• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zımba teli ve tetanos

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.181
Puanlar
63
Merhaba. 2 saat önce 10 yaşındaki oğlumun bacağını, koltuğun altındaki zımba teli hafifçe çizdi. Kanama yok,hafifçe pembe oldu. Tetanos aşısı dedim. İş arkadaşlarıma gösterdim zımba telini de çiziği de, gerek yok dediler (veteriner hekimler) ama acaba diye de düşünmüyor değilim. Oğlum çok korkar aşıdan… İki saat tantana etti. E nabızdan aşı geçmişine baktım. Tetanos aşısı yapılmamış hiç. Zımba teli paslı değildi ama temiz de değildi. Fotoğrafını ekleyeceğim,bakın lütfen. Aşı sonrası ağrı vs. çok oluyor malum. Kararsız kaldım. Oğlumu ikna edemiyorum🥺

Eklentiler

• IMG_1858.webp
    IMG_1858.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_1859.webp
    IMG_1859.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 57
Merhaba. 2 saat önce 10 yaşındaki oğlumun bacağını, koltuğun altındaki zımba teli hafifçe çizdi. Kanama yok,hafifçe pembe oldu. Tetanos aşısı dedim. İş arkadaşlarıma gösterdim zımba telini de çiziği de, gerek yok dediler (veteriner hekimler) ama acaba diye de düşünmüyor değilim. Oğlum çok korkar aşıdan… İki saat tantana etti. E nabızdan aşı geçmişine baktım. Tetanos aşısı yapılmamış hiç. Zımba teli paslı değildi ama temiz de değildi. Fotoğrafını ekleyeceğim,bakın lütfen. Aşı sonrası ağrı vs. çok oluyor malum. Kararsız kaldım. Oğlumu ikna edemiyorum🥺
Pas yok gibi . Gene de aile hekiminize bi danışın

ben kazayla bir el aletiyle parmak ucumu kestim. yani parmak ucum masada kaldı ve kocaman bir delik vardı parmağımın ucunda. dikiş atılıp dumbling gibi diktiler ve doktor yine de tetanoza gerek olmadığını söyledi. zımba için biraz fazla endişelenmiş olabilirsiniz böyle düşününce.

ben kazayla bir el aletiyle parmak ucumu kestim. yani parmak ucum masada kaldı ve kocaman bir delik vardı parmağımın ucunda. dikiş atılıp dumbling gibi diktiler ve doktor yine de tetanoza gerek olmadığını söyledi. zımba için biraz fazla endişelenmiş olabilirsiniz böyle düşününce.
Devamlı biryerlerimiz kesiliyor . Çok riskli olsa ayda bir aşı olmamız lazımdı . Kedi de tırmıklıyor dışarda arada. Ama insan da bi korkuyor hani elinde değil.

Hic olmadiysa yaptirin bence. Aşinin korumasi 5 yil diye biliyorum hic olmazsa kafaniz rahat olur bundan sonraki yaralanmalar icin. Benim de oyle bir cizik durumum olmustu hastaneye gidip soyledigimde yaptilar bitti herhangi bir agri vs yasamadim normal bir igneden farki yoktu tabi cocuk icin cok mu agir oluyor orasini bilemiyorum

Zımba telinden bir şey olacağını sanmıyorum
Çalıştığım yıllarda hızımı alamayıp kendimi çok zımbalamıştım.
İçiniz rahat etmesi için dr sorun

Tetanoz aşısı nasıl yapılmamış? 3 doz yapılmış olması lazım

Son dozu son 5 yıl içinde olmadıysa tekrar yaptırın mutlaka bu vesileyle.

Tetanoz aşısı nasıl yapılmamış? 3 doz yapılmış olması lazım

Son dozu son 5 yıl içinde olmadıysa tekrar yaptırın mutlaka bu vesileyle.
Ben de şaşırdım, yapılmış olması lazım diye baktım ama yapılmamış. Arama motorundan aşının ismini öğrenip baktım ve E nabızdan kontrol ettim. Td imiş kısa ismi ve o kısım bomboş😕

Yerinizde olsam aşıyı yaptırırdım.

10 yaşında çocuk zaten aşı vakti gelmiş.

Hiç aşı olmadığı için aralıklarla 3 doz olması gerekir ve 10 yıl koruyormuş.

En azından farklı yaralanmalara karşı önlem almış olursunuz.

Temiz zımba telinden tetanos olmaz herhalde, kızım elini zımbaladığında hiç aklıma gelmedi benim.

Yaptırın tabi 5 yıl korunma süresi var her şeye karşı Dursun ne olur ne olmaz

Bu arada doktora danışıp yaptırın, çocukken yapılan dozlar ayrı. Yetiskinlikte 10yılda bir hatırlatma dozu yapilıyor

Ben de çocukken elimi zımbalamıstım. Bir de annem beni zımbalamasın diye sessizce elimden çıkarıp anneme söylemedim ağlayamadım bile. Hala soylemedim bak aklima geldi. Bizim kuşak da ne travmalı ya :KK53:

Aile hekimine danışın bari belki hatırlatma dozu yapar

Yaptırın. Zaten hepimizin belli aralıklarla olması gereken bir aşı. Çocuğun tercihine bırakılmaz.

Ben de şaşırdım, yapılmış olması lazım diye baktım ama yapılmamış. Arama motorundan aşının ismini öğrenip baktım ve E nabızdan kontrol ettim. Td imiş kısa ismi ve o kısım bomboş😕
dT 13 yaş civarı yapılacak olan. DaBT diye arattırın ya da karma aşı. Çocukluk çağı aşılarını düzenli yaptırdıysanız aşılıdır. Emin değilseniz yaptırın derim.

dT 13 yaş civarı yapılacak olan. DaBT diye arattırın ya da karma aşı. Çocukluk çağı aşılarını düzenli yaptırdıysanız aşılıdır. Emin değilseniz yaptırın derim.
Tüm aşılarını eksiksiz yaptırdım. Tam aşılı yani. Tekrar bakiyim,teşekkür ederim.

Tetanos aşısını en son 6 Yaşında yani birinci sınıfa giderken yapıyorlar . Siz aşılarını yaptırıyorsaniz yapılmıştır diye düşünüyorum

Back
X