Zihnen çok yorgunum.. Masraflar ?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.261
3.773
198
Nakit 4-5bin , altın olarak da 5,5bin TL gibi bir birikimim vardı. Nakit param ve kredi kartim ile damatlik,
bı kisim ufak esyalar aldim. Tayin durumu olduğu için yeni esyalı bi daire tuttuk. Büyük eşyalar bize ait değil. Firin, mutfak eşyaları, kitaplik, sehpa vs. benim daha onceden almis olduğum ve yeni aldıklarım. Tayin sonrasi yeni yerimizde eşyalarımızı beraber alacağız. Neyse, altınları da bana düğünde bilezik olarak takmasi için anneme verdim. Şuan çok az bir miktar nakitim kaldı. Ve nevresim takimi, yatak örtüsü vs. biraz eksiklerim var. Kına salonunu da altinlara guvenerek ben tutmuştum, kaporasini versem de yine çoğu miktarı duruyor. O ödenecek, kız kardesimin ve annemin düğün kıyafeti eksik, onları da ben alacağım ama elimdeki para belli. 400tl gibi bi param kaldi. Eksiye girip maaş yatınca düze çıkması mi yoksa o altinlari isteyip kullanmaliyim sizce, tabi o zaman da annem hicbir sey takmamis oluyor Babam olacak insanın hiçbir desteği yok, varla yok arası zaten. Yılın kaç günü burda ki. Her şey ben ve erkek kardeşimde yük. Ama suan çıkıp gelse annem ilk onu dinler,neyse .

İkinci bir mevzu ise, nişanlımın durumu ve ikimizin de maaşı su sartlarda iyi denebilecek düzeyde. Annem laf arasında evlendikten sonra aylık bi miktar para yollama ihtimalimi sordu. Benim kendi maasimdan yollayacak olmam eşimde herhangi bir algı yaratır mı bilmiyorum, aylar once ortak birikim yapacağımızı konuşmuştuk sadece. Ama makul olan ne bilemedim.

Benim bozulduğum ne biliyor musunuz. Yardım yapılır , şartlar zorlanır ama ben ilk maaslarımı da annemin eline saydığım zamanları hatırlıyorum. Babamin eve para getirmediği, annemin israrla onu savunduğu günleri.. yollayabildiğim kadar para yollayıp bir kaç ay yollamayınca yaptığım hiçbir şeyin değeri olmadığını görmek beni asıl üzen.. Annem genç, elinde olsa verir yapar tamam ama bunun için çaba göstermiyor olması beni kahreden. Her aile bir değil tabiki ama ilgili ve her şeye koşturan anne babaları görünce kendime öyle üzülüyorum ki.

Neyse çok uzatmayayım, içimi dökmek ve fikir almak istedim. Ben bu surecte ne yapmalıyım? Yanlış düşündüğüm noktalar ya da farkli açıdan bakmam gereken yerler var ise tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizin için zaten yoğun ve stresli bir süreç.Bir de ek olarak fazla yükün altına girmissiniz bence.Anne ve kizkardesinize kıyafet siz neden alıyorsunuz ki ya da annenizin takısını neden siz alasiniz.takının mantığı bana göre evlenecek çifte yardim dir.Bu durumda size yardım etmiş olmuyor ki.Bence biraz kendinizi geri çekin onlar borca girsin gerekirse.Ailemin bir rahatsızlığı olur çalışamaz para birikteremez ödeyemez amenna yardım ederim ama sizin konunuzda sanki biraz size guvenmisler rahata alışmışlar gibi geldi

Elden taksitle züccaciye,tekstil alışverişlerinizi yapabileceğiniz mağazalar var. Ve ödeme kolaylığı sağlanıyor. Bu giderleri taksitle alırdım. Giyimi de nakit öderdim. Evet herşey pahalı ama uygun ve güzel kıyafetler elbette var.Sadece aramak lazım.
Ayrıca düğün ne zaman ?

T Tubikkk93 başka şansım yok ki. Ben yardım etmesem kim edecek. Annem geçmişte para yollamadığım aylara bile atıfta bulunuyor bazen. Yollasaydin ben biriktirirdim eksiklerin alınırdı diyor. Cevap verince de tam veriyorum sinirle, sonra yine üzülen ben oluyorum. Takı mevzuu da eşe dosta, karşı tarafa mahcup olmamak adına işte.. çok yoruldum. Çok. Çok..

Babannem dedem çift maaşlı ama evlatlarına kredi çekmek zorunda kaldığı için bana yardım edemiyor. Kredi cektigi biri de babam olacak insan. Hayat işte, kimi 45yasinda ana babasından geçinir kimi 25inde her yükün altına girer ..

Anne baba ayrı mı nasıl geciniyorlar
Erkek kardeşim başka ilde çalışıyor, o yolluyor. Hayır boşanmış değiller ama doğru düzgün eve gelmez, aramaz. Yazın gelip kuzenimin düğünune dolar takip gitmişti..

Annen de calismali.Hepimiz çocuklarımız için çalışıyoruz didiniyoruz.Okutup iyi bir kişilik sahibi olmaları için uğraşıyoruz. Senden böyle beklentiye girmesini doğru bulmadim. Şuan için yardim edebilirsin ama evlilik sonrası çok sorun yaşarsın söyleyeyim

Işiniz çok zor. Umarim sorunlarınız çözülür. Eşya, borç odenirde evlilik sonrası düzenli para yollama işleri çok zorluklar çıkarır. MiktArın bir önemi bile yok bence 50 lira dahi olsa büyük problem.

Erkek kardeşim başka ilde çalışıyor, o yolluyor. Hayır boşanmış değiller ama doğru düzgün eve gelmez, aramaz. Yazın gelip kuzenimin düğünune dolar takip gitmişti..
Annenizin dogru düzgün gecim kaynagı yoksa eş adayınızla simdiden konusup maasınızın onda biri beşte birimi üctebirimi neyse yardım edeceginizi söyleyin derim
Biraz vicdanlıysa anlayısla karsılayacaktır

T Tubikkk93 başka şansım yok ki. Ben yardım etmesem kim edecek. Annem geçmişte para yollamadığım aylara bile atıfta bulunuyor bazen. Yollasaydin ben biriktirirdim eksiklerin alınırdı diyor. Cevap verince de tam veriyorum sinirle, sonra yine üzülen ben oluyorum. Takı mevzuu da eşe dosta, karşı tarafa mahcup olmamak adına işte.. çok yoruldum. Çok. Çok..

Babannem dedem çift maaşlı ama evlatlarına kredi çekmek zorunda kaldığı için bana yardım edemiyor. Kredi cektigi biri de babam olacak insan. Hayat işte, kimi 45yasinda ana babasından geçinir kimi 25inde her yükün altına girer ..
O zaman sizin durumunuz sadece dugune has değil, genel olarak ailenize karşı fazla verici olan taraf sizsiniz.Yani ailedeki anne siz gibisiniz.Inş çok borca girmeden atlatırsınız bu süreci.Allah yardimciniz olsun

Benim anladığım annen ölene kadar senden para vermeni bekliyor. İlk başta sorun olmadı diyelim de sonra sorun olabilir daha ne kadar destek olabilirsin. Erkek kardeşin evli mi? Evliyse eşi ne diyor? Değilse müstakbel eşi bunu kabul edecek mi? Senin eşin bişey demedi diyelim erkek kardeşin para göndermeyi keserse herşeyi sırtlayabilecek misin?
Ben olsam param yok ve kıyafetlerinizi alamayacağım derdim. Gerisi onlara kalmış birazda. Yok benim param alamayacağım derse elalem konuşur derdi annende yoktur o zaman altınları da al. Senin utanman gereken bir durum yok bunda.

Yolladığınız aylarda biriktirdi mi ki ? Ailenin durumunun kötü olması insanı uyutmuyor ama seninde yoluna bakman lazım. Kız kardeşin kaç yaşında bilmiyorum . Çalışma imkanı var mı ? Şimdi para yolladın diyelim ama yarın bir gün ev alınca o parayı yollayamazsın. Ondan bence kalıcı bir çözüm arayın. Annen bebek bakabilir kendi evinde bu ona en az 1000 tl kazandırır . Bir de baban böyle sorunlu ise annen dönüp bakınca bozulman doğal. Şimdilik bunşarı düşünme en güzel ve en zor günlerin canım düğüne odaklan

elaine benes elaine benes T Tubikkk93 Sudakiiz Sudakiiz
Az çok o da biliyor icinde bulunduğum durumu.Yardim olayını henüz söylemedim de, normalde anlayisli bi insan. Aileme acıyacak olması fikri bile beni itiyor.

Anamnez Anamnez kendi televizyonunu, playstationunu getirdi. Onun dışında kalan kucuk esyalari (çamaşır askılığı ütü masası vs ) o aldı. Yeni eşyaları da büyük ihtimalle aileleri karistirmadan biriken paralarla bız alacağız

elaine benes elaine benes T Tubikkk93 Sudakiiz Sudakiiz
Az çok o da biliyor icinde bulunduğum durumu.Yardim olayını henüz söylemedim de, normalde anlayisli bi insan. Aileme acıyacak olması fikri bile beni itiyor.

Anamnez Anamnez kendi televizyonunu, playstationunu getirdi. Onun dışında kalan kucuk esyalari (çamaşır askılığı ütü masası vs ) o aldı. Yeni eşyaları da büyük ihtimalle aileleri karistirmadan biriken paralarla bız alacağız

Bilmesini bosver kabul etse bile yürümez o iş. 40 yaşındayım artık ve benim hayatta gördüklerim bunu söylüyor.

Bence çok sikmayin kendinizi düğünden sonra da 3/5 takinizi bozar ihtiyaçlarınızı karsilarsiniz.Dugunde ailenin takacagi takıyı ve giyeceklerini kendini zorlamadan al.Bunu başkaları için degil ilerde eşinin veya ailesinin kızgın bir anlarında seni yaralayacak fırsatı vermemek için yap.Ben bu kadar zor şartlarda kinasi/düğünü tüm rituelleri gerekli görmüyorum ama bu benim düşüncem siz heves de ediyor olabilirsiniz.Bence asıl problem düğünden sonra ve geri kalan omrunuzde annenin masraflarini nasıl karsilayacaginiz....

Ev, araba kredisine girince, cocugunuz olunca, icabinda 2 yil ucretsiz izne ayrilip cocugunuzu buyutmek varken annenize yardim etmek icin surekli kendinizden kisabilecek misiniz?

Bu sekilde hayat gecmez yani.
Allah kimseyi kendi evladina dahi muhtac etmesin. Benim dusunceme gore evlat anne babadan bir sey bekler. Anne baba evlattan bir sey beklemez.

Yazılanlara soyle genel olarak baktım da yani herkes cok haklı.hicbirseyin garantisi yok .esiniz basta ok der sonra hoslanmyabilir bu durumdan.erkek kardeşinz de yardimi kesebilir.annenizin emeklisi falan yok mu hayatı boyunca maddi olarak size ve kardesinize bağlı mi yaşayacak? Bu bi sure sonra sizi zorlar. Zor bi durum inşallah en kisa surede bu sorun asilir

Back
X