kızlar duygu şuan hastanede. bana msj attı saat 12 de serum bağlamışlar suni sancı veriyolarmış doktor 2 saatte bir gelip kontrol edecekmiş. 6-8 saat arasında normal doğum olmazsa sezeryana alacaklarmış. dua ediyorum onun için ne şekilde olursa olsun doğumu bebeğini sağ salim kucağına alsın yüzünü görsün. darısı hepimizin başına olsun inşallah.
ben de bu sabah sağlık ocağına gittim. endişelerimden kurtuldum. bebeğimin kalp atışlarını dinledik. ilk defa dinledim ben sesini daha önce ultrasonda hep gördük ama sesli başka bir duyguymuş.Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu da... tetanoz aşımı oldum. ağrı şişlik yapabilir dedi genelde ilk aşıda olur normaldir dedi ama şimdilik bişey yok akşama doğru başlamazsa tabi. yeri bile acımıyor hani o derece.
ebe ye de sordum çok hareket ediyor bu haftalarda normal mi dedim. senin bebeğin çok hareketli demekki dedi. 16. haftamdan beri hissediyorum deyince de o zaman normal dedi. kendisi 24. haftasında anca hissedebilmiş :)
kasık ağrımı söyledim doktoruna gidince söyle idrar tahlili ister belki dedi idrar yolları enfeksiyonu falan olabilir dedi. ama bebek büyüdükçe de baskı yapar mesane doluyken de olur normaldir dedi. gece de 1 kez oldu uykumdan uyandım çok acıtacak kadar değildi ama sinyal gönderir gibi sızlamalar oldu sağ kasığımda sonra da geçti. kalbini duymak iyi geldi bana zaten kontrolüme az kaldı gidince konuşurum.
kan idrar en son 2 mayıs da bakılmış epey olmuş. hemogram da 10 haziran da.
bakalım doktor isteyecek mi?
bu arada hiççç öyle gel biz yapalım kan idrar tahlilini falan demedi. 3 ayda bir baktırırsan iyi olur dedi o kadar :)
genel anlamda iyiydi iyi geçindik ebemle. ama ben kalp atışlarını dinleyebilirmiyiz dedim de ondan sonra baktı :) kaç haftalıksın dedi 21 dedim. 20. haftadan sonra dinliyoruz ama başında olduğu için duyulmayabilir dedi. sonra da seninki çok hareketliyse duyuluabilir falan dedi. sonra dinledik hemen duyuldu ben ondan önce duyup algıladım o hala arıyor :) ammada tecrübeli olmışuz yahu :)
çok küçük karnın var dedi bana. deli midir nedir
63 kg çıktım 1 kilo daha almışım. zaten 61 kilo ile başlamıştım. ilk 3 ay hiç almadım. 4. ayda 62. 5. ayda 63 oldum. iyi sanırım fazla almicam. ama bebeğin kilosunu falan merak ediyorum ben az alıyorum da inşallah onu besleyebiliyorumdur.
ayrıntılı ultrason randevumuzu aldık. 5 ağustos pazartesi rıza madazlı da. 3 ağustosda kendi doktorumda kontrolüm var. doktorum ayrıntılıya git sonra bana gel demişti ama rıza beyde anca 5 ine randevu bulabildik. ben de cumartesi eşimle gitmek istediğim için gidicem doktoruma bilgi isterse detaylıdan sonra yine gideriz.
benden haberler böyle. bu arada farkettim ki patlıcan közlenirken çıkan kokusu bende acayip baş ağrısı yapıyor. ilginç :)