Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar bugün annem ve kardeşimle sabahtan forum istanbul a gittik. aklınıza gelebilecek tüm bebek mağazaları vardı. moyhercare ve joker e girdik. ama bana fiyatlar çok pahalı geldi. mothercare de %50 indirim vardı o halde bile bir tulum 35 tl den aşağı değildi.ha hoşuma gitti değişik renkler falan var ama ilk bebeklik şeyleri için yazık o kadar paraya diye düşündüm.
mesela çıtçıtlı badiler biz de %100 pamuk aldık bir kısmı 5 tl den bir kısmı 3.5 tl den. orda 5 li paketlerin indirimli hali 42 tl idi. yani 8 tl ye geliyor bir badi.

ama alınamayacak kadar da pahalı değil kredi kartı seçeneği var tabiki havuzlu han nakit çalışıyor :) zaten bizim 0-3 ay herşeyimiz tamam doğduktan sonra da havuzlu handan giydiremem çocuğu :) o yüzden 3-6 aydan sonra ben de mothercare ve jokerden alabilirim kreasyonları güzel. bir de kuzenim lcw nin de 6-9 ay , 1 yaş falan kıyafetlerinin çok güzel ve indirimli olduğunu söylüyor.
yani bazen üff giyinmicem artık lcw den desem de ne zaman gitsem hem eşime hem kendime hep ordan buluyorum hem uygun hem güzel. kardeşime 12.90 dan 2 tişört aldık bir de bej rengi cepli şort 39.90 dan 29.90 a düşmüştü.

biberonlara emziklere falan baktık.
tercihim avent den yana olucak sanırım. ikili biberonlar 30 tl teklisi 20 tl. ama ikiliyi de aynı biberondan 2 tane yapmışlar. mantıksız.
annem de büyük al herzaman kullanırsın dedi ama emzik akışları çok. uzun vadeli olsun diye ya büyük biberon alıp ayrıca yenidoğan akışlı bir başlık almak mantıklı olabilir.
sadece baktım almadım. havuzlu han la hemen hemen aynı fiyatları orda da 20 tl idi biberonlar. göğüs kalkanı da baktım avent in 18 tl idi. lazım olup olmamasına bakmadan alıp kenara koyarım diye düşünüyorum.

alışverişlere ara verdik aldıklarımız şimdilik yeter acele etmeye gerek yok hele bir ayrıntılı ultrasonumuz geçsin hayırlısı ile eylülde yine bakarım fizibilitelere devam ama :)

elifim doğru söylüyorsun geç kaldım çanta için ama herşey hazır çantaya yerleştirmem kaldı. birde bebeğin hastane çıkışlarını yıkadım onların ütülenmesi lazım o kadar. doğum sonrası bebekle daha fazla kalabileyim diye geliyorum işte.perşembe evde olcam o zaman hazırlarım çantayı. artık bu hafta da son, pazartesi raporumu alırım :)bu akşam doktora gidecem bakalım durumlar nasıl.

sen ihtiyaçlarını tamamladın gibi , çok şey alma, çabuk büyüyeceği için kullanamayacaksın bile.

bu arada doğum anında kullanmak için hangi orkitten aldınız. yani ultra, gece ??? kardeşim doğum için canpet kilotlardan aldırdı bana. onlar cok rahat oluyormuş. doğum sonrası leke oldum sağa kaydı sola kaydı olayı olmuyormuş bilginiz olsun.

radyotomun diğer yerlerden farkı benim anladığım kadarıyla şu: normal çekimde spekulum takıldıktan sonra bir aletle rahim sabitleniyor sonra ilaç veriliyor ve eğer sorun yoksa çekim yapılıyor ama radyoromda spekulumu takıp ondan sonra ilacı veriyor.yani rahim sabitlenmiyor. yani dijitalden kastedilen aslında bu ve anladığım kadarıyla da ankarada bu cihaz yok. yani dijitalmi diye sorduğunda var diyorlar ama yine bu eski yöntemle çekiliyorlar. henüz ne yapacağıma karar vermedim adetime de 2-3 gün var.bakalım bu süreçte bir neticeye ulaşırım inşallah.ilgilendiğin için çok teşekkür ederim...

arkadaşım sen buradaki forumları çok okumuşun sanırım. orada çok yalan yanlış bilgiler var, yok rahme kanca takıyorlar, yok rahimi dışarı çıkarıyorlar şeklinde korku filmi gibi şeyler anlatanlar var, öyle bir şey yok. ben o zaman filmi çektirdiğim yerle konuştum, her yer aynı çekiyor dedi. dijitalin farkı da söylediğim gibi ekranda hemen görebiliyor olman ve hata payı olmamasıymış. tabi bir de daha az radyasyon alıyormuşsun. ben çektirirken rahmi falan sabitlemediler de. jinekolog geldi jel sürüp, spekulumu taktı, ilacı verdiği hortum gibi şeyi koydu, hazır ol ilacı vercem dedi, verdi, adet sancısı gibi ani bir sancı oldu, sonra öteki tarafa verdi, yine aynı sancı. bu arada röntgen teknikeri ilaç salınırken 4-5 tane film çekmiş. filmleri bizim olduğumuz taraftaki bir ekrana yansıttı, tamam olmuş dediler, doktor spekulumu çıkardı bitti. çok hafif pembe bir akıntı gelmiş, ped koydum, kalktım, 15 dakika bekleyip filmimi aldım, sonra bütün gün avm gezdim. inan bir de canı çok tatlı, her ağrıda sancıda bayılan biri olarak bunları anlatıyorum. ha bazı yerlerde spekulumu takarken kuru kuru takmaya mı kalkışıyorlar ya da jel az mı sürüyorlar ne oluyor ondan çok canın yanıyor sanırım. devlette smear testi yaptırırken benim başıma geldi, zaten germişim, iyice kapanmış, doktor da önce kuru kuruya o spekulumu takmaya kalkıştı, resmen yırtıldı sandım. zaten 1 tam gün de kanamam oldu. yani belki hsgde de aynı şekilde sorun oluyordur.
sen merak etme ben sana yer bilgisi geçeceğim. arkadaşın telini kaybetmişim internetten yazdım ama görünce cvplar. o da böyle şeylerde ne paradan sakınır, ne zahmetten, en iyi en içine sinen yerlere gider, o yüzden gittiği yer muhakkak iyidir.

elifim doğru söylüyorsun geç kaldım çanta için ama herşey hazır çantaya yerleştirmem kaldı. birde bebeğin hastane çıkışlarını yıkadım onların ütülenmesi lazım o kadar. doğum sonrası bebekle daha fazla kalabileyim diye geliyorum işte.perşembe evde olcam o zaman hazırlarım çantayı. artık bu hafta da son, pazartesi raporumu alırım :)bu akşam doktora gidecem bakalım durumlar nasıl.

sen ihtiyaçlarını tamamladın gibi , çok şey alma, çabuk büyüyeceği için kullanamayacaksın bile.

bu arada doğum anında kullanmak için hangi orkitten aldınız. yani ultra, gece ??? kardeşim doğum için canpet kilotlardan aldırdı bana. onlar cok rahat oluyormuş. doğum sonrası leke oldum sağa kaydı sola kaydı olayı olmuyormuş bilginiz olsun.

sonaycan şu doğum izninin uzaması yasalaşmadı sizin için fena oldu. sen akıllılık ettin yine son ana kadar çalıştın. benim haziranda doğuran kuzen, yasa nasıl olsa çıkacak, doğum izinleri uzayacak diye, doğumdan 1 ay önceden izin aldı. annesi, 2 teyzesi her şeyini de hazırlamıştı. 1 ay evde öyle boş boş oturdu. sonra da gazetelerde yasa sonbahara kaldı diye okuduk:)) şimdi keşke o kadar önceden izin almasaydım diyor.
bana nereden gelmişse o dediğin kilotlardan 2 tane numune gelmiş. sanırım duyguyla gittiğimiz eğitimde vermişler. çantaya onları koydum, 3-4 tane de gece tipi ped koydum. bu arada ben zaten o eğitime gittiğimiz hastanede doğuracağım. eğitimde bir sürü numune verdiklerine göre doğumda haydi haydi peddir, çocuk bezidir verirler diye tahmin ediyorum. ama yine de kendim de çantaya koydum işte. fazlası da lazım olursa, eşimi yollar aldırırım.

sonaycan şu doğum izninin uzaması yasalaşmadı sizin için fena oldu. sen akıllılık ettin yine son ana kadar çalıştın. benim haziranda doğuran kuzen, yasa nasıl olsa çıkacak, doğum izinleri uzayacak diye, doğumdan 1 ay önceden izin aldı. annesi, 2 teyzesi her şeyini de hazırlamıştı. 1 ay evde öyle boş boş oturdu. sonra da gazetelerde yasa sonbahara kaldı diye okuduk:)) şimdi keşke o kadar önceden izin almasaydım diyor.
bana nereden gelmişse o dediğin kilotlardan 2 tane numune gelmiş. sanırım duyguyla gittiğimiz eğitimde vermişler. çantaya onları koydum, 3-4 tane de gece tipi ped koydum. bu arada ben zaten o eğitime gittiğimiz hastanede doğuracağım. eğitimde bir sürü numune verdiklerine göre doğumda haydi haydi peddir, çocuk bezidir verirler diye tahmin ediyorum. ama yine de kendim de çantaya koydum işte. fazlası da lazım olursa, eşimi yollar aldırırım.
nevo senin kuzende ne kadar inanıyor bu ülkedi yasaların hemen yürürlüğü girmesine :)) ben dedim o iş yatar diye halada belli değil işte. ben ped olarak molpedin uzunlarından ani gece olandan da aldım. birde 3-5 tane hasta bezi verdi annem. senin bahsettiğin canped kilot bende varmı bilmiyorum mesane bezi diye bi kaç numue var ama acıp bakmadım kilot şeklindemidir nedir. belki bi kaç gün yoğun kan gelir sonra azalır. olmadı alırız marketlerden.

arkadaşım sen buradaki forumları çok okumuşun sanırım. orada çok yalan yanlış bilgiler var, yok rahme kanca takıyorlar, yok rahimi dışarı çıkarıyorlar şeklinde korku filmi gibi şeyler anlatanlar var, öyle bir şey yok. ben o zaman filmi çektirdiğim yerle konuştum, her yer aynı çekiyor dedi. dijitalin farkı da söylediğim gibi ekranda hemen görebiliyor olman ve hata payı olmamasıymış. tabi bir de daha az radyasyon alıyormuşsun. ben çektirirken rahmi falan sabitlemediler de. jinekolog geldi jel sürüp, spekulumu taktı, ilacı verdiği hortum gibi şeyi koydu, hazır ol ilacı vercem dedi, verdi, adet sancısı gibi ani bir sancı oldu, sonra öteki tarafa verdi, yine aynı sancı. bu arada röntgen teknikeri ilaç salınırken 4-5 tane film çekmiş. filmleri bizim olduğumuz taraftaki bir ekrana yansıttı, tamam olmuş dediler, doktor spekulumu çıkardı bitti. çok hafif pembe bir akıntı gelmiş, ped koydum, kalktım, 15 dakika bekleyip filmimi aldım, sonra bütün gün avm gezdim. inan bir de canı çok tatlı, her ağrıda sancıda bayılan biri olarak bunları anlatıyorum. ha bazı yerlerde spekulumu takarken kuru kuru takmaya mı kalkışıyorlar ya da jel az mı sürüyorlar ne oluyor ondan çok canın yanıyor sanırım. devlette smear testi yaptırırken benim başıma geldi, zaten germişim, iyice kapanmış, doktor da önce kuru kuruya o spekulumu takmaya kalkıştı, resmen yırtıldı sandım. zaten 1 tam gün de kanamam oldu. yani belki hsgde de aynı şekilde sorun oluyordur.
sen merak etme ben sana yer bilgisi geçeceğim. arkadaşın telini kaybetmişim internetten yazdım ama görünce cvplar. o da böyle şeylerde ne paradan sakınır, ne zahmetten, en iyi en içine sinen yerlere gider, o yüzden gittiği yer muhakkak iyidir.

canım evet aslında ben tüm forumu okudum diyebilirim.orada anlatanlar vardı rahmi dışarı çıkarıyorlar falan diye ama ben pek inanmamıştım onlara.sonra bana hastaneden verdikleri kağıdı okudum.hani hsg hakkında bilgi veriyor falan sonunda da tüm riskleri kabul ettiğine dair imza atıp veriyorsun ya.orada da yazıyor spekulum yerleştirilir ve daha sonra metal bir aletle rahim sabitlenir diyor.işte ben o zaman gerçek olduğuna inandım.tabi ben o aşamayı hiç yaşamadım.bana sadece spekulum takıldı ve enfeksiyon var diye film iptal oldu.ben daha önce 3-4 defa özelde vajinal muayene olmuştum ve hiçbirinde spekulum canımı bu kadar yakmamamıştı.şimdi sen söyleyince anladım.bana jel falan sürmedi.yattım hemen spekulumu yerleştirdi ve canım çok yandı.beni de korkutan bu oldu zaten.yani daha spekulum takılması bu kadar canımı yakarsa sonra nasıl dayanırım diye cesaret edemiyorum.
tamam canım ben senden haber bekliyorum.tanıdık birinin tavsiyesiyle gitmek isterim.etrafımdaki tüm arkadaşlarım 2-3 ay içinde doğal yolla hamile kaldıkları için infertilite tedavisi konusunda fikir alabileceğim hiç kimse yok maalesef.

kız benim kaynanan gezenti doyamadı gezmeye. banada belki benden çeindiğinden gelemiyor. babam bugün annemi getirdi ablam gitti. perşembe eğer doktor bi kaç gün daha bekleyelim derse annemi yollarım kaynanayı getiririm. artık devir daim yaparım. ne yapayım şimdi oda yanlış anlıycak diye düşünüyorum 2 gün gidip kalamadım almadım evine demesinde hiç tantana çekecek durumda değilim.

vallahi sorma. ama iki gün gelinde kalamadım demeye hakkı yok. gezmeklerden fırsat bulamadın dersiniz :)
annen de sonunda hoş gelmiş sefa getirmiş. geç olsun güç olmasın bakalım ana kız takılın evde birkaç gün. perşembe günü eğer açılman yoksa bebeğin gelmesi 10 günü bulabilir bu normal doğumda böyle bişey işte. inşallah yola girmiş açılman var falan der.
ben sana bişi diyim mi daha bebek doğmadan sizinkiler artı kaynanan bebek gelsin öyle kalırız diye hesaplar yapıyolar ya sen bebek geldikten sonra hangi biriyle uğraşacaksın :) umarım hepsi birden gelmeye kalkmaz :) yine nöbetleşe kalsınlar 1 kişi yeter.

evet mother care in indirimli hali bile pahalı evet. ben 5 li badi paketlerini 30-35 liradan almıştım. kışlık montunu ise 60 liradan indirimli hali sözde sezond ael kadar mont 120 liraymış. hep şişirme fiyatlar işte. biberonu jokerden chicconun 240 ml cam bibebonunda aldım 0 ay. 19 liraydı normalde 28-29 muş indirimliydi. aventte biberon cam yok. kaç yere sordum cam yok dediler. o göğüs kalkanlı meme ucunda almadım eşime gösterdim geçen bak eğer git al dersem gelip bundan alacaksın dedim tamam dedi. şimdi yok yere 18,50tl vermek istemedim.

chicco nun biberonları da çok hoşuma gitti. ben cam yada değil ona çok takılmıyorum aslında aventinkilerde %0 BPA yazıyor hiçbir zararlı madde içermiyor. camı büyüyünce kullanamazsın alıp atabilir hemde baya ağırlar. böyle sarımsı renkleri vardı chicco nun beğendim ama kolik denen gaz sancısını en iyi avent gideriyo diye okudum hep forumlarda. bebeğine göre de değişiyor. kimisi onu alıp bunu almıyomuş falan :)
125 ml avent bana çok küçük geldi ben de 260 lık alırım onların da yenidoğan için olanı yok. artık ayrıca ucuna yenidoğan akışlı emzik alırız.
bir de o sarı silikon emzikler hiç hoşuma gitmedi yapış yapış.beyaz silikonlar daha güzel aventler de geniş kolayca yıkanabilir. vakti zamanı bi gelsin de hele alırız birisini. aslında bizim orda da e bebek de var o kalkanlardan lazım olursa alırız dediğin doğru. ama ben nedense kolay olmayacağını herşeyin lazım olacağını düşünüyorum. anne memesine teması engellemediği için avent in öneriyolar onu da kelebek modelinden :)

yıkadıysan aslında sorun yok. çantaya koyulur. siz odasını beşiğinin nevresimini falan hazırladınız mı sonaycan? kız sen de 36 haftalık oldun he ::=)
canım evet aslında ben tüm forumu okudum diyebilirim.orada anlatanlar vardı rahmi dışarı çıkarıyorlar falan diye ama ben pek inanmamıştım onlara.sonra bana hastaneden verdikleri kağıdı okudum.hani hsg hakkında bilgi veriyor falan sonunda da tüm riskleri kabul ettiğine dair imza atıp veriyorsun ya.orada da yazıyor spekulum yerleştirilir ve daha sonra metal bir aletle rahim sabitlenir diyor.işte ben o zaman gerçek olduğuna inandım.tabi ben o aşamayı hiç yaşamadım.bana sadece spekulum takıldı ve enfeksiyon var diye film iptal oldu.ben daha önce 3-4 defa özelde vajinal muayene olmuştum ve hiçbirinde spekulum canımı bu kadar yakmamamıştı.şimdi sen söyleyince anladım.bana jel falan sürmedi.yattım hemen spekulumu yerleştirdi ve canım çok yandı.beni de korkutan bu oldu zaten.yani daha spekulum takılması bu kadar canımı yakarsa sonra nasıl dayanırım diye cesaret edemiyorum.
tamam canım ben senden haber bekliyorum.tanıdık birinin tavsiyesiyle gitmek isterim.etrafımdaki tüm arkadaşlarım 2-3 ay içinde doğal yolla hamile kaldıkları için infertilite tedavisi konusunda fikir alabileceğim hiç kimse yok maalesef.

canım rahmi dışarı çıkarma diye birşey yok sakın asla öyle şeylere inanma. araştırıp ne yaşayacağını bilmek istemeni anlıyorum. ben de hep okuyup gittim. öldüm bittim diyen de var kısa bir adet sancısıydı diyen de var. ama şu demir çubuk olayını ben sana açıklayayım. benim bildiğin hastanenin röntgen masasının üzerinde çekildi filmim. ilacı verirken doktor röntgen görevlisi de arka arkaya film çekip görüntü aldı. 1 gün sonra da ilacın karın içindeki dağılımını tekrar röntgenle çektiler raporum o zaman düzenlendi.

yatıyorsun. güzelce tendirtiyotla dezenfekte ediliyor. spekulum yerleştiriliyor. sonrasında o demir çubuk, ki o da kurşun kalemin inceliğinden bile daha ince bir ameliyat makası onu doktor içeri yerleştirior. ona rahmi sabitlemek diyorsun sanırım sen. tam açıklaması rahim yolunun aşılıp, rahim içine girilmesi. ki ilaç verildiğinde rahim içine daha rahat girebilsin diye. sonrasında ince hortum sokuluyor ve ilaç veriliyor. bukadar basit. o demir çubuk seni ürkütmesin. neticede eşinin penisinden daha kalın bir şey değil bir de böyle düşün. ayrıca o taaa rahmin içine giriyor. yani işlemin başarılı olması için önemli. kimi insanı spekulumla açsan bile rahim yolu oluyor o spekulumun takıldığı yer biliyosun. orayı geçtikten sonra rahimiçine ulaşılıyor. demir makas orayı aşıp rahimin içine giriyor. ve doktor onu hortumun geçebileceği yer kadar açıyor. hortum da çok ince zaten.

bak benim ikinci aşılamamda devlet hastanesinde bir asistan doktor yaptı ve o demir çubuğu kullandı. yani 2 kez kullanıldı rahim filmi ile birlikte. rahim içine ulaşamıyorum dedi. düşün spermleri vermek için o hortum bile geçmedi. o makası soktu. sokarken de bilgi verdi. sinek ısırığı gibi bir sızı hissedeceksiniz dedi ve aynen de öyleydi. demeseydi anlamazdım bile :) çok iyi bir asistandı.
o şekilde rahimiçine girdi ve aşılamam yapıldı.
benim kuzenimin eşi de özel infertilite polikliniğindeki doktoruna bile canını emanet edemedi narkoz istedi :) narkozlu yapmıyoruz demiş doktor ve radyotom a yönlendirmiş. o da radyotom da narkoz la çekilecek zannetmiş. hem anadolu yakasından dünya kadar yol gittiler hem de 400 tl ye çektirdi. hem de aynı ağrıyı acıyı hissetmiş. ki inanılmaz hassas birisi. ama sen normal muayne olabiliyorsan bunu da rahatlıkla atlatırsın. bunun için ta ankaradan kalkıp buraya gel yol parana yazık daha yolun başındasın tedaviler çok külfetli şeyler. özel biryere git ve çektir.
aslında işin sırrı spekulum takılırken kendini salman :) sıkmicaksın derin nefes ve gevşeme. gerisi çok kolay.

nevincim yukarda sen forumları cok okumuşsun diyince çok güldüm. hani doktora cok soru sorunca sen cok okumuşsun, çok biliyorsun diyorlarya birden o aklıma geldi :))

dijital mi diye falanda sormadım. aynen dediğin gibi hortumla sıvı salmışlardı. ben rahim filmi çekildiği günün akşamı 12 saat otobüs yolculuğuna çıkmıştım!!!

ya fatma şahin ardı arkası kesilmeyen tarihler verip duruyor ama hiç biri olmuyor. her açıklamasında paket hazır 1 hafta bilemedin 2 hafta sonra başbakanımız açıklayacak diyor üstünde aylar geçiyor halen yok. kadınlar gününü bekle yok, anneler gününde olur dedim yok... en son ekim ayında ilk çıkaracağımız yasalardan biri olacak dedi. yine bir umut deyip o zamanı geçmeye çalışıyorum :) şu durumda 15 kasımda başlayacam. inşallah dediklerini yaparlar inşallah.

dün doktora gittim. herşey yolunda dedi. bebek 3.200 olmuş. net bir şekilde yüzünü gördük. resimde verdi elimize :) doğumuda bayramda cocuk doktoru falan arada uğradığından birde ne kadar kalırsa o kadar iyi dediği için bayram sonrasına bıraktık.
aspirini bırakabilirsin dedi. progestanı içmeye devam. magnezyumda içiyorum. elevit ve demir hapı.... hapkolik oldum valla

nevincim yukarda sen forumları cok okumuşsun diyince çok güldüm. hani doktora cok soru sorunca sen cok okumuşsun, çok biliyorsun diyorlarya birden o aklıma geldi :))

dijital mi diye falanda sormadım. aynen dediğin gibi hortumla sıvı salmışlardı. ben rahim filmi çekildiği günün akşamı 12 saat otobüs yolculuğuna çıkmıştım!!!

ya fatma şahin ardı arkası kesilmeyen tarihler verip duruyor ama hiç biri olmuyor. her açıklamasında paket hazır 1 hafta bilemedin 2 hafta sonra başbakanımız açıklayacak diyor üstünde aylar geçiyor halen yok. kadınlar gününü bekle yok, anneler gününde olur dedim yok... en son ekim ayında ilk çıkaracağımız yasalardan biri olacak dedi. yine bir umut deyip o zamanı geçmeye çalışıyorum :) şu durumda 15 kasımda başlayacam. inşallah dediklerini yaparlar inşallah.

dün doktora gittim. herşey yolunda dedi. bebek 3.200 olmuş. net bir şekilde yüzünü gördük. resimde verdi elimize :) doğumuda bayramda cocuk doktoru falan arada uğradığından birde ne kadar kalırsa o kadar iyi dediği için bayram sonrasına bıraktık.
aspirini bırakabilirsin dedi. progestanı içmeye devam. magnezyumda içiyorum. elevit ve demir hapı.... hapkolik oldum valla

ya benim doktorum da bir türlü yakalayıp bize şöyle baştan ayağa bebeğe benzeyen bir fotoğrafını vermedi. en sonki çıktısında kafatası gözüküyor top gibi :) ben de ayrıntılı ultrasonu bekliyorum öyle güzelce heryanını görebilmek için. yüzünü de görürüz inşallah.
ben de dün sağlık ocağına gittim ilaçlarımı yazdırdım çift çift :) eczane bez torba verdi sığmadı yani normal poşete.
ben de progestanı bebek doğana kadar aspirini de doğuma 1 ay kala ya kadar devamlı içicem. onun haricinde b12 ve magnezyumum var. bu gidişimde sanırım kan hapı da başlayacak :( tiksiniyorum artık içmekten hamilelik sonrası kendime detoks yapacam valla tüm ilaçlarımı bırakıp arınacam :)
bayramdan sonra olması daha iyi sonaycım minnacık çocukla doktor aramak zorunda kalmazsınız. sarılık olur vs.. hayırlısıyla kurtulun inşallah hepiniz.

nevo senin kuzende ne kadar inanıyor bu ülkedi yasaların hemen yürürlüğü girmesine :)) ben dedim o iş yatar diye halada belli değil işte. ben ped olarak molpedin uzunlarından ani gece olandan da aldım. birde 3-5 tane hasta bezi verdi annem. senin bahsettiğin canped kilot bende varmı bilmiyorum mesane bezi diye bi kaç numue var ama acıp bakmadım kilot şeklindemidir nedir. belki bi kaç gün yoğun kan gelir sonra azalır. olmadı alırız marketlerden.

aman salak ya, hepimiz dedik, öyle güven olmaz, kanun çıkmayıverir diye ama dinlemedi. yıllardır garanti bankasında hakikaten sinir bozucu uzun çalışma saatlerinde çalışıyor. bıktı herhalde de böyle yaptı.
o mesane bezlerinden bende de var ama ben de açıp bakmadım. bu bendekinin üstünde emici külot yazıyor. belki başka bir yerlerden numune gelmiştir bana da. hamile kaldığımdan beri öyle mağazalardan, eczanelerden verdikleri numuneleri tıkıştırdığım bir torbam var, geçende karıştırırken bu külotlar da içinden çıktı. zaten torbanın içinde de yok yokmuş, hastaneye lazım olan şeylerin çoğunu, küçük küçük yer kaplamaz diye o numunelerden koydum hep. sen şifada doğum yapıyorsun, lüks hastane bence sana bu tür şeyleri haydi haydi verirler. bu arada akrabalar bana sıkı sıkı tembihlediler, doğum olduktan sonra eşim hemen nüfus çıkartsınmış, sgkyada haber versinmiş. çocuğun ilk tetkiklerini sgk ödüyormuş böyle yapınca. sen de bir sor soruştur istiyorsan.

UMUT FAKİRİN EMEĞİDİR, UMUT EDİP DURUYORUZ İŞTE :))

bizde canped almışız yanları cırtcırtlı.. cırtcırtlanınca kilot oluyor diye... kardeşim yanlış almışsınız siz kilot alacaksınız dedi :) dün akşam aldığımız medikale gidip verdik, kilot olandan aldık. benim adetlerde yoğun olduğu için bu dönemde en büyük en kalın orkidlerdende almam gerekiyor.

aman salak ya, hepimiz dedik, öyle güven olmaz, kanun çıkmayıverir diye ama dinlemedi. yıllardır garanti bankasında hakikaten sinir bozucu uzun çalışma saatlerinde çalışıyor. bıktı herhalde de böyle yaptı.
o mesane bezlerinden bende de var ama ben de açıp bakmadım. bu bendekinin üstünde emici külot yazıyor. belki başka bir yerlerden numune gelmiştir bana da. hamile kaldığımdan beri öyle mağazalardan, eczanelerden verdikleri numuneleri tıkıştırdığım bir torbam var, geçende karıştırırken bu külotlar da içinden çıktı. zaten torbanın içinde de yok yokmuş, hastaneye lazım olan şeylerin çoğunu, küçük küçük yer kaplamaz diye o numunelerden koydum hep. sen şifada doğum yapıyorsun, lüks hastane bence sana bu tür şeyleri haydi haydi verirler. bu arada akrabalar bana sıkı sıkı tembihlediler, doğum olduktan sonra eşim hemen nüfus çıkartsınmış, sgkyada haber versinmiş. çocuğun ilk tetkiklerini sgk ödüyormuş böyle yapınca. sen de bir sor soruştur istiyorsan.

bak bunu öğrendiğim iyi oldu o zaman ben doğurucam o gün yada ertesi sabahı kocayı nüfusa yollicam :)
bebeğin topuğundan alınan kanında ilk 1 hafta içinde alınması gerekiyormuş. sağlık ocakları da yapıyormuş bunu. ille hastanede yaptırmak zorunda değilsiniz. ama ben yine de riske atamayıp hastanede yaptırırım.
siz bir doğurun da hayırlısıyla bana da hastane tecrübelerinizi yazarsınız :)

aman o hsg konusundaki forumlarda her şeye 1000 katıp anlatanlara o kadar gıcığım ki... biri yazmış, efendim demir bir kanca takıp, o kancayla rahmi dışarı çıkartıyorlarmış. ulan fiziksel olarak böyle bir şey imkansız. ama millet inanıyor, ödü patlıyor. o yüzden aman okumayın diyorum herkese.
izin mevzu hakikaten yılan hikayesine döndü. açıkçası ben çıkmasını beklemiyorum. özel sektördeki işverenler muhalefet. türkiyede kanunlara bireye saygılı özel sektör işveren o kadar az ki. 3 ay bile izin vermemek için kadınların iş akdini fesh ediyorlar, 6 ayda işten çıkarmalar artık temelli yoğunlaşır her halde.
hükümette bence 1 parmak bal çaldı o kadar. dün sağlık bakanının bir lafını okudum ona sinirlendim. devlet şimdi de epidurale takmış. bakan, "anne ne kadar cesursa, çocuk da o kadar cesur olur. korkak nesil istemiyoruz. öncelikle epiduralsiz normal doğum olmalı" demiş. bir fıkra vardır onu uygulasınlar bakana da anlasın diye öneri getirdim. "adamın biri çok zenginmiş, hayatta her zevki, her deneyimi yaşamış. en sonunda, ben doğum yapmak ne demek yaşamak istiyorum, yaşatana şu kadar ödül vercem demiş. ama kimse bunu yaşatamamış. günün birinde bir terzi gelmiş. adamın olduğu odaya girmiş, 3 saat sonra, içeride adamın çığlıkları devam ederken, elinde çekle çıkmış. odanın önünde bekleşenler sormuş ne yaptın ne yaptın diye, terzi sakin sakin cevaplamış "çok basit, önce bir sürü müshil içirdim, sonra da kıçını dikiverdim"

bak bunu öğrendiğim iyi oldu o zaman ben doğurucam o gün yada ertesi sabahı kocayı nüfusa yollicam :)
bebeğin topuğundan alınan kanında ilk 1 hafta içinde alınması gerekiyormuş. sağlık ocakları da yapıyormuş bunu. ille hastanede yaptırmak zorunda değilsiniz. ama ben yine de riske atamayıp hastanede yaptırırım.
siz bir doğurun da hayırlısıyla bana da hastane tecrübelerinizi yazarsınız :)

canım sağlık ocağı bana yeni doğan bebeklere yapılan genetik testlerin iki aşamalı olduğunu söyledi. ilki doğar doğmaz hastanede alınıp yapılıyormuş. ikincisini 1 hafta içinde sağlık ocakları yapıyormuş.

canım sağlık ocağı bana yeni doğan bebeklere yapılan genetik testlerin iki aşamalı olduğunu söyledi. ilki doğar doğmaz hastanede alınıp yapılıyormuş. ikincisini 1 hafta içinde sağlık ocakları yapıyormuş.

hımm doğrudur o zaman sen benden daha iyi bilirsin şu aşamada. öğrenicez işte yavaş yavaş. biz de kar kış taşınacaz sağlık ocaklarına.
ben bugün evime dönüyorum. eşim dün şanllıurfa ya gitti akşam dönüş uçağı iptal oldu 1 gece konakladı. şirketin ordaki fabrikasını denetledi. bugün 12.10 da dönüş uçağı anneme gelecek beraber eve dönücez. yarın da dahiliye doktorumda tiroid ölçümüm var. artık ertesi günü de sağlık ocağına giderim.
çok tuhaf ya aralık forumunda okudum 20 haftalık bir gebe sağlık ocağına gitmiş aşısını olmuş kalbini dinletmek için mırın kırın etmişler. duyamayız bizdeki alet eski bilmem ne yani 20. haftada da bunu yapacaksalar yuh artık. devlet gebeleri izlemeyi biliyor izleyecekse adam gibi izleseler ya. hiç aramıyolar da beni. bence her sağlık ocağına göre değişiyor. bir gidip ilki yaşayayım da bakalım ilerleyen aylarda aricaklarmı?
aramazsalar da kendim mi takip edicem 2. tetanoz aşısı zamanını. herşeyi bizden beklesinler bakalım.

ya benim doktorum da bir türlü yakalayıp bize şöyle baştan ayağa bebeğe benzeyen bir fotoğrafını vermedi. en sonki çıktısında kafatası gözüküyor top gibi :) ben de ayrıntılı ultrasonu bekliyorum öyle güzelce heryanını görebilmek için. yüzünü de görürüz inşallah.
ben de dün sağlık ocağına gittim ilaçlarımı yazdırdım çift çift :) eczane bez torba verdi sığmadı yani normal poşete.
ben de progestanı bebek doğana kadar aspirini de doğuma 1 ay kala ya kadar devamlı içicem. onun haricinde b12 ve magnezyumum var. bu gidişimde sanırım kan hapı da başlayacak :( tiksiniyorum artık içmekten hamilelik sonrası kendime detoks yapacam valla tüm ilaçlarımı bırakıp arınacam :)
bayramdan sonra olması daha iyi sonaycım minnacık çocukla doktor aramak zorunda kalmazsınız. sarılık olur vs.. hayırlısıyla kurtulun inşallah hepiniz.

elifim odasındaki karyolası, içine yatağı, nefresimi alezi vs herşey tamam. sanırım fiyatıda bin tl bişeymiş.eşim öyle dedi, para kısmına hiç karışmıyorum:) 5 yaşına kadar yatabilir gibi görünüyor. 2 kapılı eski dolabı halen kaplamadık. şifonyerinide daha sonra alacaz. şu anda 2 kapılı dolap eşyalar için yetti. karyolasının altında da bir çekmecesi var. zaten odasını ilk 6/7 ayda kullanmiycaz. ilk zamanlar kullanacağımız beşiği zaten görmüştünüz. onunda yatağı yorganı tamam.

valla siyah beyazda bizede öyle net fotolar verilmedi. detaylıda renkli görünce daha güzel oluyor. detaylıda tam görüyorsun artık :) seninde az kaldı görmene. son iki gidişimizde yüzünü net gösteriyor. torba yanaklı bişey :) inşallah sende zamanı geldiğinde görürsün çok güzel bir duygu kaplıyor insanın içini.

hımm doğrudur o zaman sen benden daha iyi bilirsin şu aşamada. öğrenicez işte yavaş yavaş. biz de kar kış taşınacaz sağlık ocaklarına.
ben bugün evime dönüyorum. eşim dün şanllıurfa ya gitti akşam dönüş uçağı iptal oldu 1 gece konakladı. şirketin ordaki fabrikasını denetledi. bugün 12.10 da dönüş uçağı anneme gelecek beraber eve dönücez. yarın da dahiliye doktorumda tiroid ölçümüm var. artık ertesi günü de sağlık ocağına giderim.
çok tuhaf ya aralık forumunda okudum 20 haftalık bir gebe sağlık ocağına gitmiş aşısını olmuş kalbini dinletmek için mırın kırın etmişler. duyamayız bizdeki alet eski bilmem ne yani 20. haftada da bunu yapacaksalar yuh artık. devlet gebeleri izlemeyi biliyor izleyecekse adam gibi izleseler ya. hiç aramıyolar da beni. bence her sağlık ocağına göre değişiyor. bir gidip ilki yaşayayım da bakalım ilerleyen aylarda aricaklarmı?
aramazsalar da kendim mi takip edicem 2. tetanoz aşısı zamanını. herşeyi bizden beklesinler bakalım.

bizim sağlık ocağında o bebeğin kalbini dinledikleri aletten yok. sizinkilerde olması güzel, zira sağlık ocağına gitmenin bir cazibesi oluyor. fakat o kadar ısrarcı ve yapışkanlar ki anlatamam. son kontrolün üstünden 1 ay geçtimi her gün aramaya başlıyorlar. hani hiç bir yerde kontrole gitmeyen insanlar için iyi güzel de, zaten başka yerde kontrole gidenlere çok anlamsız ve rahatsız edici bir ısrar bu. bir de çaktırmadan çaktırmadan durmadan bilgi alıyorlar. en son ısrarla hangi hastanede hangi şekilde doğuracağımı sordular. mahsus özelde doğururum karar vermedim dedim, inatla hastane ismi soruyorlar. sana ne kardeşim, kendi paramla doğurucam değil mi, devlete ne anlamıyorum. mesela 2li test ve ileri düzey ultrason sonuçlarımı da inatla istediler. yaptırmayanlar da var. onlara ne yapıyorlar anlamadım.

aman o hsg konusundaki forumlarda her şeye 1000 katıp anlatanlara o kadar gıcığım ki... biri yazmış, efendim demir bir kanca takıp, o kancayla rahmi dışarı çıkartıyorlarmış. ulan fiziksel olarak böyle bir şey imkansız. ama millet inanıyor, ödü patlıyor. o yüzden aman okumayın diyorum herkese.
izin mevzu hakikaten yılan hikayesine döndü. açıkçası ben çıkmasını beklemiyorum. özel sektördeki işverenler muhalefet. türkiyede kanunlara bireye saygılı özel sektör işveren o kadar az ki. 3 ay bile izin vermemek için kadınların iş akdini fesh ediyorlar, 6 ayda işten çıkarmalar artık temelli yoğunlaşır her halde.
hükümette bence 1 parmak bal çaldı o kadar. dün sağlık bakanının bir lafını okudum ona sinirlendim. devlet şimdi de epidurale takmış. bakan, "anne ne kadar cesursa, çocuk da o kadar cesur olur. korkak nesil istemiyoruz. öncelikle epiduralsiz normal doğum olmalı" demiş. bir fıkra vardır onu uygulasınlar bakana da anlasın diye öneri getirdim. "adamın biri çok zenginmiş, hayatta her zevki, her deneyimi yaşamış. en sonunda, ben doğum yapmak ne demek yaşamak istiyorum, yaşatana şu kadar ödül vercem demiş. ama kimse bunu yaşatamamış. günün birinde bir terzi gelmiş. adamın olduğu odaya girmiş, 3 saat sonra, içeride adamın çığlıkları devam ederken, elinde çekle çıkmış. odanın önünde bekleşenler sormuş ne yaptın ne yaptın diye, terzi sakin sakin cevaplamış "çok basit, önce bir sürü müshil içirdim, sonra da kıçını dikiverdim"

fıkra bitirdi beni :)))
dün haberlerde habire hamilelikle ilgili haberler dolanıyordu. bundan sonra hipnozla ağrısız cocuk doğurtacaklarmış :) ama onunda ekstra bir ücreti olacakmış.

arkadaş cevap yazmış. ankarada denge laboratuarında hsg çektirmiş. hiç bir sıkıntı yaşamamış. fakat 500 lira ödemiş. özel hastaneler daha hesaplı oluyor, şimdiki aklım olsa oraları da araştırırdım dedi.

annenlerde 1 hafta geçirmen iyi oldu hem zaman geçti hemde sana değişiklik oldu.

senin sağlık ocağı biraz daha farklı çalışıyor elifim. bizim ordaki eve cok yakın. her gittiğimde bir kağıt yazıp şu tarihte gelirsin tahlillerini, aşını yaparız diyor. bende zamanı bildiğim için onların tekrar aramasına fırsat vermeden gidiyorum. bir seferinde cocuk hareket etmeyince gittim hemen kalp sesini dinlediler. baya ilgilendiler. ben sıra numarası alıp bekliyorum doktor beni görünce ismimle seslenip hamileler öncelikli bekleme gel içeri diyor. her seferinde ben haksızlık yapmiyim diye yine numara alıyorum. yani benim şansıma ebede çok tatlı dilli doktorda :)

kızkardeşimin gittiği sağlık ocağıda kardeşime ulaşamayınca aldıkları ulaşılacak ikinci kişiye bakıp hemen beni arıyorlar '' ya bebeğin aşısı vardı kendisine ulaşamıyoruz diyorlar'' düşün onlar daha ilgili yani :) .

arkadaş cevap yazmış. ankarada denge laboratuarında hsg çektirmiş. hiç bir sıkıntı yaşamamış. fakat 500 lira ödemiş. özel hastaneler daha hesaplı oluyor, şimdiki aklım olsa oraları da araştırırdım dedi.

valla istanbul da daha uygunmuş, bakarmısın ne kadar pahalı yaaa. 500 tl.. 3 dk lık işe 500 tl... bence gidip bir özel hastanede neyse 3 dk lık ağrıya katlanıp o kadar para vermesin. bu ne yaa resmen soygun. ben 180 e çektim. fiyat farkına bak.

Back
X