Zihnim

Donutlatte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2021
58
12
38
36
Merhaba, ben bence kafamı toplayamıyorum ve bu yüzden söylediğim yaptığım şeylerden sonradan pişman oluyorum.Mesela isyerinde bir şey anlatırken çok uzun anlamsiz detaylı anlatıp insanları sıkıyorum. Bir şeyi iki cümle ile üstüme söylemem gerekirken beş cümle söylüyorum ve anlaşılmıyor. İstemesemde o anki düşüncesizlikle masamda bir kaç cümle sarki söylüyorum. İnsanlarla konuşurken yüzlerine biraz daha fazla uzun bakıyorum. Gunde kırk kez Telefonla konuştuğum üstüme hep ... bey diye hitap edip konuşuyorum. Sizce de saçma mı görünüyor

Arkadaşımnkendini olduğun gibi kabul et ve sev
Hatalarına odaklanırsan daha fazla hata yaparsın
Diksiyon kursuna gidebilir hitabet konusunda kendini geliştirebilirsin

Burayı anlamadım başka nasıl hitap etmen gerekiyordu ki üstüne?

insanları sıkıyorum gereksiz detay verip uzatıyorum diyorsunuz ,yani farkındasınız daha dikkat edersiniz
üstünüze bey diyeceksiniz tabi ya ne denir? iş yerinde abla abi gibi terimleri çok yanlış buluyorum ben

İşyeri ortamınız nasıldır bilemem ama ciddiye alınmak için kısa ve öz anlatımlar etkin oluyor.
Fazla uzatıldığında tavırlar değişebiliyor.
Farkındaysanız düzeltirsiniz zaten.
Kendinize sorun çözüm odaklı yaklaşırsanız gereksiz kelimelerden kurtulursunuz.

Abla abi değil sürekli telefonda birebir konusurken isimle hitap ederek konuşma saçma mı diye düşünüyorum.

muhtemelen kitap okumadığınız için kendinizi ifade etmekte zorlanıyorsunuz. kitap okuyacaksınız.

Kitap okuyun özellikle de Türkçe ve Türk edebiyatında iyi yazarları. Hitabet ve diksiyon videoları izleyebilirsiniz.

Burcunuz başak mı

Bence seni anlamadiklarini dusunuyorsun :) Boyle olunca ayrintili anlatayim derken konu iyice karisiyor.Yuzlerine de o yuzden bakiyorsun bence.Seni anladiklarindan emin olmak icin.
Ayrica amire bey veya hanim demek gerekmekte zaten.O saygiyi gostermek ve makamini tanidiginizin gostergesi olarak..
Sarki konusunu cozemedim :) Arada aklina gelir sessizce mirildanirsin ama sarki soylemek ne bileyim :)

Hepsine eyvallah eyvallahta üstüne .... bey demenin neresine kafayı taktınız onu anlamadım.
Zaten abi, abla hitabı olmaması gereken samimiyet ibaresidir.
Kimse ne abimiz ne ablamız.
Bey demeniz lazım zaten.

Ben de bazı insanlarla samimi olsam da bey,hanım diye hitap ediyorum bazılarına mesafe koymak için yapıyorum aslında o samimiyet onlara cesaret vermesin diye. yükselen başak :)

Hepsine eyvallah eyvallahta üstüne .... bey demenin neresine kafayı taktınız onu anlamadım.
Zaten abi, abla hitabı olmaması gereken samimiyet ibaresidir.
Kimse ne abimiz ne ablamız.
Bey demeniz lazım zaten.
Ben abla abi demeliyim demiyorumki. Sürekli telefonda konuştuğumuz birine hitap etmeden konuşulur diye söylüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…