kız benim kaynanan gezenti doyamadı gezmeye. banada belki benden çeindiğinden gelemiyor. babam bugün annemi getirdi ablam gitti. perşembe eğer doktor bi kaç gün daha bekleyelim derse annemi yollarım kaynanayı getiririm. artık devir daim yaparım. ne yapayım şimdi oda yanlış anlıycak diye düşünüyorum 2 gün gidip kalamadım almadım evine demesinde hiç tantana çekecek durumda değilim.
vallahi sorma. ama iki gün gelinde kalamadım demeye hakkı yok. gezmeklerden fırsat bulamadın dersiniz :)
annen de sonunda hoş gelmiş sefa getirmiş. geç olsun güç olmasın bakalım ana kız takılın evde birkaç gün. perşembe günü eğer açılman yoksa bebeğin gelmesi 10 günü bulabilir bu normal doğumda böyle bişey işte. inşallah yola girmiş açılman var falan der.
ben sana bişi diyim mi daha bebek doğmadan sizinkiler artı kaynanan bebek gelsin öyle kalırız diye hesaplar yapıyolar ya sen bebek geldikten sonra hangi biriyle uğraşacaksın :) umarım hepsi birden gelmeye kalkmaz :) yine nöbetleşe kalsınlar 1 kişi yeter.
evet mother care in indirimli hali bile pahalı evet. ben 5 li badi paketlerini 30-35 liradan almıştım. kışlık montunu ise 60 liradan indirimli hali sözde sezond ael kadar mont 120 liraymış. hep şişirme fiyatlar işte. biberonu jokerden chicconun 240 ml cam bibebonunda aldım 0 ay. 19 liraydı normalde 28-29 muş indirimliydi. aventte biberon cam yok. kaç yere sordum cam yok dediler. o göğüs kalkanlı meme ucunda almadım eşime gösterdim geçen bak eğer git al dersem gelip bundan alacaksın dedim tamam dedi. şimdi yok yere 18,50tl vermek istemedim.
chicco nun biberonları da çok hoşuma gitti. ben cam yada değil ona çok takılmıyorum aslında aventinkilerde %0 BPA yazıyor hiçbir zararlı madde içermiyor. camı büyüyünce kullanamazsın alıp atabilir hemde baya ağırlar. böyle sarımsı renkleri vardı chicco nun beğendim ama kolik denen gaz sancısını en iyi avent gideriyo diye okudum hep forumlarda. bebeğine göre de değişiyor. kimisi onu alıp bunu almıyomuş falan :)
125 ml avent bana çok küçük geldi ben de 260 lık alırım onların da yenidoğan için olanı yok. artık ayrıca ucuna yenidoğan akışlı emzik alırız.
bir de o sarı silikon emzikler hiç hoşuma gitmedi yapış yapış.beyaz silikonlar daha güzel aventler de geniş kolayca yıkanabilir. vakti zamanı bi gelsin de hele alırız birisini. aslında bizim orda da e bebek de var o kalkanlardan lazım olursa alırız dediğin doğru. ama ben nedense kolay olmayacağını herşeyin lazım olacağını düşünüyorum. anne memesine teması engellemediği için avent in öneriyolar onu da kelebek modelinden :)
elifim doğru söylüyorsun geç kaldım çanta için ama herşey hazır çantaya yerleştirmem kaldı. birde bebeğin hastane çıkışlarını yıkadım onların ütülenmesi lazım o kadar. doğum sonrası bebekle daha fazla kalabileyim diye geliyorum işte.perşembe evde olcam o zaman hazırlarım çantayı. artık bu hafta da son, pazartesi raporumu alırım :)bu akşam doktora gidecem bakalım durumlar nasıl.
sen ihtiyaçlarını tamamladın gibi , çok şey alma, çabuk büyüyeceği için kullanamayacaksın bile.
bu arada doğum anında kullanmak için hangi orkitten aldınız. yani ultra, gece ??? kardeşim doğum için canpet kilotlardan aldırdı bana. onlar cok rahat oluyormuş. doğum sonrası leke oldum sağa kaydı sola kaydı olayı olmuyormuş bilginiz olsun.
yıkadıysan aslında sorun yok. çantaya koyulur. siz odasını beşiğinin nevresimini falan hazırladınız mı sonaycan? kız sen de 36 haftalık oldun he ::=)
canım evet aslında ben tüm forumu okudum diyebilirim.orada anlatanlar vardı rahmi dışarı çıkarıyorlar falan diye ama ben pek inanmamıştım onlara.sonra bana hastaneden verdikleri kağıdı okudum.hani hsg hakkında bilgi veriyor falan sonunda da tüm riskleri kabul ettiğine dair imza atıp veriyorsun ya.orada da yazıyor spekulum yerleştirilir ve daha sonra metal bir aletle rahim sabitlenir diyor.işte ben o zaman gerçek olduğuna inandım.tabi ben o aşamayı hiç yaşamadım.bana sadece spekulum takıldı ve enfeksiyon var diye film iptal oldu.ben daha önce 3-4 defa özelde vajinal muayene olmuştum ve hiçbirinde spekulum canımı bu kadar yakmamamıştı.şimdi sen söyleyince anladım.bana jel falan sürmedi.yattım hemen spekulumu yerleştirdi ve canım çok yandı.beni de korkutan bu oldu zaten.yani daha spekulum takılması bu kadar canımı yakarsa sonra nasıl dayanırım diye cesaret edemiyorum.
tamam canım ben senden haber bekliyorum.tanıdık birinin tavsiyesiyle gitmek isterim.etrafımdaki tüm arkadaşlarım 2-3 ay içinde doğal yolla hamile kaldıkları için infertilite tedavisi konusunda fikir alabileceğim hiç kimse yok maalesef.
canım rahmi dışarı çıkarma diye birşey yok sakın asla öyle şeylere inanma. araştırıp ne yaşayacağını bilmek istemeni anlıyorum. ben de hep okuyup gittim. öldüm bittim diyen de var kısa bir adet sancısıydı diyen de var. ama şu demir çubuk olayını ben sana açıklayayım. benim bildiğin hastanenin röntgen masasının üzerinde çekildi filmim. ilacı verirken doktor röntgen görevlisi de arka arkaya film çekip görüntü aldı. 1 gün sonra da ilacın karın içindeki dağılımını tekrar röntgenle çektiler raporum o zaman düzenlendi.
yatıyorsun. güzelce tendirtiyotla dezenfekte ediliyor. spekulum yerleştiriliyor. sonrasında o demir çubuk, ki o da kurşun kalemin inceliğinden bile daha ince bir ameliyat makası onu doktor içeri yerleştirior. ona rahmi sabitlemek diyorsun sanırım sen. tam açıklaması rahim yolunun aşılıp, rahim içine girilmesi. ki ilaç verildiğinde rahim içine daha rahat girebilsin diye. sonrasında ince hortum sokuluyor ve ilaç veriliyor. bukadar basit. o demir çubuk seni ürkütmesin. neticede eşinin penisinden daha kalın bir şey değil bir de böyle düşün. ayrıca o taaa rahmin içine giriyor. yani işlemin başarılı olması için önemli. kimi insanı spekulumla açsan bile rahim yolu oluyor o spekulumun takıldığı yer biliyosun. orayı geçtikten sonra rahimiçine ulaşılıyor. demir makas orayı aşıp rahimin içine giriyor. ve doktor onu hortumun geçebileceği yer kadar açıyor. hortum da çok ince zaten.
bak benim ikinci aşılamamda devlet hastanesinde bir asistan doktor yaptı ve o demir çubuğu kullandı. yani 2 kez kullanıldı rahim filmi ile birlikte. rahim içine ulaşamıyorum dedi. düşün spermleri vermek için o hortum bile geçmedi. o makası soktu. sokarken de bilgi verdi. sinek ısırığı gibi bir sızı hissedeceksiniz dedi ve aynen de öyleydi. demeseydi anlamazdım bile :) çok iyi bir asistandı.
o şekilde rahimiçine girdi ve aşılamam yapıldı.
benim kuzenimin eşi de özel infertilite polikliniğindeki doktoruna bile canını emanet edemedi narkoz istedi :) narkozlu yapmıyoruz demiş doktor ve radyotom a yönlendirmiş. o da radyotom da narkoz la çekilecek zannetmiş. hem anadolu yakasından dünya kadar yol gittiler hem de 400 tl ye çektirdi. hem de aynı ağrıyı acıyı hissetmiş. ki inanılmaz hassas birisi. ama sen normal muayne olabiliyorsan bunu da rahatlıkla atlatırsın. bunun için ta ankaradan kalkıp buraya gel yol parana yazık daha yolun başındasın tedaviler çok külfetli şeyler. özel biryere git ve çektir.
aslında işin sırrı spekulum takılırken kendini salman :) sıkmicaksın derin nefes ve gevşeme. gerisi çok kolay.