Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Offf Dicle senin derdin bitmez bu insanlarla

Kaynanama dedim diyelm ki evlendi cocugu oldu huylarini birakmadi hastaligi hic duzelmedi kadin birakip gittj nolucak cocuk varsa ortada abisi (esim)bakar sen bakarsin dedi

Yuh o kızın suçu ne peki bunu düşünmüş mü? Resmi nikah düşünmüyorlarsa kız da reşit olur ve birlikte yaşamaya rıza gösterirse yapacak bir şey kalmıyor sanırım. Ama yine de yazık birinin kayınvalidenize bi akıl vermesi lazım.

Okb zihin engeli değildir ki? Engelli saydığınıza göre başka davranışsal problemleri olmalı. Psikiyatrik hastalıklar engel sayılmaz. Hele ki okb

Ileri derecede ,asagida yoruma yazdim okur musun belki o zaman anlarsin canim sence cocuk yapabilir mi? Yani biz bile dugun gunü malum olayda cok zorlandik hem bedenen hem zohinsel engelu olan anlar mi bu islerden

Sürekli devam eden ve tedavi edilemez olduğu için evlenemez
Hiçbir hastanenin bu durumda olur raporu vereceğini sanmıyorum
Evlenme bile mutlak bulan. Olur
Evlilik yok hükmünde olur evlenmemis sayılır

ev yakip ortada donunu açan biri gedek geecsini bilemez herhalde, o kadarina ahli yetmez de anca karisini taciz eder durur herkesin onunde
gelecek olan kizda parasini yiyim bakicilik yapayim diye dusunur herhalde, yada ailesi sormadan evlendirir
keske resmi niakh yapsalar, bakciiligini yapan kanun onunde de hak sahibi olsa mdem kv bakmak istemiyor

Zihinsel engel eger genetik bir rahatsizligi yok ise gecici ve bulasici degildir.
Evlenecek durumda degilse aklu durumu sirf cocuk yapsin diye evlendirmek, aile de problemli heralde.

Okb zihin engeli değildir ki? Engelli saydığınıza göre başka davranışsal problemleri olmalı. Psikiyatrik hastalıklar engel sayılmaz. Hele ki okb
Evet bende şasirdim okb engel degilki psikolojik rahatsizlik her yuz kisiden 3 unde var tedavi ediliyor zaten bi cesit takınti neden engel dediniz ki

kişi zenginse fakir olan kız tarafı verir ama kız çöker bende engelli biriyim ama evliliği düşünmüyorum

Sizin aklınız gayet yerinde , neden evlenmeyesiniz ki?

Konudaki adama gelince, kendi isteğiyle para için gelen kız çıkarsa yapacak bir şey yok.

Allah vere de para için kızını satan tiplere denk gelmeseler. Yoksa kıza çok yazık olur.

Kv de ayrıca kafayı yemiş. Doğacak çocukların da engelli olma olasılığı var. Adamın kendinden haberi yok be torunu? Bu insanlar kafayı yemiş.

Kaynanama dedim diyelm ki evlendi cocugu oldu huylarini birakmadi hastaligi hic duzelmedi kadin birakip gittj nolucak cocuk varsa ortada abisi (esim)bakar sen bakarsin dedi
Sen bakarsın ben bakamam baştan anlaşalım dedin mi?
Ayrıca resmi nikah yapılacaksa memur mutlaka anlar herhalde zihinsel engeli ve nikah kıyılamaz.

tam olarak nasıl bir engel açıklar mısınız? yani mesela bazıları rehabilite edilecek düzeyde olabiliyor.

Bence ailesi biraz rahatlamak, tabir caizse başından atmak için atıyor. Yada çocuklarının geleceği için şüpheleniyor olabilirler, ilerde kim bakar-ne yapar diye. Duygusal ve bencil davranıyorlar. Yani bide görücü usulü, kız arıyorlar. Evlenecekse, birbirlerine aşık olmalılar, birbirlerini her kusurlarıyla kabul etmeliler. Ama toplum açısından düşünürsek, evlenecek kızın ailesi ya zorla vercekler kızlarını (para yada baştan atma gibi nedenlerden). Bi kızın gönüllü olarak isteyeceğini pek sanmıyorum, baya kötü durumu demişsiniz. Sonuçta evlilik hayatı paylaşmaktır, dertleşip konuşamayacaksan, neye yarar o evlilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…