Zihnim

Annem olabilir misiniz acaba. Zira kendisi bir şey anlatırken konuya ilk insandan başlıyor. Yüreğim sıkışıyor, nefes alamıyorum dinlerken. Ben de annemi dinlerken içimden şarkı söylüyorum. Arada şarkıyı kesip bir kelime alıp sonra onları birleştirince konu anlaşılıyor zaten. Misal benim çevremde de her şeyi ayrıntılı anlatan insan fazla olduğu için ben de onları dinlememekle suçlanıyorum ki çok haklılar dinlemiyorum ahshjs. Hani yüzüne bakıyormuşsunuz ya uzun uzun, belki onların da dinlemediğini düşünüyorsunuz ki haklısınız ahajsj.

Sevgili kaynanam beni çözmüş mesela, bir şey anlatacağı zaman "bak dinle, dinliyor musun" diye önceden uyarıyor. Kusura bakmayın ama ne yapın edin bu özelliğinizden kurtulun. Diğer insanlar için işkence gibi bir durum çünkü. Siz ne boyutta ayrıntılı anlatıyorsunuz bilmiyorum ama misal benim çevremdekiler şöyle;

Konu: markette alışveriş yaparken Pakize ile karşılaştım bana selam vermedi.

Anlatım: evde yemeği koydum erkenden ki akşama kalmasın. İşte hazırlandım tam çıkıcam baktım çorabı ters giymişim ahaha. Neyse çıktım evden yokuş da nasıl yordu beni. Nefesim falan hep kesildi. Market de nasıl kalabalık. Ketçap bitmişti evde onu almaya çıktım. Ketçaplar da nasıl zamlanmış. Reyonlara bakarken pakizeyi gördüm. Pırasa alıyordu. Kız beni görmedi selam vermedi.

Bakın bu bilgilere kimsenin ihtiyacı yok mesela. Eğer bu şekil konuşuyor iseniz, biz içimizden "senin ketçapına da, reyonuna daaa" diye küfür ediyoruz. Düşününüz. Konuşmadan önce, bir süre sessiz kalıp düşününüz. Gereksiz ayrıntılı konuşan insanların sorunu düşünmemek bence. Biz az konuşan insanları yormayınız.

Kısa bir cevap vereyim ,teşekkürler. Buna yakın diyebiliriz umarım torpuleyebilirim

bu detaylandirarak anlattiginiz seyler ile mi ilgili?

detay vermekte sikinti yok, ama giris-gelisme-sonuc gibi bir yapida anlatmazsaniz, bir de uzun olunca anlasilmaz.

Isle ilgili anlatacaginiz seyler icin hazirlik yapmak, mumkunse kisa bir slayt uzerinden anlatmak en iyisi olabilir sizin icin.

ozel hayatla ilgili ise anlasilmasa da olur, icinizden geldigi gibi, icinizden geldigi kadar anlatirsiniz :)

Telefonda surekli hitapla konusmaya gerek yok, onda da anlatacaginiz seye odaklanirsaniz azalir muhtemelen bu durum diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…