hoşgeldin duygucan vallahi zaten bize havuzlu handan verilen numunelere baktım ben açıp inan benim elim kadarlar eşime de dedim hatta 2 paket aldık ama daha da almayalım küçük gibiler kullanamayız dedim. şimdi sen böyle deyince gidip bir paketini 2 no 3-6 kg ile değiştirsem mi diye içimden geçirdim fişi de attık ama eşime de söylersem amma da dert ediyosun der şimdi. bu arada dün primadan aradılar beni de numune yollicaz dediler adresi teyit ettiler beden sordular ben de yenidoğan dedim 15 güne dağıtımlar başlayacakmış. başka bez almayı düşünmüyorum akıl karı değil çünkü hele bir doğsun kilolu mu olacak bez sıkacak mı bol mu gelecek her daim kampanya oluyor olmazsa da 3-4 tl pahalısına almış oluyorsun. elindeki 70 lik pakete üzüldüm ya açılınca da değişme imkanı olmuyor tabi beray da toplamış baya maşallah. bakalım yolumuz düşerse alırım senden.merhaba kızlar nasılsınız. biz pazar günü annemlere gittik dünde döndük burada işlerim var diye. haftaya da berayın hem doktor kontrolü var hemde 2. ay aşıları var onlarını yaptırdıktan sonra gene gidip uzunca bir süre kalmayı düşünüyorum. hem havalar soğudu hemde burada tekim iyiden iyiye sıkılıyorum. ev büyük ısınma sorunu oluyor insnada olmayınca hepten ısınmıyor. annemlerin ev küçük hem ara kat ısınma sorunları yok olmadı sırf çocuk için bu kışı orada bile geçirebilirim :)
epeyce konuşmuşsunuz aklımda kaldığınca yazayım. öncelikle bebek bezi konusuna değineyim. nevo huggies in rganik pamuklu dediğinden annemlerin oradakai markette 15,90 tl ye düşmüştü denemek için 1 paket aldım. eve geldim dün akşam açtım resmen pirematüre bebekler için gibi. primanın 2 nosu yani 3-6 kg mini diyor. huggiesde de aynısı yazıyordu aldım ama primanın 1 nosundan bile küçük beroşun tek bacağı anca sığardı. apar topar akşam eşimi markete yolladım prima alsın diye.
yani elifcan huggies organik pamuklunun 2 nosu piremeatüre gibiyse 1 nosu nasıldır hiç düşünemiyorum. bu açıdan bebek bezlerinde kesinlikle stok yapma. ve aman aman fiyat farkı olmadığı için prima alamnı tavsiye ederim. hani 1 nodan şu kadar adet yada şukadar gün kullanırsın 3-5 paket al diye bişey diyemiyorum. bebeğin gelişimine bağlı. mesela 1 no baktımki bacaklarda lastik izi yapıyordu 2 noya geçeyim bol gelsede bantını sıkı yapıştırırım dedim. belk şuan 1 noda olur ama kasmaya gerek yok dedim. tüm bunları düşünüp stok yapma derim. huggesi arayıp bu durumu söyliycem bakalım belki bir kolaylık yaparlar. yoksa 70 adetlik paket elimde patladı. hiç olmadı yolun bu tarafa düşerse sana vereyim çünkü şu ara doğum yapacak başka kimse yok. sende 2 no yazdığına bakma ilk doğdugu anda huggiesin 2 nosunu kullanırsın diye tahin ediyorum çünkü ciddi ciddi çok küçük.
sen de gitmem gitmem derken iyi alıştın vallahi annene duygucan. ama eşinin 2. işi buna sebep oluyor sanki biraz akşamları da yalnız kalıyorum diye hem de eşini cezalandırmak için yapıyosun gibi geldi bana :) yani haklısın da yalnız yalnız otur akşam da erken gelmesin çok zor. kalabalıkla daha çabuk geçer günler. ama bebeğin düzeni olur mu onu bilemem kendi evine de alışması lazım. koca kışı da orda geçiremezsin ama arada gider kalırsın böyle 1 hafta 1 hafta ben gibi :) ev daha kolay ısınır sizinde bu sene mantolamadan dolayı ama 1. kattı sanırım altın boş olması ısınmayı çok engeller. salonu falan kapatıp küçük odada oturursan anca ama koltukları da verdiğin için sana da zor olur.
bizim de mantolama yapılıyor şuanda arka tarafta iskele kurulu kafamı çıkartamıyorum ustalardan döşendi sıva ve astar çekildi boyası kaldı bi cam önleri leş gibi 2 gün sildim çümentolar kurumasın diye ben siliyorum akşamları sabah bak yine aynı vazgeçtim sonra eşim de spatula ile kazırız dedi ona bıraktım. Allahtan öne daha kurmadılar da önde salonda oturuyorum rahatça cam kapı açık. ama 10 güne hepsi biter havalar bozmadan tertemiz oldu boyası fln iyi oldu. bu cumartesi kontrol var. sonraki cumartesi de eyüp e gidip mobilyayı sipariş edelim diyorum ordan da annemi alıp eve döneriz mantolama da biter hem cam kapı silinir hem de bebeğin odasını boşaltırız kesilmesi gereken eski kalorifer boruları var yoksa dolap sığmıyor eşim kesecek.
yatakodasını düzenledim 4 tane yorganım vardı 2 tanesini kaynanama kakaladım

bu arada benim son hazırlıklar için birkez daha havuzlu han yapmam lazım. kendime bir takım daha gecelik ve emzirme sütyeni almam lazım ayrıca kapı süsü ve sepet eksik kapı için de tül alıcam hani süslemek için.ne ara gideriz bilmem kışlık gecelikler de daha gelmemişti. fırsat da bulamicam gibi annem gelir gider artık bakalım.
havuzlu han da bir kapı süsü beğendim 30 tl küçük sepeti de 20 tl ikisi 50 tl ama tülden değil yastıklı fln minik bezden bebekler var etrafında hani makinaya atıp yıkanabilecek bişeyben her daim asılı dursun istiyorum ya. sepeti de küçük boyu 20 tl hem şeker dağıtırız magnet yani hem de bakım ürünlerini koyarım sonrasında. artık eksik kalmasın istiyorum alınmadıkça da aklımdalar :)
gelelimsabun tozu konusuna benim makina bu ara bozulcak gibi garip sesler çıkartıyorhatta 2 hafta önce berayın kıyafetlerini yıkarken yarım saatlik promda 3 saat döndü durdu birtürlü sıkıp durulamadı makinanın beyni karıştı. beray doğmadan kıyafetleri sudayıkayıp sabunu eritip makinaya durulasın diye atıyordum ama doğunca fırsatvermediği için ne mümkün elde sabunu eritpte yıkayıp makinaya atmak bendedirekt deterjan gözüne hacışakir rende sabunu koyuyordum. neyse şte geçenkuzenle konuştukta o sabunlar makinayı tıkıyormuş ben sıvı bebek sabun uaıcampahalı ama ne yapayım dedi. mantıklıdageldi çünkü kalıp sabunun rendesini düşünün su değdiği zaman yumruk gibitopaklanıyor. olmadı bu elimdeki bitsin bende sıvı alırım. elifcan sen madem toz daha almadın sıvı alçünkü elde yıkayıp makinaya koymaya inan vaktin olmayacak ve sende direktdeterjan güzüne koyacaksın ve kısa birsüre sonra makinan bozulur gibi olur. bende sıvı kullancam. kuzenimin bebeler 8, aya girmiş hala ayrıyıkıyormuş. bende büyük ihtimal 1 yaşına kdar ayrı yıkarım.
haklısın sabun her zaman erimiyor hele 30 derece de ? e 60 da da hemen paçavraya döner bebeğin şeyleri o kadar sıcağına da gerek yok. ben de sıvı alayım diyorum nevin in e-bebek de baby&me dediği marka baya uygun. ama 750 lik. 8 yıkama yazıyor açıklama kısmında. 8 tl mi ne. 2 lt liği 32 tl yapar kaba bir hesapla. dalin in sıvı deterjanı da 20 tl marketlerde ondan almak daha mantıklı daha çok yıkanır. yumuşatıcı da almayı düşünmüyorum. sen de beyazları yıkarken 60 da yıka da erisin sabunlar :)
bu arada kendi persilim de bitmişti. toz alıcaktım yine baktım 33 yıkama 5 kg toz da sıvı jel olanı da aynı para deniz esintisinden sıvı olanını aldım mükemmel kokuyor ayrıca ben az kullanıyorum deterjanı o da bana 50 yıkama gider. tortu kalmıyor hiç vernel bile koymasan olur tavsiye ederim. sıvı olarak perwol de kullandım çok memnun kalmıştım ondan da hem de diğer sıvılara göre daha uygun. ama ben persil den vazgeçemiyorum nedense. ariel de çok keskin inanılmaz yıpratıyor çamaşırları.
ayrı yıkama konusunda da ilk birkaç ay önemli bence 8 ay gerekmez ki. yeterki renk karışımı yapma senin açık renk kıyafetlerinle bebeğin kileri de atabilirsin bence artık. o kadar da özene gerek yok. alıştır gitsin.