçama bıçak saplanır gibi bir ağrı saplanıyor. size de oluyor muydu?

valla bana hep tedavi süresince çok çok su iç, geceleri düzenli uyu, bol bol da taze sebze meyve ye dediler. hem yumurta gelişimi hem de tedavi sonrası ilaçların vücuttan atılması için gerekliymiş. o yüzden bence sen de oruç tutma. hem sonayın dediği gibi ikide bir doktora gidiliyor. yollarda sıcakta oruçlu oruçlu perişan olmak var. ayrıca iğneler ve ikide bir vajinal muayene de orucu bozar mı, bozmaz mı hiç bilmiyorum. hayır bir de, olur da tutmazsa, oruç tuttum ondan mı olmadı diye sorgulamak da var.

sonaycım süt izni yasada her gün 1,5 saat. ama bazı kişiler işverenleriyle anlaşıp haftalık toptan kullanıyor ama aslında bu yasal değil. yani emziren birini işe aldın mı her gün 1,5 saat geç gelmesini ya da erken çıkmasını kabul etmiş oluyorsun.
ben sirkeyi çamaşırda soruyorsun gibi okumuşum:)) bulaşık makinasında parlatıcı kısmına koyuyorum. bulaşık makinası parlatıcıları aslında cila gibi bir şey. bulaşığın üstüne sıvanıyor, ve bizim bulaşık parlamış zannettiğimiz şey aslında, o cila gibi kimyasal madde. dolayısıyla bardaktan bir şey içerken, ya da tabaktan yemek yerken o sıvanmış kimyasalı da yutuyoruz. bulaşıklarım illa illa yine de çok parlak olsun istiyorsan yarım parlatıcı yarım sirke koyabilirsin. çok pırıl pırıl olması önemli değil dersen sadece sirke koyabilirsin. eğer yumurta kokulu falan bir şey yıkadıysan o zaman bir de durulama esnasında kapağı açıp biraz daha sirkeyi bulaşıkların üstüne dökebilirsin.
ben de dün sağlık ocağında tartıldım. o kadar dikkat etmeme rağmen ben de tam 12 kilo almışım. hemşire aslında çok değil, normal dedi, doktor da, 7-8 kilosu doğurunca ilk 15 gün içinde hemen gider dedi ama zaten fazla olan kilonun üstüne kilo aldığım için çok zorlanıyorum. 2 iş yapayım, biraz yürüyeyim, kasıklarım acıyor, ayaklarım şişiyor. sen yine 65 kiloyla kuş gibisin aslında. doğurunca bu zorlanmaların hemen gider. esas ben ne olacam bakalım.

bizim işyerinde eskiden saat olarak kullanılıyordu ama servis varken onca toplu taşımalrda indi bindi yapıp ekstra yol parası falan oluyor diye artık haftanın 1 bütün gününü süt izni olarak veriyorlar. böylesi daha iyi oldu tabii.

bulaşıkta üçü birarada yazdığı için ben sadece tableti koyuyorum parlatıcı kullanmadım hiç. valla bencede bu bulaşık makinaları az suyla onca bulaşık yıkadığına göre çok iyi duruladığını da sanmıyorum.dediğin gibi onca kimyasalı yiyoruz sonrada bu kanser niye bu kadar yayıldı diyoruz :(

senle transferimiz nerdeyse aynı, doğumumuz aynı olacak, aldığımız kilo bile aynı olmuş :)) benim bacaklar güçcsüz galiba, taşıyamıyorum kendimi. bana göre cok ağırım :)

bu arada allah kısmet ederse ben haftayada işe gelecem. doğum öncesi 2 hafta evde olmam dinlenmem için yeterli olur diye düşünüyorum. şu anda 1 hafta daha sonraya ertelemek bile önemli diyorum.

kızlar benim de iştahım açıldı 61 le başladık geçen ay 62 idim. ama bu aydan korkuyorum inşallah 2 kg birden almamışımdır.
bir de benim bazen sol kalçama bıçak saplanır gibi bir ağrı saplanıyor. size de oluyor muydu?

elifim sende kaçıncı ayına geldin artık 2/3 kilonun lafı olmaz :) kilo alıyorum diye sakın boğazından kısma.. bu dönem bebek gelişimi için önemli.. ilerleyen aylarda baktın hızlı kilo alıyorsun o zaman dikkat edersin. valla benim ilk günlerden beri bir yiyişim var görmeyin gitsin. kıtlıktan çıkmış gibi yiyorum. özellikle tatlıyı hep 2 porsiyon alıyorum :((

elifim sende kaçıncı ayına geldin artık 2/3 kilonun lafı olmaz :) kilo alıyorum diye sakın boğazından kısma.. bu dönem bebek gelişimi için önemli.. ilerleyen aylarda baktın hızlı kilo alıyorsun o zaman dikkat edersin. valla benim ilk günlerden beri bir yiyişim var görmeyin gitsin. kıtlıktan çıkmış gibi yiyorum. özellikle tatlıyı hep 2 porsiyon alıyorum :((

ye tatlıyı çıkar hakkı yı demişler sonaycan bak benim canım hiç istemiyor tatlı. hiç aramıyorum.
ben de aman aman yemiyorum makarna pilav ekmek kestim zaten az yiyorum bende de meyveler üçer beşer porsiyon :) çok seviyorum. inşallah güzel besleniyordur. karnımın gerildiğini hissediyorum artık özellikle akşamları inşallah çok çatlamam. hergün düzenli yağlanıyorum.

kızlar hani ben devleten işssizlik maaşı alıyorum ya 10 ay alıcam yani şubat 2014 e kadar alacaktım ve neredeyse en üst sınırdan alıyorum diyebilirim 811 lira. neyse işte devlet maaş veriyor ya illa beni işe sokacak ve o maaşı kesece. 3 kez farklı firmalardan aradılar iş için ( düşünün yani 2,5 ayda 3 firma normalde işssizim die başvursam işkur ilgilenmiyor bile bu kadar ilginin sebebi maaşımı kesmek) neyse dün sabahta işkurun kendisinden mesaj geldi iş görüşmesine seçildiniz görüşmeye ne yakın işkurua gelin diye. maaş içi başvuruya gittiğimde memur sıkı sıkı tembihlemşti işkurdan msj gelirse görüşmeye gelmek zorundasın yoksa maaşın kesilir diye. eşime arattyırdım durumu anlattırdım. neyse gelip mazaret dileçesi versin öyle olursa kesilmez demiş. bizde garanti olsun diye doktor arayıp rapor hazırlattık dün akşamda hastaneden alamya gittik. ama özel hast diye ekstra garanti olsun diye bu sabahta sağlık ocağına kaşeletcem hani devlet kurumu ya. ordan işkura gdi dilekçemi vericem. ama bunlar kararlı doğumdan sonraki 6 haftalık sürem dolduktan sonra maaşı kesecek adiler:((( ne güzel isteğe bağlı sgk mı yatıyordum emeklilik günlerim boşa gitmiyordu. valal devletle başa çıkmak zor kaşıkla verip kepçeyle alıyolar. kesin üstüne beni borçlu çıkartırlar. ve şubat 2014 dedim ama onlar eylülden sonra maaş vermezler gibime geliyor.

ay keske daha once yazsaydın

bende ıskurdan 8 ay maaş aldım yenı bıttı hakkım banada ordakı memur uzun uzun tehbıhledı (umranıye işkur) ılk msj geldıgınde gıttım tabıı calısmak ıstemıyorum işi beyenmedım dedım kargo daydı istemem dedım baska ıs kolu olsun dedım tamam dedı sonra 1 kere bıle gıtmedım arada msj lar geldı gıtmedım enson 8 ay maasımıda aldı gercı her ptt gıdısımde korku vardı ıcımde ha kestıler ha kesmısler korkusu ben 8 ay aldım ama kusuratı oluyomus 9.ayda gidip alcam ne kadar alırım bılmıyorum.sen onlara demeseydı sımdı rapor falan bosa ugrastırıyolar aslında hıc gerek yok gıtmezdın gelmezdın olur bıterdı keserlersede o zaman rapor goturur almaya devam ederdın benımde merak ettıgım ıskur sayesınde sgk uzadı yanı 8 ay onlardındı sımdı bır 6 ay daha uzarmı kendı sgk dan tedavı göruyorumda zk dan kapıdan donmekden korkuyorum

telefonu da 02122924919

ben karsıyı pek bılmıyorumda esimle aksam yerıne baktım stadın oralarda gibi sapladık dogrumu stada yakınmı inönu stadına ?

burdan denız yoluyla kabatas yapcam ordanda yureyerek gıdılebılır geldı sen gıtmıs bırı olarak sence yurunurmu ?

ben işssizlik başvurusu yaptığımda memur kadaın işkurdan gelen mesajlardaki iş görüşmelerine gitmek zorundasın yoksa maaşın kesilir demişti. ama mesleğin muhasebe sana çok talep olur. dedi . bende olsa zaten gidemem dedim. o zamn başvuru gelmeyen bir meslek yazalım ded. açık bilmem ne denizcisi yaptı mesleğimi. 2-3 arama gelince şüphelendim dedim heralde bir yerlede hala muhasebe görünüyor. işte dünde işkurdan gelince gitmek zorunda olduğum için gittim eşeim aradı mazaret dilekçesi yazın demişler. yazdım garanti olsun diye ispat anlamındada hem kendi doktorumdan hemde sağlık ocağından 39, haftalık hamile olduğuma dair rapor aldım. nese gittim memurun biri böyle bir dilekçe verirsen maaşın anında kesilir dedi. diğer kadın memur baktı bilgilerime ilk başvuru yaptığım zman mesleğii değiştirdiğini söyleyen memur değiştirmemiş. yada o an sistem ok lemedi. şuan değiştirdim kamuda şef diey yazmış ki kamu talepleri almıyoruz dedi. üstüne basa basada sordum bakın önceki memurda değiştirdiğini söyledi ama değişmemiş habire arama geliyor dedim. o an sistemde bişey olmuştur suan mesleğiniz değişti görünüyor dedi. bakalım gene arama geirse ve görüşmeye gitmem gerekirse senin dediğini yapmayı düşünüyorum benim 1-2 aylık ebbeğim var dersem zaten bebekli kadına kimse iş vermez böyle böyle maaş alım süremi doldururm. az paramı devlete bırakcam 811 lira alıyorum bunun 326 lirasını isteğe bağlı sgk yatrıyorum. geriye bana harçlık bile kalıyor :))

Back
X