• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zindandan kurtulmak icin bir adim attim

Canim benim o abilerin veya baban elbet sana muhtaç olacaklar, sen de o zaman büyüklük bende kalsın onlar etti be etmeyelim deme emi. Son tekmeyi de sen vur onlara. 15-20 yıl sonra artık ne zaman olursa gel buraya yaz. Ben de okursam o zaman çocuklara şeker dagitacagim.

Kocan olacak o adam sen boşanan diye konuşunca anlamış herhalde artık bittiğini. Şimdi inkar safhasında. Yakında yine patlayabilir. O zaman ayrılmak istemiyorsan gel aile terapisine gidelim de. Orada o hırtı ikna edebilirler belki.

Önce is bul, bir meslek ve deneyim edin, para biriktir sonra boşan. Bu zirto bosandiktan sonra sana rahat vermezse başka bir şehirde is bulur oraya yerlesirsin. Bu herif sana rahat vermez gibi.
yorumunuz icin teskkur ederim ablacm kesinlikle ailemin yaptiklarini affetmicem dediginiz gibi onlar bana muhtac olucak esim aile trapistini kabul etmez zaten bende onla yasamak istemem insallah bosandigim zaman seker daiticacm

Sen bu konuşmayı yapıp esin hic bir tepki gösteremeyince seni kaybetmekten bir an korktu sandımda geri annesini gezmeye götürdüğünü okuyunca kendime kızdım!! Çok iyi niyetliyim.
Bence esiniz sizin hamile kalıp artık bu anneye gitmeme durumunuza son vereceğini düşünüyor.. Simdiden başlamış neden gitmiyorsun seneler demek ki annesigil seni soruyor ediyor ve ona akıl veriyorlar. Ses etmemesini ardından tek düşündüğüm bu bir çocuk olursa sesin kesilir ona mecbur olursun diye düşünebilir. Sakın çocuk yapma sakın.. Ve eşini boşanmaya ikna edebileceğini düşünme olmaz. Kendin cek git o evden.Yinede denemek istiyorsan kendinden sogut senden tiksinmesini sağla ama siddetinden de kaçın.
guzel yorumumuz icin tresekkur ederim esim zaten annesigil sordugu icin ve onu fitneledigi icin boyle oluyor cocouk yapmayi dusunmuyorum esim zaten cocouk cok istiyor dusundugunuz gibi cocuk olursa bu annneye gitme sorunu kalkar diye dusunuyor .ama ben kesinlikle dusunmuyorum zaten ortada evlilik yok rabim sizede hayirli dogumlar nasip etsin saglikla evladinizi ellinize alin

Çocuk yok kendini hangi bahanelerle o zindanda tutuyorsn..
Yorumları okumadım ama ben bile bi çocuk varken bazen çıkıp gitmeyi düşünüyorum...
Biraz birikimin var mı , varsa korkacak hiçbişeyin yok önceki konularını da okudum iş bul ve çık git...

Canım belliki hem beyninde hem gönlünde bitmiş bu ilişki
Başta hiç bişey olmamış gibi davranıyor deyince
Galiba kaybetme korkusuyla düzelebilir dedim ama
Bu olayın üstüne seni yanlız bırakıp gitmeside soru işareti oluşturuyor
Sen eşini tanırsın konuşmanın tekrar gerçekleşmesinden korkruğu için evden uzaklaşmış olabilir mi?
Eğer cevabın evetse aynı tavırda biraz daha devam et
Hayırsa bu durumu iş bulana kadar idare et
Evden ayrılmadan önce mutlaka iş bul
Ailen yanında değilmiş kendi evini tutup düzenini kuracak kadar para biriktir ve ondan sonra adım at
yorumunuz icin tresekkur ederim esimin evden uzaklasmasi trekra ayni konusmayi yapicam korkusundan degil tabikide beni disundugu bile yok sadece anasini gezdirme derdinde be para biriktirip sonra bosanma adimini aticam

Kes ,at, boşan çek git, as, kes demek uzaktan çok kolay , bence bir taktik izlemesin kendini garantiye al adım adım strateji geliştir ,ondan sonra boşanmak en kolayı düşün, tart kendini, dagitmayacaksan ,pişman olmamak için her türlü önlemini al ,sonra kendini garantiye al ,bas tekmeyi gitsin..önce kendini düşünmelisin. Orta yerde dımdizlak kalmak da var.
Yorumunuz icin saoluncok dusundum olmuyor kendimi cok tartim ama yok bu esimden adam olmaz kendimi zaten garantiye almaya calisiyorum para biriktiriyorum oratada kalmak istemiyorum

Anladım okumamistim önceki konularinizi. Dik durun gururlu olun. Kendinize bakın kendinize yetin. Kendi kendinize mutlu olmayı öğrenin. Sonrada iş bulun kendi ayaklarinizin üstünde durun. Yani kısaca bi kendinizi sarsin ben napiyorum diyin. Sonra kocaniz daha çok ustunuze düşecektir. Sonrasında da bosanip boşanmamak size kalmış. Ama ben senin yerinde olsam şimdi bosanmazdim. Önce ne kadar güçlü ve herseyin altından kalkabilen bi insan olduğumu gosterirdim. Sonra o düşünsün kaybetmemek için ugrassin. Ha yapmiyosa bunları hiç bişeyi düşünmeden çeker giderdim.
saol canm yorumlarin icin esimde suanda kaybetme korkusu var ama hala ayni davranislarda kendi kafasina gore hareket ediyoz biz olmayo beceremiyor onunla hayatimi paylasmak istemiyorum kararim kesin bosanicam

Cnm annesine gitmen için bastırıyordu o yüzden evi terk etmstn hatırladığım kadarıyla.. bence otur konus annenden vazgec demiyorum ama bizimde bir hayatımz var de. Artık nasl bi yol izleyeceğinzi konusun.. olmuyrsa olmaz cocuk yapma bu süreçte.
saol canm yorumun icin evet esim annesine gitmiyorum diye baski cok yaptigi icin evi trerk etmistim vede siddet uygulamisti hanzo inanain cok konustum annenden vazgec demiyorum dedim ama hic orali olmuyor yolum belli bu adamdan kurtulmak dualarinizi eksik etmeyin

bavulunu toplayıp gitmen mantıksız olur, tekrar döneceksen, ki daha yeni döndün. artık inandırıcılığını da yitirir, eşin bu kadın gittiği gibi dönecek der, ve umursamaz bile. mantıklı adımlar at, önce iş bul, paranı kazan. sonra yolunu çiz. ailen sana destek değil. önce tek başına ayakta durabiliyor ve geçimini sağlayabiliyor olman lazım. tek başına olduğunda evin kirasını vereceksin, karnını doyuracaksın, bir yerlere gitmen gerekecek. bunlar önce elinde paran olmasına bakar. ondan sonra ailen bukadar etkili olamaz hayatında ve kabullenmek zorunda kalırlar.
yorumunuz icin esekkur ederim bavulumu alip gitmem mantiksiz biliyorum ama bu evden cikmadan bir yol cizemem kendime ablamda kalitim is bulana kadar zaen biraz birikmisim var bu surecte beni idare eder

Bence evliliğini kurtarmalısın annesi bu gün var yarın yok yuvanı yıkma derim ben neden çocuk yok sizmi istemediniz
canim yorumun icin saol annnesi bugun var yarin yok dogru diyoraunuz ama benim onceki konularimi okursaniz esimi sevmiyorum arti bana saygisi yok sadece annesine gitmiyorum diye bana siddet uyguladi hakaret etti eger ben sevseydim bana saygisi olsaydi yuvami yikmazdim yuva kolay kurulmuyor rabim kimsenin yuvasini yikmasin cok zor gercekten ama bende yuva yok sadece resmiyete evli :((

Sen gidemezsin sen böylesin eski konularini biliyorum
Yorumunuz icin tresekkur ederim neden ben boyleyim gidemem biliyormusun eger sizinde maddi ve manevi hic bir destreginiz olmasaydi bu kadar gitdip yada gutmemekte zorlanmazdim ama inasallah gidicem az kaldi suan biraz para biriktiriyorum sonra burda kurtuldum diye yazicam insalllah

Çocuk yok kendini hangi bahanelerle o zindanda tutuyorsn..
Yorumları okumadım ama ben bile bi çocuk varken bazen çıkıp gitmeyi düşünüyorum...
Biraz birikimin var mı , varsa korkacak hiçbişeyin yok önceki konularını da okudum iş bul ve çık git...
Yorumunuz icin cok tresekkur ederim o kadar haklisiniz ki cocugim yok hala hangi bahanelerle duruyorsam bilmiyorum:((evet biraz birkimim var korkum cok oldugu icin hayatan cekip gitmekte zorlaniyordum oz ailem hepsi bana kostek arti etrafimdakiler hepsi cahil hayat cok zor olur korkusuyla kaliyordum ama az kaldi kurtulmama

geleceğe dair korkularınız var diye mi istemediğiniz bir yaşam sürüyorsunuz? İlişkinizin detaylarını bilmiyorum ama tasvir ettiğiniz şekilde birşey varsa eşiniz aklınızı karıştırma pozitif sağlamlaştırma dönemi. Eğer olduğunuz durumu sevmiyorsanız niye imha etmiyorsunuz bu durumu? İster terkedin veya terketmeyin ama sizi ne üzüyorsa sıkıntı veriyorsa üstünüzden atın ve bu konuda taviz vermeyin geri adımda atmayın. Net olduktan sonra o duvarı aşmak kolay olmayacaktır eşiniz için.Tabi karar size ait.

Bence planınız yanlış hiçbir temeli yok
O yüzden böyle giderseniz siz yine o eve geri donersiniz
Bence ablanizi aileyi falan unutun
Ablanız çok dirayetli biri olsa zaten sizi yollamazdi
Bence farklı bir şehirde is arayın burada bir konuda paylasilmisti kadınlara destek bazı platformlar var oralara başvurun yardım isteyin onlar size o şehirde uygun bir zemin hazırladıktan sonra kimseye hesap vermeden gidin nereye gittiğinizi kimse bilmesin
Ailenizin olduğu şehre de dönmeyin
Birincisinde öldür ama bize yollama diyen adamlar ikinci sefer size oo hosgeldin kızım diye karsilamazkar belli yani
yorumunuz icin tresekkur ederim basta evet planim temeli yok ama ailein oldugu sehirde kardeslerim var ablam da bir sure kalirim is bulana kadar onlarin manevi acidan cok ihtiyac duyarim kiz kardeslerimi o yuzden o sehre donucem ama kesinlikle abim ve babam oldugu eve afimimi atmam onlar zaten hic bir zama hosgeldin kizim demzler affetmicem onlari hic

Once bosanip sonra is bulmak ne yahu? Dimdizlak ortada mi kalmak istiyosun?
Esyalarini topla ablana git. Iyi bir is bul. Avukatini ayarla. Ac davani. Toparlandiktan sonra da imkanlarin elveriyorsa ayri ev tutarsin. Belki ailen de ikna olur o vakit. Onlarla yasarsin. Ben baban gibileri cok gordum. 2 paket sigara alinca susuyolar. Annene de portakal,elma,yeni sehpa takimi.. Bitti gitti.
Yani ins parayla susan tiplerdir. Ki bu yobazlik onu gösteriyor.
guzek yorumunuz tesekkur ediyorum bende aynilarini yapicam onceablama gidip is bulup davami acicam ailem zaten cok paracu para getirirsen senden iyisi ilmaz ablacim o tipteler yani insallahdeduginiz gibi onlarda kabullenirker bir sure sonra

Benim derdimi bilenler surekli buraya gelisen olaylari yaziyorum.evet sizi tanimiyorum ama hepinizden Allah razi olsun hersey gonlunuzce olsun yardimlariniz icin cok tresekkur ediyorum simdiiden.esime geri donmustum 2 ay kus kaldiktan sonra geldim adam hala ayni adam hala annesine gitmemi bekliyor.gecen bana tekrar neden annemlere gotmiyon dedi bende laftan anlamicaginii bildigim icin hic uzatmadim.Bir adim attim cesaretimi toplayip dedim esim olacak adama ne yapsak olmaz ben senin istedigin biri olamam sende benim istedigim gibi olamazsin surekli bana anneme git diceksin ben gitmicem dedim yine ayni olacak gel yol yakinken bitsin dedim esime sen yoluna ben yoluma dedim arkadaslar .Kocam olcak adam bu sozlerim karsisinda hic beklemedigim tavir sergiledi sadeece sustu ..Aksam isten geldi ben kabullendi ayrilicaz bu evllik biticek diye dusunurken kabulendi diye dusunurken sanki hic konusmamisim gibi gulucik.dagitip normal davrandi anlicaginiz isine gelmeyince kendi havasinda anlamiyorum oda anlamiyor ben bi evlilikte yapamam mutlu degililm istedigim hayati yasamiyorum baskasinin hayatini yasiyorum resmen adam suan yine anasini gezmeye goturdu bense evde tekim yine kendimi cesaretimi toplayip bavulumu hzirlayip yarin ben gidiyorum demek istiyorum ama nas l Neden bunu yapamiyorum kizlar basta ailem arkamda degill cocougum yok kendi ayaklarimin ustunde cok rahat dururum ama iste hayatan korkuyorum bosanmis bayanlara ozellikle soruyorum cok zorlandinizmi bana anlatin lutfen sizleri cok seviyorum cevaplariniz icin tesekkur ediyorum herkese

Yorumunuz icin cok tresekkur ederim o kadar haklisiniz ki cocugim yok hala hangi bahanelerle duruyorsam bilmiyorum:KK43:(evet biraz birkimim var korkum cok oldugu icin hayatan cekip gitmekte zorlaniyordum oz ailem hepsi bana kostek arti etrafimdakiler hepsi cahil hayat cok zor olur korkusuyla kaliyordum ama az kaldi kurtulmama
Rice ederim, Çocuk olmaması çok büyük avantaj senin için e birikim de varmış biraz ,hangi şehirdesin bilmiyorum ama Ege tarafında küçük biyere yerleşebilirsin tek başına ailenden de kurtulmuş olursun...
Valla çocuk olmasa gel beraber gidelim ev arkadaşı olalım derdim bu aralar o derece kötüyüm, ama sen kendine gittiğin yerden bi ev arkadaşı da bulabilirsin bi süre sonra hayatın kolaystığını göreceksin ihtiyacın sadece biraz cesaret...

Evet zor bir süreçtesin bir kere boşanmaya karar vermiştim ama yapamadım o cesareti kendimde bulamadığım için kendimi hep suçladım sanırım kendimi gaza getirmiş olacaktım ki başka bir sebeple 2 ay sonra esimden ayrıldım
Tam 19 gün onu görmedim
Ve onu çok özledim
Kızgınlık sinir bunlara tepki evi terk etmekti olmasi gereken bu demiştim
Ama kime göre bu ^olmasi gereken^ ??
Anladım ki ben eşimi istiyorum ama daha farklı yoğrulmuş olmalı.
Geri döndüm ve zor bi aşamada olucam ve cok uzulucem belki düzelecek belki duzelmeyecek yine de denemeye değer dedim.
He değişti mi ... biraz değişti. . Öyle büyük mucizeler olmadı .. ama yine de yetti
Bu bir kumar arkadaşım ya iyi olacak ya kötü sende şansını deneyeceksin ya giderek ya kalarak

Bence sen cesaretli bir kadınsın. Kafana koyduğunu yapabilirsin. Duygularında gelip geçici bi duygu değil gibi..
O yüzden uzatmaya gerek yok. Eğer ailen arkanda değilse bir kaç aylığına sığınma evinde kal ve o sıra iş bul çalış ve güzel bir hayat kur.
Beni cesaretli gordugunuz icin esekkur ederim aslinda cesaretli bir bayanim bu hayatta ama iste is evlilik konusuna gelince korkularim oldu duygularim kesinlikle gelip gecici soyledigininz gibi hicuzatmak istemiyorum artik hemen bitsin istiyorum

k.bakmayın cevabım görünmeden alıntı oldu.eski konularınızı bilmiyorum ama daha fazla esaret çekmeyin derim.hayatta hiç bişey kolay değil maalesef.yolunuz açık olsun inş.

Back
X