Zona virüsümü

birmavigunu5

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2023
406
76
18
25
Merhaba arkadaşlar benim vücudumun belli yerlerinds sizlamalarim vardi .bugün o bölgede içi sıvı dolu sivilceler çıktığını gördüm çöktü ama neyse akşam da kalcamda far ettim hassasiye ve acıma sivilceli şeyler.bunlar.zonami nasıl geçirdiniz yardımcı olur musunuz çok sızlıyor. Dün konu acmistim yazan olmamisti yardımcı olurmusunuz

Muhtemelen zonadır. Cilt doktoruna gitmediniz mi? Son zamanlarda büyük bir sıkıntı, sorun yaşadınız mı sizi üzecek bir şey.

Muhtemelen zonadır. Cilt doktoruna gitmediniz mi? Son zamanlarda büyük bir sıkıntı, sorun yaşadınız mı sizi üzecek bir şey.
Ben bebek tedavisindeyim ona biraz üzülüp stres etmiş olabilirim esimlede 2 gün önce kavga etmiştik çok üzülmüştüm bı anda olabilirmi bu .tedavisi hızlı yanıt verirmi çok sızlıyor vicudumm

Ben bebek tedavisindeyim ona biraz üzülüp stres etmiş olabilirim esimlede 2 gün önce kavga etmiştik çok üzülmüştüm bı anda olabilirmi bu .tedavisi hızlı yanıt verirmi çok sızlıyor vicudumm
Yani eşinizle kavga etmekle zona çıkmaz. Daha uzun süreli maddi manevi sıkıntı, borç vs gibi. Yine de doktora gidip gösterin mutlaka. İlacı var.

Bence bağışıklık düşünce de oluyor zona, salgın dönemi ondan bağışıklık düşmüş olmasın?

Bu yıl zona vakası o kadar arttı ki bende gebelik planlamasına girdiğimiz ay zona oldum doktorum zona bitmeden gebe kalmanı önermiyorum demişti zona testi yaptım enfeksiyon doktorunda.
Doktor hatta bana kızmıştı benim çok stresli ve üzüntülü zamanlarım olmuştu cilt hastalıklarının çoğu zaten stresten. Bebeğimi kaybetmiştim 7 aylıkken onun acısı vardı. 15-20 gün içinde tedavi edildiği takdirde geçiyor ama mutlaka doktora gidip ilaç almalısınız yoksa iyileşme süresini uzatırsınız

Merhaba arkadaşlar benim vücudumun belli yerlerinds sizlamalarim vardi .bugün o bölgede içi sıvı dolu sivilceler çıktığını gördüm çöktü ama neyse akşam da kalcamda far ettim hassasiye ve acıma sivilceli şeyler.bunlar.zonami nasıl geçirdiniz yardımcı olur musunuz çok sızlıyor. Dün konu acmistim yazan olmamisti yardımcı olurmusunuz
Bir aydır zona ağrısı çekiyorum.Şu yaşıma kadar böyle bir hastalık yaşamadım.İlaçları kullandım ama hastalık geçmedi.Evlendiğimden beri çocuk istiyorduk.Bu ay yine tedaviye başlamıştık.İlaçları kullanırken zona oldum.Ağrılardan kendimi unuttum adet olup olmadığım aklıma bile gelmedi.Sonra farkettim ki adet günüm geçmiş Bugün tam 40 gün geçt önceki adetimin üstünden.Doktoruma sordum ilaçlar mı geciktirdi diye gecikme yapmazlar dedi.Kontrole gideceğim.Gebelik olduğunu düşünmüyorum eğer varsa bir sürü ilaç kullandım

Yani eşinizle kavga etmekle zona çıkmaz. Daha uzun süreli maddi manevi sıkıntı, borç vs gibi. Yine de doktora gidip gösterin mutlaka. İlacı var.
3 yıllık evliyim bir ameliyatım var bebekten dolayı ondan sonra ben kendime gelemedim 2 sene olacak bebek de istediğim için ister istemez üzülüyorum bazen ağlıyorum tedavi görüyorum belki ondan olmuş olabilir manevi olaraktan da biraz ilgiye muhtaç biriyim eşimle de sorunlarım oluyor hiç böyle olmamıştı ama bir anda vücudum sızlamaya başladı diz kapağım ağrıyordu batıyordu acıyordu bir baktım içe su dolu dolu sivilceler vardı ben normal sivilce diye sandım Krem sürdüm hiçbir şey fayda etmemiş şimdi oranın ağrısı geçti ama sivilceler duruyor basenlerim sızlıyordu dün akşam baktım aynı sivilcelerden orada da vardı en iyisi gideyim göstereyim çok farklı bir şeymiş bu

Bu yıl zona vakası o kadar arttı ki bende gebelik planlamasına girdiğimiz ay zona oldum doktorum zona bitmeden gebe kalmanı önermiyorum demişti zona testi yaptım enfeksiyon doktorunda.
Doktor hatta bana kızmıştı benim çok stresli ve üzüntülü zamanlarım olmuştu cilt hastalıklarının çoğu zaten stresten. Bebeğimi kaybetmiştim 7 aylıkken onun acısı vardı. 15-20 gün içinde tedavi edildiği takdirde geçiyor ama mutlaka doktora gidip ilaç almalısınız yoksa iyileşme süresini uzatırsınız
Seni çok iyi anlıyorum Rabbim kucağına doldursun ikimizin de ben de 2 sene önce dış gebelikten bebeğimi aldırmak zorunda kaldım ameliyat oldum bu bana çok ağır geldi onun üzüntüsünü hala atamadım üzerimden çünkü bebekte hala olmadığı için manevi yönünden ilgiye sevgiye daha ağırlıklıyım bilmiyorum Bir anda böyle oldu her şey içimize atmaktan oldu galiba tedavisi nasıl kremi falan mı var ilacı nasıl oluyor

Bir aydır zona ağrısı çekiyorum.Şu yaşıma kadar böyle bir hastalık yaşamadım.İlaçları kullandım ama hastalık geçmedi.Evlendiğimden beri çocuk istiyorduk.Bu ay yine tedaviye başlamıştık.İlaçları kullanırken zona oldum.Ağrılardan kendimi unuttum adet olup olmadığım aklıma bile gelmedi.Sonra farkettim ki adet günüm geçmiş Bugün tam 40 gün geçt önceki adetimin üstünden.Doktoruma sordum ilaçlar mı geciktirdi diye gecikme yapmazlar dedi.Kontrole gideceğim.Gebelik olduğunu düşünmüyorum eğer varsa bir sürü ilaç kullandım
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim sana da bana da nasip etsin . Bu zona ağrısı tek taraflı mı oluyor ben resmen bacaklarıma değemiyorum o derece çok sızlıyor acıyor ne kullandınız ne hap ya da ne Krem verdi doktor ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum kısa sürede de gideceğim cildiyeye çok içime attığım şeyler oluyor çok üzüldüğüm şeyler oluyor bebekten olsun olsun bazı şeylerden olsun stresten sıkıntıdan üzüntüden oluyormuş galiba bu hastalık Allah yardımcımız olsun bir an önce geçiririz

Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim sana da bana da nasip etsin . Bu zona ağrısı tek taraflı mı oluyor ben resmen bacaklarıma değemiyorum o derece çok sızlıyor acıyor ne kullandınız ne hap ya da ne Krem verdi doktor ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum kısa sürede de gideceğim cildiyeye çok içime attığım şeyler oluyor çok üzüldüğüm şeyler oluyor bebekten olsun olsun bazı şeylerden olsun stresten sıkıntıdan üzüntüden oluyormuş galiba bu hastalık Allah yardımcımız olsun bir an önce geçiririz
Canım bence sağlık ocakla uğraşma en yakın hastaneye git enfeksiyon hastalıkları bölümüne ya da dermatolojiye doktor bana vitamin olarak Apikobal vermişti sanırım o toparlamıştı vücudumu sonrasında Acyl krem ve bir tane daha vermişti hatırlayamıyorum testini de o geçtikten sonra emin olmak için vermiştim ama doktor demişti pozitifte çıksa sorun yok yaralar söndükten sonra 1-2 hafta sonra gebelik düşün demişti Allah şifa versin inşallah

Sana da çok geçmiş olsun canım.Hayatımda ilk defa duydum bu hastalığın adını ve kendim yaşayarak tecrübe ettim malesef 😞Biran önce dermatoloğa git.Benim ilk agrımın olduğu gün cuma akşamına denk geldiği için anca pazartesi uzmana gözükebildim.Antiviral ilaçlar verdi.Günde 5 kez antibiyotik kullandım vitamin ilacı hala kullanıyorum onu.Pansuman ve kremler verdi.10 gün kullandım ama ağrılarım geçmedi.Geçmezse nörolojiye git dedi.Cuma günü gideceğim.Dışardayım şimdi eve gidince atayım sana ilaçları.
Benim hem yorgunluk hem de üzüntüden oldu.Bebek konusu da dahil içime çok attığım şeyler oldu.İnşallah tez zamanda bizler de dahil isteyen herkese nasip olur inşallah 🙏

Back
X