Zihnen çok yorgunum.. Masraflar ?

bence düğün surecinde gerekeni borcla olsa da yapin, evlendikten sonra ise borcunuz oldugunu soyleyerek duzenli para gonderemeyeceginizi belirtin. siz düzene girdikten sonra arada yardim edersiniz.ama evlendikten sonra beklentiye girmemesini soyleyin annenize, cunku maasli calisansiniz hele cocugunuz falan oldu mu anca kendinize yeter.

bence düğün surecinde gerekeni borcla olsa da yapin, evlendikten sonra ise borcunuz oldugunu soyleyerek duzenli para gonderemeyeceginizi belirtin. siz düzene girdikten sonra arada yardim edersiniz.ama evlendikten sonra beklentiye girmemesini soyleyin annenize, cunku maasli calisansiniz hele cocugunuz falan oldu mu anca kendinize yeter.
Bu cok mantikli evet..

Eksiklerinizi sonraki aya veya taksitlere bağlayarak gidermeye çalışın.
Kendi maaşınızdan para verme durumunda eşinize danışmadan yapmamanızı öneririm zira bir aile hayatı kuruyor olacaksınız sır olmaması gerekir.
Gerek ekonomik özgürlüğünüz gerek maaş miktarınıza güvenerek aileniz sürekli talep halindeler elbette yardımcı olmalıyız ama bu çok fazla yük bindirir size biraz soyutlayın derim.

Yardim edemeyecegini soylemelisin .Hayat artik hicte kolay degil .Senin cocuklarin icin bitikim yapman en dogrusu .Hayatta kendinden baskasına guvenemezsin

Artik olan olmus elindekileri degerlendirelim
Kiyafetleri trendyoldan alin cok uygun fiyatlara cok guzel parcalar var

1000 liralik 3 bilezik alin kalaniylada kina gerini odeyin 22ayar isciliksiz olsun ki satarken sizde zarar etmeyin

Nevresime gelince gidip tac vs pahali seyler almayin onlarida trendyoldan alin 2 tane yeter simdilik hediye olarakta gelir gelmezse eliniz rahatlayib a alirsiniz

Bence hepsi halloldu

Gelelim evlilik sonrasina maaslariniz iyiyse bi miktar yardim edin annenizlede konusun ilerde cocugunuz oldugunda gelsin yaniniza hem bakici hem anneye yardim olmaz annenize verirsiniz yine boylece esinizde kem kum yapamaz

Maaslariniz nekadar bilmiyorum ama esinizde ailesine destek olmak isterse karsi cikmayin sonucta siz edeceksiniz

Buna benzer sorunlar bende yaşadım düğün zamanı ama bir şekilde çözülüyor bence kendinize çok sorun yapmayın düğün için yapacak olacağınızın bir eksik bir fazla olması kimsenin dikkatini çekmez.Bende çok özenirdim herşeyini ailesi yapanlara ama imkanlar bu şekilde değiştiremiyoruz.En ufak ayrıntıyı bile düşünmek zorunda kalmak çok zor.Allah yardımcınız olsun mutluluklar dilerim.

Anneniz kac yasinda? Calisabilecek bir yasta mi?
Yaşlı degil, ufak tefek işler yapıyor ama daimi bir işi yok maalesef.

Yazan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah bı şekilde atlatacagim bu sureci. Ve şimdiden kendime telkin veriyorum, ilerideki çocuğum için çok güçlü bir anne olacağım.

Nakit 4-5bin , altın olarak da 5,5bin TL gibi bir birikimim vardı. Nakit param ve kredi kartim ile damatlik,bı kisim ufak esyalar aldim. Tayin durumu olduğu için yeni esyalı, sirin bi daire tuttuk. Firin, mutfak eşyaları, kitaplik, sehpa vs. benim daha onceden almis olduğum ve yeni aldıklarım, buyuk esyalar bize ait değil. Tayin sonrasi yeni yerimizde eşyalarımızı beraber alacağız. Neyse, altınları da bana düğünde bilezik olarak takmasi için anneme verdim. Şuan çok az bir miktar nakitim kaldı. Ve nevresim takimi, yatak örtüsü vs. biraz eksiklerim var. Kına salonunu da altinlara guvenerek ben tutmuştum, kaporasini versem de yine çoğu miktarı duruyor. O ödenecek, kız kardesimin ve annemin düğün kıyafeti eksik, onları da ben alacağım ama elimdeki para belli. 400tl gibi bi param kaldi. Eksiye girip maaş yatınca düze çıkması mi yoksa o altinlari isteyip kullanmaliyim sizce, tabi o zaman da annem hicbir sey takmamis oluyor , üzüldügü icin oyle olmasini istemedim. babam olacak insanın hiçbir desteği yok, varla yok arası zaten. Her şey ben ve erkek kardeşimde yük. Ama suan çıkıp gelse annem ilk onu dinler,neyse .

İkinci bir mevzu ise, nişanlımın durumu ve ikimizin de maaşı su sartlarda iyi denebilecek düzeyde. Annem laf arasında evlendikten sonra aylık bi miktar para yollama ihtimalimi sordu. Benim kendi maasimdan yollayacak olmam eşimde herhangi bir algı yaratır mı bilmiyorum, aylar once ortak birikim yapacağımızı konuşmuştuk sadece.

Benim bozulduğum ne biliyor musunuz. Yardım yapılır , şartlar zorlanır ama ben ilk maaslarımı da annemin eline saydığım zamanları hatırlıyorum. Babamin eve para getirmediği, annemin israrla onu savunduğu günleri.. yollayabildiğim kadar para yollayıp bir kaç ay yollamayınca yaptığım hiçbir şeyin değeri olmadığını görmek beni asıl üzen.. Annem genç, elinde olsa verir yapar tamam ama bunun için çaba göstermiyor olması beni kahreden. Her aile bir değil tabiki ama ilgili ve her şeye koşturan anne babaları görünce kendime öyle üzülüyorum ki. Eve gelen icralar, borçlar, huzursuzluk ile geçti tüm çocukluğum. Çok üzgünüm. Neyse ki bir sekilde okuyabildim. Kendi kaderimi baska bı insanin vicdanına nasıl birakabilirdim ki?

Neyse çok uzatmayayım, içimi dökmek ve fikir almak istedim. Ben bu surecte ne yapmalıyım? Yanlış düşündüğüm noktalar ya da farkli açıdan bakmam gereken yerler var ise tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Yemin ediyorum aynı durumumuzu yazmıssın okurken ben ben ben dedim biliyormusn :) evlenmeye karsr verdigimde bnm basıma gelecekleri blmiyordum evden kacmak icin evlenmek istedim daha beter bir cukura dustum :) karsı tataf onu kız tarafı yapar bunu koz tarafı yapar dedigi ve annemn ayıp olur bz yapmalıyız deyip herseyi benm yapmam maasımı. Eksilere grmesi kredi cekmem kyafetleri ble kredi kartımla almam erkek kız krdesmn annemin blezklerimi atandıgum ılk uc ay maasla alıp anneme sakla dye vermem babamın bana br ceyrek ble takmaması su an dusundukce gozlerm doluyor gercekden insan cok ama cok uzuluyor okdr haklısn ki :(

Nakit 4-5bin , altın olarak da 5,5bin TL gibi bir birikimim vardı. Nakit param ve kredi kartim ile damatlik,bı kisim ufak esyalar aldim. Tayin durumu olduğu için yeni esyalı, sirin bi daire tuttuk. Firin, mutfak eşyaları, kitaplik, sehpa vs. benim daha onceden almis olduğum ve yeni aldıklarım, buyuk esyalar bize ait değil. Tayin sonrasi yeni yerimizde eşyalarımızı beraber alacağız. Neyse, altınları da bana düğünde bilezik olarak takmasi için anneme verdim. Şuan çok az bir miktar nakitim kaldı. Ve nevresim takimi, yatak örtüsü vs. biraz eksiklerim var. Kına salonunu da altinlara guvenerek ben tutmuştum, kaporasini versem de yine çoğu miktarı duruyor. O ödenecek, kız kardesimin ve annemin düğün kıyafeti eksik, onları da ben alacağım ama elimdeki para belli. 400tl gibi bi param kaldi. Eksiye girip maaş yatınca düze çıkması mi yoksa o altinlari isteyip kullanmaliyim sizce, tabi o zaman da annem hicbir sey takmamis oluyor , üzüldügü icin oyle olmasini istemedim. babam olacak insanın hiçbir desteği yok, varla yok arası zaten. Her şey ben ve erkek kardeşimde yük. Ama suan çıkıp gelse annem ilk onu dinler,neyse .

İkinci bir mevzu ise, nişanlımın durumu ve ikimizin de maaşı su sartlarda iyi denebilecek düzeyde. Annem laf arasında evlendikten sonra aylık bi miktar para yollama ihtimalimi sordu. Benim kendi maasimdan yollayacak olmam eşimde herhangi bir algı yaratır mı bilmiyorum, aylar once ortak birikim yapacağımızı konuşmuştuk sadece.

Benim bozulduğum ne biliyor musunuz. Yardım yapılır , şartlar zorlanır ama ben ilk maaslarımı da annemin eline saydığım zamanları hatırlıyorum. Babamin eve para getirmediği, annemin israrla onu savunduğu günleri.. yollayabildiğim kadar para yollayıp bir kaç ay yollamayınca yaptığım hiçbir şeyin değeri olmadığını görmek beni asıl üzen.. Annem genç, elinde olsa verir yapar tamam ama bunun için çaba göstermiyor olması beni kahreden. Her aile bir değil tabiki ama ilgili ve her şeye koşturan anne babaları görünce kendime öyle üzülüyorum ki. Eve gelen icralar, borçlar, huzursuzluk ile geçti tüm çocukluğum. Çok üzgünüm. Neyse ki bir sekilde okuyabildim. Kendi kaderimi baska bı insanin vicdanına nasıl birakabilirdim ki?

Neyse çok uzatmayayım, içimi dökmek ve fikir almak istedim. Ben bu surecte ne yapmalıyım? Yanlış düşündüğüm noktalar ya da farkli açıdan bakmam gereken yerler var ise tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Ve aynen annem beni markete sokar mesela evinde su eksikdi alalım der ama aynılar dan kendine de aldırır paran varmı demez 200 tl ile cıkarım kafeye greriz ne istersin derm cay kahve derler tamam derim kızkrdesm pastada ister onuda ister bunuds ister hesap kabardıkca kabarır oderken yzuume bakarlar :( oldr uzulmeme ragmen farknda ble deiller evlendm hala aynı hala b yere grildimi o hesap bendem cıkar hepsi calısyor ama hala bana yklenrler ben anlam veremiyorum senn annende fena alısmıs valla emin ol hc brsey duzelmiyor canm ben anneme medikalcilerden 300 tl lk ayakbbılar alırdm tesekkur eder tamam derdi b kavgamzda yada tartısmamızda siz bana ne aldınızki anca kendiniz yeyin icin der laf sokar dı insan cok uzuluyor valla

Sizin yerinizde olsam işin içinden çıkamayacağımı hissetsem sanırım 10.000 kredi çekerdim.
Ama tabi aileniz hiçbir zaman haberi olmasın kredi falan çekerseniz.
2000' e 2 bilezik, 1000 tl annenin kardeşinin kıyafeti ayakkabı vs çıksa 1000 lira da nevresim yatak örtüsü ıvır zıvır desen
Geriye kalanı atarsın bankaya düğün arefesi küçük de olsa bir şeyler çkıyor, çıktıkça stres olmazsın.

Yazmayı unutmuşum ailene para göndereceksen bütün evin masrafını çekip çevirecek kadar gönderme. Bunu yaparsan o eve de sen bakarsın bundan sonra. 400-500 gönder en fazla temel ihtiyaçlarını karşılasınlar biraz da kardeşin gönderir. Kız kardeşin büyükse o da işe girsin okuyorsa en azından hafta sonları avmlerde part time iş bulabilir.

Son düzenleme:
Back
X