Doğuma Hazırlık Zeynep => “Zeyn’ül eb” => Babasının Süsü mü ???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam Canlar ben Zeynep ismini arastirmaya baslamistim cünkü Yaptigim Ankette Zeynep secildi ve bende bu isimde kalmak istiyorum ve Nette Dolanirken Şöyle bir yazı gördüm Sizce bu dogru mu? Eger dogruysa ne kadarda hoş :))

Zeynep’in, değerli taş, mücevher dışında babasının süsü anlamı da varmış. “Zeyn’ül eb” kökünden gelirmiş, Zeyn: Süs, Eb: Baba demekmiş.

Bu Dogru mu ? Bu Konu Hakkında bilgisi olan var mı arkadaslar :)) ???

evet canım babasının incisi demek bende böyle duydum benim de kızım olacak sanırım ve zeynep olucak adı
herkes de var diye eleştirenlerde var ama bir isim her çocuğa ayrı yakışıyor hele bu anlamını duyunca daha bir sevdim ben

Açtığın konuda da yazmıştım. Zeyn değerli taşlar mücevherler anlamında. Eb de dediğin gibi "ebu"dan geliyor ve baba demek. Babasının değerlisi babasının ziyneti süsü anlamına geliyor :)

Açtığın konuda da yazmıştım. Zeyn değerli taşlar mücevherler anlamında. Eb de dediğin gibi "ebu"dan geliyor ve baba demek. Babasının değerlisi babasının ziyneti süsü anlamına geliyor :)

Evet cnm cok tsk ederm :))

Benimde 8gün önce kızım oldu Allah bağışlarsa ismni zeynep koyduk ben değerli taş olarak biliyodum manasıni ama babasinin süsü demekmis cok hoşuma gitti herkesde olmaı cokda önemli değl bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…