ZOR GECEN ANNELIK SÜRECI VE BUNALIM

açıklamasını yapayım bebekler anne kucağında memedeyken huzur bulurlar anne kokusu kucağı onların huzur kaynağıdır.ayrıca siz sitresliyseniz bebeğiniz mutlu olamaz size bağlı olduğu için direk ona aksediyor ruh haliniz ve huzursuz oluyorlar

açıklamasını yapayım bebekler anne kucağında memedeyken huzur bulurlar anne kokusu kucağı onların huzur kaynağıdır.ayrıca siz sitresliyseniz bebeğiniz mutlu olamaz size bağlı olduğu için direk ona aksediyor ruh haliniz ve huzursuz oluyorlar
Inanin kucagimda hic durmuyo.Uykusu geliyo huzursuzlaniyo ama uyumuyo bu sefer daha cok huysuz oluyo.Boyle bebek gormedim

Neden sallıyosun. Lütfen sallama bebeğini. Tracy hogg yazar mısın google'a. Sana yardımcı olucaktır.
O normal bebekler icin.Benim bebegim asla yerinde saniye durmaz.Ben onu besigine koyup iki elimle tutuyorum ayaga kalkmasin die ve o sekilde salliyorum

kolay gelsin cnm gerçekten zor bir bebek senin bebegin.ama arkadasin dediği gibi dışarı çıkar bebegini gezdir temiz hava alsin kalabalığa karisin insanları dışarıyı gorsun.ağaçları kuşları kedi ne varsa yorulsun biraz.gündüzleri aktif olursa gece rahat uyur bebekler.yuruyosa elinden tutun yurutun.yurutec le gezsin.oyun oynayın sürekli mutsuz bağıran bir anne çocuğu çok etkiler.oda belki sizden dolayı böyledir.esinuz hafta sonları baksın siz uyuyun mesela anne babane bakabilir siz dinlenin tabi uykusuzluk çok kötü.
benim kızım bir yaşını bir ay geçti uykusu maşallah iyiydi hala çok iyi anne sutu alıyor dogdu dogsli hala e mziriyorum.çok hareketli gündüz iki saat uyur akşam üstü yine uyur diğer saatlerde hep peşinde geziyorum yürüyor şu anda.yemeği braber yaparız vallahi tuvalete bile gelecek benle.annelik coookk harika olduğu kadar zor da insan bazen innet getiriyor.ben kızımla geziyorum dışarda gezdiriyor um havalar ısındı sende gez bol bol.pijama larini giyip ancak bu saate yatiyorum haa film izlemek tarih oldu ki....mi yere koyuyorum mu acaba bütün gün dolas dur alistim zaten ben ikiye kadar uyuyirum kızım uyanıyor besleyip altını alıp onla beraber uyuyorum çare yi böyle buldum.hayatımın en hareketli yıllarını yaşıyorum 24 saat yetmiyor.başka anneleri boşver bebegini böyle kabul et yardım al sağlığı yerinde olsun napalim annelik fedakarlık istiyor onların gulusu yeterrr

Öncelikle sakin olmanız ve arada yardım edebilecek biri varsa eş,anne ,arkadaş vs'deb yardım istemeniz gerek.benim kızım da uyumaz.yemek konusunda sevmediği bir şeyi suratıma boca eder.siz sakinleşmezseniz bebeğiniz sakinleşmez.uyku için bebeğinize rutin edindirin.ben 15 aydır her akşam 8'de yıkarım.sonra biraz mama ve sonra biraz babası ve benimle sakin oyunlar sakin müzikler dinler 21:15'te yatağa gideriz.biraz ninniden sonra 10'da uyur.ama bu alışkanlığı kazandırana kadar ayşarım geçti.sabah 6:30'da güne merhaba deriz ve gündüz maksimum 1 saat uyur.gece uyanır ama su bile vermem pış pış ve ninni ile uyuturum.
Boş ver o sosyal medyanın annelerini ben ilk zamanlar tuvalete gidemezdim.kolik ve gazlıydı.geçiyor inanın ama sadece sabır ve anlayış.

Ekleme: 40 'ı çıktığından bu güne her gün dışarı çıkardım.yağmurda,lapa lapa kar yaparken hatta hastayken bile.şu an bir sabah 9 bir de öğleden sonra 2:30 gibi iki kez çıkarız dışarı.temiz hava ikimize de iyi geliyor.
Bazi bebekler egitimle duzene giriyolar ama bnmki oyle deil.Zaten uyuyan bebek uyur ugrasmazsin bile.Bnm etrafimda bebegi olanlarinki hepsi uyuyo hatta bebeklerin gece uyumadigini bike bilmiyolar.Bnmkine cok sasiriyolar.Demek istedigim benegin uyuyacagi varda biraz senin egitiminle uyur

kolay gelsin cnm gerçekten zor bir bebek senin bebegin.ama arkadasin dediği gibi dışarı çıkar bebegini gezdir temiz hava alsin kalabalığa karisin insanları dışarıyı gorsun.ağaçları kuşları kedi ne varsa yorulsun biraz.gündüzleri aktif olursa gece rahat uyur bebekler.yuruyosa elinden tutun yurutun.yurutec le gezsin.oyun oynayın sürekli mutsuz bağıran bir anne çocuğu çok etkiler.oda belki sizden dolayı böyledir.esinuz hafta sonları baksın siz uyuyun mesela anne babane bakabilir siz dinlenin tabi uykusuzluk çok kötü.
benim kızım bir yaşını bir ay geçti uykusu maşallah iyiydi hala çok iyi anne sutu alıyor dogdu dogsli hala e mziriyorum.çok hareketli gündüz iki saat uyur akşam üstü yine uyur diğer saatlerde hep peşinde geziyorum yürüyor şu anda.yemeği braber yaparız vallahi tuvalete bile gelecek benle.annelik coookk harika olduğu kadar zor da insan bazen innet getiriyor.ben kızımla geziyorum dışarda gezdiriyor um havalar ısındı sende gez bol bol.pijama larini giyip ancak bu saate yatiyorum haa film izlemek tarih oldu ki....mi yere koyuyorum mu acaba bütün gün dolas dur alistim zaten ben ikiye kadar uyuyirum kızım uyanıyor besleyip altını alıp onla beraber uyuyorum çare yi böyle buldum.hayatımın en hareketli yıllarını yaşıyorum 24 saat yetmiyor.başka anneleri boşver bebegini böyle kabul et yardım al sağlığı yerinde olsun napalim annelik fedakarlık istiyor onların gulusu yeterrr
Kimden yardim alcam.Esim zaten cok yorgun geliyo.Kv desen ne kadar bakabikir.Herkezin kendince isi var.Kimse anne gibi bakamaz .Annelik zaten zor sorumluluk ister bunu biliyorum ama sadece geceleri uyumak istiyorum.Uylusuzken zaten ayakta duramiyosun adim atamiyosun

Kimden yardim alcam.Esim zaten cok yorgun geliyo.Kv desen ne kadar bakabikir.Herkezin kendince isi var.Kimse anne gibi bakamaz .Annelik zaten zor sorumluluk ister bunu biliyorum ama sadece geceleri uyumak istiyorum.Uylusuzken zaten ayakta duramiyosun adim atamiyosun
gün içinde uyku saatleriniz nedir.kaç saat uyur hangi saatlerde.
öğün olarak neler veriyosun.
bebeklerin huyları farklı farklı olabilir elbette.
kimi çok uysalken kimi hırçın ve huysuz olabilir.
ben ikiz annesiyim,yaşadıklarımı yazmak bile istemiyorum.
o kadar zor yani.
şunu söyleyeyim 6 ay hiç susmadan ağladı benim kızım.kolikti.
tabi bu arada diğeri de ağlardı.
çok zor halen zor.
senin bebeğin de zor bi bebek anlaşılan.
ancak şu var ki senin gerginliğin birebir etkiliyor onu.
bir kere beslenme ve uyku saatleri düzenli olmalı bebeğinin.
ikincisi ise ne kadar zorlansan da sabırla ve sakince yaklaşacaksın.
aksi takdirde huysuz bir bebeği işte böyle daha da hırçın hale getirebiliyosun.
diş çıkarma döneminde zaten huyları değişiyor.bunu baştan kabul etmelisin.
herkesin bebeği uyuyor diye bişey yok.
bir de instagram da filan o tablo gibi fotoları ve masalsı hikayeleri takip etme hiç.
madem etkisi altında kalıyosun bu kadar bakmasan iyi olur.
her görülen görüldüğü gibi değildir her zaman.
dediğim gibi düzeni sağlaman sakin olman çok önemli.
sen sinirle ve hışımla bebeğe yaklaştıkca o daha çok korkacak ve hırçınlaşacaktır.
zor bebek ne demek kimse benden iyi bilemez.bak iki tanesine bakıyorum sabrede sabrede bugüne geldik.
ne ağlamalar ne krizler.geceler boyu dönüşümlü sallardım ikisini de.
gün içinde neler yapıyosun bi yaz bakalım.

normal normal.. o instagram anneleri de senin gibidir eminim de anlık şeyleri paylaşıyorlar.
akıllı, yemek yiyen ,uyuyan, sakin çocuk benim izlenimlerime göre %5 falan.

o yüzden durumu kabullenip zamana bırakırsan süreci kolay atlatırsın. 2,5 yaşında oğlum ilk defa avm de sorun çıkarmadan oturdu geçtiğimiz haftasonu. anlat anlata bitiremiyorum :D

canları sağolsun hepsi geçici. ama sana yardımcı olacak biri olsa keşke. hani 2 saat uyman için alsalar. arada bir yürüyüşe çıkman için 2 saat baksalar. ya da ailen , eşinin ailesi yok mu gidip kalıp dinlenebileceğin.

Doktor değilde birde pedagog dene istersen. Doktor daha çok maddi sıkıntılarla ilgilenebiliyor Çünkü pedagoglar manevi boşluğa dolduruyor. Çocuğunu gün içinde aktivitelerle yormayı denedin mi. Mesela yaz geldi Bebek küvetini yarım doldur içime oyuncak at yavrunu da içine koy bi saat oynasın suda. Açık havada gezdir. Yemeyen çocuk ne yapsan yemez yapacak bişey yok. Açlıktan ölecek değil ya

Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin
Çünkü sizin ruh haliniz çocuğunuza geçiyor. Siz sakinleşmeden çocuğunuz sakinleşmeyecek. Onlar bizim aynamız. Siz kendinizi ona bırakın. Adem güneşin güvenli bağlanma kitabını okumanızı öneririm. Çocuğunuzla bağ kurammaktan kaynaklanan sıkıntılar yaşıyorsunuz. Henüz çok küçük . Kendi duygularınızı keşfettikçe çocuğunuzu okumanız kolaylaşacaktır inş .

Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin
Alyaların masalların kayaların annelerinin kafaları rahat. Cocuklarını bırakacakları yardımcıları, özel okulları var. Starbucksta kahve icecek vakitleri var. Onlarla annelik kıyaslamayı bir kenara bırakın önce.

Anne kendine ne kadar cok zaman ayırabilirse cocuk o kadar mutlu ve stressiz olur. Eğer cocuğunuz az uyuyorsa bütün planlarınızı ona göre ayırın. Varsın eviniz dağınık olsun ama siz cocuğunuzla rahat rahat oyunlar oynayın. 10 aylık bir bebek yavas yavas oyunlara sarkılara alısmaya baslamıştır. İkinizin de kafasının dağıtılması lazım. Hava güzel, koyun pusetine park bahce yürüyün biraz. Hem onunla konusup iletişim kurabilirsiniz bu sayede.. Ağaclar, kuslar kediler vs. Sabah ayrı, akşam ayrı cıkabilirsiniz; sabah kuşlara günaydın der, akşam aydedeye el sallayarak iceri girersiniz. Anlamaz zannetmeyin herseyin farkındalar.

Huzurlu anne huzurlu bebek olmalı mottonuz.

Bir de bebekle inatlaşmamakta fayda var.

Uykusu gelmeden uyutmaya calısmak, yemeyeceğini bile bile ısrar etmek, oyundan ilgisi dağıldıysa oyun oynatmaya calısmak bebekte catısma duygusunu güdülüyor.

Biraz sakin olun ve hislerinizle sakince hareket edin.

merhaba canım öncelikle benım de evladım var bız de zor gunler gecırdık.benım kı benı emmedı bile sutumu hep sağarak verdim. canım şimdi sana bırsey soyliyeceğim sen sıkıntılı olursan cocuk da sıkıntılı olur huzursuz olur birşeyleri yanlış yapıyorsun yavrunu kucağına al ten teması kur onunla konuş şarkı söyle beraber yatın uyuyun uyumak istemiyorsada zorlama elbet uyuyacak ve bebebk 10 aylık olmus mama vermek formül süt vermek zorunda değilsin keçi sütü verebilirsin muzu ez yoğurdun içine koy kavun karpuz elma armut da yıyebilir yada keçi sütünden sütlaç yap şekeri cok az koy yada pekmez pirinç unundan muhallebi yapabilrsin aradabir, yani instangramı takip edeceğine türlü yemekleri araştır.herkeste bunalıma girdim psikolojım bozuk diyip yardım bekliyor.tatlım sen annesin güç senin doğanda var allah a sığın dua et pozitif düşün uyumaz yemez etmez durmaz deme olumsuz düşünerek bunları hayatına bence sen çekiyorsun.

tüm yorumları okudum
Allah size kolaylıklar bebeğinize sakinlik huzur versin inşallah

tek birşey sormak istiyorum ,
hamileliğnizde stres , kavga, gürültü vs yaşadınız mı
yoksa sakin bir hamilelik süreciniz mi oldu?

canım daha anne değilim bir tavsiye veremicem ama kimsenin hayatı o insagramdaki gibi değil emin olabilirsin buna.

o gösterişli evler düğünler annelikler vs hiç biri gerçek değil..

artık insanlar fotoğrafını çekmek için yemek yapıyor sürekli sunumönemlidir sunum kocişkomla yemek qeyfi

bakma ben yapan arkadaşlarımı da sildim bana çok gereksiz ve yapmacık geliyor lütfen bozma moralini. hepsi yalan çünkü.. dışarıya karşı herkes oynuyor.

Sabirli olun, gececek bu günler.
Arkadaslar da demis, sizin sakin olmaniz bebege gecer.
Benim kizim de alti ayliktan beridir hareketli durmaz. Bir bucuk yasinda tamamen gündüz uykusunu birakti mesela. Gündüz uykusu, kisa da olsa uyumayan cocuk mu olur diyorum. Bu yetiskinler gibi bizimle yatip bizimle kalkiyor. Ama buna da alistim.
Bakim sakin olup durumu kabullenin. Sinirleriniz cok yipranmis. O dönemler cok zor. Benim de zor gecti yalnizdim. Yikanamamaktan kafamda yaralar cikti aylarca. kendimi cok hirpalamisim diyorum. Inanin kendine cok yüklenmek insani mafediyormus. Mükemmel anne olmaya calisirken bir bakmisim ki sinirli, bagiran bir insan olmusum. Kizim iki yasinda ve ben artik ona bagirmayi coktan biraktim. Konusuyorum hep, öyle fark ediyor ki. Hircinligi gitti.
Bir de dis cikarma dönemleri, büyüme ataklari.. Inanin zor zamanlar. Bebegin karakteri de önemli. Benim kizim cok güclü bir karakterde. Dedigi dedik. Inat. Simdiye kadar kandiramadim bile. Saf olmadi hic. Sonuna kadar sabrimi zorladi.
Bakin hepsi geride kaldi. Cok sakinim. Ve en cok bu sakinligimi kaybetmek istemiyorum. gerekirse hap aliyorum adet öncesi sendromlarinda. Sinir ne bana ne de bebegime iyi geliyor.
Ben ikinciyi istiyorum. Simdiden ne kadar zorlanacagimi biliyorum. Formülüm sakin kalmak.
Sakin kalmaya calisin. Gece uyumasi icin gündüz uyumamasi lazim.

Ha bide anne sütüde almiyo .Sadeceamayla besleniyo.Asla yemek yemiyo.Kendini aglatip aglatip kusuyo.Delircem az kaldi
Canim ya benim minikte 8 aylik uykusuz huysuz bir bebek ve tabiki istahsiz hep ayniyiz canim yalniz degilsin..
Bizde mamayla büyüyoruz....gece biberonu reddediyor gündüz zaten almıyor en gidayi zorla yediriyorum...
Yemek arasını kaç saat duruyorsun canım?
Mesela 3 saat olsada yemiyor benimki 4 saati geçecek ancak o zaman yiyor....
Bebeğine göre ayarlayabilirsin...

Ayrıca naçizane tavsiyem instagram face twitter asla kullanmıyorum oradaki herşey sahte sadece foto koymak için yapıyorlar gerçek hayat hiçbir zaman öyle laylaylom olmuyor kafanı takma ve izleme bence:KK68:

Back
X