Zor bir aşk mı, yoksa mantıklı bir ilişki mi? Lütfen yardım edin:(

Springtime

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
48
0
16
İstanbul
iki kişi arasında kalmış durumdayım.

birinin hayatı oldukça sorunlu ve zor hatta ilişkimizde zordu ve kısa bir süre önce ayrıldık. seviyorduk birbirimizi ama hayatından uzak tutuyordu beni. bu durumdan hoşlanmıyordum. ayrıldıktan sonra zar zor söylettim bazı şeyleri. beni tehlikeye atmamak için öyle yaptığını söyledi ve bunun sebebinin de muhattap olması gereken tehlikeli insanlar olduğu, onlar tarafından takip ve tehdit edildiğini söyledi. eğer beni hayatının her alanına dahil etseymiş beni de tanıyıp banada zarar verebilmelerinden korkmuş. hala arıyor beni bende açmadan duramıyorum ya da arama diyemiyorum sesini duymak istiyorum ama canım yanıyor. en son telefonda ağladım. beni kendinden uzaklaştırmaya çalışıyorsun ama öyle dahada üzüleceğiz o yüzden iletişimi kesemiyorum dedi. bende, ben her şekilde üzüleceğim dedim ağlaya ağlaya. çok zor geliyor.

diğeri ise daha önceden bir ilişkiye adım atmak üzere olduğum kişi. o beni çok sevmişti ve beni birlikte olmak konusunda ikna etmek için çok uğraşmıştı. ben biraz biraz ikna oluyordum ki onun evlilik düşüncesi olduğunu öğrendim. belli bir yaşa gelmiş. çok iyi bir mesleği var evi arabası vs.almış, hani artık hayatında belli şeyleri kazanmış. ama ben evlenmek istemiyordum. hayatımla ilgili farklı düşüncelerim var. o yüzden hiç ileri gitmeden yapamayacağımı söylemiştim. yinede benden haber almaya çalışıyordu, sadace iyi ve mutlu olduğumu bilmek istiyormuş. sevgilimden ayrıldıktan bir süre sonrada onunla konuştum bir iki kez ama bir umutda vermedim o her ne kadar beklenti içinde olsada benim için çok erken.

eski sevgilimi unutamıyorum ve kopamıyoruz. hem zor bir hayatı var hemde dünyaya bakış açımız bazı konularda çok ters. uzun sürede belki çok farklı sorunlar yaşarız. çocuğumuz olsa yetiştirme konusunda çok sorunlar yaşarız çünkü farklı fikirlerimiz var. ama beni seven ve evlenmek isteyen kişiyle ise çok iyi anlaşmıştık zamanında, dünya görüşlerimiz, fikirlerimiz ortak. tek sorunda benim önüme baktığımda hayattan bir evlilik beklentim olmaması. tabi belki olabilir ama bir ilişkiye böyle bakarak başlamak istemiyorum ama o öyle bir düşünceyle başlamak istiyordu. şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. sevdiğim kişiyle düzeleceğini umut ederek konuşmaya devam mı etmeliyim, yoksa sevgi azda olsa daha çok hoşlandığım ve fikirlerimiz ortak olduğu için iyi anlaşabildiğim kişiyle bir adım mı atmalıyım? (eğer böyle olursa eski sevgilimi aklımdan çıkarmadan başlayamam tabi, onu unutabilirsem, artık üzülmezsem başkasıyla bir şeyler paylaşabilirim.)

Tehlikeli zor bi ilişkiyi ne yapacaksın? Ne bu böyle kan davalıları mı varmış mafya mıymış ne bu gizemli tavırlar. Hiç sağlıklı bi ilişki olmaz bence.

Diğeri mantıklı duruyor ama illa ikisinden birini seçmek zorunda değilsin. İkisi de içine sinmiyorsa bi süre kafanı dinle.

Bu arada kaç yaşındasın evlilik düşünmüyorum dediğin için soruyorum canım

20 yaşındayım. içime sinmemek değilde, diğerini biraz seviyorum ama aşk gibi değil tam olarak aşık değilim ama beni mutlu edebilir. tabi onunla olmayı düşünsem bile şu an yeni birine hazır değilim.

Çok gençsin tatlım, kendine zaman ver biraz. Kendi kişiliğin otursun önce, sonra eşinden ne bekleyeceğine karar ver.
Ama o tehlikeli dediğin adamdan hayır gelmez bence.

forumu uzun süredir takip etmemle birlikte aranızda yeniyim onun için merhaba:)
konuyu okuyunca düşünmeden edemedim en büyük sorunumuz açık değil mi bayanlar "çok fazla düşünüyoruz" düşüncelerimizin içinde boğuluyoruz sonuçta kendimizi yıpratıyoruz.. hayatı basit görmek lazım akıl bi karış havada değil ama rahat yaşamak lazım, rahatça düşünmek lazım.. karşılaştığımız her konuda tek bir soru var aslında "ne istiyorum?" ama gerçekten, emin olarak ne istiyorum..
ne istediğimizi göremiyorsak o zaman istemediklerimizi eleyelim.. a kişisinin yanında kalbim pırpır ediyor ama huzurlu değilim bazı ciddi sorunlar var; b kişisi tam benim gibi ama hiç heyecanlanmıyorum yanında. o zaman şimdilik ikisini de elemek gerekmez mi çünkü şu anda gerçekten istediğiniz, ihtiyacınız olan ikisi de değil.. gerçek sevgide/aşkta huzursuzluk olur mu?...
yanlış anlaşılıyorsam affedin sorununuzu küçümsemiyorum cevap bu kadar basit diye düşünmüyorum düşünüyorum ve şu ana kadar hayatımda gördüm ki kalp ve akıl birlikte çalışır; aşk doğar. o zaman sevdiğinizin yanında -onun sorunları ve kendi sorunlarınızla- huzurlu olursunuz. şüpheniz olmaz kafanızdaki tek şey çözülmesi gereken sorunlar olur.

yanlış ya da eksiksem bilmeyi çok isterim...

tek bir şey dışında çok haklısınız. o da b kişisi dediğimiz kişiyle heyecanlanmıyor değilim var ama eski sevgilim gibi değil. belkide olacak ama daha yeni yaşadım ayrılığı hemde severek ve kendim istedim zor olsada ani bir kararla yaptım bunu. aklıma bu kadar yer etmemesi için zaman lazım.

canım bence eski sevgilin en güzel aşk zor olanmış hesabına sana tatlı geliyor.kaldı ki bu cok normal daha 20 yaşındasın.ne gerek var bir tercih yapmaya çalışmaya.bir gün karşına hakikaten hem kafana hem ruhuna hitap edecek biri çıkacak ve evlenceksin o insanla.acele etmezsen tabi.2.talip için de şunu söyleyeyim eğer bir gün kalbin ona kayacaksa zamana bırak ve hiç düşünme.olacagı varsa istesen de önüne geçemezsin zaten.

Kızlara düzgün erkekler vasat gelir, maceracı ağzı laf yapan esprili erkekler her zaman prim yapar kusurlarını görmessin bile.Keşke zaman tüneli olsa insan bir geçipte geliverse.Evlenilecek erkekmi eğlenilecek erkekmi.Evllenene kadar eğlenceli erkek iyi gidiyorda evlendikten sonra yok. Biraz da mantık gerekli sadece kalp yetmiyor.

sevdiğim kişiyle düzeleceğini umut ederek konuşmaya devam mı etmeliyim, yoksa sevgi azda olsa daha çok hoşlandığım ve fikirlerimiz ortak olduğu için iyi anlaşabildiğim kişiyle bir adım mı atmalıyım? (eğer böyle olursa eski sevgilimi aklımdan çıkarmadan başlayamam tabi, onu unutabilirsem, artık üzülmezsem başkasıyla bir şeyler paylaşabilirim.)

yani sen cevabının saklı olduğu cümleleri kullanmışsın işte..tabikide ikincisi..önce şunu sor kendine birii gütmek doğru yola itmek için ne kadar zamanın var? kaldırabilecek misin..yoksa seni el üstünde tutan anlaşabildiğin biriyle mi hayatını devam ettircen..yaşında evet çokta büyük değil yani..evlilik deyincekorkmuşun birden ağır gelmiş sana..bana da vaktinde öle olmuştu ama kafayı çok vurdum..şans verip o kişi sevgiyi aşka dönüştürebilir.. kimbilir...ama illa fedakarlık yapacam saçımı süpürge edecem diosan sen bilirsin..

sonuçta insan tercihleriyle kaderini imzalar...

cevap yazanlara teşekkür ederim. gerçekten çok canım yanıyor ama birinin değişmesini hayatının düzene girmesini beklemek, onunla belirsiz bir çaba içine girmek çok daha ağır gelecek bana hem sonucunda mutlu olamayacağız belkide. bunu bile bile beklemek yıpranmak istemediğim için ayrıldım. şimdide dayanmakta zorlanıyorum. onun için paylaşmak istedim.

hem kendimi toplamam hemde denemek istediğim bir ilişki olacaksa bile, hepinizin dediği gibi zamana bırakmam lazım. bende farkındayım aslında ama insan destek olacak birilerini arıyor işte.
aşk zaten ömür boyu sürmüyor sevgi daha önemli, anlaşmak daha önemli bence. sanırım o yüzden bende ayrılma kararı aldım.

evlenmekten gerçekten çok korkuyorum. çok büyük bir sorumluluk olarak görüyorum. önceden belki böyle bir konu açmasaydı ben onunla olmak isterdim ama ona karşı hissettiklerime değilde evlenme isteğine takılıp kalmıştım. umut vermek hayal kurdurmakda istemeyip hiç başlamadan bitirmiştim. ondan sonra olanlardan, ondan sonra başlayıp biten bu ilşkimden pişman mıyım hayır değilim. belkide iyi oldu. bazı şeylerin değerini daha iyi anlamaya başladım.

Açık olarak söylemek gerekirse canım, erkekler hayatlarına ciddi anlamda dahil etmek istemedikleri zaman "seni korumak için" mazeretine sığınıp uzaklaşırlar. istedikleri zaman sonu ne olursa olsun gelirler, ararlar, çabalarlar, imkan yaratırlar. Kabul etmesi biraz zor ama bu böyle,

svdiğin insanla yaşadıkların ilk ilişkimi anımsattı bana...neden bu yaşında kahır çekmek için isteklisin ki??
ben de çok üzüldüm o dönem ama hayatımı mahvetmişti..aynı sebeplerden beni terk etti,bana uzak kaldı..
Allah aşkına biraz anlayın lütfen bu şekilde sevda karın doyurmaz..olmuyor yani..madem çok seviyor,
saçma sapan işler yapıp kendini zora sokmasın..

diğer yandan seni seven kişi için ise şöyle diyebilirim.evlenmek için yaşın küçük..gerçekten seviyorsa seni beklesin..
kimse için kendinden taviz verme...evlenmek istemiyorum demişsin ama sana uygun olmayan iki kişi için bu kadar çok
düşünüp üzülmeni de anlamış değilim..

ne olursa olsun aşk.... mantık ilişkisi falan yapamam ben.. koluna girdiğim adam içimi ısıtmalı..

evlenmek istemiyorum derken şimdi istemiyorum yani. ilerde istemiyor değilim sadece çok ilerisini şimdi düşünmüyorum o kadar. benimle evlenmeyi düşünen kişiye karşı tamamen boş değildim ama korkmuştum o yüzden doğru düzgün bir başlangıç bile yapamamıştım onunla. şimdi bir yandan aklımda başkası var bir yandan o benimle görüşmek istiyor, aslında bende en azından denemek istiyorum. ama zaman lazım şimdi ben onunla bir adım atsam hiç sağlıklı olmaz.

ne olursa olsun aşk.... mantık ilişkisi falan yapamam ben.. koluna girdiğim adam içimi ısıtmalı..

benim durumumda olsan farklı düşünürdün. karşındaki kişi hiçbir çaba göstermeyecek belkide gösteremeyecek ama yine de her durumda tek başına çabalayacaksın. aşk falan kalmıyor sadece canın yanıyor. tabi ki hiçbir şey hissetmediğim biriyle de olamam. onu söylüyorum zaten tamamen hissiz değildim, değilim.

canım en doğru kararı vermişsin ..çivi çiviyi söker..ayrıca illa diğer çocukla ewlenecen birlikte olacan die de bi durum yok..farklı ortamlar yarat kendine..farklı arkadaşlıklar kur..bi kurs falan ne biliim işte..bende bi salak yüzünden çok ii fırsatları teptim zamnında hemde senin yaşlarında..ama aptallık işte..yok sewginin peşinden git vırt zırt söleyen çok olur ama inanma mantıklı ol..seni mutlu edenin yanında ol..inan o raconu bildikten sonra unutmanda kolay olacaktır ama unutucam diede kimseye mavi boncuk dağıtma

bi zamandan sonra zaten alışkanlık haline gelio..seninki öle bi hal almış..yoksa sewdiğinden felan değil yani senin..inan bana geçecektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…