• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziyaret rededildi

Kafama taktığım yeni olay.

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
Alın o çayı açın için bu kadar da olayı içselleştirmeyin sanki açırı yakın biri gibi bide evine mi gideceksiniz korona varken ailede böyle hassas dönemdeyken işleriyle alakalı olmanız daha büyük iyilik olur çay değil emin olun belli ki takıntılı birisiniz...

Siz orda çalışan birisiniz onların aile dostu değilsiniz bu yüzden evlerine gitmeniz gereksiz olurdu. Adamda zaten bence bu düşünceyle kibarca reddetmiş ki bence haklı. Çay konusuna gelincede oda cenaze zamanı gönderilecek bir şey değil. Millet acımız var ne çayı demez mi? Bence bu ziyaret konusunu kapatın çayırda eğer patron kendi aldırdı ise sonra uygun ni zamanda gönderirsiniz yok eğer sizin hediyeniz isede için gitsin kafaya takmaya bu kadar ince düşünmeye değmez.

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
Usul olarak aranizda ust duzey bir samimiyet yoksa zaten eve gitmeniz dogru degil bence.İs saatinde gitmeyecenizi biliyodur illa ki.Lisan-i munasiple gelmeyin denmis size.
Cay,bildigimiz paket cay mi ? Neden cay aldiniz,o yorede orf adet gibi genel gecerliligi mi var.?
Bence onu da gondermeyin.
Sadece cenazeye katilin,cikarken taziyelerinizi sunun.
Bu Bana daha mantkli geldi.Patronunuzla alakaniz sadece is iliski cevresindeyse,yakinliginiz yoksa uygunu bu olacaktir bence.

bazı insanlar böyle günlerde acılarını daha kapalı yaşamak isterler, bir.
ikincisi siz onların çalışanısınız. özel hayatlarını açmak istemeyebilirler, ki bu da mantıksız değil. orada bir sürü akrabası vs varken özel yaşamlarına şahit olmanızı istemeyebilir.
bana göre zaten işveren ve çalışan arasında böyle bir mesafe olması iyidir.
aramışsın, cenazesine de gideceksiniz. bu yeterli.
ayrıca sizden başka çalışan yok mu ? hep beraber gitmeyecek misiniz cenazeye ?

Konuyu okur okumaz 20 yaşlarında ilk iş yeri deneyimi genç biri sanırım çok etkilenmiş vefattan dedim ama 38 yaşında kadınsınız. Insan neden patronunun abisi öldü diye evine başsağlığına gider ki? Zaten cenazayede katilacakmışsınız. Kusura bakmayın düşünceniz saçma, patron 20 yaşında ama daha olgun davranarak kibarca reddetmiş. Siz çalışansınız akraba değil.
Çay falan götürmekte saçma geldi. Göndermeyin çay, bana gelse ne alaka derim.

Ben sadece patronu iş icabı tanıdığım bir aileye utanirdim eve geleceğim demeye. Hele çayı başkalarına vermek götürsün diye, ne kadar saçma bir düşünce. Sizi istemiyorlar hala çayı başkalarıyla göndermeye çalışıyorsunuz. O insanlar sizin patronunuz, çayı ne yapacaklar Allah aşkına? Almanya da bile devam ediyor mu bu doğum yapana bisküvi süt, ölene çay kola adeti? Devam ediyorsa, bunu kendi yakınlarınıza yapın lütfen.

Bir de ziyaretim reddedildi diye icerlemissiniz. Sizin mezarlığa bile gitmemeniz lazim bence. Başsağlığı dilemek kafi bu salgın döneminde.

kusura bakmayın ama bakin acinizi bencilce buluyorum. insanların yakini olmuş, siz eve almadılar patronluk taşladılar diye düşünüyorsunuz. dunya sizin etrafında donmuyor. insanlar acıları varken başkaları ne der diye düşünüp sizi pispislamak zorunda degil.

Tabiki haklısınız. Dediğim gibi burada çok türk yok o yüzden üstüme vazife bildim belki. Zaten duyar duymaz iki gün sonra kendisini aradım ve görünce de başsağlığı verdim. 13 gün sonra cenaze toprağa verilecek gidicem.

Türk olmak ile ne alaka? Yani bal gibi patrondan ekstra puan almak derdindeydim. Yoksa derdin cidden insanlarin acisini paylasmak yada taziye olsa bu kadar sok olmazdin. Derdin ki "demek etrafi yetiyor ona, benim gitmem cidden gereksizmis" diye. Planin olmadigi için bu kadar sok oldun. Ki bir taziyeyi bu sekilde kullanmak çok çirkin geliyor bana. Patron çok güzel cevap vermis, oda senin derdini anlamis hemen.

hayır sıze patronluk taslamıyor
tam aksıne sız onu ezıyorsunuz kendısı 20 yasında patron yerıne gectı ya '' sıze gerek yok dercesıne'' konustu dıyorsunuz halbukı boyle bır ıma yok
sızden kucuk bırının sızın patronunuz olmasını sındıremedıgınızı goruyoruz burada

daha once calıstıgım yerde 50 yasında bırının üstüydum o sureklı bu sekılde alınganlık gosterırdı bana sen dunku cocuksun dercesıne konusurdu nerede gorsem tanırım bu alınganlıgı kusura bakmayın

korona zamanı zaten eve gıtmek ıstemenız sacma ınsanlar bu yuzden ölüyor bu yuzden 1 bucuk senedır eve kapandık degıl mı :deli:

cok sevıyorsanız vefat eden patronunuzu mezarına gıder bı dua okursunuz suan onun tek ıhtıyacı olan o , elınızdekı cayla dıgerıne dedıkodu yaparcasına aslında onu aradıkda bızı red ettı dıye sıtem etmek yerıne

ıs yerınde bu tarz seyler yanı ortalık karıstıracak hareketler hos degıl sızı evıne kabul etmek zorunda degıl sızlerle o samımıyete gırmek zorunda degıl ıs yerıne geldıgınde basınız sagolsun derdınız olur bıterdı bu kadar tantanaya gerek yok

Neden belli etmeyin dediniz? Bu bir eleştiri değil anlamak için soruyorum ☺️
bozulduysanız bellı etmeyın demıs arkadas sızde neden dıyorsunuz bende cevaplayayım cunku meraklı mahalle teyzelerı gıbı ızlenım yaratmayın dıye, patrona trıp atmak ne demek yahu :D sıze hayırdır ? dese
sana trıp atıyorum cunku benı evıne kabul etmedın mı dıyeceksınız

herkes yerını bılmelı

Back
X