selam kızlar nasılsınız. nasıl gidiyor elifcan sanırım yatıp dinleniyorsun. daha sonra lekenmen oldumu? muayeneden kaynaklıdır eminim. için raht olsun bunca zaman geldin artık yolun sonundasın diyebilirz bebişini kucağına alacaksın. buarada isim işine karar verdiniz mi?
nevo sen ne yaptın döndünmü evine. şimdi gelip evin temizliği yerleşmesi derken zaman geçer biraz. bende bir ara kadın tutucam ama ne zman tutsam karar veremedim. gerçi artık yağmurlarda başladı camlar silinse üstüne yağmur yağar. birde beray hn. gündüzleri genelde uyumuyor ev temizlenirken üşütür diye korkuyorum.olmadı derin temizlik işini bahara bırakırım kendm gündelik işleri yaparım. zaten dün evin açık yerlerini sildim toz aldım böyle böyle baharı getiririm belki:) bzimde bu çarşamba dr. kontrolü perşembe 2.ay aşıları var 2 aşı bacaklardan 1 tane koldan olcak. bakalım nasıl olcak umarım ateş yapmaz birde sağlık ocaklarının iğneleri çok kalın oluyor çocuk geçen ay bacaktan olandan yırtındı canı yandı. bu defa 3 farklı yerden ğne sokucaklar perişan olcak yavrum

(( bu arada biz bugün 60 günlük olduk. 2 ayı devirdik yani. sonayında dün 40 ı çıktı ama ardanın çok gaz sancısı oluyormuş inş. 40 dan sonra düzelir ama bizde pek etkili olmadı mesela uyku olayı düzenli değil gece en az 2-3 kez uyanıyor. ve uyuduğu vakitlerdede ınnhh ınnhh mırıldanıyor. lara bebek nasıl büykler gibi deliksizmi uyuyor. belki mamadan sebep rahat uyuyordur. bakalım berayın kilo alımı normalse belki mamaya gerek yok der. ama bence kilo aldı bacaklar tombullaştı fark ediyorum altını değiştirirken.elime dolu dolu geliyor.
nevocan evine döndüğünde bir ara görüşelim sen relaxsın larayı alıp çıkarsın. olmadaı bana gelirsiniz oturmaya. ben daha anakucağını arabaya monte etmeyi bile baamadım oluyormu olmuyormu bilmiyorum yani.
duygucum ben eve döneli 10 gün oldu. ayın 13ünde cuma akşamı döndüm. haftasonunda hemen eski düzenimize döndük. 16sı pazartesi de zaten aytül geldi, evi dip temel temizledi. bundan sonra da yine 2 haftada bir gelecek. ben zaten ortalık toplamak, yemek falan gibi basit işler harici hiç bir şey yapamıyorum. kızım sanki ne zaman bir şeye kalkışsam anlıyor, hemen makaraları koyveriyor. sen yine iyi toz falan almışın ben 1 kere kalkıştım, 2 toz al, 10 defa kıza bak, kucağa al pış pışla, gel git, tek salon 3-4 saatimi aldı.
şu aşı işi kaç zamandır benim de aklımda. acaba bu 3 aşıyı 1er 2şer gün arayla yaptırsak olmazmı ben de sormak istiyordum sağlık ocağına. 3 ü birden agır gelmesin ateş yapmasın diye korkuyorum ben de.
uyku konusunda zaten öyle akşam koy, sabah uyansın deliksiz uyusun mümkün değil. bizim kızlar onun için daha çok küçük. seninkinin gece 2-3 kez uyanması gayet normal çünkü zaten bebekler 3 saatte bir acıkıyor. benimki de mama yediği halde mesela saat 12-3-6 şeklinde uyanıyor. beslemem, gazını çıkarmam, altını değiştirmem yaklaşık 40-45 dakika sürüyor. bazen 15-20 dakika da yeniden derin uykuya dalması sürüyor, sonra bir dahaki beslenmeye kadar 2 saat derin derin uyuyor.
bence senin mama gerekeceğini sanmıyorum. dediğim gibi zaten doymasa kızın devamlı ağlar.
sonaya gelince, arda da bu gaz probleminden bir türlü kurtulamadı. bazı çocuklar maalesef ekstra bir gazlı oluyor ama acaba hafifletmek için her şeyi de yapıyor mu? benim kızım öyle çok gazlı falan değil ama ben kendim de ekstra çaba sarf ediyorum olmasın diye. kendi kendime şöyle bir liste yaptım:
1- her gün, günde bir kaç defa gaz masajı yaptırıyorum. (ayrıntısını internette bulabilirsin, bacaklara pedal hareketi, karnında daireler çizme vs) genelde bu masaj sonrası zaten epey bir pırtlayıp duruyor.
2-ayaklarını ve karın çevresini her daim sıcak tutmaya çabalıyorum. (özellikle havaların serinlediği şu dönemde) ama kızım üstüne örttüğüm her örtüyü tekmeleyip açmayı çok sevdiği için bu her zaman mümkün olmuyor.hani baktım üşütmüş, kızarıp bozarıyor, ama gaz çıkmıyor, çıkınca da pis kokulu oluyor, hemen ayaklarının altına ve karnına sıcak su torbası koyuyorum. ayrıca geceleri ayaklarının altına vicks sürdüğüm de oluyor.
3-kendim rezeneli karışık süt çayları içiyorum ki yediğim yiyeceklerden kaynaklanan gaz atılsın sütüme geçmesin.
4-yine de gazı varsa azıcık muskat rendeleyip veriyorum. anason ya da rezene çayı gibi gazı alıyor. ama demleyip, sıvı halde içirmem gerekmiyor. temiz elimle, 1 tek kere parmağımla rendelediğim toza bastırıp, laraya yalatıyorum. o kadarı yetiyor, bir saat sonra gaz maz kalmıyor.(elbette humana hipp gibi markaların rezene çayı da opsiyon, muskat bana daha kolay ve ucuz bir opsiyon geldiğinden kullanıyorum)
ha sonay bütün bunları yapıyorum ama çocuk hala gazlı diyorsa bence doktoruna gazlı bebekler için özel humana antikolik, milupa conformil gibi mamaları sorsun. daima emzirmek elbette ideali, ama bazen doktorlar, bebek ve anne akşamları biraz rahat etsin diye gece 1 öğün önerebiliyorlar. benim bir iş arkadaşımın bebeği kolikdi, 1,5 ay geceleri devamlı ağladı, sonunda doktor tavsiyesiyle tek öğün özel mamaya başladılar kız resmen rahat bir nefes aldı. geceleri en azından 4-5 saat uyuyabilir hale geldi.