Saç Bakım Ürünleri Zeytinya sabun kullananlar!

scarlettsebnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2009
158
4
96
40
İstanbul
zeytinyağı sabunu saçı çok bsliyormuş dediler bende başladım 3 gündür her gün onla yıkıyorumu ama saçım berbat keçe gibi topuz yaptım sımsıkı oyle dolaşıyorum. saç bi süre sonra alışırmış diyolar ama kaç yıkama sonra normale döner?

evet cok beslıyor fakat dedıgın gıbı kece oluyor resmen sac kremı kullanmanı da tavsıye ederım.

valla ben hiç kullanmadım
ama yorumları göreyim bende başlarım belki yani öyle keçe gibi kalacaksa değil tabi de..........

ben dayanamadım 5.günde normal yıkadım şampuanlar çok kötü oluyor yaa ama dökülmeyi hemen azaltıyor 2.günde nerdeyse tekrar başlıcam peki krem kullansam üstüne sanki etkisi geçer dökülür gibi gelio bana??

Ben uzun süre kullandım Hamdi Dalan zeytinyağlı sabunu
Bazı yerlerde bulunuyor bu sabun
Ben kıvırcık saçlıyım, çok memnun kaldım çünkü saçlarım çok kolay şekillenmeye başlamıştı
Ama saçlarımı çok kuruttu ve dökülmesine bir etkisi olmadığı için bıraktım.
Şimdi önce saçlarımı zeytinyağlı sabunla, arkasından şampuan ile yıkıyorum
Biraz daha iyi gibi

komilinin zeytinyağlı sabununu önermişlerdi bana bulamamıştım şimdi komili zeytinyağlı şampuanı çıkmış yada ben daha yeni gördüm görünce de aldım bakalım nasıl olcak

ben de zeytinyağlı sabun kullanıyorum. tresanın saç kremiyle de kremliyorum keçe gbi olmuyo.mirmirmirmir

zeytinyağı sabunu saçı çok bsliyormuş dediler bende başladım 3 gündür her gün onla yıkıyorumu ama saçım berbat keçe gibi topuz yaptım sımsıkı oyle dolaşıyorum. saç bi süre sonra alışırmış diyolar ama kaç yıkama sonra normale döner?

ben de zeytinin memleketinde yaşamaya başlayınca baktım ki pek çok kişi saçlarını onunla yıkıyor başlıyım dedim ama alışmamış saç..iğrenç oldu balçık gibiii banyoda arınmadı durulayamadım tarayamadım kısacası kötü bi deneyimdi alışıyormuş ama o halde de gezilmezdi..sürekli onunla büyümüş vee onu kullanan insanların saçlarını gördüm pırıl pırıl parlıyo ahenkle dansediyor ve çok hacimli hçyağlı da değil ama dedim ya hep onla büyümüşler....ben de zeytinyağından saçımı mahrum bırakmamak için 2 güne bir maske yapıyorum değişik yağlar da katarak tabi..bi şekilde yararını görüyorum sen de öyle yapabilirsin

arkadaslar sadece zeytınyagı kullanıyor musunuz sacınız ıcın ne kadar kalıyor sacınız da ve memnun musunuz acaba sımdıden tesekkurler

türkiyede bende kullandim bu sabundan cok igrenc oldu saclarim, kesinlikle kullanmam sacima,
ama vücut icin cok iyiymis onuda söylediler denemedim bakalim deniyecegim

ya böyle sabunla uğraşacağınıza haftada birkaç kez yani fırsatınız oldukça küçük bir tasa koyun zeytinyağını saç fırçasını batırın yağa saçlarınızı o şekilde tarayın bir süre sonrada yıkayın hem keçe gibi yapmıyor bu da bakım sonuçta...

ben bir senedir zeytinyağı sabunuyla yıkıyorum saçlarımı.saçımda boya olmasına rağmen keçe gibi olmuyor.ama saçımı çok yağlandırıyor.hergün yıkamam gerekiyor.

merhabalar, bende yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum zeytinyağlı sabunu, ailem kendisi özel yaptırıyo. malesef keçe gibi yaptığı doğru ama saçınızı sabunladıktan sonra arkasından saç kremi sürüp 10-15 dk bekletin. yumuşacık oluyo. saçlarım çok dökülürdü, gözle görülür bir azalma var, saçımın rengi kendine geldi. inanılmaz kırıklar vardı saçımda, kestiricektim ama kırıklarda gözle görülür bi azalma başladı ve uçlardaki mısır püskülü görünümü kaybolmaya başladı.

Zeytin yağı sabununu benim anneannem kendisi yapar zeytin bahçemiz var çıkan yağın içine kostik koyar ve sabun elde eder.
Ama zaten genelde her sabun yapımında kostik kullanılıyor.
Kostik güçlü bir dezenfektantır.
Ama sabun yapımında saf hali kullanılmıyor.Zaten saf hali kullanılsa tenle temas eder etmez kaşınmaya başlarız.Güçlü ve etkili bir kimyasaldır.Ama genelde temizlik maddeleri ve sabun yapımında kullanılır.
Anneannem 70 yaşını geçmiştir ama saçında o kadar az dökülme varki inanamazsınız.Cildinide o sabunla yıkar genelde dışardan sabun almaz ama maaşallah cildide baya baya iyi.
Tabi o kullandığı,yediği hiç bir şeyi dışardan almaz nerdeyse hepsini kendi yapar ,yetiştirir onunda etkisi olabilir tabi CADIARZU

zeytinyağı sabununu sadece saçın diplerine uygulayın demişti aldığım yerdeki kız

Aman kızlar siz siz olun hassas kafa derisine kesinlikle ne sabunu olursa olsun değdirmeyin benim hastanede her allahın günü saçlı derideki sabun egzamalarıyla uğraşıyoruz.

Sabunlarda ne yazıkki pH değeri şampuan veya sıvı sabunlardaki gibi ayarlanamıyor, kostik soda oranı ve kullanılan yağın kalitesi-ki çoğunlukla defne ya da zeytinyağı kullandık diyerek hayvansal yağ basıyorlar- tamamen üreticideki düz işçinin insafına kalmış birşey.

Şehir sularıda bir felaket ozon klor ne ararsan mevcut.

Daha yumuşak bitkisel şampuanlar, sıvı malzemeler kullanmak gerekiyor yoksa dermatolog kapısında son bulursunuz dikkat edin diyorum akannehir

Benim anneannem de kendi yaptığı zeytinyağlı sabunu kullanıyor. Bu yaşında saçları çok uzun ve gür. Aynı sabunu ben kullandım çok fena yaptı kafamın içini, kabuklar çıktı ben kaşıdıkça onlar daha çok kaşınıyordu, kötü bir deneyim oldu. Sabredeyim dedim ama bu şekilde devam edemezdim. Sanırım biz alışmadığımız için böyle oluyor, şampuana alıştırmışız bir kere sabun berbat ediyor

bende mehmet aydının sabununa başladım gayet güzel köpürüyor ve arındırıyor kuruladıktan sonra saçlarıma mavi su sıkıyorum hiç keçeleşmeden gayet yumuşak oluyor şimdilik memnunum:D

Back
X