zgven sorunu yayorum

Gonulbagi

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2006
1.802
3.671
Merhaba Meltem Hanım. ben bazen insanlarla görüşmek ve konuşmak istemiyorum. bazı dönemlerde ise kendimi ifade edemiyorum. yakında üniversiteden mezun olucam ve dershanede öğretmenlik yapmayı düşünüyorum. ama bunu başaramıycam gibi geliyor şimdiye kadar bikaç kere başvuru yaptım ama görüşmeye çağırdıklarında bi korku sarıyor beni. kötü bir olay olduğunda biri bana laf sölediğinde bunu çok ağır yaşıyorum ama çabuk unutuyorum. daha önce de doktora gittim depresyon ilaçları kullanmaya başladım ancak bunlar bende adet kanamasına sebep oldu ilacı değiştirdik yine aynı sorun oldu. şuan umutsuz ve tedirgin hissediyorum kendimi. ayrıca aşrıcı derecede unutkanım.
 
Merhab Balböceği,
İnanç yaşamda çok önemli bir etkiye sahiptir. Olumsuz olacağına inanırsanız, endişeleriniz sizi başarısız kılar. Ancak olumlu olacağına inanırsanız da, bu inancınız sizin başarılı olmanızı sağlar. İnsanın isteyip te yapamayacağı hemen hiç bir şey yok.
Bu güvensizliği kendi başınıza aşamayacağınızı düşünüyorsanız, lütfen yakınınızda bulunan bir meslektaşımdan, bir psikologtan yardım alın. Göreceğinia terapi ile özgüveniniz yükselir, kaygı seviyeniz düşer ve stres faktörleri ike başetmeyi öğrenirsiniz.
 
merhaba meltem hanım. ben insanlarla problem yaşıyorum herkesle aram kötü. ne kadar uğraşsamda bir türlü çözüm bulamıyorum.herşey gittikçe kötüye gidiyor kalabalıklar arasında yalnızım sanki.şuan antidepresan kullanıyorum. ama bir psikolog yardımı alsam mı bilmiyorum.bir faydası olmazsa tamamen çaresiz kalırım..bana bir yol gösterin.
 
merhaba meltem hanım benim sorunum da aynı aslında ben arkadaslarımla aram iyi ama mesela bulustuk ben eve geldim keske sunu soylemeseydim aptal duruma dustum neden bunu yaptım gibi seyler soyluyorum müzık dinlemeyi dısarı cıkmaya tercih ediyorum ailem kilomdan dolyı beni sıkmıslardı hatta ailede tek konusma oydu simdi kilo verdim ama hala insanlara karsı belli soğukluk var napmam gerekiyor psikiyatri ye gitmiştim ilac verdi hafif depresyon dedi tekrar gitsem mi
 
Sevgili Meltem hanım,

Burada size danışan insanlar,bir psikoloğa veya psikiyatrise gitmeyi kendileride düşünebiliyorlardır sanırım.Hayat zaten maddi manevi zor ve bir cümle olsun duyup,rahatlamak istiyor insanlar,bende dahil elbette...Her soruya "bir psikoloğa danışın" diye cevap verecekseniz,hem kendinize hem bize zaman kaybettirmiş olursunuz. saygılar sevgiler
 
Felidae35 ve gogeousbrc, söylediğiniz, midesi ameliyat edilmesi gereken bir hastaya "nane-limon tavsiye edin" demekle aynı şey.
Bir uzmana başvurma gereği varken, birkaç öneri ile hayat düzene girer mi hiç? Bu kadar basit mi?
Bu tarz yaklaşımlar, gönüllülük esasına dayanan burada oluşumu manasızlaştırıyor.
Bilgiye, uzmanlığa ve emeğe teşekkür etmek yerine, zaman kaybı olarak görüyor olmanıza da ayrıca üzüldüm, ama tabii kişisel tercihiniz.
 
X