• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zımba teli ve tetanos

Tetanos aşısını en son 6 Yaşında yani birinci sınıfa giderken yapıyorlar . Siz aşılarını yaptırıyorsaniz yapılmıştır diye düşünüyorum
Benim kızımı sağlık ocağı çağırdı ama 13 yaşında yaptırdık

Arkadaşlar bakabilir misiniz rica etsem? Sanırım en son 5,5 yıl önce olmuş. Koruyuculuğu devam etmiyordur bu durumda.😕
IMG_1862.webp

dT 13 yaş civarı yapılacak olan. DaBT diye arattırın ya da karma aşı. Çocukluk çağı aşılarını düzenli yaptırdıysanız aşılıdır. Emin değilseniz yaptırın derim.
Yaptırdığım aşıların fotoğrafını attım. Rica etsem bakabilir misiniz?🙏

Ben de şaşırdım, yapılmış olması lazım diye baktım ama yapılmamış. Arama motorundan aşının ismini öğrenip baktım ve E nabızdan kontrol ettim. Td imiş kısa ismi ve o kısım bomboş😕
Mümkün değil karma aşının içinde oluyor

Yaptırmayın derim ben. Zaten şu ana kadar 5 doz tetanoz içerikli aşı olmuş. Tam koruma sağlar yani 2030-31 yılına kadar derin ve kirli bir yaralanma olmadığı takdirde tetanoza karşı koruması var çocuğunuzun. Tetanozun pas ile alakası yok aslında. Daha çok toprak ve oksijensiz ortamlarda canlı kalan bir bakteri. Sanıyorum ki şu an sadece çizik şeklinde yaralandı, oksijen alan yüzeysel bir çizik. Sorun olmaz. İçinizin rahatlaması için yine de aşı takvimiyle bir acil servise gidip bilgi alabilirsiniz isterseniz.

Yaptırmayın derim ben. Zaten şu ana kadar 5 doz tetanoz içerikli aşı olmuş. Tam koruma sağlar yani 2030-31 yılına kadar derin ve kirli bir yaralanma olmadığı takdirde tetanoza karşı koruması var çocuğunuzun. Tetanozun pas ile alakası yok aslında. Daha çok toprak ve oksijensiz ortamlarda canlı kalan bir bakteri. Sanıyorum ki şu an sadece çizik şeklinde yaralandı, oksijen alan yüzeysel bir çizik. Sorun olmaz. İçinizin rahatlaması için yine de aşı takvimiyle bir acil servise gidip bilgi alabilirsiniz isterseniz.
Evet aynen yüzeysel ve küçük bir çizik.Haklısınız, çıktı alıp hastaneye gidelim en iyisi.

Oğlum google ai ya sormuş.:) Yapay zeka yukardaki cevabı vermiş.

Benim kızımı sağlık ocağı çağırdı ama 13 yaşında yaptırdı
Oğlum 6 yaşındayken yapıldı hatırlıyorum çünkü sonra kedi çizmişti birkaç sene sonra o zaman sadede kuduz aşısı olmuştu. Aşı kartına bakacağım şimdi belki yanlış hatırlıyorum. Ama orda da şimdilik aşılar bitti sonraki aşısı 13 yaşında demişlerdi
13 yaşındaki erişkin tetanosmus
Çocuk 10 yaşında bence olmuştur e nabizdan bakabilirsiniz konu sahibi

Eklentiler

• 42130.webp
    42130.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 7
  • 42128.webp
    42128.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 8
Oğlum 6 yaşındayken yapıldı hatırlıyorum çünkü sonra kedi çizmişti birkaç sene sonra o zaman sadede kuduz aşısı olmuştu. Aşı kartına bakacağım şimdi belki yanlış hatırlıyorum. Ama orda da şimdilik aşılar bitti sonraki aşısı 13 yaşında demişlerdi
13 yaşındaki erişkin tetanosmus
Çocuk 10 yaşında bence olmuştur e nabizdan bakabilirsiniz konu sahibi
Okula başladığında aşı olmadı. Emin olmak için öğretmenimize sordum bu akşam hatta. Sağlık ocaklarına yönlendirmişti o dönem öğretmenler. O zaman da aşılıydı diye yaptırmadık. Yarın doktorumuza soracağız bakalım.

Back
X