• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor durumdayım

Kafam öyle dalgın cümleleri toparlayamıyorum idare ederiz de biraz zorlanırız ailemin durumu çok çok olmasa da iyi evleri de müsait ve benim ağrım bulantım çok oluyo birazda bana kıyamadığından böyle yaptık eşim sabah 8 akşam11:30 12 öyle çalışıyor yalnız kalmam da içlerine sinmiyor bilmiyorum eşim gelsin gidelim istiyorum
ama hem içlerine sinmiyor hemde lafıyla sözüyle davranışıyla dövüyor sizi resmen böylede olmaz ki
ayrıca siz eşinizin iş durumunu bilerek evlenmişsiniz mesela ben ne olrsa olsn gece 11 30 a kadar çalışan bir insanla evlenmezdim
siz evlenmiş iseniz evde geç saatlere kadar da yalnız kalmayı göze almışsınız demektir

ama hem içlerine sinmiyor hemde lafıyla sözüyle davranışıyla dövüyor sizi resmen böylede olmaz ki
ayrıca siz eşinizin iş durumunu bilerek evlenmişsiniz mesela ben ne olrsa olsn gece 11 30 a kadar çalışan bir insanla evlenmezdim
siz evlenmiş iseniz evde geç saatlere kadar da yalnız kalmayı göze almışsınız demektir
Hayır eşim böyle çalışmıyordu dedim ya iş değiştirdi çok farklı bi sektör şuan ki işiyle eski işi

Hayır eşim böyle çalışmıyordu dedim ya iş değiştirdi çok farklı bi sektör şuan ki işiyle eski işi
yapacak birşey yok o halde bu geliş gidiş saatlerıne alısmanız evde yanlız kalmanız gerekli yarın cocuk oluncada sürekli annenizde kalamassınız ki annenizin bu tavrına karsılıkda kalmaya devam etmeyin

Daha evlenmeden kışın beraber ükalırız dediler ve yakın zamanda sürekli burda kalın deyip durdular istemeseler yapmazlardı
o zaman sorun tam olarak ne ben onu anlayamadım? sorun kediyse ev de uzak değilse kedi kendi evinizde kalsın eşiniz ya da kardeşiniz 2-3 güne bir gidip kumunu temizlesin yemeğini suyunu yenilesin.. Biz tatile giderken öyle yapıyoruz birine anahtar veriyoruz gün aşırı gelip kediyle ilgileniyor.. Kediler soğukta üşümez bu konuda da parantez açayım

Anneniz her sinirlendiginizde basiniza kakacaksa dönün evinize gitsin. Kombiyi en dusuge alir girersiniz battaniyenin alttina. Hic degilse kafaniz rahat olur. Şuraya bak anneniz guya dusunceli ama her sinirlendiginizde basiniza kakma potansiyeli mevcut

Annen hakli. Kedinin bebeğin sağlığına hic ama hiçbir zararı yok. Benim yeğenim ilk dogdugunda kediler yatağına girip üçü bir yatiyordu. Çok nazlisin. Neler hesapliyorsunuz. Niye evlendiniz. Ne diye hemen hamile kaldin. Anneni uzmeye hakkin yok. Ve son olarakta Annen hakli. Evine git kendine bakıcı tut

Al 3 5 kilo elma git evine kocanda işte yesin
Gelince sokulun birbirinize o kadar sığuk değil idare edersiniz biraz daha
Hem hamileler kolay kolay üşümez ya
Kocan düşünsün

3 buçuk aylık evliyim 6 haftalık hamileyim eşimle zaten ufak sıkıntılarımız var maddi yönden de zor durumdayız annemler ev taşıyacaktı geçen hafta annemin evini temizledikten sonra kanamam oldu sadece cam ve kapı sildim ama doktorum progestan verdi ve wc ihtiyacı hariç ayağa kalkma dedi evimde idare ediyorum eşim doğalgaz parası vermeyelim bide annenlerde kalalım dedi iyi hoş iki gün durduk evimde kedim var bide şimdi kediyi getirmek istiyorum diyorum kumun yaklaşamıyorum hamile olduğum için tiksindiğimden değil bebeğin sağlığı için annem hemen babamı aradı kedi medi istemiyorum kızın beni zorluyor diye sonra ağlamaya başladım ben ağlayınca oda ağladı iyi gelsin dedi ama o esnada bana Zaten sana ayrı kocana ayrı hizmet ediyorum hiç bi iş görmüyorsun elin bi işe yakışmıyor merhametsizsin inşallah çocuğundan göreceksin gibi laflar etti şimdide baban istemiyo ben napıym diyor bu evde kalmak istemiyorum inanın yemek bile yiyemiyorum zaten midem sürekli bulandığı için elma yiyebiliyorum sadece onu bile yüzüme vuruyor eşim de bi kedi için yapıyorum zannediyor ben napıym Allah aşkına
2senedir kedim var onu istemeyeni ben de istemem o da aileden biri oluyo artk asla birakamam. Ama el anlamiyo canm haklsn

Annen hakli. Kedinin bebeğin sağlığına hic ama hiçbir zararı yok. Benim yeğenim ilk dogdugunda kediler yatağına girip üçü bir yatiyordu. Çok nazlisin. Neler hesapliyorsunuz. Niye evlendiniz. Ne diye hemen hamile kaldin. Anneni uzmeye hakkin yok. Ve son olarakta Annen hakli. Evine git kendine bakıcı tut
Aynen bizim kedi de ogluslarimin dibinde ev kedisinden bi zarar gelmez

3 buçuk aylık evliyim 6 haftalık hamileyim eşimle zaten ufak sıkıntılarımız var maddi yönden de zor durumdayız annemler ev taşıyacaktı geçen hafta annemin evini temizledikten sonra kanamam oldu sadece cam ve kapı sildim ama doktorum progestan verdi ve wc ihtiyacı hariç ayağa kalkma dedi evimde idare ediyorum eşim doğalgaz parası vermeyelim bide annenlerde kalalım dedi iyi hoş iki gün durduk evimde kedim var bide şimdi kediyi getirmek istiyorum diyorum kumun yaklaşamıyorum hamile olduğum için tiksindiğimden değil bebeğin sağlığı için annem hemen babamı aradı kedi medi istemiyorum kızın beni zorluyor diye sonra ağlamaya başladım ben ağlayınca oda ağladı iyi gelsin dedi ama o esnada bana Zaten sana ayrı kocana ayrı hizmet ediyorum hiç bi iş görmüyorsun elin bi işe yakışmıyor merhametsizsin inşallah çocuğundan göreceksin gibi laflar etti şimdide baban istemiyo ben napıym diyor bu evde kalmak istemiyorum inanın yemek bile yiyemiyorum zaten midem sürekli bulandığı için elma yiyebiliyorum sadece onu bile yüzüme vuruyor eşim de bi kedi için yapıyorum zannediyor ben napıym Allah aşkına

Annen haklı.
Evine gec battaniye yorgan 30 kat giyin gerekirse yada annen baban dahi olsa onların evindeki yaşama uyum sağla. İki seçenek var.
Birde verilen ilaç ve ani hormon değişikliğinden dolayı duygularını değişik gösterip olayları yanlıs anlayabilirsin.
Sakin kalmaya ve Mutlu olmaya calıs bebegın için iyi geceler.

Kedi kumu toksoplazma degeri yuksek olan hamileler icin tehlikeli. Hicbir sey olmaz temizleyiver diye bir durum yok yani. Ben anneni haksiz buldum. Senin için su anda en riskli dönemler. Hem kendi cagirip hem kafana kakmasi olacak is değil. Evet sana da kedine de bakmaya mecbur degil ama bunu en baştan soyleseydi sen de ona gore hic gitmez basinin caresine bakardin. Eger annenlerde hic rahat edemiyor strese giriyorsan direk don evine. Gir yorganin altina al krakerini elmani suyunu bas ucuna. Kitabini oku tv izle hamileliginin tadini cikar. Esin de bir sekilde idare etsin.

Sadece evliliğin doğru gerisi hep yanlış yeni evlisiniz para yok bebek apiyorsunuz.
Kocan dogalgaz parasını hesap ediyor.2 hafta sonradoktor parasıyla başlar masraflar. Doktor test doğum bez diyerek devam eder masraflar.kocan bunlari da mı annenden isteyecek. Sonra gelsin kavgalar ,darilmalar.
Annen de istememekte haklı evlenmeyi bilen karısına bakmayida bilmeli.
Evine dön hem kafa rahat olur.
Annen zaten büyük ihtimalle eşinin tüm masrafı kendisine yuklemesinden korkuyor ki çok hakli

En azından şu an sadece hamilesin üzerini sıkı bi şekilde giyinip tek odayı ısıtıp evinde kalabilirsin. (Ben hamileliğimin 3-4 ayını böyle geçirdim, maddi sebeplerden değil yaşadığım bölgede doğalgaz yoktu ve hamile olduğum için soba yakamazdım. Elektirikli ısıtıcıyla geçirdim kışı)

Bebek doğunca ne olacak yine annene mi taşınacaksın. Daha şimdiden evin ihtiyacını karşılayamıyosunu bebek ekstra ekstra masraf olacak. Annene yük olmaktan başka ne gibi bi planınız var eşinle? Bebek yaparken bunu düşünmüşsünüzdür heralde.

18 aylık bir oğlum var ve hiç masrafı yoksa aylık 500 tl gideri var.siz konum hamilelik değil demissiniz ama bence konunun temelinde daha doğal gaz masraflarını kısmaya çalışmanız var olası risklerde(eşinin tekrar işsiz kalması vb.) Bu masrafları nasıl karşılayacaksınız?maalesef herşey para olmus ne yazık ki

Evinize donun ya
Anne babaniza yazik valla bir kiz veriyorsun geri geldiginde en az 3 kisi olarak geliyorlar. O insanlarin da artik rahat etmeye haklari var.

Back
X